Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny ja się dziś pobawiłam w krawcową albo raczej w projektantkę bo bez szycia tylko nożyczki
- wzięłam legginsy ciachnęłam nogawki na krótkie, przecięłam w pasie i wycięłam dosłownie dziurę na brzuszek - a boki zostały - efekt jest taki że na tyłku się super trzyma, nie jest mega wysokie do pasa i wyżej jak w ciążowych bo to często pod bluzką widać i na brzuchu nic nie uciska, jeju jaka mega wygoda
szkoda tylko że nie umiem szyć i nie mam maszyny żeby sobie to fajnie obszyć..
xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
madziulka112 wrote:A ja dzisiaj spędzam dzień z potwornym bólem głowy. Naprawdę potwornym. Już nie wiem jak mam sobie pomóc
zimne okłady na czoło i mój stary wypróbowany sposób na migreny jeszcze sprzed ciąży - duża porcja lodów
bo o paracetamolu pewnie wiesz
teraz doczytałam, że apap na Ciebie nie działa - spróbuj efferalgan, to niby też paracetamol, ale musujący, może lepiej się wchłonie - bo i tak z przeciwbóli juz nam nic nie wolno....
zdrówka !!
.LWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 15:15
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny. Właśnie wróciłam od gina. Z maleństwem jest wszystko w porządku, ale chyba jakieś leniwe jest, bo znowu nie chciał się przekręcić tak, żeby dało się go dobrze obejrzeć. Wcisnął się w jakiś kąt i niewiele się dało zobaczyć. Jednakże lekaż potwierdził i moje przypuszczenia i swoje wcześniejsze typowanie: będzie chłopak
Śmieszną miałam sytuację, gdy wracałam do domu autobusem. Siedziałam sobie i w pewnym momencie poczułam puknięcie w brzuch! Szybko mówię do męża: Ojej! Chyba coś poczułam! Aż uświadomiłam sobie, że to tylko na telefon, który miałam w torebce na kolanach przy brzuchu przyszedł SMSAgata92, Nata, Madlen222, sylvi, Goplana, anusiaa90, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Oj ja też dziś po raz pierwszy zapodałam sobie pół paracetamolu. Głowę mi miażdżyło jak w imadle. Ale na szczęście przeszło... Próbowałam spać i nic, masaż karku i też klapa... teraz ulga. A ja powoli zaczynam czuć bąbelki w brzuchu, takie pyknięcia za wysokie na jelita, więc to może już
-
scindapsus wrote:Oj ja też dziś po raz pierwszy zapodałam sobie pół paracetamolu. Głowę mi miażdżyło jak w imadle. Ale na szczęście przeszło... Próbowałam spać i nic, masaż karku i też klapa... teraz ulga. A ja powoli zaczynam czuć bąbelki w brzuchu, takie pyknięcia za wysokie na jelita, więc to może już
dobrze, że przeszło...
"zazdroszczę pierwszej połówki paracetamolu" - ja świętuję pierwszy dzień bez tego świństwa [2 tabl co 6 godzin] od zeszłego poniedziałku
z tej radości zakupiłam poduchę do spania [ wer.premium ] i jestem z niej absolutnie zadowolona... tulimy się już ponad godzinę popijając koktajl truskawkowy... Mam nadzieję, że mój związek damsko-męski na tym nie ucierpi
.L -
hej laseczki!! rośniemy z dnia na dzień widzę, Pati Twój brzuszek jest imponujący
słuchajcie dzisiaj oglądaliśmy tutka, tzn wózek i jest super ale mąż uznał że faktycznie te spawy na wózku nie wyglądają solidnie, więc może to i prawda że się łamie rama...hmmm.. no cóż oglądałam też bebetto czy jakoś tak i też jest fajny:p mam pytanie, piła któraś z Was piwko bawaria 0%?? kupiłam sobie na grilla dzisiaj i nie wiem czy na pewno wierzyć w etykietę że bez alko
ja kilka razy czułam jak Kazik się rusza, ale mam to łożysko na przodzie i to amortyzuje jego kopniaki chyba
-
talia22 wrote:Ja też czytałam że furagina w ciąży nie jest dobra chociaż z medycyną mam niewiele wspólnego (ja raczej całe życie siedzę w dokumentach) a co do kropli do nosa - moja przyjaciółka która jest w ciąży ma alergię i jej ginek kategorycznie stwierdził że krople do nosa są absolutnie wykluczone więc chodzi biedna z katarem i czerwonym nosem.
A ja używam kropli Prenalen. Nie są tak skuteczne jak te z ksylo-, ale zawsze lepsze to niż nic
-
Ja piłam bawarię, według małża, piwowara, ważą piwo tak jak normalne, ale rozlewają do butelek przed dodaniem drożdży, czyli piwko ma smak chmielu i jęczmienia, ale nie sfermentowało, bo ni ma drożdży, a więc i %
Nata lubi tę wiadomość
-
Nata wrote:hej laseczki!! rośniemy z dnia na dzień widzę, Pati Twój brzuszek jest imponujący
słuchajcie dzisiaj oglądaliśmy tutka, tzn wózek i jest super ale mąż uznał że faktycznie te spawy na wózku nie wyglądają solidnie, więc może to i prawda że się łamie rama...hmmm.. no cóż oglądałam też bebetto czy jakoś tak i też jest fajny:p mam pytanie, piła któraś z Was piwko bawaria 0%?? kupiłam sobie na grilla dzisiaj i nie wiem czy na pewno wierzyć w etykietę że bez alko
ja kilka razy czułam jak Kazik się rusza, ale mam to łożysko na przodzie i to amortyzuje jego kopniaki chyba
Piłam Bavarię wielokrotnie (jest najlepsza wśród "zerówek").
Na mojej 30-tce wypiłam ich chyba z osiem i nic, więc na pewno nic w nich nie ma!
Pij spokojnie!
Ja właśnie otworzyłam moją - siedzę na działeczce w Żarkach i się relaksujęNata lubi tę wiadomość
-
Pati Twój brzuch jest olbrzymi!
Ja na forum żon 2013 mam dziewczynę która ma taki w 35 tyg
a piwa 0% piłam i ja na majówkę.. tyle, że te siki smakowe bo zwykłych nie lubię.. ale szału nie robiły więc lepiej (i pewno zdrowiej) zrobić sobie koktajl z truskawek..
Ja Apapu jeszcze nie brałam nawet raz.. miałam kilka kryzysów.. ale tabletek jeszcze nie kupiłam a nie chciało się nikomu iść do sklepu więc nie brałam tylko poszłam spaćxpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
dziewczyny na ból głowy paracetamol, chyba jedyny lek nieszkodliwy w ciąży...
Nie wiem jak jest w Polsce ale w Holandii upał jest tak niemiłosierny że po krótkiej przechadzce z psem ucikliśmy do domu gdyż nie ma czym oddychać...tragedia!!!! już się boję gdy brzuch urośnie do solidnych rozmiarów a tu będzie taki upał....
Ja chyba dzisiaj poczułam w końcu moje dzieciątka:) nie jestem pewna czy to było "to" ale z drugiej stronie na tej wysokości brzucha nic innego chyba być nie mogło:)Nata, Lavendula lubią tę wiadomość
-
Bavarka jako nieliczna ma smak piwa i rzeczywiście 0%
Trzeba się raczej doczytywać w etykietki, bo nawet jak na środku jest napisane bez alko. to może się okazać, że alko mają bo producenci mogą tak napisać jeśli procenty nie przekraczają jakiegoś tam zakresu -
Paju nie załamuj mnie poważnie.? To ja będę chyba w tej ciąży hipopotamem ,dzisiaj brzuch już dał mi popalić ,bo ciągnie po bokach na górze skórę jak cholercia... I Miłek się wypycha, kopie z każdej strony i prostuje co też odczuwam jako mega dyskomfort, bo dzisiaj już cuda nie dziwy odprawia...
Właśnie może ktraś wie co ja mogę porobić jakieś delikatne ćwiczenia rozciągające może, bo tak mnie ciągnie ta skóra/ mięśnie, że aż boli czasem jak źle wstanę czy cuś..Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 21:24
Livia
Nela
Marcel
-
madziulka112 wrote:A ja dzisiaj spędzam dzień z potwornym bólem głowy. Naprawdę potwornym. Już nie wiem jak mam sobie pomóc
Grtauluje udanej wizyty -
xpatiiix3 wrote:Paju nie załamuj mnie poważnie.? To ja będę chyba w tej ciąży hipopotamem ,dzisiaj brzuch już dał mi popalić ,bo ciągnie po bokach na górze skórę jak cholercia... I Miłek się wypycha, kopie z każdej strony i prostuje co też odczuwam jako mega dyskomfort, bo dzisiaj już cuda nie dziwy odprawia...
Właśnie może ktraś wie co ja mogę porobić jakieś delikatne ćwiczenia rozciągające może, bo tak mnie ciągnie ta skóra/ mięśnie, że aż boli czasem jak źle wstanę czy cuś..