WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rrrany, kusicie tym spaghetti, kusicie:)
    zjadłabym penne ale z gęstym śmietanowym sosem i brokułami, albo szpinakiem. Trzeba zrobić zakupy :D

Tymczasem borem lasem botwinka, której moje dziecko nie-na-wi-dzi:D no jak można? :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK wrote:
    Fidelissa, jak tam jazdy Tobie poszły?:) Też robię prawko, w przyszłym tygodniu mam egzamin z teorii, na praktyczny umówię się jak zdam, o ile zdam;p

Też zdawałam prawko na nowych zasadach i udało się za pierwszym razem :) polecam zapoznać się z forum strony zdamyto.com Ludzie wrzucają pytania i mi to bardzo pomogło, bo kilka się pokryło.

Dołączam do grona alergików...

Fidelissa, FK lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teorie zdałam za 3 razem ale jakoś nie mogę się zebrać w sobie żeby zapisać się na praktyczny. Jestem strasznym tchórzem. Niestety w sierpniu kończy mi się czas i jak nie zdam to będę musiała powtórzyć praktykę. Kurdę może nie każdy powienien mieć prawo jazdy...

Mi wydaje się że mi jakoś nie idzie. Muszę się zmotywować

Fidelissa, FK lubią tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź może Cię przepuszczą ze względu na brzuch ;-) my dzisiaj na obiadek młode ziemniaki, z koperkiem kiełbaska smażoną i zsiadłym mlekiem :-) ja kupiłam dzisiaj spodenki i 3 pary skarpetek bo skarpy były po 99 gr :-) Pati jebnęłabym temu lekarzowi powaga...

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulka szkoda by było stracić tyle poświęconego czasu i pieniędzy na to prawko, zapisz się, zdaj i po problemie :) Będziesz później w każdej chwili mogła sama gdzieś pojechać z maluszkiem jak zajdzie taka potrzeba. To jednak jest wygoda. Ja praktykę zdałam za 3cim razem. Przed tym ostatnim egzaminem już byłam tak zrezygnowana, myślałam, że już tego nigdy nie zdam, a tu ciach trafiłam na takiego egzaminatora, przy którym byłam wyluzowana i poszło bez problemu :))

rwi37s6.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie macie rację. Ja poprostu panikuję. Wiem, że muszę, zwłaszcza że mi nikt za prawko nie zapłacił. Sama musiałam zarobić na kurs itd

Mnie dzisiaj mąż męczył o botwinkę i właśnie się gotuję. Na kolacyjkę :)

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Rrrany, kusicie tym spaghetti, kusicie:)
    zjadłabym penne ale z gęstym śmietanowym sosem i brokułami, albo szpinakiem. Trzeba zrobić zakupy :D

Tymczasem borem lasem botwinka, której moje dziecko nie-na-wi-dzi:D no jak można? :)
    Ja toleruję botwinkę tylko w chłodniku, na ciepło przypomina mi słodkawą zupę misoshiru :)
    Ja właśnie piekę tartę z gruszkami i... truskawkami (bo zostały), improwizacja, ciekawe co z tego wyjdzie... :)

jftycms.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pycha
    Ale czy Wy wiecie, że co kilka postów któraś pisze o żarciu... :)
    Co ta ciąża z nami wyprawia :) Ja siebie nie poznaje. Jedzenie to teraz dla mnie jedna z największych przyjemności życia

Goplana, Madlen222, xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje, Fidelissa lubią tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam mojego bąbelka!!! 40min siedziałam u mojej pani doktor i nie mogłam się z nią nagadać. A za drzwiami pacjentki chyba na mnie klęły. Ale to mój czas.Najważniejsze, że zrobiła mi usg i uspokoiła moje podejrzenia. Dzidziuś ma się dobrze, tak strasznie skakał i się wiercił,że nic nie dało się zobaczyć. A na koniec wypiął się pupą. Kręgosłup piękny dało się zauważyć, no i powiedziała,że ogólnie wszystko wygląda dobrze. Mam się umówić na usg połówkowe, ale nie u niej. Jedynie co jest nie tak, to mam bardzo krótką szyjkę i to ją zaniepokoiło. Powinno być ok. 3cm a ja mam ok.1cm. Mam brać luteinę i leżeć i odpoczywać. Aż się dziwię,że nie czuję tych ruchów, bo tak tańczyło, że szok.

xpatiiix3, karmelek, RewolucjaSięDzieje, Fidelissa, sylvi, Rybka Nemo, Viviana, Amnezja lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam chyba swój wymarzony wózek :))

http://allegro.pl/3w1-wozek-tako-baby-heaven-line-alu-maxi-cosi-i4301134367.html

Co o nim sądzicie ?:P

Lavendula, karmelek, Fidelissa lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładny, choć nie w moim stylu, ale cena bardzo przystępna jak na 3 w 1

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa cooooooooooooooooo.? ok. 1cm.? powinni szew albo krążek zakładać, chociaż na taką to juz się chyba nie da krążka... Ale co usg robiła i tak wymierzyła Ci szyjkę.?? ;oo Ja pierdziu, połowy jeszcze ciąży nie ma i już taka krótka szyjka, ejj to niedobrze bardzo nie dobrze, czy coś nie tak zrozumiałam.??

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ale się przestraszyłam, myślałam, że do szpitala będziemy musieli jechać...PO 17 złapał mnie ból po prawej stronie na dole, koło pachwiny, tak jakby jajnik, nie wiem...słuchajcie bolało tak, że chodzić nie mogłam...jak leżałam to spoko, ale jak tylko chciałam wstać albo ruszyć prawą nogą to ból masakra...trwało to wszystko półtorej godziny. Poszłam do toalety zrobić co trzeba i ból jak ręką odjął...pierwszy raz miałam coś takiego...naprawdę się bałam, że coś jest nie tak...ale z drugiej strony rano widziałam dzidzie i było ok, także chyba tak z chwili na chwilę się to nie zmienia...masakra...strach jak nie wiem co...miałyście coś takiego?

relgh3714vlmssyj.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=vn4Oa_uBEDc&app=desktop

:)))

Madlen222, RewolucjaSięDzieje, Fidelissa lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, usg robiła mi dla sprawdzenia co u dzidziusia, a szyjkę badała ginekologicznie, na fotelu. Powiedziała tylko ze to jej się nie podoba, ale bez paniki, mam brać leki i odpoczywać. Wszystko jest zamknięte, ale krótkie. O szwie nic, ale taki szew chyba zakłada się dużo wcześniej?Pamiętam, ze podczas każdej mojej ciąży miałam krotką szyjkę, moja mama też, więc może to taka moja uroda.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie okropnie męczą wzdęcia i zaparcia. Już od kilku dni nic! Espumisan nie pomaga, śliwki, woda z cutryna i miodem też. Czy macie jeszcze jakies sprawdzone sposoby? Może jest coś co można łyknąć? Pati chyba coś kiedys pisała o jakimś leku który wypiła i ją pognał. Pati kochana jakbyś mogła jeszcze raz mi napisać chyba że się dogrzebie do tamtej wiadomości, będę i tak próbować bo już mam kolki z bólu

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK wrote:
    Fidelissa, jak tam jazdy Tobie poszły?:) Też robię prawko, w przyszłym tygodniu mam egzamin z teorii, na praktyczny umówię się jak zdam, o ile zdam;p.
    aec9bf5dcb0935dbf6e3fc5f95850dc9.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    Kończę kurs jeszcze dwie jazdy zostały. Uczę sie z książeczki i testów. Wew teoretyczny zrobię sobie 24 chyba a potem państwowy. Myśle o wykupieniu jeszcze paru jazd, a Ty?

FK lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa a to palcem :D hehe na pewno ma ciut więcej wiadomo jak to palpitacyjne wybadać szyjkę część się jednak chowa, no to dobrze, bo się ciut zmartwiłam kochana o Ciebie..

Evik skarbie a brałam wtedy duphalac 45ml wypiłam ale po jakichś 2h dopiero zadziałało ale zczyściło mnie konkretnie i od tamtej pory odpukać jakoś nie miałam zaparć póki co :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 21:14

KasiaKa lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 6 czerwca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulka112 wrote:
    Pycha
    Ale czy Wy wiecie, że co kilka postów któraś pisze o żarciu... :)
    Co ta ciąża z nami wyprawia :) Ja siebie nie poznaje. Jedzenie to teraz dla mnie jedna z największych przyjemności życia

Jezzuu, dla mnie w ogóle, czy ciąża, czy nie, ale w odmiennym stanie jestem bardziej "agresywna" w walce o smaki, nie powiem ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 6 czerwca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:
    Znalazłam chyba swój wymarzony wózek :))

http://allegro.pl/3w1-wozek-tako-baby-heaven-line-alu-maxi-cosi-i4301134367.html

Co o nim sądzicie ?:P

Wygląda porządnie :)

anusiaa90 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ