WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Monique Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swój pęcherz wspomagam wszystkim z żurawiną. Żurawit, suszona żurawinka, sok, herbata żurawinowa, żurawinka ze słoika do mięs..
    Ginka jeszcze coś mówiła o Lacto Lady, ale jakoś ciężko to dostać.

Wczoraj zrobiłam badanie moczu posiewowe, ale wynik za 5-7 dni. Ogólnie non stop coś mi się dzieje w pęcherzu: pieczenie, ból przy siusianiu itd. A już najgorzej jak nie wstanę w nocy do łazienki, rano masakra...

e43bfde7db.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też piłam sok z żurawiny. Znaczy piłam to może trochę za duże słowo.:P Bo jest dla mnie tak kwaśny, że cytrynę mi łatwiej przełknąć. Chociaż mój mąż twierdzi że to fajny soczek, także rzecz gust.;)

relg9vvjdzp246mx.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!!!
    ja o 11 wizyta u lekarza, boję się strasznie czy wszystko jest ok, zarazem się cieszę że zobaczę moje kruszynki. Co do zapchanego nosa to mam tak od początku ciązy:( A co do brzuszka, to tez mam wrazenie ze dzisiaj jest mniejszy...:(

relgh3714vlmssyj.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też takie soczki żurawinowe bardzo smakują więc myślę że nie będę miała problemu z piciem soku choć pewnie taki z apteki będzie duuużo kwaśniejszy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 10:14

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Hej dziewczyny!!!
    ja o 11 wizyta u lekarza, boję się strasznie czy wszystko jest ok, zarazem się cieszę że zobaczę moje kruszynki. Co do zapchanego nosa to mam tak od początku ciązy:( A co do brzuszka, to tez mam wrazenie ze dzisiaj jest mniejszy...:(

Trzymam kciuki za wizytę :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki!! a tego soku się nie rozcieńcza wodą?? mnie codziennie rano boli gardło, pan doktor powiedział że to normalne bo zmiany hormonalne itd... zapytałam czy mogę je czymś nawilżać i że mam tabsy z porostem islandzkim, powiedział że można takie, ale jeszcze nie brałam :-) Już nawet płukałam gardło wodą z solą bo się bałam że to infekcja jakaś...

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Hej dziewczyny!!!

Będzie wszystko super:) Trzymam kciuki :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• talia22 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do brzuszka to rano zawsze jest trochę mniejszy i w ciągu dnia robi się większy

f2w343r88uf9xtcb.png

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Nata, ja też ostatnio tak mam, od jakiegoś tygodnia co dziennie rano boli mnie gardło, potem przechodzi. Ale bałam się, że chora będę, a tu piszesz że to normalne, to dobrze:)

relgh3714vlmssyj.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje koleżanki jak były w ciąży też tak miały, bo kiedyś rozmawiałam z jedną że gardło mnie boli i że idę spać żeby mnie coś nie wzięło, to powiedziała że miała tak samo i że jej siostra też tak miała, i zapytałam o to lekarza w pon i potwierdził że to od zmian hormonalnych, więc ulżyło mi :-)

rfnnk6n.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zapeszyłam. Rano piękne słońce a teraz chmury naszły i robi się szaro, buro i paskudnie. Dobrze że nie pada.

f2w343r88uf9xtcb.png

• Goplana Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Wyleczyłam pęcherz, to teraz nos ciągle coś.

Goplana zainspirowałaś mnie ostatnio do konsultacji Furaginum z innymi lekarzami ginekologami z 3 różnych miast.
    Każdy powiedział to samo, drugi trymestr można brać, żeby nie pakować się w antybiotyk od razu. U żadnej pacjentki nie spowodowało "szkód" u dziecka.
    90% lekarzy w Polsce nadal zleca Rutinoscorbin, mimo że nie działa, i co ja na to poradzę :) Swoich studentów wyczulam przede wszystkim na szukanie wiarygodnych źródeł informacji w literaturze, na podstawie dowodów naukowych potwierdzonych wg Evidence-based medicine, bo nawet większość publikacji naukowych to badania o bardzo niskiej wiarygodności.
    Podałam Ci tylko informacje, które się pojawiły w literaturze, które sugerują zachowanie czujności.
    Jeśli chodzi o krople do nosa, należą do sympatykomimetyków, i przez śluzówkę nosa całkiem nieźle się wchłaniają, Twojego serca nie pobudzą za bardzo, ale płodu już mogą, najczęściej nic się nie dzieje, gorzej gdy występują jakieś wady serca. Nie jest to teratogenny lek wysokiego ryzyka, jak i furagina (która nota bene w krajach UE jest traktowana jak każdy inny antybiotyk i jest dostępna tylko na receptę), ale jak większość substancji w ciąży nie jest do końca bezpieczny. Nawet ów straszny Talidomid nie wywołuje 100% teratogenności, wiele zdrowych dzieci się po nim urodziło, co wcale nie potwierdza jego bezpieczeństwa.

RewolucjaSięDzieje, mada_lena lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czytałam że furagina w ciąży nie jest dobra chociaż z medycyną mam niewiele wspólnego (ja raczej całe życie siedzę w dokumentach) a co do kropli do nosa - moja przyjaciółka która jest w ciąży ma alergię i jej ginek kategorycznie stwierdził że krople do nosa są absolutnie wykluczone więc chodzi biedna z katarem i czerwonym nosem.

f2w343r88uf9xtcb.png

• KasiaKa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja mam dziś wizytę o 15.00!! Już się nie mogę doczekać z jednej strony, ale z drugiej tak bardzo się boję usłyszeć coś złego. Wiem, panikuję, ale cóż mam poradzić. Dziś ostatni dzień 18 tygodnia a ja nie czuję ruchów!!
    Ja z pęcherzem miałam przejścia wcześniej, odpukać w ciąży jeszcze nie.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :)
    co do pogody,,, u nas jest świetnie... słoneczko pięknie świeci... a my siedzimy sobie na balkoniku :)

Co do kopniaczków - nadal nic :( a już chciałabym poczuć mojego Fasolka :)

Płci nadal nie znam :( na ostatnim badaniu pomachał tylko rączką i tyle :) wstydliwa ta moja kruszynka :)

Życzę wszystkim miłego dnia no i wspaniałego słonecznego weekendu :)
    Trzymajcie się Mamuśki :)

jmmg93c.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po kilkudniowej nieobecności, ale niestety teraz okres sesji i nos cały czas w notatkach.

Z tego co zdążyłam wyczytać to już większość zna płeć, a ja jeszcze muszę czekać tydzień do wizyty :((

Ostatnio mnie pobolewa podbrzusze i zastanawiałam się czy to dlatego, że rośnie czy z maluszkiem coś nie tak, ale wczoraj się troszkę uspokoiłam jak poczułam smyranie i pukanie :)) bardzo delikatne, ale cudowne uczucie, teraz tylko czekać na konkretnego kopniaka :)

Jeżeli chodzi o poród, to mam nadzieje, że będzie mi dane urodzić razem z mężem. Też jestem zdania, że skoro zmajstrować potrafił to też musi mieć jakiś udział w narodzinach :P

Nie będę się tutaj odnosiła do każdej z osobna, bo mogę kogoś pominąć, ale trzymam kciuki żeby wszystkie wyniki były w jaki najlepszym porządku :)

talia22, Fidelissa lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Mój mąż ogólnie powiedział że nie wie czy chce być przy porodzie, chyba się boi tego widoku, powiedziałam mu że on porodu nie odbiera tylko jest na sali żeby mnie wspierać, trzymać za rękę, ocierać czoło, wysłuchać wyzwisk ;-) no i powiedziałam mu że wkład w to wszystko swój miał i że nie ładnie mnie tak zostawić, bo ja jakoś wyboru nie mam czy chcę czy nie :p koleżanka określiła mnie mianem "TERRORYSTKA" no cóż życie :-)
    http://bejbi.eu/sklep/bebetto-pascal-imitacja-c-181_227_1073.html dużo firm, opisy konkretne może którejś się przyda :] ogólnie szukam hurtowni z art dziecięcymi w łodzi, ktoś coś wie??

Masz Mulana na Traktorowej,Słonia na Pojezierskiej i Dino. Ale i tak najtaniej wychodzi przez internet.

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście lubię w zakresie smyrania i pukania :)

anusiaa90 lubi tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• Nata Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja ja chcę obejrzeć w dużej hurtowni wszystko a kupić przez neta :-)nie chcę kupować czegoś bo ładnie na zdjęciu wygląda :p muszę pojeździć po sklepie hehehe

rfnnk6n.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, wszystkie sympatykomimetyki z popularnych kropli do nosa (czyli np. ksylometazolina) to kategoria C w ciąży.
    To już bym wolała poleczyć biedną Lavendulę NLPZ-tami, które przyniosłyby jej o wiele większą ulgę w funkcjonowaniu, niż odetkanie nosa, a są kategorii B :) (a i tak nawet neurolog bał się jej tym leczyć).
    Furagina to kategoria B, ale jest przeciwwskazana w I i III trymestrze (ze względu na nasilenie żółtaczki hemolitycznej noworodków).

jftycms.png
‹‹ 437 438 439 440 441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ