WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Nata Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abmr6q.jpg

ja rozmawiałam o tym konflikcie z lekarze, ale nie wiedział o co mi kaman, bo nie mogłam mu wytłumaczyć ehhh...zapomniałam jak się to nazywa i ooo...głowa też mnie boli dlatego jem lody z truskawkami:-) zestaw na zdjęciu.

Mamadomina, FK, KUNIAK, xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje, Fidelissa lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata suuuuperowy deser. mniam :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam tyle truskawek że już nie wiem co z nimi robić :-) chyba ciasto jakieś zrobię bo mam jutro urodziny :-) ale w sumie to nie chce mi się to jedno a drugie jak będzie taki upał to kto będzie jadł ciasto hehehe

Fidelissa lubi tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewentualnie sernik na zimno z galaretka z truskawkami:)

ja z truskawek robie sobie musy. po prostu blenduje truskawki bez zadnego mleka czy cukru i sa mniaaaaaaaam :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak, pytanie brzmi, czy na pewno potrzebna Ci jest lustrzanka? ja sobie 9 lat temu kupiłam np. Nikona, ale nie wykorzystuję większości funkcjonalności.

Jak potrzebujesz dobrej jakości i wymiennych obiektywów, to np. Nikon z serii 1: http://www.ceneo.pl/17762494
    fantastyczna jakość zdjęć, robi w tle ileś tam zdjęć i wybiera najlepsze (albo ty możesz wybrać) - zamieniłabym swoją lustrzankę na tego nikona natychmiast..

poza tym, czego się nie da w aparacie, to da się w softwarze, np. Adobe Photoshop Lightroom. Jest tańszy niż pakiety Photoshop i prosty w obsłudze i w zasadzie tylko do zdjęć. Możesz tam podkręcić wszystko, co mogłabyś w lustrzance (o ile zapisujesz foty w formacie RAW, co można w Nikon 1, tak jak w lustrzankach).

No i nie wspomnę, że lustrzanka z niezłym obiektywem to spore i ciężkie, a Nikon 1 zajmuje mało miejsca i jest lekki.

KUNIAK lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no musy spoko, ale ile można w lodówce trzymać takie cuda?? sernik na zimno też lubię, ale nie chce mi się iść do sklepu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 19:17

rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozgniotłam truskawki z cukrem i zamroziłam, te bardziej jędrne zostawiłam do zjedzenia, ciasta jak na razie nie chce mi się robić, głowa boli, upał jest a jak piecyk odpalę to chyba tutaj się ukisimy ;/

rfnnk6n.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoda ze truskawy to sa sezonowki :(

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    dziewczyny macie tak, że kłuje Was pępek? takie uczucie jakby ktos wbijal szpilke w pępek? od czasu do czasu tak mam, z jakies 2 tygodnie temu sie to zaczelo

Ja tak miałam ze dwa, trzy razy, zawsze wtedy smarowałam sobie dodatkowo brzuch balsamem i przechodziło.

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam z roweru 15km :) po całym zeszłym tygodniu połamanego gnicia w łóżku - brakowało mi ruchu.... Po popołudniowym deszczu chłodniej - pięknie pachnie jaśmin i lipa.... ech, żyć nie umierać :)

RewolucjaSięDzieje, maaartinka, Dotty84, Marzena27 lubią tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie dalej boli...masakra...nie chce już tego bólu... i najgorsze, że nie wiem dlaczego i co dokładnie boli... ;(

relgh3714vlmssyj.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolucja,

dzięki :*,zapisuję wszystko:)tak jak sugestie Lavenduli i będę się dalej wgłębiać w temat
    A tak w ogóle to zawsze w moim laickim mniemaniu wydawało się że czym jaśniejszy obiektyw tym lepiej..hmm

Ewelina,brałam go pod uwagę,przede wszystkim jest mały i lekki:)i to moj faworyt jeśli chodzi o bezlusterkowce.Powstrzymuje mnie to że już dwa razy podchodziłam do zakupu lustrzanki ostatecznie decydując się na niby coraz lepszy i drozszy kompakt i w efekcie nie byłam zadowolona;/
    Jednak mam ochotę pobawić się aparatem i tymi jego wszystkimi funkcjami,możliwościami itd
    A jak dam radę jak juz będe na L4,to marzy mi się jakiś mini kurs fotografi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 22:20

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeeeeja jak mnie głowa boli!!!

rfnnk6n.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    a mnie dalej boli...masakra...nie chce już tego bólu... i najgorsze, że nie wiem dlaczego i co dokładnie boli... ;(

mi gin kazała co 6 godzin 2 tabl paracetamolu. Dodatkowo brałam magnez i potas. Pomogło mi masowanie bolących miejsc - choć sam masaż sprawiał wielki ból. Wg porad z forum robiłam okłady z rumianku, później smarowałam amolem... próbuj, a nuż Ci coś pomoże

Madlen222 lubi tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LAvecdula dziękuję:) popróbuje... ja tego miejsca bolącego też nie mogę dotykać;(

relgh3714vlmssyj.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:
    Uff to dobrze :) dziękuje za pomoc, bo z tego co słyszałam od koleżanki, która ma taki zasiłek to jest jakaś porażka. Strasznie śmieszne kwoty
    Bo to prawda 80% przez 12 miesięcy.

Lub 100% przez pol roku a następne pol roku 60%.... Niestety

anusiaa90 lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    Typowe obiektywy zestawowe tzn kity są faktycznie kiepskie [ u canona np 17-55 ] - dlatego z czystym sumieniem poleciłam 18-200 tamrona, który nie jest typowym kitem. Firma którą podałam robi z tego zestaw [ dwupudełkowy ] i w zestawie wychodzi taniej + gratisy. Bawiłam się tym obiektywem, w niczym nie odstaje od firmowego - a jest sporo tańszy - w razie "W" jest gwarancja. Jeśli się mylę, to popraw ale nikkor 18-200 nie ma światła 1,8 - tylko coś rzędu 3,5 - 5,6 lub 6,3 - więc podobnie jak ww tamron.
    Jasne stałki świetna rzecz - ale w 4000 zł Kuniak się niestety nie zamknie :)
    Batterry pack również świena rzecz :)
    Jeszcze lepsza pełna klatka :)....

.... i tak by można mnożyć do dziesiątek tysięcy :) wielkiego plecaka i Kogoś to taszczenia tego wszystkiego :)

Nie mylisz się, mój błąd w "obliczeniach" ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Revolucja,

dzięki :*,zapisuję wszystko:)tak jak sugestie Lavenduli i będę się dalej wgłębiać w temat
    A tak w ogóle to zawsze w moim laickim mniemaniu wydawało się że czym jaśniejszy obiektyw tym lepiej..hmm

Ewelina,brałam go pod uwagę,przede wszystkim jest mały i lekki:)i to moj faworyt jeśli chodzi o bezlusterkowce.Powstrzymuje mnie to że już dwa razy podchodziłam do zakupu lustrzanki ostatecznie decydując się na niby coraz lepszy i drozszy kompakt i w efekcie nie byłam zadowolona;/
    Jednak mam ochotę pobawić się aparatem i tymi jego wszystkimi funkcjami,możliwościami itd
    A jak dam radę jak juz będe na L4,to marzy mi się jakiś mini kurs fotografi :)

Robienie zdjęć swojemu dziecku, a po jakimś czasie oglądanie ich z przekonaniem, że to "niemożliwe, że to już tyle czasu minęło", obrabianie, obdarowywanie rodziny i powiększanie galerii ramek jest BEZCENNE:)

Fidelissa, Lavendula lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    abmr6q.jpg

ja rozmawiałam o tym konflikcie z lekarze, ale nie wiedział o co mi kaman, bo nie mogłam mu wytłumaczyć ehhh...zapomniałam jak się to nazywa i ooo...głowa też mnie boli dlatego jem lody z truskawkami:-) zestaw na zdjęciu.

Dawaj go tu:D

Nata lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dzisiaj był niezły. Najpierw zamawianie parapetow, negocjacjowanue kaloryferów, fryzjer- zblondzialam, praca do 18, pedicure na czerwono..,uffff domek:)

Upał mnie meczy ale od wczoraj mam jakieś turbodoładowanie:))
    Tez tak macie?

Miałam w niedziele dwa ukłucia poniżej pępka , nie wiem czy to to...

Jutro rano badanie krwi i moczu ,pracka, obiadek, jazdy do 19 i pakowanie przed wyjazdem....juz sie zmeczylam
    Gratuluje wizyt i tym które juz znają płeć, ale macie fajnie:))

desou lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ