WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    a co do starszych osob, no coz... niektorzy to kultury za grosz a "młodzież jest taka okropna" ;)

No, już Platon pisał o zepsutej młodzieży, do tej pory się kurcze nie naprawiła :D

KUNIAK lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Niby starsi są tacy biedni ruszać się nie mogą ani chodzić i kultury od każdego wymagają a jak przyjdzie co do czego to w sklepie cie popchną w kolejce się wcisną na nic nie zwracają uwagi.. I wtedy jakoś siłe mają..

Dokładnie.
    Młodzież chamska, młodzież nie ma kultury...a przepraszam kto ta dzisiejsza młodzież wychowywał?
    Szkoda słów. Nie generalizuje, ale większość populacji ludzi starszych ma problem z kultura, zrozumieniem dla innych.
    Oczekiwania sa ogromne tylko nic od siebie. Pracowalam wcześniej na oddziale szpitalnym gdzie doskonale widac wykorzystywanie innych i sytuacji, w kt sie znaleźli. Przykład: wszystko daj, przynieś, zrob bo przecież biedna nie moze, ale fajkę pójdzie sam/sama i da rade. M.in dlatego nie pracuje juz na oddziale tylko w pracowni szybki kontakt raz dwa i po temacie.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Pati czym prędzej idź do kogoś innego.
    Ja dzis mialam wizyte 30s. Wyniki ok, usg było we wt wiec tylko L4 i ulotka witaminek do zapoznania sie. Ciekawe co w zamian od firmy za podbijaniu sprzedaży. Wzięłam podziękowałam. Za 3 tyg kolejna wizyta. Szyjki nie spr, choć mówiłam, ze czasem zakluje...wizyty na NFZ. Byle następny. Ale pod gabinetem położnej to juz był wkurw. Ja wiem, ze tez kiedys bede starsza panią, ale mam nadzieje, ze choc odrobina tego czegoś co nazywamy kultura osobista, pozostanie i nie wyparuje ze mnie przez lata. Po prostu jakby mogły to by mnie i jeszcze jedna dziewczynę- końcówka ciazy, brzuch przy kolanach de facto-startowały! Bydło!!
    Jedna wielka awantura, każda chce sie tylko zapisać. A ty kurwa siedź. Zero zrozumienia ze str kobiet dla drugiej kobiety, przyszłej matki. Był ze mna maz i w koncu zareagował"po męsku". Moj bohater;)

Taka sytuacja
    http://demotywatory.pl/4345319/Jak-nisko-mozna-upasc

Potwierdzam. Pokolenie 55+ to w większości swołocz jakich mało. Tratowanie przed gabinetami, wyzwiska, kłamczuszki, "weterani wojenni" i "ale_mi_się_należy" :D
    Umierający, ale co 2 dni pod gabinetem, a starty do drzwi lepsze niż biegacze olimpijscy :D

e_v_e, mada_lena lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Dokładnie.
    Młodzież chamska, młodzież nie ma kultury...a przepraszam kto ta dzisiejsza młodzież wychowywał?
    Szkoda słów. Nie generalizuje, ale większość populacji ludzi starszych ma problem z kultura, zrozumieniem dla innych.
    Oczekiwania sa ogromne tylko nic od siebie. Pracowalam wcześniej na oddziale szpitalnym gdzie doskonale widac wykorzystywanie innych i sytuacji, w kt sie znaleźli. Przykład: wszystko daj, przynieś, zrob bo przecież biedna nie moze, ale fajkę pójdzie sam/sama i da rade. M.in dlatego nie pracuje juz na oddziale tylko w pracowni szybki kontakt raz dwa i po temacie.

Aż mi się przypomniało:D:D:D

https://www.youtube.com/watch?v=A7c9aXB7Ne4

Maga31 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzisiaj babka ok.50 ustąpiła miejsca w autobusie podziękowałam i sie odwzajemniłam uśmiechem, takich ludzi szanuje :)

A co do lekarza macie racje fakt wolę sto razy zmienić ale mieć pewność, że poprowadzi mnie do końca dobrze :) zaraz zadzwonie się umówię na przyszły tydzień :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Niby starsi są tacy biedni ruszać się nie mogą ani chodzić i kultury od każdego wymagają a jak przyjdzie co do czego to w sklepie cie popchną w kolejce się wcisną na nic nie zwracają uwagi.. I wtedy jakoś siłe mają..

Na moherozę nie ma lekarstwa.

santoocha, xpatiiix3, Strupka, KUNIAK, FK, RewolucjaSięDzieje, Fidelissa, mada_lena lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka,
    ja właśnie po wizycie, u nas wszystko ok:) dzieci mają się dobrze, Julek ma 210gramów a Lenka 230:) skubana, cały czas większa od brata:)Wygląda na to, że u mnie wszystko wróciło do normy, ale nie będę zapeszać:) nastepna wizytę mam za tydzień, teraz jestem pod stałym nadzorem po ostatniej akcji a więc bardzo się cieszę:) Do pracy jeszcze wrócić nie mogę, z czego też się ciesze:)A jeśli chodzi o ruchy to dziewczyny nie martwcie się (mówię do tych, które jeszcze nie czują),ja też niestety nie czuje i moja pani doktor powiedziała, że poczuje dopiero około 21 lub 22tc a to dlatego że łożyska mam na przedniej ścianie brzucha i one amortyzują kopniaczki:) mimo iż dzieci bardzo ruchliwe:) brzuszek też mam taki malutki ale pani doktro powiedziała, że to nie jest wyznacznikiem dobrej czy złej ciąży. Czasami podobno brzuch jest bardzo duży a dzieciątko bardzo malutkie...także najważniejsze że z dziećmi wszystko ok:)
    No i jeszcze dzisij pani doktor potwierdziła lekarza z Polski:) na 100% mamy chłopca i dziewczynkę:) wyraźnie dziś widziałam:)
    23 czerwca też mam połówkowe i powiedzieli mi, że półtorej godziny będzie trwać:) fajnie...
    Pati niefajnie zachował się ten lekarz, na prawdę. Choć powiem Ci, że tu w Holandii podchodzą do tego tak samo, jeśli coś się dzieje na takim etapie ciąży to oni nie ratują za bardzo...tutaj takie podejście...
    Jak czytam dziewczyny ile Wy w Polsce macie badań...to aż ciężko mi uwierzyć. Ja tu miałam raz badaną krew tylko w 8tc i jak teraz się zapytałąm kiedy znowu to powiedzieli mi że w 30tc. Moczu ani razu nie badali i wychodzi na to że nie będą. Szyjka macicy ani razu nie była jeszcze sprawdzana (podobno na połówkowym), cytologii nie miałam pobieranej również. Zapytałam też o spr poziomu cukru... to mi Pani doktor powiedziałą, że sprawdzają tylko jak dzieci rosną za szybko...a tak nie ma potrzeby...
    NA początku bardzo mi się to wszystko nie podobało, ale niestety musze im zaufać, nie mam wyjścia. Z resztą mimo wszystko ginekologia tu jest na wyższym poziomie niż w Polsce, umieralność dzieci mniejsza oraz ciąże zdrowsze...także nie rozumiem sama tego wszystkiego...

blue00, Goplana, anusiaa90, Viviana, xpatiiix3, maaartinka, Amnezja, RewolucjaSięDzieje, sylvi, Fidelissa, Maga31, mada_lena, sisiiii, Rybka Nemo, Nata, Marzena27, Isia14 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen no to świetne dzieci, a to połówkowe na dzień ojca świetny prezencik dla tatusiów ,co nie :D

Ja się zapisałam ale na 17 czerwca na wizytę i R się podjął tego ,że będzie ni finansował ginka prywatnie :D teraz wizyta z połówkowym będzie badanie i konsultacja czy jak to tam się zwie także chyba 200zł jak na wizytę z połówkowym nie jest drogo :D a i nagranie dostaniemy 4d :D ojjj już sie nie mogę doczekać :D Rozmawiałam z lekarzem też kiedys do Niego chodziłam kurde czemu o Nim wcześniej nie pomyślałam, powiedział jeżeli powoli lżej jest to dalej brać to co przypisał mi tamten gin jeżeli gorzej będzie mimo leków rozkurczowych to na ip jechać, ale skoro troche mniej boli już to dobry znak i że się mam nie martwić skoro z łożyskiem ok i wody się nie sączą :) Że na połówkowym wszystko dokładnie mi sprawdzi i będzie dobrze, w razie wątpliwości pytań jak najbardziej mam do Niego dzwonić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 14:18

Goplana, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki proszę o trzymanie kciukow,mam za godzinke wizytę , to podejrze kropka nie widziałam go juz ponad 4 tyg :) w sumie nie planowałam wcześniej ale tak mnie "wszystko" swędzi ze nie wysiedze tygodnia do planowej wizyty.Moze sie uda podejrzec płeć :D

Goplana, xpatiiix3, maaartinka, RewolucjaSięDzieje, Fidelissa, mada_lena, sisiiii, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Madlen no to świetne dzieci, a to połówkowe na dzień ojca świetny prezencik dla tatusiów ,co nie :D

Ja się zapisałam ale na 17 czerwca na wizytę i R się podjął tego ,że będzie ni finansował ginka prywatnie :D teraz wizyta z połówkowym będzie badanie i konsultacja czy jak to tam się zwie także chyba jak na wizytę z połówkowym nie jest drogo :D a i nagranie dostaniemy 4d :D ojjj już sie nie mogę doczekać :D
    Brawo dla Radka :) W tym kraju sie nie da leczyć na NFZ

xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha, faktycznie, zapomniałam, że to dzień ojca będzie:) super...oby tylko dobre wieści tatusiowie usłyszeli:)
    Pati, czyli ile zapłacisz za to 4d? ja w Polsce jak byłam, to płaciłam 150zł za jedno dziecko, w moim przypadku wyszło 300zł:) I też z płytą i zdjęciami...

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak powodzenia, na pewno wszystko ok:) a i jak będziesz znała płeć to dawaj nam tu znaka od razu:)
    A co do NFZ w Pl to zgadzam się zupełnie...teraz mam porównanie do Holandii i na prawdę aż nie sposób uwierzyć jaka jest diametralna różnica w opiece, w podejściu do pacjenta, w wyposażeniu szpitali...SZOK:) oczywiście tu jest lepiej...

KUNIAK, Fidelissa lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś nie poznałam płci, Dzidzia się nawet wystawiła, ale najpierw widziałam jak na dziewczynkę a potem coś się tam majtało, a gienek aby się śmiał, że mi powie na pewno na połówkowym bo wtedy każdemu mówi i już się wtedy nie da pomylić, a więc czekamy.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak trzymam kciuki :)

KUNIAK lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    A ja dziś nie poznałam płci, Dzidzia się nawet wystawiła, ale najpierw widziałam jak na dziewczynkę a potem coś się tam majtało, a gienek aby się śmiał, że mi powie na pewno na połówkowym bo wtedy każdemu mówi i już się wtedy nie da pomylić, a więc czekamy.
    No bo dziewczynce też się może majtać :)
    Wczesne diagnozy cechują się wysokim odsetkiem przemalowanych pokoi, może jednak warto czekać :)

Viviana, RewolucjaSięDzieje, Fidelissa lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie babka mówiła ok. 200 zł ze wszystkim a ja mówię tylko 200 zł na pewno t mówi tak tylko 200 zł za wszystko badanie wizyta z usg itd, czyli chyba wizyta badanie i USG ,a z nagraniem moze z 230-250zł góra, tak na stronie pisze i tak mi tez przez telefon powiedzieli nie wiem wezmę ze sobą ze 300zł w razie czego, żeby lipy sobie nie narobić hehe :P ale normalnie będę odliczać :D z Marcelem tak zwlekaliśmy i za późno już było :P a teraz nie chcę tego przegapić i muszę mieć taką pamiątkę no i raczej na 100% dowiemy się kto tam siedzi, czy potwierdzą znowu mi Miłoszka czy jednak Nelcia jest w brzuszku <3 Ale w sumie chciałabym i to i to :D więc mi bez różnicy ,bo to mój drugi wypragniony bobas :* a pierworodnym jest synek więc teraz to ajjj na serio tak kocham moje dzieci ,że brak słów :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem w sumie Pati czy to drogo czy nie, mówię Ci tam gdzie ja byłam wizyta, usg i płyta 150zł kosztuje, ale to chyba też zależy w jakim mieście mieszkasz. A i wierzę, że kochasz dzieci:) normalka:) ja mam je na razie w brzuszku ale już nie wyobrażam sobie życia bez nich i kocham najbardziej na świecie...tym bardziej, że takie wyczekiwane;)

relgh3714vlmssyj.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej to ma Madlen222 - za jednym zamachem i chłopczyk i dziewuszka :)
    Moja zachłanność byłaby wtedy zaspokojona :)

Madlen222, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to prawda Goplana:) najlepsza z opcji nas spotkała:) jestem tak szczęśliwa, że aż mi serce rozrywa:)

RewolucjaSięDzieje, Fidelissa lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a tak w ogóle kojarzycie ten film "życie przed życiem"? czytałam gdzieś o nim i chciałabym bardzo obejrzeć, ale nie mogę go znaleźć w necie... może wiecie coś na ten temat?

relgh3714vlmssyj.png
‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ