WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    dziewczyny a ja znowu mam ten ból z prawej strony co ostatnio (pisałam w piątek). Boli mnie z prawej strony, to jest obok pachwiny, ale to nie pachwina, tak parę centymetrów obok pod biodrem. Ból nasila się przy chodzeniu, a ulgę przynosi tylko leżenie albo na plecach albo na lewym boku. Po jakiś 2h przechodzi. Drugi raz mam coś takiego, a wizyta u lekarza dopiero w piątek a ja już jak zwykle odchodzę od zmysłów. Czy miałyście może coś takiego? W sumie wszędzie piszą że takie rzeczy są częste w ciąży bo rozciąga się macica która uciska na wszystkie narządy w środku, a u mnie to dwójka więc może silniej to czuje. Tylko czemu ciągle z jednej strony? Ogólnie czuję się dobrze i oprócz tego bólu nic mi nie dokucza...teraz trochę przeszło ale nie wiem czy dlatego że wzięłam no-spę czy po prostu samo przeszło. Dodam, że w piątek było to samo i przeszło i znowu pojawiło się dzisiaj...masakra, doradźcie coś bo umieram ze strachu jak zwykle...w sumie walcze czy nie pojechać do szpitala i szybko tego sprawdzić. ale nie chce też panikować.

Madlen, ja z podobnym bólem wylądowałam w szpitalu... był to jednak ból z lewej strony... dali nospę i antybiotyk, bo okazało się, że to od nerek no i miałam bakterie w moczu...
    mówili też, że takie bóle w ciąży to mogą być po prostu kolki...
    a,,, i bardzo ważne... zalecili picie dużej, a dla mnie bardzo dużej, ilości wody, tj min. 4 litry ;/

jmmg93c.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    A co myślicie o chodzeniu w ciąży na koncerty? Wiadomo głośna muzyka dudnienie itp Dzidziuś to w jakiś sposób słyszy lub czuje?
    Wiem, że to śmieszne pytanie i ciąża to nie choroba ale tak mi ostatnio przyszło to do głowy :)

Ja niedługo też wybieram się na panieński, potem na wesele. Kiedyś czytałam, że dziecko słyszy to głośniej niż normalne odgłosy z Twojego otoczenia, ale przez jeden koncert chyba nic się nie stanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 23:36

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    a ja jak czułam że się rusza to odkąd jest tak gorąco to nic nie czuję i zaczynam się martwic:(

Nic się nie martw, ja dziś cały dzień nic nie czułam, wczoraj takie bardzo słabe dotknięcia. A dopiero dziś wieczorem w łazience to aż podskoczyłam, bo z lewej strony dwa razy takie przeciągnięcia, jakby ktoś mi skórę naciągał haha, ale się uśmiałam :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dopiero teraz jak leżę w łóżku zaczął kopać i przeciągac się chyba za cały dzień :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze mnie to martwi bo od paru dni nic nie czuje :( dzwonilam zeby przyspieszyc wizyte u lekarza i nawet nie ma szans za duzo pacjentek jest. Wizyta za tydzień dopiero w srode:/

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra non-stop na koncerty chodziła przez całą ciążę (i to hardcore'owe raczej) i dzieciaki mają super poczucie rytmu i lubią muzykę :)

Odkąd chłopaki mogą już chodzić z nimi - to też chodzą (w dużych specjalnych słuchawkach na uszach, żeby nie uszkodzić słuchu).

Ja byłam kilka tygodni temu na Aussie Pink Floyd w Spodku, a w lipcu wybieram się na koncert Metallici na Stadionie Narodowym i mam nadzieję, że chłopaki dadzą czadu :) Jedyne co zrobiłam inaczej - wykupiłam miejsca siedzące (nie jestem w stanie zbyt długo stać)

MUZYKA ROZWIJA I KSZTAŁCI (no może jedynie unikałabym stania bezpośrednio przy gigantycznym głośniku) :)

RewolucjaSięDzieje, Nata, FK, Marzena27, ewelina_d lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dziś nie wychodze na dwór, wczoraj pochodziłam, nie dość, że duszno to jeszcze potem jakies dziwne klucia miałam, jakby skurcze nawet, choć znowu nie wiem czy o Dzidzia mnie nie kopnęła hehe.

Ja pytałam gina o kłucia w piątek na wizycie, to pytałam czy to więzadła to powiedział, że super wiem co mi dolega hehe, że tak to się nazywa (więzadła) i że one się naciągają i takie uczucie, po bokach.

Kasia Ka mnie się podoba Bebetto Luca, poza tym seria Camarelo no i narazie tylko te oblukałam w necie.

Lavendula gratuluję córci, sama licze na córcię, ale w końcu ciągle tam się coś majta hehe.

Co do ruchów Dzidzi, dziewczyny to trzeba naprawdę się wsłuchać w ciało, ja miałam te ruchy ale nie łączyłam z Dzidzią, tylko myślałam, że jelita, ale powtarzalność dała mi do myślenia. Poza tym czuję je jak leżę, jak siedzę to jeszcze są tłumione. No i Dzidzia nie rusza się rgularnie, tzn czasem rano są ruchy, czasem wieczorem, mi gin mówił, że to i tak wcześnie na ruchy, także doczekamy się kopniaków jeszcze. A jak ktoś się martwi polecam detektor, choć kurde sama nie kupiłam, ale już mam te ruchy.

Lavendula lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja też dziś odpuszczam spacery... we Wrocku już ponad 30 stopni, w chałupie 29. Wczoraj po 18 wyszłam na spacer i myślałam, że się roztopię. Nogi mi popuchły i dłonie, tak, że miałam problem, żeby kciuk i palec serdeczny połączyć ze sobą... potem cała rozgrzana byłam, że nawet wieczorna chłodna kąpiel nie pomogła... masakra... dobrze, ze zapas lodów sorbetowych Zielona Budka czeka w zamrażarce ;D

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam u nas się zachumurzyło i zbiera na burzę ale póki co duszno strasznie. Siedzę w pracy przy wiatraku. My dzisiaj zaczelismy 19 tydzień, więc dużymi krokami zbliżamy się do półmetku:) 27.06 mamy połówkowe myśle że już wtedy potwierdzimy płeć chyba że Bąbelek będzie wstydliwy.

f2w343r88uf9xtcb.png

• Nata Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    metallica :-) byłam 3 razy, ogólnie po ostatnim koncercie powiedziałam że jak przyjadą raz jeszcze to zachodzę w ciąże hehehe, no i tak nas kochają że są co chwilę;-) ja ostatnim razem byłam w strefie pod sceną bilet drogi w ch...ale super wrażenie tylko że ludzi strasznie dużo kupiło bilet na ta strefę że ścisk jak diabli był, więc z moją klaustrofobią masakra, ale przeżyłam, w ciąży sobie tego nie wyobrażam, dobrze zrobiłaś że wzięłaś miejsca siedzące!! u mnie w cieniu 30 stopni, aż się boję wyjść do pracy :(

Dotty84 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dzis spacery odpuszczam! Już w domu mi słabo i oddech ciężko złapać to wolę nie myśleć co na dworzu;/

Madlen222 lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś już zaliczyłam szpital... tak mnie bolało w tym lewym boku całą noc, że w ogóle oczu nie zmrużyłam... ledwo chodziłam. POjechaliśmy z mężem do szpitala rano, zbadali mocz, krew (oba wyniki bez infekcji). Zrobili usg dopochwowo i też nie widzą nic niepokojącego. Szyjka długa (6cm). Nie wiadomo skąd ten ból, nie otrzymałam odpowiedzi dlaczego tak boli. Kazali jechać do domu, wziąć paracetamol i czekać do jutra, jak nie przejdzie to mam zadzwonić...
    Ale powiem Wam, że to takie uczucie jakby silna kolka...i w sumie najbardziej boli przy zmianie pozycji, natomiast jak już to rozchodzę to przestaje boleć, dopóki znowu nie usiądę i nie wstanę...Ja byłam już przekonana że to wyrostek, ale wykluczyli...
    Masakra...
    Trochę się uspokoiłam, że z dziećmi wszystko ok, natomiast w ciągu dalszym martwi mnie ten ból...

relgh3714vlmssyj.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą muzyką i poczuciem rytmu coś jest na rzeczy. Urodziłam się w czasach triumfu Boney M, i mama i tato słuchali tego na okrągło jak siedziałam w brzuchu, jakież było moje zdziwienie jak już trafiłam na ich płytę i znałam teksty... a teraz śpiewam w chórze-jako sopran i jakoś nigdy nie uczęszczałam na naukę śpiewu ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 10:30

Madlen222, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    a ja dziś już zaliczyłam szpital... tak mnie bolało w tym lewym boku całą noc, że w ogóle oczu nie zmrużyłam... ledwo chodziłam. POjechaliśmy z mężem do szpitala rano, zbadali mocz, krew (oba wyniki bez infekcji). Zrobili usg dopochwowo i też nie widzą nic niepokojącego. Szyjka długa (6cm). Nie wiadomo skąd ten ból, nie otrzymałam odpowiedzi dlaczego tak boli. Kazali jechać do domu, wziąć paracetamol i czekać do jutra, jak nie przejdzie to mam zadzwonić...
    Ale powiem Wam, że to takie uczucie jakby silna kolka...i w sumie najbardziej boli przy zmianie pozycji, natomiast jak już to rozchodzę to przestaje boleć, dopóki znowu nie usiądę i nie wstanę...Ja byłam już przekonana że to wyrostek, ale wykluczyli...
    Masakra...
    Trochę się uspokoiłam, że z dziećmi wszystko ok, natomiast w ciągu dalszym martwi mnie ten ból...

a może masz to co mnie dręczyło w zeszłym tygodniu czyli nerwoból spowodowany uciskiem..... mnie osiadło w klatce piersiowej i barku - ale ponoć wleźć może wszędzie - bolało jak kolka... wszystkie wyniki [mocz, krew EKG bez zarzutu] a bolało masakrycznie. Przeleżeć, masować i zażywać paracetamol....

zdrówka życzę :)

.L

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upał dzis na maxa faktycznie ,a ja sie wybrałam do NFZ-tu po kartę EKUZ a tu 2 godziny stania w kolejce :/ Ale jest jakiś plus wystającego brzuszka bo przynajmniej jakiś pan ustąpił mi miejsce siedzące , a inny zamienił sie ze mną na numerki i dał mi swój wcześniejszy.Jestem na prawdę pozytywnie zaskoczona uprzejmością ! :)

scindapsus, Goplana, Lavendula, Cześka, Madlen222, Agusia ;), Fidelissa lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zaczęło padać i trochę lepsze powietrze się zrobiło al chyba w związku z tym spadło ciśnienie bo jak momentalnie zrobiło mi się czarno przed oczami to masakra. Ewidentnie pogoda mi nie służy...

f2w343r88uf9xtcb.png

• izia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Izia zamieniasz się w artystkę :) Chciałabym zobaczyć tę pomysłowo zmodyfikowaną garderobę - legginsy z wyciętą dziurą na brzuch :), gacie z funkcjonalnymi rozporkami :)
    Też mam ochotę jedne pociąć, ale boję się że się dalej poprują... :]

ja już 2 pary tak pocięłam i nic się nie rozpruło a efekt super - ciekawi mnie tylko że nikt nie wpadł na pomysł szycia takiegoś czegoś w oryginale bo w czym my mamy chodzić w upały? w sukienkach wyglądam jak szafa trzydrzwiowa albo wieloryb - a napewno jestem dużo więsza wizualnie niż normalnie - dodatkowo wystaje mi wielki biust aż mi głupio chodzić w dekoltach - a z gołymi plecami to mam pełno kropek - aaaa - i w co tu się ubierać - w sobotę mam spotkanie 10 lat po maturze - wiadomo że trzeba wyglądać jakoś super i nie mam pojęcia co mam ubrać - a w te upały nawet nie mam jak chodzić po sklepach..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    ja już 2 pary tak pocięłam i nic się nie rozpruło a efekt super - ciekawi mnie tylko że nikt nie wpadł na pomysł szycia takiegoś czegoś w oryginale bo w czym my mamy chodzić w upały? w sukienkach wyglądam jak szafa trzydrzwiowa albo wieloryb - a napewno jestem dużo więsza wizualnie niż normalnie - dodatkowo wystaje mi wielki biust aż mi głupio chodzić w dekoltach - a z gołymi plecami to mam pełno kropek - aaaa - i w co tu się ubierać - w sobotę mam spotkanie 10 lat po maturze - wiadomo że trzeba wyglądać jakoś super i nie mam pojęcia co mam ubrać - a w te upały nawet nie mam jak chodzić po sklepach..

Ja bym postawiła na prostą dżersejową sukienkę, którą możesz wykorzystać potem wiele razy i do tego fajne buty z torebką. Dobry, lekki makijaż i możesz iść:)
    Najważniejsze, żebyś się dobrze czuła :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Marcel śpi biedulek krótko pospał ,bo mój brat pomysłowy prawie codziennie zbiega na dół i napierdziela do dzwonka... ;/ a dzisiaj już tak namietnie ,że się synuś nie wyspał.. ale odrabia teraz :) A mnie trochę pobolewa brzuch jak codzień... ale jest o nieeeeeeebo lepiej niż wcześniej już aż tak strasznych tych twardnień nie mam, szczęście że przechodzi, ale ile ja tej nospy musze się najeść, już mam koszmary po nocach ,ze maluch będzie miał przez to świństwo obniżone napięcie mięśniowe... ehh... ale co zrobić jak coś za coś.. ;/

Lavendula lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płaczę przy "Na dobre i na złe" :/ Ciąża to jednak choroba... Dobrze, że mnie znajomi z pracy nie widzieli, bo już bym chyba karetką jechała ;)

Lavendula, xpatiiix3, maaartinka, Cześka, Reverie, Fidelissa lubią tę wiadomość

jftycms.png
‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ