X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    a może masz to co mnie dręczyło w zeszłym tygodniu czyli nerwoból spowodowany uciskiem..... mnie osiadło w klatce piersiowej i barku - ale ponoć wleźć może wszędzie - bolało jak kolka... wszystkie wyniki [mocz, krew EKG bez zarzutu] a bolało masakrycznie. Przeleżeć, masować i zażywać paracetamol....

zdrówka życzę :)

.L

Może i masz rację kochana...w sumie to odkąd jestem w ciąży to ciągle się denerwuje i martwię o dzieci więc może dopadł mnie jakiś nerwoból...:)

relgh3714vlmssyj.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniaku:

tu masz sam obiektyw: http://allegro.pl/tamron-18-200-xr-di-ii-do-canon-gw-5lat-i4287514829.html

tu listę 10-22 Canona [bardziej niż Sigme polecam - sama miałam ] http://allegro.pl/obiektywy-50590?buyNew=1&description=0&order=p&string=canon+10-22

korpus 650: http://allegro.pl/canon-650d-body-opcja-18-55-55-250-75-300-18-135-i4300566507.html

korpus 600: http://allegro.pl/canon-600d-body-opcja-18-55-55-250-krakow-fv-i4240765128.html

zetaw 600 + tamron: http://allegro.pl/canon-600d-tamron-18-200-16gb-class-10-torba-i4259287924.html

zestaw 650 + tamron: http://allegro.pl/canon-650d-tamron-18-200-16gb-class-10-torba-i4283123069.html

powodzenia :)

linki podałam do tych z Herbewa, ale posprawdzaj sobie ceny - bo to, że kiedyś byli najtańsi to nie znaczy,że tak jest nadal

.L

KUNIAK lubi tę wiadomość

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Może i masz rację kochana...w sumie to odkąd jestem w ciąży to ciągle się denerwuje i martwię o dzieci więc może dopadł mnie jakiś nerwoból...:)

nerwy nerwami, również Dzieciątka ponaciskają nas tu i ówdzie i nerwoból gotowy - słowa mojej Gin z wczoraj.... Modle się, żeby nie wróciło....

.L

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    nerwy nerwami, również Dzieciątka ponaciskają nas tu i ówdzie i nerwoból gotowy - słowa mojej Gin z wczoraj.... Modle się, żeby nie wróciło....

.L

Masz rację Lavendula, ja już miałam ten ból w piątek wieczorem ale po półtorej godzinie przeszło i wczoraj znowu mnie złapało ale już tak że puścić nie chce... i też się modlę żeby się skończyło i nie wróciło...

relgh3714vlmssyj.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Viviana mi apetycik dopisuje! W zyciu takiego nie miałam
    Sttaram sie hamować bo mam nie najlepsza przemianę materii i sporą niedoczynność tarczycy wiec się boję że nie długo bedę szersza niż dłuższa:)
    Ach wy chudziaki to macie się dobrze :))

Talia22,ja smaruje Liotonem,dozwolony rozmawiałam z ginką o tym,dodatkowo trzymam go w lodówce daje większą ulgę

Dziewczyny czy któraś z Was zna się na lustrzankach??

Ale że o so chozi z lustrzankami?

Lavendula lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby coś, to ja optuję za Nikonami :D
    Opis wszystkich za napiszę deczko później :):):)

KUNIAK lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 22:15

KUNIAK, Dotty84 lubią tę wiadomość

• Evik Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santocha ja miałam badania na konflikt płytkowy i dostałam wyniki na maila(bo tak zaznaczyłam) po ok tygodnia

santoocha lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    Kuniaku:

tu masz sam obiektyw: http://allegro.pl/tamron-18-200-xr-di-ii-do-canon-gw-5lat-i4287514829.html

tu listę 10-22 Canona [bardziej niż Sigme polecam - sama miałam ] http://allegro.pl/obiektywy-50590?buyNew=1&description=0&order=p&string=canon+10-22

korpus 650: http://allegro.pl/canon-650d-body-opcja-18-55-55-250-75-300-18-135-i4300566507.html

korpus 600: http://allegro.pl/canon-600d-body-opcja-18-55-55-250-krakow-fv-i4240765128.html

zetaw 600 + tamron: http://allegro.pl/canon-600d-tamron-18-200-16gb-class-10-torba-i4259287924.html

zestaw 650 + tamron: http://allegro.pl/canon-650d-tamron-18-200-16gb-class-10-torba-i4283123069.html

powodzenia :)

linki podałam do tych z Herbewa, ale posprawdzaj sobie ceny - bo to, że kiedyś byli najtańsi to nie znaczy,że tak jest nadal

.L

Dziękuję najmocniej :)Przejrzę,poczytam i jakby co zwrócę się z bardziej konkretnym pytaniem:)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie kłucia ciąg dalszy, mam takie kłujki przy zmianie pozycji i uczucie pełnego brzucha;/

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam Canon 600D i jesetm zadowolona w pełni.Tak więc polecam.
    Co do koncertów i głośnej muzyki, to zaliczyłam w ciąży dwa festiwale rockowe. Co gorsza, oba pod samą sceną, bo robiłam zdjęcia. Z tym, że w tym miejscu to nawet nie jest hałas, tylko same wibracje. W poprzednich ciążach też zaliczyłam podobne koncerty i jakoś dzieci zdrowe. Córka ma nawet słuch muzyczny. Syn nie - ale to dzięki genom tatusia. :D

RewolucjaSięDzieje, Goplana, Dotty84 lubią tę wiadomość

• Kathi25 Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znacie już płeć? Bo ja dzisiaj poznałam :-) I jestem szczęśliwa :-)
    8oz7goa.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja,troche dzis na miescie polatalam,przezylam :),glowa tylko troszke boli od nadmiaru slonca,bylam rowniez dzis u gin omowic wyniki badania moczu,tak jak myslalam bialko wciaz jest wartosc 150,ponadtopojawily sie swieze erytrocyty co wg gina moze oznaczac,ze mam piasek,czekamy na wizyte u nefrologa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i co ci wyszlo?

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha podlasianka.? ;) Ja jestem z Białegostoku ;D

Ja poluje na owoce dzisiaj chyba zaraz wyjdę na jakiś stragan, ochotę mam niemiłosierną na sałatkę owocową xD

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ostatnio pomijajac truskawki to nalogowo wcinam kalarepe,pyyyycha :)

Lavendula lubi tę wiadomość

Wysłany: 10 czerwca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniaku, nie jestem profesjonalnym fotografem i niezbyt się znam na niuansach, bardziej małż, ale aparat kupiliśmy jakiś czas temu i stwierdziliśmy, że trzeba jakiś porządny (Nikon D90). ANI RAZU SIĘ NIE ZAWIEDLIŚMY :)
    najważniejsze jest body, szkła można kupić używane, ale firmowe:) obiektywy w zestawach są przeważnie kiepskiej jakości,więc nie warto kupować zestawu chyba że w promocyjnej cenie.Z biegiem czasu można wszystko rozbudowywać.

Szkła: do zdjęć portretowych najlepiej obiektyw stało ogniskowy 50mm lub 85mm, do plenerówek np 14mm czy 28mm.
    Obiektywy z funkcją AF automatycznie łapią ostrość.
    Do zdjęć "dalekich" (ujęcia z dużej odległości) gdzie nie można podejść zbyt blisko to powyżej 200mm (tzw telezoomy).

Jak kupujesz obiektywy z funkcją VR - to masz stabilizacje obrazu OPTYCZNĄ!:)

Do tego dochodzi jasność szkła im mniejsza tym lepsza i wyższa cena (nie musisz np używać lampy przy słabym świetle zastanym, a zdjęcie wyjdzie porządnie, nawet ISO nie pomoże przy szkle jasności 3,2 czy 5,6 ;)

Polecam:)

1. Nikon D90 (spokojnie wystarczy) bije na głowę większość nowości technicznych (body około 2tys. nowe).
    2.Szkło Nikkor 50mm jasność 1,4G
    Szkło Nikkor 18-200mm jasność 1,8G
    3. Grip (2x podstawowy akumulator)
    4. Lampa sb-900 (ustawienie w każdej pozycji + siła błysku + wyostrzenie - zmiękczenie wypełnienia itd.)
    5. Akumulatory SANYO Enloopy

filtr polaryzacyjny 200zł 50mm

Na początek wystarczy, sprzęcior daje radę od ponad 4 lat :)

Aha! dość ciężki jest:D:D:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 18:01

KUNIAK lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 10 czerwca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathi25 wrote:
    Dziewczyny znacie już płeć? Bo ja dzisiaj poznałam :-) I jestem szczęśliwa :-)
    8oz7goa.png

Córa!

?!

lkc, Kathi25 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny macie tak, że kłuje Was pępek? takie uczucie jakby ktos wbijal szpilke w pępek? od czasu do czasu tak mam, z jakies 2 tygodnie temu sie to zaczelo

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Kuniaku, nie jestem profesjonalnym fotografem i niezbyt się znam na niuansach, bardziej małż, ale aparat kupiliśmy jakiś czas temu i stwierdziliśmy, że trzeba jakiś porządny (Nikon D90). ANI RAZU SIĘ NIE ZAWIEDLIŚMY :)
    najważniejsze jest body, szkła można kupić używane, ale firmowe:) obiektywy w zestawach są przeważnie kiepskiej jakości,więc nie warto kupować zestawu chyba że w promocyjnej cenie.Z biegiem czasu można wszystko rozbudowywać.

Szkła: do zdjęć portretowych najlepiej obiektyw stało ogniskowy 50mm lub 85mm, do plenerówek np 14mm czy 28mm.
    Obiektywy z funkcją AF automatycznie łapią ostrość.
    Do zdjęć "dalekich" (ujęcia z dużej odległości) gdzie nie można podejść zbyt blisko to powyżej 200mm (tzw telezoomy).

Jak kupujesz obiektywy z funkcją VR - to masz stabilizacje obrazu OPTYCZNĄ!:)

Do tego dochodzi jasność szkła im mniejsza tym lepsza i wyższa cena (nie musisz np używać lampy przy słabym świetle zastanym, a zdjęcie wyjdzie porządnie, nawet ISO nie pomoże przy szkle jasności 3,2 czy 5,6 ;)

Polecam:)

1. Nikon D90 (spokojnie wystarczy) bije na głowę większość nowości technicznych (body około 2tys. nowe).
    2.Szkło Nikkor 50mm jasność 1,4G
    Szkło Nikkor 18-200mm jasność 1,8G
    3. Grip (2x podstawowy akumulator)
    4. Lampa sb-900 (ustawienie w każdej pozycji + siła błysku + wyostrzenie - zmiękczenie wypełnienia itd.)
    5. Akumulatory SANYO Enloopy

filtr polaryzacyjny 200zł 50mm

Na początek wystarczy, sprzęcior daje radę od ponad 4 lat :)

Aha! dość ciężki jest:D:D:D

Typowe obiektywy zestawowe tzn kity są faktycznie kiepskie [ u canona np 17-55 ] - dlatego z czystym sumieniem poleciłam 18-200 tamrona, który nie jest typowym kitem. Firma którą podałam robi z tego zestaw [ dwupudełkowy ] i w zestawie wychodzi taniej + gratisy. Bawiłam się tym obiektywem, w niczym nie odstaje od firmowego - a jest sporo tańszy - w razie "W" jest gwarancja. Jeśli się mylę, to popraw ale nikkor 18-200 nie ma światła 1,8 - tylko coś rzędu 3,5 - 5,6 lub 6,3 - więc podobnie jak ww tamron.
    Jasne stałki świetna rzecz - ale w 4000 zł Kuniak się niestety nie zamknie :)
    Batterry pack również świena rzecz :)
    Jeszcze lepsza pełna klatka :)....

.... i tak by można mnożyć do dziesiątek tysięcy :) wielkiego plecaka i Kogoś to taszczenia tego wszystkiego :)

KUNIAK, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

‹‹ 454 455 456 457 458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ