Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Rrrany, kusicie tym spaghetti, kusicie:)
zjadłabym penne ale z gęstym śmietanowym sosem i brokułami, albo szpinakiem. Trzeba zrobić zakupy
Tymczasem borem lasem botwinka, której moje dziecko nie-na-wi-dzi:D no jak można?
Fidelissa lubi tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
FK wrote:Fidelissa, jak tam jazdy Tobie poszły?
Też robię prawko, w przyszłym tygodniu mam egzamin z teorii, na praktyczny umówię się jak zdam, o ile zdam;p
Też zdawałam prawko na nowych zasadach i udało się za pierwszym razempolecam zapoznać się z forum strony zdamyto.com Ludzie wrzucają pytania i mi to bardzo pomogło, bo kilka się pokryło.
Dołączam do grona alergików...Fidelissa, FK lubią tę wiadomość
-
Ja teorie zdałam za 3 razem ale jakoś nie mogę się zebrać w sobie żeby zapisać się na praktyczny. Jestem strasznym tchórzem. Niestety w sierpniu kończy mi się czas i jak nie zdam to będę musiała powtórzyć praktykę. Kurdę może nie każdy powienien mieć prawo jazdy...
Mi wydaje się że mi jakoś nie idzie. Muszę się zmotywowaćFidelissa, FK lubią tę wiadomość
-
Idź może Cię przepuszczą ze względu na brzuch
my dzisiaj na obiadek młode ziemniaki, z koperkiem kiełbaska smażoną i zsiadłym mlekiem
ja kupiłam dzisiaj spodenki i 3 pary skarpetek bo skarpy były po 99 gr
Pati jebnęłabym temu lekarzowi powaga...
-
madziulka szkoda by było stracić tyle poświęconego czasu i pieniędzy na to prawko, zapisz się, zdaj i po problemie
Będziesz później w każdej chwili mogła sama gdzieś pojechać z maluszkiem jak zajdzie taka potrzeba. To jednak jest wygoda. Ja praktykę zdałam za 3cim razem. Przed tym ostatnim egzaminem już byłam tak zrezygnowana, myślałam, że już tego nigdy nie zdam, a tu ciach trafiłam na takiego egzaminatora, przy którym byłam wyluzowana i poszło bez problemu
)
-
RewolucjaSięDzieje wrote:Rrrany, kusicie tym spaghetti, kusicie:)
zjadłabym penne ale z gęstym śmietanowym sosem i brokułami, albo szpinakiem. Trzeba zrobić zakupy
Tymczasem borem lasem botwinka, której moje dziecko nie-na-wi-dzi:D no jak można?
Ja właśnie piekę tartę z gruszkami i... truskawkami (bo zostały), improwizacja, ciekawe co z tego wyjdzie...
-
Pycha
Ale czy Wy wiecie, że co kilka postów któraś pisze o żarciu...
Co ta ciąża z nami wyprawiaJa siebie nie poznaje. Jedzenie to teraz dla mnie jedna z największych przyjemności życia
Goplana, Madlen222, xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Widziałam mojego bąbelka!!! 40min siedziałam u mojej pani doktor i nie mogłam się z nią nagadać. A za drzwiami pacjentki chyba na mnie klęły. Ale to mój czas.Najważniejsze, że zrobiła mi usg i uspokoiła moje podejrzenia. Dzidziuś ma się dobrze, tak strasznie skakał i się wiercił,że nic nie dało się zobaczyć. A na koniec wypiął się pupą. Kręgosłup piękny dało się zauważyć, no i powiedziała,że ogólnie wszystko wygląda dobrze. Mam się umówić na usg połówkowe, ale nie u niej. Jedynie co jest nie tak, to mam bardzo krótką szyjkę i to ją zaniepokoiło. Powinno być ok. 3cm a ja mam ok.1cm. Mam brać luteinę i leżeć i odpoczywać. Aż się dziwię,że nie czuję tych ruchów, bo tak tańczyło, że szok.
xpatiiix3, karmelek, RewolucjaSięDzieje, Fidelissa, sylvi, Rybka Nemo, Viviana, Amnezja lubią tę wiadomość
-
KasiaKa cooooooooooooooooo.? ok. 1cm.? powinni szew albo krążek zakładać, chociaż na taką to juz się chyba nie da krążka... Ale co usg robiła i tak wymierzyła Ci szyjkę.?? ;oo Ja pierdziu, połowy jeszcze ciąży nie ma i już taka krótka szyjka, ejj to niedobrze bardzo nie dobrze, czy coś nie tak zrozumiałam.??Livia
Nela
Marcel
-
hej dziewczyny, ale się przestraszyłam, myślałam, że do szpitala będziemy musieli jechać...PO 17 złapał mnie ból po prawej stronie na dole, koło pachwiny, tak jakby jajnik, nie wiem...słuchajcie bolało tak, że chodzić nie mogłam...jak leżałam to spoko, ale jak tylko chciałam wstać albo ruszyć prawą nogą to ból masakra...trwało to wszystko półtorej godziny. Poszłam do toalety zrobić co trzeba i ból jak ręką odjął...pierwszy raz miałam coś takiego...naprawdę się bałam, że coś jest nie tak...ale z drugiej strony rano widziałam dzidzie i było ok, także chyba tak z chwili na chwilę się to nie zmienia...masakra...strach jak nie wiem co...miałyście coś takiego?
-
Pati, usg robiła mi dla sprawdzenia co u dzidziusia, a szyjkę badała ginekologicznie, na fotelu. Powiedziała tylko ze to jej się nie podoba, ale bez paniki, mam brać leki i odpoczywać. Wszystko jest zamknięte, ale krótkie. O szwie nic, ale taki szew chyba zakłada się dużo wcześniej?Pamiętam, ze podczas każdej mojej ciąży miałam krotką szyjkę, moja mama też, więc może to taka moja uroda.
-
Mnie okropnie męczą wzdęcia i zaparcia. Już od kilku dni nic! Espumisan nie pomaga, śliwki, woda z cutryna i miodem też. Czy macie jeszcze jakies sprawdzone sposoby? Może jest coś co można łyknąć? Pati chyba coś kiedys pisała o jakimś leku który wypiła i ją pognał. Pati kochana jakbyś mogła jeszcze raz mi napisać chyba że się dogrzebie do tamtej wiadomości, będę i tak próbować bo już mam kolki z bólu
-
FK wrote:Fidelissa, jak tam jazdy Tobie poszły?
Też robię prawko, w przyszłym tygodniu mam egzamin z teorii, na praktyczny umówię się jak zdam, o ile zdam;p.
Kalendarz ciąży BellyBestFriendFK lubi tę wiadomość
-
KasiaKa a to palcem
hehe na pewno ma ciut więcej wiadomo jak to palpitacyjne wybadać szyjkę część się jednak chowa, no to dobrze, bo się ciut zmartwiłam kochana o Ciebie..
Evik skarbie a brałam wtedy duphalac 45ml wypiłam ale po jakichś 2h dopiero zadziałało ale zczyściło mnie konkretnie i od tamtej pory odpukać jakoś nie miałam zaparć póki coWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 21:14
KasiaKa lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
madziulka112 wrote:Pycha
Ale czy Wy wiecie, że co kilka postów któraś pisze o żarciu...
Co ta ciąża z nami wyprawiaJa siebie nie poznaje. Jedzenie to teraz dla mnie jedna z największych przyjemności życia
Jezzuu, dla mnie w ogóle, czy ciąża, czy nie, ale w odmiennym stanie jestem bardziej "agresywna" w walce o smaki, nie powiem
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
anusiaa90 wrote:Znalazłam chyba swój wymarzony wózek
)
http://allegro.pl/3w1-wozek-tako-baby-heaven-line-alu-maxi-cosi-i4301134367.html
Co o nim sądzicie ?
Wygląda porządnieanusiaa90 lubi tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.