X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    a może masz to co mnie dręczyło w zeszłym tygodniu czyli nerwoból spowodowany uciskiem..... mnie osiadło w klatce piersiowej i barku - ale ponoć wleźć może wszędzie - bolało jak kolka... wszystkie wyniki [mocz, krew EKG bez zarzutu] a bolało masakrycznie. Przeleżeć, masować i zażywać paracetamol....

zdrówka życzę :)

.L

Może i masz rację kochana...w sumie to odkąd jestem w ciąży to ciągle się denerwuje i martwię o dzieci więc może dopadł mnie jakiś nerwoból...:)

relgh3714vlmssyj.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniaku:

tu masz sam obiektyw: http://allegro.pl/tamron-18-200-xr-di-ii-do-canon-gw-5lat-i4287514829.html

tu listę 10-22 Canona [bardziej niż Sigme polecam - sama miałam ] http://allegro.pl/obiektywy-50590?buyNew=1&description=0&order=p&string=canon+10-22

korpus 650: http://allegro.pl/canon-650d-body-opcja-18-55-55-250-75-300-18-135-i4300566507.html

korpus 600: http://allegro.pl/canon-600d-body-opcja-18-55-55-250-krakow-fv-i4240765128.html

zetaw 600 + tamron: http://allegro.pl/canon-600d-tamron-18-200-16gb-class-10-torba-i4259287924.html

zestaw 650 + tamron: http://allegro.pl/canon-650d-tamron-18-200-16gb-class-10-torba-i4283123069.html

powodzenia :)

linki podałam do tych z Herbewa, ale posprawdzaj sobie ceny - bo to, że kiedyś byli najtańsi to nie znaczy,że tak jest nadal

.L

KUNIAK lubi tę wiadomość

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Może i masz rację kochana...w sumie to odkąd jestem w ciąży to ciągle się denerwuje i martwię o dzieci więc może dopadł mnie jakiś nerwoból...:)

nerwy nerwami, również Dzieciątka ponaciskają nas tu i ówdzie i nerwoból gotowy - słowa mojej Gin z wczoraj.... Modle się, żeby nie wróciło....

.L

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    nerwy nerwami, również Dzieciątka ponaciskają nas tu i ówdzie i nerwoból gotowy - słowa mojej Gin z wczoraj.... Modle się, żeby nie wróciło....

.L

Masz rację Lavendula, ja już miałam ten ból w piątek wieczorem ale po półtorej godzinie przeszło i wczoraj znowu mnie złapało ale już tak że puścić nie chce... i też się modlę żeby się skończyło i nie wróciło...

relgh3714vlmssyj.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Viviana mi apetycik dopisuje! W zyciu takiego nie miałam
    Sttaram sie hamować bo mam nie najlepsza przemianę materii i sporą niedoczynność tarczycy wiec się boję że nie długo bedę szersza niż dłuższa:)
    Ach wy chudziaki to macie się dobrze :))

Talia22,ja smaruje Liotonem,dozwolony rozmawiałam z ginką o tym,dodatkowo trzymam go w lodówce daje większą ulgę

Dziewczyny czy któraś z Was zna się na lustrzankach??

Ale że o so chozi z lustrzankami?

Lavendula lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby coś, to ja optuję za Nikonami :D
    Opis wszystkich za napiszę deczko później :):):)

KUNIAK lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 22:15

KUNIAK, Dotty84 lubią tę wiadomość

• Evik Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santocha ja miałam badania na konflikt płytkowy i dostałam wyniki na maila(bo tak zaznaczyłam) po ok tygodnia

santoocha lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    Kuniaku:

tu masz sam obiektyw: http://allegro.pl/tamron-18-200-xr-di-ii-do-canon-gw-5lat-i4287514829.html

tu listę 10-22 Canona [bardziej niż Sigme polecam - sama miałam ] http://allegro.pl/obiektywy-50590?buyNew=1&description=0&order=p&string=canon+10-22

korpus 650: http://allegro.pl/canon-650d-body-opcja-18-55-55-250-75-300-18-135-i4300566507.html

korpus 600: http://allegro.pl/canon-600d-body-opcja-18-55-55-250-krakow-fv-i4240765128.html

zetaw 600 + tamron: http://allegro.pl/canon-600d-tamron-18-200-16gb-class-10-torba-i4259287924.html

zestaw 650 + tamron: http://allegro.pl/canon-650d-tamron-18-200-16gb-class-10-torba-i4283123069.html

powodzenia :)

linki podałam do tych z Herbewa, ale posprawdzaj sobie ceny - bo to, że kiedyś byli najtańsi to nie znaczy,że tak jest nadal

.L

Dziękuję najmocniej :)Przejrzę,poczytam i jakby co zwrócę się z bardziej konkretnym pytaniem:)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie kłucia ciąg dalszy, mam takie kłujki przy zmianie pozycji i uczucie pełnego brzucha;/

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam Canon 600D i jesetm zadowolona w pełni.Tak więc polecam.
    Co do koncertów i głośnej muzyki, to zaliczyłam w ciąży dwa festiwale rockowe. Co gorsza, oba pod samą sceną, bo robiłam zdjęcia. Z tym, że w tym miejscu to nawet nie jest hałas, tylko same wibracje. W poprzednich ciążach też zaliczyłam podobne koncerty i jakoś dzieci zdrowe. Córka ma nawet słuch muzyczny. Syn nie - ale to dzięki genom tatusia. :D

RewolucjaSięDzieje, Goplana, Dotty84 lubią tę wiadomość

• Kathi25 Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znacie już płeć? Bo ja dzisiaj poznałam :-) I jestem szczęśliwa :-)
    8oz7goa.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja,troche dzis na miescie polatalam,przezylam :),glowa tylko troszke boli od nadmiaru slonca,bylam rowniez dzis u gin omowic wyniki badania moczu,tak jak myslalam bialko wciaz jest wartosc 150,ponadtopojawily sie swieze erytrocyty co wg gina moze oznaczac,ze mam piasek,czekamy na wizyte u nefrologa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i co ci wyszlo?

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha podlasianka.? ;) Ja jestem z Białegostoku ;D

Ja poluje na owoce dzisiaj chyba zaraz wyjdę na jakiś stragan, ochotę mam niemiłosierną na sałatkę owocową xD

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ostatnio pomijajac truskawki to nalogowo wcinam kalarepe,pyyyycha :)

Lavendula lubi tę wiadomość

Wysłany: 10 czerwca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniaku, nie jestem profesjonalnym fotografem i niezbyt się znam na niuansach, bardziej małż, ale aparat kupiliśmy jakiś czas temu i stwierdziliśmy, że trzeba jakiś porządny (Nikon D90). ANI RAZU SIĘ NIE ZAWIEDLIŚMY :)
    najważniejsze jest body, szkła można kupić używane, ale firmowe:) obiektywy w zestawach są przeważnie kiepskiej jakości,więc nie warto kupować zestawu chyba że w promocyjnej cenie.Z biegiem czasu można wszystko rozbudowywać.

Szkła: do zdjęć portretowych najlepiej obiektyw stało ogniskowy 50mm lub 85mm, do plenerówek np 14mm czy 28mm.
    Obiektywy z funkcją AF automatycznie łapią ostrość.
    Do zdjęć "dalekich" (ujęcia z dużej odległości) gdzie nie można podejść zbyt blisko to powyżej 200mm (tzw telezoomy).

Jak kupujesz obiektywy z funkcją VR - to masz stabilizacje obrazu OPTYCZNĄ!:)

Do tego dochodzi jasność szkła im mniejsza tym lepsza i wyższa cena (nie musisz np używać lampy przy słabym świetle zastanym, a zdjęcie wyjdzie porządnie, nawet ISO nie pomoże przy szkle jasności 3,2 czy 5,6 ;)

Polecam:)

1. Nikon D90 (spokojnie wystarczy) bije na głowę większość nowości technicznych (body około 2tys. nowe).
    2.Szkło Nikkor 50mm jasność 1,4G
    Szkło Nikkor 18-200mm jasność 1,8G
    3. Grip (2x podstawowy akumulator)
    4. Lampa sb-900 (ustawienie w każdej pozycji + siła błysku + wyostrzenie - zmiękczenie wypełnienia itd.)
    5. Akumulatory SANYO Enloopy

filtr polaryzacyjny 200zł 50mm

Na początek wystarczy, sprzęcior daje radę od ponad 4 lat :)

Aha! dość ciężki jest:D:D:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 18:01

KUNIAK lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 10 czerwca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathi25 wrote:
    Dziewczyny znacie już płeć? Bo ja dzisiaj poznałam :-) I jestem szczęśliwa :-)
    8oz7goa.png

Córa!

?!

lkc, Kathi25 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny macie tak, że kłuje Was pępek? takie uczucie jakby ktos wbijal szpilke w pępek? od czasu do czasu tak mam, z jakies 2 tygodnie temu sie to zaczelo

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Kuniaku, nie jestem profesjonalnym fotografem i niezbyt się znam na niuansach, bardziej małż, ale aparat kupiliśmy jakiś czas temu i stwierdziliśmy, że trzeba jakiś porządny (Nikon D90). ANI RAZU SIĘ NIE ZAWIEDLIŚMY :)
    najważniejsze jest body, szkła można kupić używane, ale firmowe:) obiektywy w zestawach są przeważnie kiepskiej jakości,więc nie warto kupować zestawu chyba że w promocyjnej cenie.Z biegiem czasu można wszystko rozbudowywać.

Szkła: do zdjęć portretowych najlepiej obiektyw stało ogniskowy 50mm lub 85mm, do plenerówek np 14mm czy 28mm.
    Obiektywy z funkcją AF automatycznie łapią ostrość.
    Do zdjęć "dalekich" (ujęcia z dużej odległości) gdzie nie można podejść zbyt blisko to powyżej 200mm (tzw telezoomy).

Jak kupujesz obiektywy z funkcją VR - to masz stabilizacje obrazu OPTYCZNĄ!:)

Do tego dochodzi jasność szkła im mniejsza tym lepsza i wyższa cena (nie musisz np używać lampy przy słabym świetle zastanym, a zdjęcie wyjdzie porządnie, nawet ISO nie pomoże przy szkle jasności 3,2 czy 5,6 ;)

Polecam:)

1. Nikon D90 (spokojnie wystarczy) bije na głowę większość nowości technicznych (body około 2tys. nowe).
    2.Szkło Nikkor 50mm jasność 1,4G
    Szkło Nikkor 18-200mm jasność 1,8G
    3. Grip (2x podstawowy akumulator)
    4. Lampa sb-900 (ustawienie w każdej pozycji + siła błysku + wyostrzenie - zmiękczenie wypełnienia itd.)
    5. Akumulatory SANYO Enloopy

filtr polaryzacyjny 200zł 50mm

Na początek wystarczy, sprzęcior daje radę od ponad 4 lat :)

Aha! dość ciężki jest:D:D:D

Typowe obiektywy zestawowe tzn kity są faktycznie kiepskie [ u canona np 17-55 ] - dlatego z czystym sumieniem poleciłam 18-200 tamrona, który nie jest typowym kitem. Firma którą podałam robi z tego zestaw [ dwupudełkowy ] i w zestawie wychodzi taniej + gratisy. Bawiłam się tym obiektywem, w niczym nie odstaje od firmowego - a jest sporo tańszy - w razie "W" jest gwarancja. Jeśli się mylę, to popraw ale nikkor 18-200 nie ma światła 1,8 - tylko coś rzędu 3,5 - 5,6 lub 6,3 - więc podobnie jak ww tamron.
    Jasne stałki świetna rzecz - ale w 4000 zł Kuniak się niestety nie zamknie :)
    Batterry pack również świena rzecz :)
    Jeszcze lepsza pełna klatka :)....

.... i tak by można mnożyć do dziesiątek tysięcy :) wielkiego plecaka i Kogoś to taszczenia tego wszystkiego :)

KUNIAK, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

‹‹ 454 455 456 457 458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ