Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam witam witam
Półmetek mamy, zaczęliśmy 20 tydzień
W dodatku dzisiaj rano się budzę, a tu puk puk synek robi, wstałam przeciągnęłam się, patrzę w dół i głaskam brzusia, zaraz co jest.? Patrzę drugi raz w dół, a tu buuuuuuuuuuum do przodu mnie wypchało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 10:18
KUNIAK, desou, Evik, Amnezja, KasiaKa, scindapsus, Madlen222, Viviana, santoocha, Lavendula, RewolucjaSięDzieje, anusiaa90, sisiiii, Agata92, Nata, Paju, Marzena27, Eve, Fidelissa, Maga31, Ninusia, Strupka lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Pati też czasem jestem w szoku jak ten brzuch potrzfi się z dnia na dzień zmienic:)
Wczoraj rano odkryłam że mam krzywy:0 tzn po prawej mam sporą kulkę a po lewej płasko,na wizycie okazało się że maluch leży w poprzek i tam gdzie miałam "kulkę" jest jego główka)
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Amnezja, tylko się nie martw za bardzo tymi ruchami jak ja. Zaczęłam dziś 19 tydzień i nie czuję a to moja trzecia ciąża. Jednak wczoraj na usg zobaczyłam jak on tam skacze i fikołki wywija. Niesamowicie, a ja tego nie czuję. Przyjdzie na to czas. Ciąża uczy nas cierpliwości.
-
desou wrote:Kuniak a czy tą kulkę masz cały czas czy się pojawia i znika? Czujesz w tym miejscu jakieś napięcie jak przy np. skurczu?
Jak leżę to "kulkę" widać wyraznie, natomiast jak stoję widać tylko dysproporcję między prawą a lewą stroną,
skurczy raczej nie mam, też tak masz?? -
No i ja miałam tak samo ,ale od wczoraj leży główką w dół i chyba tak się ułożył ,że brzucha wypchało mi bo jest okrąglutki teraz, aż na górze ciągnie ciut skórę jakby od ciężaru hehe
Ale to norma w połowie jak wybije to z dnia na dzień rośnie
hhe u mnie tak też w pierwszej ciąży było od 21 tyg brzuch wylazł wrzucałam kiedys fotkę już
a teraz od początku pratycznie mi rósł
desou na ewno to i u Ciebie ta kulka to główka i u mnie tak było ,że z jednej strony wypukłość się robiła jak w poprzek leżał i owszem napięte bardzej miałam z jednej strony skurcze swoją drogą ciut inaczej odczuwałam na razie jakoś w miarę lżejsze są, ale są mimo wszystko dalej tylko już nie boli a pobolewa jak na okres jak jest skurcz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 10:36
Livia
Nela
Marcel
-
Bo mnie kopie teraz od tych kilku dni tylko w prawym dolnym "rogu" na lini włosków lub ciut wyżej i wyglądałoby mi na to, że też leży bardziej płasko i ta główka musiałaby by być tam gdzie ta kulka mi się robi... Teraz od rana jest bardzo aktywne i czuję na przemian kopniaki na dole z prawej i cos głęboko pod skórą w miejscu guli... Tylko że ja tą kulkę odbieram jako skurcz bo macica mi się ściąga w to miejsce a jak się położę to cala macica się kurczy i wypycha do góry i jest bardzo twarda...
-
wow pati mój brzuch był taki dzień przed cc
duży ten twój maluszek musi być - mój drugi brzuszek rośnie ale tak bez szału póki co - a co do krzywości brzucha to normalka - zależy jak się dziecko ułoży i co wypnie - ja własnie bardzo tego nie lubiłam w zaawansowanej ciąży że jak poleżałam na lewej stronie to cały brzuch spadał na lewą stronę i był krzywy - i analogicznie na prawą - dlatego poduszka rogal jest super bo można podłożyć ten brzuch - mnie się zawsze wydawało że duży brzuch to duży brzuch - duży okrągły i ciągle taki sam - a on się zmienia, kręci, faluje, wypycha
-
Pati ale ja zauważyłam, że brzuszek wyskakuje z dnia na dzień, u mnie z czwartku na piątek większa kulka i 0,5 kg na wadze
U Ciebie pieknie się już prezentuje
Kuniak też mam trochę brzuch nierówny, pytałam gina to nic, tak się Dzidzia jakoś ułożyła.
A ja po usg stwierdzam, że mi się kulka robi tam gdzie Dzidzia ma pupcięwypycha ją rano
Pozdrawiam Was słonecznie, lecę na grilla, już w lepszym nastroju i samopoczuciu.xpatiiix3 lubi tę wiadomość