X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Kuniak jak się pracuje ciągle to L4 liczą z 12 mc poprzedzających, a jak się pracuje 3mc albo 6mc to liczą z tego okresu tylko.

Podziwiam Was, że chodzicie do pracy, ale rozumiem, że czujecie się na siłach. Ja mam niskie ciśnienie, zawroty, zadyszki, a w pracy duchota i stres, nie dałabym rady chodzić. Szanuję kobietki co pracują i są aktywne, ale każda wie jak się czuje i czasem trzeba zwolnić tempo.

Dla mnie w upały cięzko, za duszno.

Prawdę powiedziawszy ja tez mam niskie ciśnienie ale jakos w pracy ogarniam jak zepne poślady z tym że powoli wkurza mnie to że ja się spinam i gibię do roboty chociaż momentami nie mam siły a inni mają w d... szy i ciągle siedzą na wolnym bo to muszą coś załatwić itd..

f2w343r88uf9xtcb.png

• santoocha Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję pracować do końca ciąży, dopiero co przyjęłam absolwentkę na staż, muszę ją wszystkiego nauczyć, a 5 miesięcy to i tak mało.
    Lekarz też mnie upomniał na wizycie, że nie mogę tak zapierniczać, że mam sobie wybić z głowy, że w 7,8,9 mcu ciąży będę nadal pracowała po 9 godzin dziennie.
    Pewnie będzie tak, że im bliżej porodu, tym mniej godzin będę spędzała w pracy, ale przyjeżdżać będę prawie codziennie.

ewelina_d, Fidelissa lubią tę wiadomość

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Kuniak jak się pracuje ciągle to L4 liczą z 12 mc poprzedzających, a jak się pracuje 3mc albo 6mc to liczą z tego okresu tylko.

Podziwiam Was, że chodzicie do pracy, ale rozumiem, że czujecie się na siłach. Ja mam niskie ciśnienie, zawroty, zadyszki, a w pracy duchota i stres, nie dałabym rady chodzić. Szanuję kobietki co pracują i są aktywne, ale każda wie jak się czuje i czasem trzeba zwolnić tempo.

Dla mnie w upały cięzko, za duszno.

Mi też niestety niskie ciśnienie daje popalić.. Zobaczymy czy gin mi coś na to powie.. Już nie wspomnę o mojej koncentracji :) tyle rzeczy już narobiłam! Ale na szczęście szef wyrozumiały :)

201411191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Właśnie wróciłam od położnej ale komplementów usłyszałam o niej :) hehe trochę się zmartwiła tymi skurczami i kazała od razu w razie mocnych bóli na IP pojechać nie zastanawiać się nawet i wsio.. :) także ok rozwiała moje wątpliwości dostałam całą torbę ulotek jak zwykle i trochę próbek wkładki laktacyjne całą paczuszkę z lovi i nakładki na sutki z lovi ,z Marcelem nie używałam, ale skoro dostałam za free to może tym razem będę używać albo oddam jeżeli nie będzie potrzeby :)

ikc okrąglusio się robi :D

Miłego dzionka :)

Isia14, lkc lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny!
    Ja już po wizycie, wszystko ok. Szyjka długa, zamknięta. No i najważniejsze - łożysko się uniosło!Tak się cieszę :) Maluch rośnie, waży ok. 150g. Pan doktor płci nie chciał zgadywać, mówi dopiero ok. 20 tygodnia. No więc czekamy, chyba że załapię się na jakieś USG 4d.
    Aaa no i mam zwiększoną dawkę Letroxu, bo mi FT4 spadło.

Dzisiaj piękna pogoda, miłego dnia brzuszki!

Lavendula, Madlen222, lkc, xpatiiix3, Viviana, Nata, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam dziś wizytę :) - miała być w zeszły poniedziałek, ale SOR i nerwoból pokrzyżowały nam plany. Mam nadzieję, że wszystko w porządku i nie zaszkodziłam Bąblowi tą tygodniową, końską dawką paracetamolu....

idę na spacer,

miłego dnia

.L

Nata, Fidelissa lubią tę wiadomość

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie macierzyńskiego - wie może któraś z Was jak to jest w przypadku umowy na czas określony? Umowa kończy mi się z ostatnim dniem grudnia i nie wiem czy będzie mi przysługiwał macierzyński czy już zasiłek?

rwi37s6.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula, na pewno wszystko jest ok! trzymam kciuki za Ciebie i inne dziewczyny, które mają dziś wizyty :)

Lavendula lubi tę wiadomość

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:
    Odnośnie macierzyńskiego - wie może któraś z Was jak to jest w przypadku umowy na czas określony? Umowa kończy mi się z ostatnim dniem grudnia i nie wiem czy będzie mi przysługiwał macierzyński czy już zasiłek?

Z tego co ja się orientuje po zakończeniu umowy będzie przysługiwać Ci zasiłek macierzyński wypłacany przez Zus.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annusiaa90 także uważam jak Viviana po zakończeniu umowy, macierzyński będzie wypłacany przez ZUS

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ciężarówki :) poniżej przesyłam link, na który dziś się natknęłam. Może którejś z Was pomoże w wyborze szpitala, w którym chce rodzić. W końcu jesteśmy już prawie na półmetku.

Miłego tygodnia :) .

http://www.gdzierodzic.info/placowka/szukaj

Isia14, Maga31 lubią tę wiadomość

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześka wrote:
    Cześć ciężarówki :) poniżej przesyłam link, na który dziś się natknęłam. Może którejś z Was pomoże w wyborze szpitala, w którym chce rodzić. W końcu jesteśmy już prawie na półmetku.

Miłego tygodnia :) .

http://www.gdzierodzic.info/placowka/szukaj

Dzięki za super stronkę :) dużo fajnych informacji

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie też mi się spodobała ze względu na ilość skomasowanych informacji i postanowiłam się podzielić :)

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stronka fajna. Mimo tego że jeszcze jest trochę czasu do porodu to zaczęłam intensywnie studiować informację o pozycjach wertykalnych i póki co widzę same zalety.

f2w343r88uf9xtcb.png

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślicie o chodzeniu w ciąży na koncerty? Wiadomo głośna muzyka dudnienie itp Dzidziuś to w jakiś sposób słyszy lub czuje?
    Wiem, że to śmieszne pytanie i ciąża to nie choroba ale tak mi ostatnio przyszło to do głowy :)

201411191762.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem Ci szczerze że ja ostatnio byłam na panieńskim- wiadomo klub, głośna muzyka dużo basów i miałam wrażenie że cały brzuch mi się trzęsie wiec sądzę że Bąbelek też był nieźle wytrzęsiony. Osobiście odpuszczam sobie narazie takie przyjemności.

f2w343r88uf9xtcb.png

• izia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    A co myślicie o chodzeniu w ciąży na koncerty? Wiadomo głośna muzyka dudnienie itp Dzidziuś to w jakiś sposób słyszy lub czuje?
    Wiem, że to śmieszne pytanie i ciąża to nie choroba ale tak mi ostatnio przyszło to do głowy :)

no od któregoś tygodnia dziecko słyszy - niepamiętam w tej chwili od którego ja jakoś źle się czułam na głośnych koncertach czy festynach i zawsze gdzieś z boku jak najdalej sceny

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Nata Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macierzyński będziesz miała na 100% kochana także spokojnie :-)

anusiaa90 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na koncercie 2 tyg po pozytywnym tescie, nie wiem jak dudnienie wpłynęło na ciążę, ale ja się bardzo źle czułam.

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidziuś od 19 czy 20 tyg słyszy bo u mnie ostatnio taka informacja wyskoczyła tylko nie pamiętam czy w tym czy w tamtym :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obiektywny ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet odwiedzających portal OvuFriend. W końcu to one wiedzą najlepiej czego potrzebują i co sprawia, że aplikacja spełnia ich wymagania. Na tej podstawie specjalnie dla Was zrobiliśmy obiektywny ranking najlepszych na rynku aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ