X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Nata Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abmr6q.jpg

ja rozmawiałam o tym konflikcie z lekarze, ale nie wiedział o co mi kaman, bo nie mogłam mu wytłumaczyć ehhh...zapomniałam jak się to nazywa i ooo...głowa też mnie boli dlatego jem lody z truskawkami:-) zestaw na zdjęciu.

Mamadomina, FK, KUNIAK, xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje, Fidelissa lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata suuuuperowy deser. mniam :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam tyle truskawek że już nie wiem co z nimi robić :-) chyba ciasto jakieś zrobię bo mam jutro urodziny :-) ale w sumie to nie chce mi się to jedno a drugie jak będzie taki upał to kto będzie jadł ciasto hehehe

Fidelissa lubi tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewentualnie sernik na zimno z galaretka z truskawkami:)

ja z truskawek robie sobie musy. po prostu blenduje truskawki bez zadnego mleka czy cukru i sa mniaaaaaaaam :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak, pytanie brzmi, czy na pewno potrzebna Ci jest lustrzanka? ja sobie 9 lat temu kupiłam np. Nikona, ale nie wykorzystuję większości funkcjonalności.

Jak potrzebujesz dobrej jakości i wymiennych obiektywów, to np. Nikon z serii 1: http://www.ceneo.pl/17762494
    fantastyczna jakość zdjęć, robi w tle ileś tam zdjęć i wybiera najlepsze (albo ty możesz wybrać) - zamieniłabym swoją lustrzankę na tego nikona natychmiast..

poza tym, czego się nie da w aparacie, to da się w softwarze, np. Adobe Photoshop Lightroom. Jest tańszy niż pakiety Photoshop i prosty w obsłudze i w zasadzie tylko do zdjęć. Możesz tam podkręcić wszystko, co mogłabyś w lustrzance (o ile zapisujesz foty w formacie RAW, co można w Nikon 1, tak jak w lustrzankach).

No i nie wspomnę, że lustrzanka z niezłym obiektywem to spore i ciężkie, a Nikon 1 zajmuje mało miejsca i jest lekki.

KUNIAK lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no musy spoko, ale ile można w lodówce trzymać takie cuda?? sernik na zimno też lubię, ale nie chce mi się iść do sklepu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 19:17

rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozgniotłam truskawki z cukrem i zamroziłam, te bardziej jędrne zostawiłam do zjedzenia, ciasta jak na razie nie chce mi się robić, głowa boli, upał jest a jak piecyk odpalę to chyba tutaj się ukisimy ;/

rfnnk6n.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoda ze truskawy to sa sezonowki :(

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    dziewczyny macie tak, że kłuje Was pępek? takie uczucie jakby ktos wbijal szpilke w pępek? od czasu do czasu tak mam, z jakies 2 tygodnie temu sie to zaczelo

Ja tak miałam ze dwa, trzy razy, zawsze wtedy smarowałam sobie dodatkowo brzuch balsamem i przechodziło.

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam z roweru 15km :) po całym zeszłym tygodniu połamanego gnicia w łóżku - brakowało mi ruchu.... Po popołudniowym deszczu chłodniej - pięknie pachnie jaśmin i lipa.... ech, żyć nie umierać :)

RewolucjaSięDzieje, maaartinka, Dotty84, Marzena27 lubią tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie dalej boli...masakra...nie chce już tego bólu... i najgorsze, że nie wiem dlaczego i co dokładnie boli... ;(

relgh3714vlmssyj.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolucja,

dzięki :*,zapisuję wszystko:)tak jak sugestie Lavenduli i będę się dalej wgłębiać w temat
    A tak w ogóle to zawsze w moim laickim mniemaniu wydawało się że czym jaśniejszy obiektyw tym lepiej..hmm

Ewelina,brałam go pod uwagę,przede wszystkim jest mały i lekki:)i to moj faworyt jeśli chodzi o bezlusterkowce.Powstrzymuje mnie to że już dwa razy podchodziłam do zakupu lustrzanki ostatecznie decydując się na niby coraz lepszy i drozszy kompakt i w efekcie nie byłam zadowolona;/
    Jednak mam ochotę pobawić się aparatem i tymi jego wszystkimi funkcjami,możliwościami itd
    A jak dam radę jak juz będe na L4,to marzy mi się jakiś mini kurs fotografi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 22:20

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeeeeja jak mnie głowa boli!!!

rfnnk6n.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    a mnie dalej boli...masakra...nie chce już tego bólu... i najgorsze, że nie wiem dlaczego i co dokładnie boli... ;(

mi gin kazała co 6 godzin 2 tabl paracetamolu. Dodatkowo brałam magnez i potas. Pomogło mi masowanie bolących miejsc - choć sam masaż sprawiał wielki ból. Wg porad z forum robiłam okłady z rumianku, później smarowałam amolem... próbuj, a nuż Ci coś pomoże

Madlen222 lubi tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LAvecdula dziękuję:) popróbuje... ja tego miejsca bolącego też nie mogę dotykać;(

relgh3714vlmssyj.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:
    Uff to dobrze :) dziękuje za pomoc, bo z tego co słyszałam od koleżanki, która ma taki zasiłek to jest jakaś porażka. Strasznie śmieszne kwoty
    Bo to prawda 80% przez 12 miesięcy.

Lub 100% przez pol roku a następne pol roku 60%.... Niestety

anusiaa90 lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    Typowe obiektywy zestawowe tzn kity są faktycznie kiepskie [ u canona np 17-55 ] - dlatego z czystym sumieniem poleciłam 18-200 tamrona, który nie jest typowym kitem. Firma którą podałam robi z tego zestaw [ dwupudełkowy ] i w zestawie wychodzi taniej + gratisy. Bawiłam się tym obiektywem, w niczym nie odstaje od firmowego - a jest sporo tańszy - w razie "W" jest gwarancja. Jeśli się mylę, to popraw ale nikkor 18-200 nie ma światła 1,8 - tylko coś rzędu 3,5 - 5,6 lub 6,3 - więc podobnie jak ww tamron.
    Jasne stałki świetna rzecz - ale w 4000 zł Kuniak się niestety nie zamknie :)
    Batterry pack również świena rzecz :)
    Jeszcze lepsza pełna klatka :)....

.... i tak by można mnożyć do dziesiątek tysięcy :) wielkiego plecaka i Kogoś to taszczenia tego wszystkiego :)

Nie mylisz się, mój błąd w "obliczeniach" ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Revolucja,

dzięki :*,zapisuję wszystko:)tak jak sugestie Lavenduli i będę się dalej wgłębiać w temat
    A tak w ogóle to zawsze w moim laickim mniemaniu wydawało się że czym jaśniejszy obiektyw tym lepiej..hmm

Ewelina,brałam go pod uwagę,przede wszystkim jest mały i lekki:)i to moj faworyt jeśli chodzi o bezlusterkowce.Powstrzymuje mnie to że już dwa razy podchodziłam do zakupu lustrzanki ostatecznie decydując się na niby coraz lepszy i drozszy kompakt i w efekcie nie byłam zadowolona;/
    Jednak mam ochotę pobawić się aparatem i tymi jego wszystkimi funkcjami,możliwościami itd
    A jak dam radę jak juz będe na L4,to marzy mi się jakiś mini kurs fotografi :)

Robienie zdjęć swojemu dziecku, a po jakimś czasie oglądanie ich z przekonaniem, że to "niemożliwe, że to już tyle czasu minęło", obrabianie, obdarowywanie rodziny i powiększanie galerii ramek jest BEZCENNE:)

Fidelissa, Lavendula lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    abmr6q.jpg

ja rozmawiałam o tym konflikcie z lekarze, ale nie wiedział o co mi kaman, bo nie mogłam mu wytłumaczyć ehhh...zapomniałam jak się to nazywa i ooo...głowa też mnie boli dlatego jem lody z truskawkami:-) zestaw na zdjęciu.

Dawaj go tu:D

Nata lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dzisiaj był niezły. Najpierw zamawianie parapetow, negocjacjowanue kaloryferów, fryzjer- zblondzialam, praca do 18, pedicure na czerwono..,uffff domek:)

Upał mnie meczy ale od wczoraj mam jakieś turbodoładowanie:))
    Tez tak macie?

Miałam w niedziele dwa ukłucia poniżej pępka , nie wiem czy to to...

Jutro rano badanie krwi i moczu ,pracka, obiadek, jazdy do 19 i pakowanie przed wyjazdem....juz sie zmeczylam
    Gratuluje wizyt i tym które juz znają płeć, ale macie fajnie:))

desou lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ