X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Paju Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Paju nie załamuj mnie poważnie.? To ja będę chyba w tej ciąży hipopotamem ,dzisiaj brzuch już dał mi popalić ,bo ciągnie po bokach na górze skórę jak cholercia... I Miłek się wypycha, kopie z każdej strony i prostuje co też odczuwam jako mega dyskomfort, bo dzisiaj już cuda nie dziwy odprawia...

Właśnie może ktraś wie co ja mogę porobić jakieś delikatne ćwiczenia rozciągające może, bo tak mnie ciągnie ta skóra/ mięśnie, że aż boli czasem jak źle wstanę czy cuś..

Nie no akurat ona ma mega mały więc wiesz.. :P

Nawet babki na pobraniu krwi jej nie chciały wierzyć, że to już na końcówce.. :P

Może przestanie tak rosnąć za jakiś czas :P
    Może.. ;D

Ja cały czas ubolewam bo mój mimo, że zmienił kształt na bardziej ciążowy to jak jestem ubrana nikt różnicy nie widzi... bo duży miałam i przed ciążą :P
    No i nikt nie widzi tego.. albo mi się tak wydaje :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 22:25

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    hej laseczki!! rośniemy z dnia na dzień widzę, Pati Twój brzuszek jest imponujący :-) słuchajcie dzisiaj oglądaliśmy tutka, tzn wózek i jest super ale mąż uznał że faktycznie te spawy na wózku nie wyglądają solidnie, więc może to i prawda że się łamie rama...hmmm.. no cóż oglądałam też bebetto czy jakoś tak i też jest fajny:p mam pytanie, piła któraś z Was piwko bawaria 0%?? kupiłam sobie na grilla dzisiaj i nie wiem czy na pewno wierzyć w etykietę że bez alko :-) ja kilka razy czułam jak Kazik się rusza, ale mam to łożysko na przodzie i to amortyzuje jego kopniaki chyba :-(
    Kurcze, naczytałam się o tych Tutkach... :/ ale one mi się tak podobają, że chyba jednak zakupię... albo Jedo w eko-skórze... ale ten jednak nie ma tego uroku...
    Bawiłam się też dzisiaj Foppapedtretti - bez rewelacji niestety, bez amortyzacji, i rączka mu się chyboce, jakaś taka tandetna w wykonaniu, a kosz pod wózkiem rozmiarów nieistotnych statystycznie :)
    Szczerze mówiąc, byliśmy z mężem gotowi wywalić nawet pełną kwotę na Foppapedretti myo tronica, ale niektóre polskie wózki wizualnie biją te droższe firmy jak Stokke, Foppapedretti, Mutsy i wiele innych na głowę - oczywiście to jest tylko nasze zdanie :) Teść się wkurza, że padło na polskie, bo uważa że za tanie na tak wyczekiwanego wnuka :)

jftycms.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    aaaa i jeszcze w tutkach jest możliwość montowania spacerówki przodem albo tyłem co mnie się podoba i takie coś chcę, nie wiem czy wszystkie tak mają czy nie, orientujecie się??

Większość tak ma. Mnie się podobają Bebetto i taka opcja też w nich jest.

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozważam Camarelo Carera - http://allegro.pl/carera-camarelo-3w1-wysylka-24ha-wybor-konstrukcji-i4274706379.html

albo Babyactive Elipso - http://allegro.pl/ultralekki-elipso-2014-24h-babyactive-3w1-gratisy-i4276075914.html

I bardziej idę w tego drugiego bo lekki a na nasze 4 piętro bez windy waga to główny wyznacznik :P

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie lekki. U mnie 3 piętro bez windy. Moja koleżanka wózka nie wnosiła tylko wciągała po schodach. Może to jest jakieś rozwiązanie. Bo wózek + dziecko + jeszcze jakieś rzeczy i wychodzi całkiem niezły ciężar.

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff no właśnie muszę coś z tym ciągnięciem zrobić jak będzie tak dalej bo ani się odwrócić zgiąć zaraz coś szarpie zaboli aż komedia mówię Wam jeszcze ten bombeeeelo mi z każdej stony okłada raz pęcherz a raz nad pępkeim a zaraz z boku jakby fikołki ciągle robił, bo z każdej strony mnie okłada i to konkretnie, bo przy tych naiągniętych mięśniach skórze to odczuwam aż dyskomfort.. Aż nawet dzisiaj usłyszałam parę razy czy ja bliźniaków nie oczekuję.. A ja tylko odpowiadałam, a kto wie może gdzieś drugi się schował aż Radek mówi a może to dwójka dlatego tak z każdej strony dzisiaj kopniaki czuć, nawet zdjęcie z usg dzisiaj oglądał i mi zaczął wkręcać ,że widać, że jeden za drugim się chowa, że drugą głowę widzi ahha no uśmiałam się z Niego :D a Radek miał rodzeństwo chłopca i dziewczynkę 2 lata młodsi chyba by byli od Nas, aniołki.. (*) w sumie w takim wypadku to już bym szybko się nie zdecydowała na następne, ale bym dziękowała Bogu za taką niespodziankę miłą :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 23:22

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, chciałam Was podpytać czy któraś ma doświadczenia z wózkiem Camarelo (Carera lub Sevilla) i jeśli tak to co o nim sądzicie?
    Najbardziej mojemu mężowi podoba się ten:
    http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-3-w-1-camarelo-carera-20132014-spacerowkagondola-fotelik-safety-mimas-kurier-gratis-p-16696.html

Ale te też są piękne:
    http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-3-w-1-camarelo-sevilla-20132014-spacerowkagondola-fotelik-kurier-gratis-p-16690.html
    http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-camarelo-sevilla-20132014-spacerowkagondola-kurier-gratis-p-16688.html

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero zauważyłam, że Paju też napisała o tym wózku.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK wrote:
    anusiaa90, dzięki za cynka, skorzystam ze stronki:)
    madziulka112- egzamin praktyczny też mnie przeraża, ale przełam się, poedejdź do niego, szkoda zaprzepaścić szansę, anuż się uda:).
    Fidelissa- wewnętrzny egzamin za mną, teraz w czwartek teoria,podejście nr 1;).
    Po wewnętrznym mam dość rozwiązywania testów, wyłażą mi bokami, robię od nich chwilę przerwy, ale zaraz znów do galopu muszę się wziąść, coby siary nie było;). Z praktyką gorsza sprawa, niby jadę , jadę , a tu nagle panikuję i robię taką głupotę, ze nawet mój intruktor, oaza spokoju, parę razy wariatką mnie nazwał, albo krzyknął : uważaj na Nel;)- takie imię nadał mojemu brzusznemu lokatorowi. Hehe przy następnym spotkaniu muszę go uświadomić , że Nel ma siusiaka, a przynajmniej na to wyglądało ostatnio;).Jak zdam teorię, biorę parę jazd doszkalających i przystępuje do praktyki. Trza się zabrać. jak nie teraz , to kiedy? Ze ssaczkami będzie trudniej;).
    Popieram ja tez chce zdać do konca czerwca....oby sie udało. Informuj co i jak:)
    Ja tez panikuje, boje sie tirów i wariatów szybko jeżdżących. A instruktor mówi żebym jeździła szybciej.....hm

FK lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• asia099 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    hej laseczki!! rośniemy z dnia na dzień widzę, Pati Twój brzuszek jest imponujący :-) słuchajcie dzisiaj oglądaliśmy tutka, tzn wózek i jest super ale mąż uznał że faktycznie te spawy na wózku nie wyglądają solidnie, więc może to i prawda że się łamie rama...hmmm.. no cóż oglądałam też bebetto czy jakoś tak i też jest fajny:p mam pytanie, piła któraś z Was piwko bawaria 0%?? kupiłam sobie na grilla dzisiaj i nie wiem czy na pewno wierzyć w etykietę że bez alko :-) ja kilka razy czułam jak Kazik się rusza, ale mam to łożysko na przodzie i to amortyzuje jego kopniaki chyba :-(

Ja piłam kilka razy warkę 0%, chyba trzeba uwierzyć w etykietę.
    Ale ogólnie mnie do niej nie ciągnie, choć wcześniej uwielbiałam piwo smakowe.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu nie dotarliśmy do sklepy z wózkami. Następnym razem. Przyroda wygrała. Jeszcze nie mam swojego faworyta:)
    Pati niezły brzuszek...ja mam jak Paju zawsze miałam brzuszek ale juz widać:))

Muszę sie zmobilizować by zrobić zdjecie.
    Ciasto dochodzi w piekarniku:))
    Jutro wyjazd na Jurę:)
    Miłej niedzieli...:)

qq87j44jhto0od0f.png

• KasiaKa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa, o ładnych porach ty pieczesz ciasta! My smacznie śpimy a ty buszujesz w kuchni :) Witam slonecznie i niedzielnie najpiękniejszy stan pod słoncem :)

Lavendula, Fidelissa lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu cierpie z powodu bolu glowy.. Cisnienie mam 96/60 i czuje ze jeszcze jeden taki dzien i zwariuje.. Nie ma to jak zamiast korzystac z pogody to cierpiec.. :( :( :(

201411191762.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na dodatek mam skracającą się szyjkę macicy. Z 5cm do 3,5 w 2tygodnie.

Zaczynam popadać w depresję.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    A ja znowu cierpie z powodu bolu glowy.. Cisnienie mam 96/60 i czuje ze jeszcze jeden taki dzien i zwariuje.. Nie ma to jak zamiast korzystac z pogody to cierpiec.. :( :( :(
    Ja dzisiaj 95/50 :/ - też energii nie mam, wszystko mnie irytuje, nie mam siły posprzątać, wiec mnie krew zalewa przez bałagan :|, no i ta głowa - niestety niskie ciśnienie powoduje bóle o charakterze zatokowym (mimo że są zdrowe) - chyba bez kawy się nie obejdzie...
    W ogóle ja mam tak na zmianę, jednego dnia idę na siłownię, potem długi spacer, gotuję obiad na 2 dni i piekę ciasto, następnego dnia 2 razy zasłabnę pakując torebkę :/ i czuje się jakbym zaraz miała wywalić ciężka wirusówkę.
    Ta ciąża ciągle mnie zaskakuje...

jftycms.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczeta,

podpatruje te wozki, ktore ogladacie, i dzielilam sie rozwazaniami kiedy co kupowac z kolezanka z pracy, mloda mama, i powiedziala mi, ze ubranka i takie tam, to kiedy chce, ale to, na co jest gwarancja, a szczegolnie wozek, to trzeba wybrac i zlecic kupno jak my bedziemy na porodowce;) bo gwarancja liczy sie od dnia zakupu, a nie od pierwszego dnia uzywania...

Goplana, Reverie, Fidelissa lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Witam witam witam :)

Półmetek mamy, zaczęliśmy 20 tydzień <3

W dodatku dzisiaj rano się budzę, a tu puk puk synek robi, wstałam przeciągnęłam się, patrzę w dół i głaskam brzusia, zaraz co jest.? Patrzę drugi raz w dół, a tu buuuuuuuuuuum do przodu mnie wypchało :D

2h3r9zd.jpg

10mim82.jpg

s4p0d0.jpg

Jejku, jak Ty świetnie wyglądasz....

jmmg93c.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana mnie przez cale 25 lat zycia nie bolala glowa tyle razy co w ciazy.. A najgorsze jest to ze trzeba uwazac na tabletki.. Ja to wogole wolalabym brac ich w ciazy jak najmniej.. M kupil mi ostatnio plasterki zobaczymy czy pomoga.. Narazie wypilam kawke z ekspresu i ciut lzej boli zobaczymy jak dlugo sie to utrzyma.. A jak nie to plasterki ida w ruch

201411191762.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Goplana mnie przez cale 25 lat zycia nie bolala glowa tyle razy co w ciazy.. A najgorsze jest to ze trzeba uwazac na tabletki.. Ja to wogole wolalabym brac ich w ciazy jak najmniej.. M kupil mi ostatnio plasterki zobaczymy czy pomoga.. Narazie wypilam kawke z ekspresu i ciut lzej boli zobaczymy jak dlugo sie to utrzyma.. A jak nie to plasterki ida w ruch
    Jeszcze trzeba wypróbować sposób Lavenduli - lody :) a najlepiej kawa z lodami

Lavendula, Fidelissa, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Jeszcze trzeba wypróbować sposób Lavenduli - lody :) a najlepiej kawa z lodami
    Ha ha ten sposob jest calkiem przyjemny wiec napewno chetnie go przetestuje:)

Lavendula, Fidelissa lubią tę wiadomość

201411191762.png
‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ