WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Nata Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebbetto też mi się podobają i myślę nad tutkiem albo tamtym, ale do listopada to wpadnie pewnie jeszcze kilka typów :-) seville ma moja przyjaciółka i bardzo sobie chwali :-) to mój kolejny typ, więc mam już 3 :-) zakup wózka lepiej zostawić na koniec, ale trzeba pamiętać że na niektóre modele czeka się 4 tygodnie :-) bawaria bardzo mi odpowiada, mniej cena :-) ale wypiłam dmuchnęłam w alkomat i na serio nie ma %, musiałam sprawdzić dla pewności czy etykieta nie kłamie hehehe, zanim zakupiłam przeczytałam całą czy aby gdzieś tam jednak nie ukryli wiadomości o minimalnym % alkoholu :-) hormony szaleją, wczoraj walnęłam takiego focha na grillu że aż wstyd, wzięłam kluczyki od męża i bez pożegnania wyszłam i pojechałam sobie pojeździć, wróciłam po jakimś czasie, ja pierdole co się ze mną dzieje, oczywiście łzy same leciały...żeby było jeszcze tego mało, że wyszłam to kazałam mężowi oddać klucze od domu..dobrze że on jest wyrozumiały i obronił mnie mówiąc że to przez hormony w ciąży, Kochane stworzenie :D

Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulka112 wrote:
    A i ból głowy minął
    Lavendula chyba lody pomogły. Świetny sposób i jaki przyjemny w zastosowaniu :)

pamiętam, jak mi znajoma zaproponowała lody "przeciwbólowo" po raz pierwszy, nie miałam siły puknąć ją w czoło... stwierdziłam, co mi zależy.... i od tego czasu na ból głowy LODY <3
    Cieszę się, że pomogły :)

• Nata Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/wielofunkcyjny-wozek-tutek-grander-2013-opinie-432-niezle-wozki-choc-na-rynku-nie-brakuje-lepszych/ mnie na ból głowy pomagał seks ;-)

Fidelissa lubi tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przesadzajmy z tymi procentami. Nie namawiam nikogo do picia alkoholu, ale nie dajmy się zwariować, że w piwie bezalkoholowym będzie odrobina alkoholu. Gdyby podchodzić do tego tak restrykcyjnie, to trzeba by było przestać pić kompoty owocowe, bo tak naprawdę w nich też odrobina alkoholu być może.

Dotty84 lubi tę wiadomość

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Good Morning Vietnam ;)

Wstałam rano i wiedziałam, że coś jest nie na rzeczy. Poczłapałam do łazienki, patrzę w lustro, a tam...jakby czekolada eksplodowała na moją twarz, nochal i policzki zapiegowane na pomarańczowo! dobrze, że po jakimś czasie zblakną ojej.

Małż wczoraj kupił mi czereśnie, rzuciłam się na nie....i tyle. Szału nie było :D:D:D ale zeżreć, zżarłam prawie kg :D:D:D
    Dziś mam ochotę na warzywka z grilla, a do tego melony, także zawijam kiecę i lecę jeść :D

Pati - brzuchol to Ty masz;) mnie też już dopadł na amen, chód kaczy również, łapię się na tym coraz częściej:)

Fidelissa, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, Ja już od rana na słoneczku, od wczoraj około 18 ktoś do mnie puka od środka, czasem czuję to jakbym dostała w jelita lub żołądek (sama nie wiem w co) a za chwilę już w brzuszek. Śmieszne a zarazem cudowne uczucie.
    Narazie jest delikatne, zobaczymy dalej.
    Mój brzuszek rośnie, ale nie tak jak u Pati. Moja koleżanka miała taki w 8 m-cu hehe, ale dziecko bardzo małe.

A ja przygotowuję obiadek i idziemy na plażę, może uda się wykąpać, ciekawe jaka woda.
    A i znów widziałam mój wypatrzony wózeczek u znajomej i chyba się zdecydujemy, ale nie szybciej niż we wrześniu. W ogóle wszystkie zakupy zacznę we wrześniu.
    Miłej niedzieli

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    bebbetto też mi się podobają i myślę nad tutkiem albo tamtym, ale do listopada to wpadnie pewnie jeszcze kilka typów :-) seville ma moja przyjaciółka i bardzo sobie chwali :-) to mój kolejny typ, więc mam już 3 :-) zakup wózka lepiej zostawić na koniec, ale trzeba pamiętać że na niektóre modele czeka się 4 tygodnie :-) bawaria bardzo mi odpowiada, mniej cena :-) ale wypiłam dmuchnęłam w alkomat i na serio nie ma %, musiałam sprawdzić dla pewności czy etykieta nie kłamie hehehe, zanim zakupiłam przeczytałam całą czy aby gdzieś tam jednak nie ukryli wiadomości o minimalnym % alkoholu :-) hormony szaleją, wczoraj walnęłam takiego focha na grillu że aż wstyd, wzięłam kluczyki od męża i bez pożegnania wyszłam i pojechałam sobie pojeździć, wróciłam po jakimś czasie, ja pierdole co się ze mną dzieje, oczywiście łzy same leciały...żeby było jeszcze tego mało, że wyszłam to kazałam mężowi oddać klucze od domu..dobrze że on jest wyrozumiały i obronił mnie mówiąc że to przez hormony w ciąży, Kochane stworzenie :D
    A ja tak mam co drugi dzień :( Jestem wtedy jak cyklon... Dzisiaj też pewnie bym była, ale siły nie mam i tylko jem i śpię... Nie mogę oczu otworzyć na dobre, nie wiem co się dzieje...

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marynka wrote:
    Nie przesadzajmy z tymi procentami. Nie namawiam nikogo do picia alkoholu, ale nie dajmy się zwariować, że w piwie bezalkoholowym będzie odrobina alkoholu. Gdyby podchodzić do tego tak restrykcyjnie, to trzeba by było przestać pić kompoty owocowe, bo tak naprawdę w nich też odrobina alkoholu być może.
    Oj tam, oj tam, gorszy wpływ od takich pseudoprocentów na układ nerwowy ma już raczej akrylamid, który jest w każdych chipsach... a mi się tak cholernie od początku ciąży chipsów chce, jakbym się miała za całe życie co ich nie jadłam najeść :| :| :|

marynka, Fidelissa lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo chyba najważniejsze żeby we wszystkim zachować umiar.
    W pracy, któregoś razu, koleżanka potraktowała mnie jak wyrodną matkę bo ugryzłam batonika pawełka, a tam przecież jest alkohol :)

Lavendula, Goplana, marynka, Fidelissa lubią tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ku niedzielnej rozrywce :) Bardzo spodobał mi się wizualnie - piękna gama kolorów :) Jak zobaczę i przetestuję w tym tygodniu na żywo, zamieszczę recenzję ;)

http://www.implast.com.pl/

7wqk64c37wil_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2014, 17:12

jftycms.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Relaks w rodzinnym gronie, na świeżym powietrzu, wśród ciszy (nie licząc jazgotu ptaków), w zieleni, w półcieniu i na półleżąco z górami jedzenia TO JEST TO CO TYGRYSY LUBIĄ NAJBARDZIEJ :D:D:D

Oczywiście komary żrą niemiłosiernie :)

Maga31 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa wrote:
    Fidelissa, o ładnych porach ty pieczesz ciasta! My smacznie śpimy a ty buszujesz w kuchni :) Witam slonecznie i niedzielnie najpiękniejszy stan pod słoncem :)
    Kobiety ale dobre mi wyszło juz nie ma:)

Kruche z truskawkami i pianka:)

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Ale jazda.....
    Ja tez sie pożarlam z mama i tata i nie rozmawiam od paru dni a łzy mi same leciały.....
    Te hormony....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2014, 21:47

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Oj tam, oj tam, gorszy wpływ od takich pseudoprocentów na układ nerwowy ma już raczej akrylamid, który jest w każdych chipsach... a mi się tak cholernie od początku ciąży chipsów chce, jakbym się miała za całe życie co ich nie jadłam najeść :| :| :|
    Jadłam raz tak mnie nakręciło, ze musiałam i juz:))

qq87j44jhto0od0f.png

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie naszło na pizzę, niestety nie znalazłam w domu drożdży ale...wyczaiłam jakiś przepis bez drożdży i właśnie piecze się w piekarniku...mniam....

Fidelissa lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i po kolejnym leniwym weekendzie ;) to bedzie dobry tydzien bo w srode mam wizyte i pogladanie Malucha:))) nie moge sie doczekac. nawet zapomnialam o jedzeniu i czytam Was czytam - kurcze! trzeba cos zjesc! a na pizze to mam taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaka ochote!

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • lkc Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale macie cyrki z tymi hormonami, jestem pod wrazeniem:) mnie to omija szerokim lukiem - chyba dlatego, ze moj Pan pojechal sobie w tournee po Europie na jeszcze 3 tygodnie wiec jak juz dzwoni to moje hormony musza siedziec cicho:D

milej nocy drogie Panie:) kolorowych snow Wam zycze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2014, 22:49

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dzien był baaardzo intensywny.

Pojechaliśmy do znajomych z ciastem. Były jeszcze dwa inne i lody.
    Poznali nasza nowinkę i były gratulacje:))
    potem Zupka ogórkowa od ich rodziców i dalej w Polskę. Jeździliśmy i oglądaliśmy rożne tereny i szczerze zmęczył mnie tez upał bardzo.

Obiad niestety w knajpie sie nie udał, nigdy nie jadłam pierogów tak bez smaku.
    Potem msza i meeeeega lody. Jeśli będziecie kiedyś w Krzeszowicach koło klasztoru w Czernej to koniecznie musicie spróbować lodów u Agi.

Łatwo mozna poznać bo nawet o 20 kolejka była na 1/2 godziny stania:)))

Wróciliśmy do domku i padam....
    Takze intensywnie:))
    Sobotke była relaksująca siedziałam w domku, małż w pracy a potem pare chwil w ogrodzie u teściowej..
    Jutro do pracki na 9.
    Miłego wieczorku życzę

qq87j44jhto0od0f.png

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pizza była pyszna...
    a mnie też szaleństwo hormonów jakoś nie dotyka:) na szczęście dla mojego męża:)
    Dobrej nocy!!! :)

relgh3714vlmssyj.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dzisiaj upał, pojechaliśmy do teściów na 60 teściowej, jedzenia dużooo wiadomo, ciasta się najadłam tak że łomatko ;/ cały dzień czekałam na to żeby mój mały skarb zapukał do mnie, no i w końcu się doczekałam, przez to łożysko z przodu to ciężko go wyczuć eh...wróciliśmy, idę do lodówki po jogurt i okazało się że cały dzień była uchylona, fuck...
    a oto domek naszego synka :-)
    s3d5qo.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2014, 23:09

Goplana, lkc, KasiaKa, xpatiiix3, Paju, scindapsus, maaartinka, Dotty84, anusiaa90, Viviana, Fidelissa, RewolucjaSięDzieje, Strupka, Cześka, Madlen222, Isia14, sylvi, Maga31, Agata92 lubią tę wiadomość

rfnnk6n.png
‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ