X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam witam :)

Półmetek mamy, zaczęliśmy 20 tydzień <3

W dodatku dzisiaj rano się budzę, a tu puk puk synek robi, wstałam przeciągnęłam się, patrzę w dół i głaskam brzusia, zaraz co jest.? Patrzę drugi raz w dół, a tu buuuuuuuuuuum do przodu mnie wypchało :D

2h3r9zd.jpg

10mim82.jpg

s4p0d0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 10:18

KUNIAK, desou, Evik, Amnezja, KasiaKa, scindapsus, Madlen222, Viviana, santoocha, Lavendula, RewolucjaSięDzieje, anusiaa90, sisiiii, Agata92, Nata, Paju, Marzena27, Eve, Fidelissa, Maga31, Ninusia, Strupka lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alllleeeeee brzuch! :D jestem tydzień za Tobą a nic nie widać u mnie... :(

• Evik Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati no pieknie jestem pelna podziwu! Rośnie jak na drożdzach!:)

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati też czasem jestem w szoku jak ten brzuch potrzfi się z dnia na dzień zmienic:)

Wczoraj rano odkryłam że mam krzywy:0 tzn po prawej mam sporą kulkę a po lewej płasko,na wizycie okazało się że maluch leży w poprzek i tam gdzie miałam "kulkę" jest jego główka :))

Fidelissa lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati,super brzuch :) Ale Ci zazdroszczę.U mnie 18tydz.i ani brzucha ani ruchów :(

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja, tylko się nie martw za bardzo tymi ruchami jak ja. Zaczęłam dziś 19 tydzień i nie czuję a to moja trzecia ciąża. Jednak wczoraj na usg zobaczyłam jak on tam skacze i fikołki wywija. Niesamowicie, a ja tego nie czuję. Przyjdzie na to czas. Ciąża uczy nas cierpliwości.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak a czy tą kulkę masz cały czas czy się pojawia i znika? Czujesz w tym miejscu jakieś napięcie jak przy np. skurczu?

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

A i wczoraj dokonaliśmy pierwszego zakupu dla malucha i uwaga był to...dywan :D
    NO NIE MOGLIŚMY SIĘ OPRZEĆ:)
    2vnqezb.jpg

xpatiiix3, Evik, RewolucjaSięDzieje, Reverie, Mamadomina, scindapsus, Goplana, Eve, Fidelissa, Maga31, Strupka lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa nie martwię się. Mąż się śmieje,że siedzę tyłkiem na wrzątku, bo już bym chciała mieć brzuch jak w 8mieś.a ruchy maluszka czuć od samego początku.

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:
    Kuniak a czy tą kulkę masz cały czas czy się pojawia i znika? Czujesz w tym miejscu jakieś napięcie jak przy np. skurczu?

Jak leżę to "kulkę" widać wyraznie, natomiast jak stoję widać tylko dysproporcję między prawą a lewą stroną,
    skurczy raczej nie mam, też tak masz??

gg64l6d8uplrbvce.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja miałam tak samo ,ale od wczoraj leży główką w dół i chyba tak się ułożył ,że brzucha wypchało mi bo jest okrąglutki teraz, aż na górze ciągnie ciut skórę jakby od ciężaru hehe :P Ale to norma w połowie jak wybije to z dnia na dzień rośnie :) hhe u mnie tak też w pierwszej ciąży było od 21 tyg brzuch wylazł wrzucałam kiedys fotkę już :) a teraz od początku pratycznie mi rósł :P

desou na ewno to i u Ciebie ta kulka to główka i u mnie tak było ,że z jednej strony wypukłość się robiła jak w poprzek leżał i owszem napięte bardzej miałam z jednej strony skurcze swoją drogą ciut inaczej odczuwałam na razie jakoś w miarę lżejsze są, ale są mimo wszystko dalej tylko już nie boli a pobolewa jak na okres jak jest skurcz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 10:36

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo mnie kopie teraz od tych kilku dni tylko w prawym dolnym "rogu" na lini włosków lub ciut wyżej i wyglądałoby mi na to, że też leży bardziej płasko i ta główka musiałaby by być tam gdzie ta kulka mi się robi... Teraz od rana jest bardzo aktywne i czuję na przemian kopniaki na dole z prawej i cos głęboko pod skórą w miejscu guli... Tylko że ja tą kulkę odbieram jako skurcz bo macica mi się ściąga w to miejsce a jak się położę to cala macica się kurczy i wypycha do góry i jest bardzo twarda...

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to na pewno główka jest kochana nie stresuj się będzie ok :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow pati mój brzuch był taki dzień przed cc :) duży ten twój maluszek musi być - mój drugi brzuszek rośnie ale tak bez szału póki co - a co do krzywości brzucha to normalka - zależy jak się dziecko ułoży i co wypnie - ja własnie bardzo tego nie lubiłam w zaawansowanej ciąży że jak poleżałam na lewej stronie to cały brzuch spadał na lewą stronę i był krzywy - i analogicznie na prawą - dlatego poduszka rogal jest super bo można podłożyć ten brzuch - mnie się zawsze wydawało że duży brzuch to duży brzuch - duży okrągły i ciągle taki sam - a on się zmienia, kręci, faluje, wypycha

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe no ja taki miałam gdzieś w 7 miesiącu z Marcelkiem :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ale ja zauważyłam, że brzuszek wyskakuje z dnia na dzień, u mnie z czwartku na piątek większa kulka i 0,5 kg na wadze :) U Ciebie pieknie się już prezentuje :)

Kuniak też mam trochę brzuch nierówny, pytałam gina to nic, tak się Dzidzia jakoś ułożyła.

A ja po usg stwierdzam, że mi się kulka robi tam gdzie Dzidzia ma pupcię :) wypycha ją rano :)

Pozdrawiam Was słonecznie, lecę na grilla, już w lepszym nastroju i samopoczuciu.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    A i wczoraj dokonaliśmy pierwszego zakupu dla malucha i uwaga był to...dywan :D
    NO NIE MOGLIŚMY SIĘ OPRZEĆ:)
    2vnqezb.jpg

Aaaaa, przepiękny!!!!<3

KUNIAK lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj spędzam dzień z potwornym bólem głowy. Naprawdę potwornym. Już nie wiem jak mam sobie pomóc

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulka112 wrote:
    A ja dzisiaj spędzam dzień z potwornym bólem głowy. Naprawdę potwornym. Już nie wiem jak mam sobie pomóc
    apapem

Ewelina
    hhojzmj.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie działa na mnie :(

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ