WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Nata Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogólnie to mała aktywność dzisiaj na forum była

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Nata brzucholek miód malina :D

Rewolucja to dobrze, że nie tylko ja mykam kaczym krokiem, ale nie non stop ahaha więc się cieszę :P

My dzisiaj byliśmy sobie na dniu dziecka spóźnionym z babcią :D hihi mcdonald KFC i jakiś festyn miastowy :P baloniki cukiereczki i te sprawy zjadłam dzisiaj sporo :) o i borówkami się obżarłam bo tak się sypią a krzak mojego wzrosrtu prawie i tak rozłożysty i na gęsto na Nim, a te borówki poduszone pod nim wyglądają jakby podlany był krwią ahahaha :P Ojj ale kilometrów to sporo zrobiliśmy na piechotę :D

Fuuuuuuuuuu nospy ie mogłam przełknąć i pół języka i gardło mam znieczulone... ;/

A i dzisiaj jakoś z R normalnie rozmawiałam w końcu od dawna :P Ale jakoś nei mogę dalej się przemóc by się poprzytulać... Tak mnie zblkowało, że chyba trzeba porządnie się rozluźnić, bo jakoś spięta ostatnio chodzę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 00:00

Nata, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja wrote:
    Faktycznie lekki. U mnie 3 piętro bez windy. Moja koleżanka wózka nie wnosiła tylko wciągała po schodach. Może to jest jakieś rozwiązanie. Bo wózek + dziecko + jeszcze jakieś rzeczy i wychodzi całkiem niezły ciężar.

Ehhh...po tygodniu zaczniecie zostawiać wózek na dole na klatce / w piwnicy.
    Moja siostra też na początku wnosiła na 4 piętro... tylko oprócz wózka będziecie miały też Dzidzię + pewnie torby itp...

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marynka wrote:
    Nie przesadzajmy z tymi procentami. Nie namawiam nikogo do picia alkoholu, ale nie dajmy się zwariować, że w piwie bezalkoholowym będzie odrobina alkoholu. Gdyby podchodzić do tego tak restrykcyjnie, to trzeba by było przestać pić kompoty owocowe, bo tak naprawdę w nich też odrobina alkoholu być może.

Mój teść ginekolog mówi, że lampka wina też nie zaszkodzi :)

A teściowej jak była w ciąży z moim mężem (ponieważ miała problemy ze skurczami przedwczesnymi itp) zalecił picie szocika koniaku codziennie. I od razu jej przeszło :)
    A mój mąż zdrowy jak KOŃ!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym piciem to sprawa indywidualna, ja wolę nie ryzykować chociaż znam osoby które piły w ciąży lampkę wina,ale ja powiem szczerze że wolę sobie smaka nie robić :-) to piwko bawaria mi odpowiada więc raz na jakiś czas jak najdzie mnie ochota to oczywiście sobie wypiję, ale skoro człowiek wpada w panikę czy wsio ok jak zakuje tam albo tutaj, to pewnie byłoby podobnie czy aby ta lampka wina nie zaszkodziła akurat mojemu dziecku. Wolę mieć spokojną głowę :-) dzisiaj badania robiłam, czekam właśnie magiczne 30 minut żeby zjeść śniadanie po leku na tarczycę...głodna jestem!! :-)

Fidelissa, Madlen222 lubią tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeja zaczęłam 19 tydzień, właśnie zobaczyłam :-)))))

maaartinka, Dotty84, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam jutro:) I muszę się pochwalić że czuje już moją Rybkę jak się przemieszcza.

Nata lubi tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• Annabela Nowa

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej... Mam takie pytanko. Zaczęłam wczoraj 16 tydz, to moja trzecia ciąża. Pierwsze dziecko zaczęłam czuć ok 16 tyg, drugie chwilkę wcześniej, a teraz nic... Trochę się martwię czy aby jest wszystko ok...?

w57vpc0znlhdkbim.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj poczułam dwa wyraźne kopnięcia, dziwne, ale fajne uczucie... :D

Nata, xpatiiix3, Isia14 lubią tę wiadomość

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata ty dzisiaj 19 a ja zacznę w środę dopiero 17.. Oj zazdroszczę Ci tego :)
    Poza tym tak bardzo bym chciała już czuć mojego brzuszkowego robaczka.. A pewnie długo mi jeszcze będzie na to czekać..

W środę wizyta więc chociaż zobaczę czy wszystko jest u niego w porządku :)
    Ciekawe czy gin potwierdzi że będzie chłopczyk :)

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wogóle to trochę się martwię tym wszystkim.. Piszecie, że brzuszki wam rosną, że ubranie musicie zmienić, spodnie itp.. a ja nic :(
    W spodnie dalej się mieszczę te same, nawet mnie nie uciskają! Tylko brzuszek urósł ale to tak delikatnie, że jedynie przy bardzo bardzo obcisłych bluzkach widać.. Chociaż bardziej to te koszulki unoszą się na biuście i dlatego musiałam kupić nowe bo zrobiły się krótkie..
    W ten weekend chodziłam w stroju i nawet moja babcia nie skomentowała, że mi się przytyło! A ona taka złośliwa jest.. Więc pewnie nie widziała różnicy..
    O dzidziusiu nic jeszcze nie wie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 09:25

201411191762.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po weekendzie :) piękne słonko, tylko te upały mnie wykańczają ;/

Zaczynam odliczanie do czwartkowej wizyty :)

rwi37s6.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maartinka nie martw się, moja koleżanka w 8 miesiącu miała brzuch taki jakby miała wzdęcie, niektórzy mają takie brzuszki małe, widocznie masz taką budowę :-) ja mojego synka czuję od czasu do czasu, dziwne to uczucie ale i cudowne, zaraz i Ty poczujesz wtedy nie będziesz miała żadnych wątpliwości :-)) Anabella każda ciąża jest inna, więc się nie martw na zapas, może masz łożysko na przedniej ścianie, wtedy trudniej wyczuć ruchy.

rfnnk6n.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka nie przejmuj się, mnie dopiero teraz zaczynają spodnie cisnąć i brzuszek mi się zaokrąglił delikatnie dopiero dwa tyg temu i tak sobie już stopniowo rośnie :)

rwi37s6.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:
    Witam po weekendzie :) piękne słonko, tylko te upały mnie wykańczają ;/

Zaczynam odliczanie do czwartkowej wizyty :)

Tez mam w czwartek wizytę i doczekać się już nie mogę. Chociaż na ostatniej mój gin stwierdził że teraz nie bedziemy robić usg bo nie będzie potrzeby tylko wtedy skąd będzie wiedział że u Bąbelka wszystko ok? Nie wiem może zrobi ktg

f2w343r88uf9xtcb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka nic się nie martw. Mój brzuch też jeszcze ani trochę nie urósł. Najwyraźniej mamy pojemne biodra i takiemu ok. 10 cm maluszkowi jeszcze wystarcza miejsca. :-)

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talia22 wrote:
    Tez mam w czwartek wizytę i doczekać się już nie mogę. Chociaż na ostatniej mój gin stwierdził że teraz nie bedziemy robić usg bo nie będzie potrzeby tylko wtedy skąd będzie wiedział że u Bąbelka wszystko ok? Nie wiem może zrobi ktg

U mnie na szczęście lekarz zawsze robi usg, chociażby tylko żeby zerknąć czy prawidłowo rośnie. Mam nadzieje, że tym razem pozwoli Ci zobaczyć maluszka :)

rwi37s6.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może zamiast usg zbada słuchawką tylko, lekarze mają swoje sposoby :-)

rfnnk6n.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam z zakupów i nie wybieram się więcej na dwór w taki upał. Szłam powoli, wymęczona jestem i zaraz mi się kręci w głowie.

Zaczęłam oglądać w necie te wózki co opisujecie i mam narazie 2 typy, będę trochę oglądać i czytać opinii.

Ja już czuję ruchy, bardziej jak leżę, czasami Dzidzia tak uderzy, że aż mnie zaboli, albo gdzieś w pęcherz, albo gdzieś po jelitach, nieraz myślałam, że to skurcz. Ale do prawdziwych, regularnych ruchów jeszcze trochę.

U mnie brzuchol pokaźny, ale ja mam wąskie biodra, wszystko mi idzie do przodu.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam badania jutro i też pewnie bez USG. Mój lekarz tak ma, ale jakoś mi to nie przeszkadza. W poprzednich ciążach miałam zwykle tylko 3 razy robione USG.
    Co do ruchów, to też jeszcze nie czuję. czas od czasu coś niby jest, ale nie wiem, czy to nie moje jelita... A w poprzednich ciążach miałam już wcześniej. Ale teraz przytyłam przed ciążą, więc tłumaczę sobie, że to dlatego.
    W tej ciąży na razie waga spada... Pewnie od tego zdrowego odżywiania.

‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ