Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
maaartinka wrote:Tak wogóle to trochę się martwię tym wszystkim.. Piszecie, że brzuszki wam rosną, że ubranie musicie zmienić, spodnie itp.. a ja nic
W spodnie dalej się mieszczę te same, nawet mnie nie uciskają! Tylko brzuszek urósł ale to tak delikatnie, że jedynie przy bardzo bardzo obcisłych bluzkach widać.. Chociaż bardziej to te koszulki unoszą się na biuście i dlatego musiałam kupić nowe bo zrobiły się krótkie..
W ten weekend chodziłam w stroju i nawet moja babcia nie skomentowała, że mi się przytyło! A ona taka złośliwa jest.. Więc pewnie nie widziała różnicy..
O dzidziusiu nic jeszcze nie wie.. -
Evik wrote:dajcie spokój kobity idzcie na L4 jeszcze sie napracujecie w swoim życiu! Teraz pogoda naprawdę daje w kośc
nawet kierownica mi powiedziala ze dlugo wytrzymalam, mam teraz odpoczywac, nacieszyc sie mezem i dbac o dzidziolka i niczym sie nie przejmowac, także z mężem świętujemy dzisiaj, w dodatku mąż miał też super wiadomość z pracy więc już w ogóle sielanka
Evik, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
anusiaa90 wrote:Odnośnie macierzyńskiego - wie może któraś z Was jak to jest w przypadku umowy na czas określony? Umowa kończy mi się z ostatnim dniem grudnia i nie wiem czy będzie mi przysługiwał macierzyński czy już zasiłek?
-
a ja dzisiaj czuję od rana jak mój bąbel robi fikołki, siedzę w pracy i co chwilę czuję pukanie
w czwartek idę do mojej gino-endo z wynikami tarczycy i morfologią, 2 czerwca byłam u drugiego ginka prywatnie więc może w końcu zbiorę się na odwagę i powiem jej że chodzę do drugiego i że może nie ma sensu robić badania tym razem bo było 10 dni wcześniej, chociaż nie powiem chciałabym zobaczyć mojego smyka, ale może chociaż słuchawką go zbada
kończe i lecę do domku!!
-
nick nieaktualnyByłam na koncercie dwa tygodnie temu. Było strasznie głośno, a wibracje basów aż przeszywały mnie na wskroś, także sama czułam się w tym hałasie niedobrze. Mam nadzieję, że nie zdenerwowało to maleństwa. Raczej do końca ciąży nie pójdę już na żaden koncert.
Od ok. 20 tygodnia dziecko słyszy dźwięki z zewnątrz, ale są one tłumione przez wody płodowe. Tutaj jest fajny artykuł na ten temat: http://m.canpolbabies.pl/advices/advice/mothers/2054 -
a w ogóle dziewczyny jak mowa o pukaniu... też mam takie pukanie, ale po lewej lub prawej stronie i to trochę powyżej pępka, zastanawiam się czy to to, czy to nie to. I dużo tych pukań jednocześnie, czasem to leci seriami i przestaje i za chwile znowu. Jestem prawie w 17 tc, to moja druga ciąża, ale właśnie nie pamiętam jak to było z pierwszymi ruchami w 1 ciąży to było 8 lat temu.
-
caśka wrote:a w ogóle dziewczyny jak mowa o pukaniu... też mam takie pukanie, ale po lewej lub prawej stronie i to trochę powyżej pępka, zastanawiam się czy to to, czy to nie to. I dużo tych pukań jednocześnie, czasem to leci seriami i przestaje i za chwile znowu. Jestem prawie w 17 tc, to moja druga ciąża, ale właśnie nie pamiętam jak to było z pierwszymi ruchami w 1 ciąży to było 8 lat temu.
Troszkę za wysoko, ale czucie w obrębie brzucha nie jest zbyt precyzyjne, toteż nigdy nie wiadomo skąd to pukanie pochodzi
-
Hej, dziś ja nawiążę do tematu wózków, ponieważ te Wasze rozmowy o nich pokusiły mnie aby dziś zajrzeć do sklepu z wózkami:) Kiedyś już pisałam,że chyba nie będę kupować 3w1 tylko porządną spacerówkę. No i nie było odpowiednich w sklepie, ale dostałam ulotkę firmy Bebetto. W internecie weszłam do ich sklepu i ceny całkiem, całkiem, wygląd też. Podoba mi się ten:
http://www.youtube.com/watch?v=2xKKl2HinJM&feature=youtu.be
Jest lekki i wygląda na porządny i co ważne - siedzisko można wypinać w dwóch kierunkach jazdy. Kolory też są różne.
Głębokie też są w sumie fajne, czy macie jakąś wiedzę na ich temat?
A tu link do ich sklepu:
http://www.aroshop.pl/Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 19:39