Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ja rozmawiałam o tym konflikcie z lekarze, ale nie wiedział o co mi kaman, bo nie mogłam mu wytłumaczyć ehhh...zapomniałam jak się to nazywa i ooo...głowa też mnie boli dlatego jem lody z truskawkami:-) zestaw na zdjęciu.Mamadomina, FK, KUNIAK, xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
mam tyle truskawek że już nie wiem co z nimi robić
chyba ciasto jakieś zrobię bo mam jutro urodziny
ale w sumie to nie chce mi się to jedno a drugie jak będzie taki upał to kto będzie jadł ciasto hehehe
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Kuniak, pytanie brzmi, czy na pewno potrzebna Ci jest lustrzanka? ja sobie 9 lat temu kupiłam np. Nikona, ale nie wykorzystuję większości funkcjonalności.
Jak potrzebujesz dobrej jakości i wymiennych obiektywów, to np. Nikon z serii 1: http://www.ceneo.pl/17762494
fantastyczna jakość zdjęć, robi w tle ileś tam zdjęć i wybiera najlepsze (albo ty możesz wybrać) - zamieniłabym swoją lustrzankę na tego nikona natychmiast..
poza tym, czego się nie da w aparacie, to da się w softwarze, np. Adobe Photoshop Lightroom. Jest tańszy niż pakiety Photoshop i prosty w obsłudze i w zasadzie tylko do zdjęć. Możesz tam podkręcić wszystko, co mogłabyś w lustrzance (o ile zapisujesz foty w formacie RAW, co można w Nikon 1, tak jak w lustrzankach).
No i nie wspomnę, że lustrzanka z niezłym obiektywem to spore i ciężkie, a Nikon 1 zajmuje mało miejsca i jest lekki.KUNIAK lubi tę wiadomość
-
sylvi wrote:dziewczyny macie tak, że kłuje Was pępek? takie uczucie jakby ktos wbijal szpilke w pępek? od czasu do czasu tak mam, z jakies 2 tygodnie temu sie to zaczelo
Ja tak miałam ze dwa, trzy razy, zawsze wtedy smarowałam sobie dodatkowo brzuch balsamem i przechodziło. -
wróciłam z roweru 15km
po całym zeszłym tygodniu połamanego gnicia w łóżku - brakowało mi ruchu.... Po popołudniowym deszczu chłodniej - pięknie pachnie jaśmin i lipa.... ech, żyć nie umierać
RewolucjaSięDzieje, maaartinka, Dotty84, Marzena27 lubią tę wiadomość
-
Revolucja,
dzięki :*,zapisuję wszystko:)tak jak sugestie Lavenduli i będę się dalej wgłębiać w temat
A tak w ogóle to zawsze w moim laickim mniemaniu wydawało się że czym jaśniejszy obiektyw tym lepiej..hmm
Ewelina,brałam go pod uwagę,przede wszystkim jest mały i lekki:)i to moj faworyt jeśli chodzi o bezlusterkowce.Powstrzymuje mnie to że już dwa razy podchodziłam do zakupu lustrzanki ostatecznie decydując się na niby coraz lepszy i drozszy kompakt i w efekcie nie byłam zadowolona;/
Jednak mam ochotę pobawić się aparatem i tymi jego wszystkimi funkcjami,możliwościami itd
A jak dam radę jak juz będe na L4,to marzy mi się jakiś mini kurs fotografiWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 22:20
RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
-
Madlen222 wrote:a mnie dalej boli...masakra...nie chce już tego bólu... i najgorsze, że nie wiem dlaczego i co dokładnie boli... ;(
mi gin kazała co 6 godzin 2 tabl paracetamolu. Dodatkowo brałam magnez i potas. Pomogło mi masowanie bolących miejsc - choć sam masaż sprawiał wielki ból. Wg porad z forum robiłam okłady z rumianku, później smarowałam amolem... próbuj, a nuż Ci coś pomożeMadlen222 lubi tę wiadomość
-
anusiaa90 wrote:Uff to dobrze
dziękuje za pomoc, bo z tego co słyszałam od koleżanki, która ma taki zasiłek to jest jakaś porażka. Strasznie śmieszne kwoty
Lub 100% przez pol roku a następne pol roku 60%.... Niestetyanusiaa90 lubi tę wiadomość
-
Lavendula wrote:Typowe obiektywy zestawowe tzn kity są faktycznie kiepskie [ u canona np 17-55 ] - dlatego z czystym sumieniem poleciłam 18-200 tamrona, który nie jest typowym kitem. Firma którą podałam robi z tego zestaw [ dwupudełkowy ] i w zestawie wychodzi taniej + gratisy. Bawiłam się tym obiektywem, w niczym nie odstaje od firmowego - a jest sporo tańszy - w razie "W" jest gwarancja. Jeśli się mylę, to popraw ale nikkor 18-200 nie ma światła 1,8 - tylko coś rzędu 3,5 - 5,6 lub 6,3 - więc podobnie jak ww tamron.
Jasne stałki świetna rzecz - ale w 4000 zł Kuniak się niestety nie zamknie
Batterry pack również świena rzecz
Jeszcze lepsza pełna klatka....
.... i tak by można mnożyć do dziesiątek tysięcywielkiego plecaka i Kogoś to taszczenia tego wszystkiego
Nie mylisz się, mój błąd w "obliczeniach"
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
KUNIAK wrote:Revolucja,
dzięki :*,zapisuję wszystko:)tak jak sugestie Lavenduli i będę się dalej wgłębiać w temat
A tak w ogóle to zawsze w moim laickim mniemaniu wydawało się że czym jaśniejszy obiektyw tym lepiej..hmm
Ewelina,brałam go pod uwagę,przede wszystkim jest mały i lekki:)i to moj faworyt jeśli chodzi o bezlusterkowce.Powstrzymuje mnie to że już dwa razy podchodziłam do zakupu lustrzanki ostatecznie decydując się na niby coraz lepszy i drozszy kompakt i w efekcie nie byłam zadowolona;/
Jednak mam ochotę pobawić się aparatem i tymi jego wszystkimi funkcjami,możliwościami itd
A jak dam radę jak juz będe na L4,to marzy mi się jakiś mini kurs fotografi
Robienie zdjęć swojemu dziecku, a po jakimś czasie oglądanie ich z przekonaniem, że to "niemożliwe, że to już tyle czasu minęło", obrabianie, obdarowywanie rodziny i powiększanie galerii ramek jest BEZCENNE:)Fidelissa, Lavendula lubią tę wiadomość
Nata wrote:
ja rozmawiałam o tym konflikcie z lekarze, ale nie wiedział o co mi kaman, bo nie mogłam mu wytłumaczyć ehhh...zapomniałam jak się to nazywa i ooo...głowa też mnie boli dlatego jem lody z truskawkami:-) zestaw na zdjęciu.
Dawaj go tu:DNata lubi tę wiadomość
Dzien dzisiaj był niezły. Najpierw zamawianie parapetow, negocjacjowanue kaloryferów, fryzjer- zblondzialam, praca do 18, pedicure na czerwono..,uffff domek:)
Upał mnie meczy ale od wczoraj mam jakieś turbodoładowanie:))
Tez tak macie?
Miałam w niedziele dwa ukłucia poniżej pępka , nie wiem czy to to...
Jutro rano badanie krwi i moczu ,pracka, obiadek, jazdy do 19 i pakowanie przed wyjazdem....juz sie zmeczylam
Gratuluje wizyt i tym które juz znają płeć, ale macie fajnie:))
desou lubi tę wiadomość