X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam witam :)

Półmetek mamy, zaczęliśmy 20 tydzień <3

W dodatku dzisiaj rano się budzę, a tu puk puk synek robi, wstałam przeciągnęłam się, patrzę w dół i głaskam brzusia, zaraz co jest.? Patrzę drugi raz w dół, a tu buuuuuuuuuuum do przodu mnie wypchało :D

2h3r9zd.jpg

10mim82.jpg

s4p0d0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 10:18

KUNIAK, desou, Evik, Amnezja, KasiaKa, scindapsus, Madlen222, Viviana, santoocha, Lavendula, RewolucjaSięDzieje, anusiaa90, sisiiii, Agata92, Nata, Paju, Marzena27, Eve, Fidelissa, Maga31, Ninusia, Strupka lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alllleeeeee brzuch! :D jestem tydzień za Tobą a nic nie widać u mnie... :(

• Evik Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati no pieknie jestem pelna podziwu! Rośnie jak na drożdzach!:)

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati też czasem jestem w szoku jak ten brzuch potrzfi się z dnia na dzień zmienic:)

Wczoraj rano odkryłam że mam krzywy:0 tzn po prawej mam sporą kulkę a po lewej płasko,na wizycie okazało się że maluch leży w poprzek i tam gdzie miałam "kulkę" jest jego główka :))

Fidelissa lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati,super brzuch :) Ale Ci zazdroszczę.U mnie 18tydz.i ani brzucha ani ruchów :(

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja, tylko się nie martw za bardzo tymi ruchami jak ja. Zaczęłam dziś 19 tydzień i nie czuję a to moja trzecia ciąża. Jednak wczoraj na usg zobaczyłam jak on tam skacze i fikołki wywija. Niesamowicie, a ja tego nie czuję. Przyjdzie na to czas. Ciąża uczy nas cierpliwości.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak a czy tą kulkę masz cały czas czy się pojawia i znika? Czujesz w tym miejscu jakieś napięcie jak przy np. skurczu?

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

A i wczoraj dokonaliśmy pierwszego zakupu dla malucha i uwaga był to...dywan :D
    NO NIE MOGLIŚMY SIĘ OPRZEĆ:)
    2vnqezb.jpg

xpatiiix3, Evik, RewolucjaSięDzieje, Reverie, Mamadomina, scindapsus, Goplana, Eve, Fidelissa, Maga31, Strupka lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa nie martwię się. Mąż się śmieje,że siedzę tyłkiem na wrzątku, bo już bym chciała mieć brzuch jak w 8mieś.a ruchy maluszka czuć od samego początku.

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:
    Kuniak a czy tą kulkę masz cały czas czy się pojawia i znika? Czujesz w tym miejscu jakieś napięcie jak przy np. skurczu?

Jak leżę to "kulkę" widać wyraznie, natomiast jak stoję widać tylko dysproporcję między prawą a lewą stroną,
    skurczy raczej nie mam, też tak masz??

gg64l6d8uplrbvce.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja miałam tak samo ,ale od wczoraj leży główką w dół i chyba tak się ułożył ,że brzucha wypchało mi bo jest okrąglutki teraz, aż na górze ciągnie ciut skórę jakby od ciężaru hehe :P Ale to norma w połowie jak wybije to z dnia na dzień rośnie :) hhe u mnie tak też w pierwszej ciąży było od 21 tyg brzuch wylazł wrzucałam kiedys fotkę już :) a teraz od początku pratycznie mi rósł :P

desou na ewno to i u Ciebie ta kulka to główka i u mnie tak było ,że z jednej strony wypukłość się robiła jak w poprzek leżał i owszem napięte bardzej miałam z jednej strony skurcze swoją drogą ciut inaczej odczuwałam na razie jakoś w miarę lżejsze są, ale są mimo wszystko dalej tylko już nie boli a pobolewa jak na okres jak jest skurcz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 10:36

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo mnie kopie teraz od tych kilku dni tylko w prawym dolnym "rogu" na lini włosków lub ciut wyżej i wyglądałoby mi na to, że też leży bardziej płasko i ta główka musiałaby by być tam gdzie ta kulka mi się robi... Teraz od rana jest bardzo aktywne i czuję na przemian kopniaki na dole z prawej i cos głęboko pod skórą w miejscu guli... Tylko że ja tą kulkę odbieram jako skurcz bo macica mi się ściąga w to miejsce a jak się położę to cala macica się kurczy i wypycha do góry i jest bardzo twarda...

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to na pewno główka jest kochana nie stresuj się będzie ok :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow pati mój brzuch był taki dzień przed cc :) duży ten twój maluszek musi być - mój drugi brzuszek rośnie ale tak bez szału póki co - a co do krzywości brzucha to normalka - zależy jak się dziecko ułoży i co wypnie - ja własnie bardzo tego nie lubiłam w zaawansowanej ciąży że jak poleżałam na lewej stronie to cały brzuch spadał na lewą stronę i był krzywy - i analogicznie na prawą - dlatego poduszka rogal jest super bo można podłożyć ten brzuch - mnie się zawsze wydawało że duży brzuch to duży brzuch - duży okrągły i ciągle taki sam - a on się zmienia, kręci, faluje, wypycha

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe no ja taki miałam gdzieś w 7 miesiącu z Marcelkiem :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ale ja zauważyłam, że brzuszek wyskakuje z dnia na dzień, u mnie z czwartku na piątek większa kulka i 0,5 kg na wadze :) U Ciebie pieknie się już prezentuje :)

Kuniak też mam trochę brzuch nierówny, pytałam gina to nic, tak się Dzidzia jakoś ułożyła.

A ja po usg stwierdzam, że mi się kulka robi tam gdzie Dzidzia ma pupcię :) wypycha ją rano :)

Pozdrawiam Was słonecznie, lecę na grilla, już w lepszym nastroju i samopoczuciu.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    A i wczoraj dokonaliśmy pierwszego zakupu dla malucha i uwaga był to...dywan :D
    NO NIE MOGLIŚMY SIĘ OPRZEĆ:)
    2vnqezb.jpg

Aaaaa, przepiękny!!!!<3

KUNIAK lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj spędzam dzień z potwornym bólem głowy. Naprawdę potwornym. Już nie wiem jak mam sobie pomóc

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulka112 wrote:
    A ja dzisiaj spędzam dzień z potwornym bólem głowy. Naprawdę potwornym. Już nie wiem jak mam sobie pomóc
    apapem

Ewelina
    hhojzmj.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie działa na mnie :(

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ