WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • caśka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    Mój typ:
    https://www.youtube.com/watch?v=Ff_HXavMmV8
    poszukam u mnie w mieście żeby przetestować....

Widziałam ten wózek na żywo fajnie się prezentuje zwłaszcza gondola... dziewczyna miałą czarno biały z przewagą bieli - bardzo gustownie wyglądał

Jeśli chodzi o operacje to ja jestem po ciężkiej operacji woreczka żółciowego ... po komplikacjach. Operacje miałam na początku lutego, potem 10 lutego miałam we Wrocławiu korektę dróg żółciowych i po wyjściu ze szpitala zaszłam w ciąże :) więc nie zdążyłam nawet do końca dojść do siebie :D ale czuje się wyśmienicie

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Sprawdzają czy nie wytworzysz przeciwciał przeciw płytkom krwi swojego dziecka.
    http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/index.php/oprogramie

Ciekawa jestem co mi wyjdzie...

Któraś pisała o puchnących nogach- mi lekarz kazał brać całą ciążę preparat z diosminą dla usprawnienia krążenia w nogach.

Santocha i co bierzesz diosminex?detralex? I ile tabl dziennie?

gg64l6d8uplrbvce.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    W końcu doczekałam się 17 tygodnia :) i jeszcze dzisiaj wizyta :) ale się cieszę! Ciekawe czy potwierdzi płeć dziecka czy coś się zmieni :) to by dopiero było niespodzianka :P

Przy okazji mam do was pytanie kojarzycie ile mogą kosztować takie kombinezony zimowe dla maluszka? Znajoma chce sprzedać za 50 zł używany i nie wiem czy to dużo czy brać..

Napewno kosztują więcej niż 50 zł :D jak fajny i niezniszczony to kup :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    W Wawie w instytucie jest do 20-go tygodnia:

"Jeżeli jesteś w 8-20 tygodniu ciąży, pobierz i wydrukuj Deklarację Świadomej Zgody"

A, masz rację nie doczytałam, to tylko u mnie w przychodni tak mnie poinformowali, w Instytucie H. do 20 :) Czyli jeszcze wszystkie z nas mają czas.

jftycms.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    Madlen - jak samopoczucie ?? Popuściło coś ??

Hej:)dziękuję, że pytasz:)
    Ach...jakby trochę lepiej, dziś w nocy przynajmniej mogłam spać na prawym boku, ale przy przekręcaniu się z boku na bok...masakra...ból, bol, ból...
    dzwoniłam do lekarza i kazała czekać na piątkową wizytę...mam nadzieję jednak że do piątku przejdzie...
    A Ciebie wtedy jak długo trzymało?

relgh3714vlmssyj.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    a ja sluchajcie zaczelam cwiczyc. lekarz pozwolil, wiec jade cwiczenia dla ciezarnych co drugi dzien: http://www.szpitalkarowa.pl/sr_cwicz.htm
    zajmuja mi cale 15 minut, rozciagaja i wzmacniaja strategiczne miesnie

bo ja jestem totalnym flakiem, do tego z chybotliwym kregoslupem, jak chce urodzic sama, to musze...

w zyciu nie mialam tak dobrej motywacji :)
    fajne:))

qq87j44jhto0od0f.png

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    dziewczyny te które lecą za granicę, czy Wasz lekarz też daje Wam jakieś zastrzyki? ja rozmawiałam z moim i powiedział że da mi zastrzyk w brzuch robi się je raz dziennie przez 3 dni przed wylotem i później 3 przed wylotem do domu...moje koleżanki tego nie miały, on powiedział że to na różnicę ciśnień w kabinie samolotu.

Jakie zastrzyki? pierwsze słyszę:) brzmi groźnie:) hehe... ja m-c temu leciałam do Grecji na urlop, oczywiście wcześniej pytałam lekarza czy mogę, powiedziła, że oczywiście i że dzieci tego ciśnienia nawet nie odczują w brzuszku...przypominam że mam dwójkę w sobie:) tak więc nie wiem czy jakieś zastrzyki są potrzebne, nigdy o nich nie słyszałam.
    Gdzie lecisz? długi lot?

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy Wy słyszałyście o tej tragedii? co ojciec zostawił córkę 3 letnią w samochodznie na 8h w pełnym słońću? oczywiście mała zmarła...
    MASAKRA!!! jak można zapomnieć o dziecku!!!!nie rozumiem!!!!!!

caśka lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    zastrzyki w brzuch dobrze ze mi sie odechciało jakichkolwiek wypadów samolotem:)
    ja tez w tym roku zostaje w kraju:)

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co lekarz to inna opinia...
    moja ginka twierdzi,ze nie ma sensu narazac siebie i dziecka na przeswietlenia na bramkach i roznice cisniene a przede wszystkim na inne bakterie i upal.
    takze sobie w tym roku odpuszczam zagraniczny wyjazd.

mam na sobie holtera ale dziwne uczucie....
    wisi taka komorka na smyczy na szyi i siega miedzy piersiami.. caly dzien i noc i jutro do zjecia....dziwne

upal straszny

nie wiem jak przy tej pogodzie mozna na rowerze jezdzic...

qq87j44jhto0od0f.png

• talia22 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    dziewczyny czy Wy słyszałyście o tej tragedii? co ojciec zostawił córkę 3 letnią w samochodznie na 8h w pełnym słońću? oczywiście mała zmarła...
    MASAKRA!!! jak można zapomnieć o dziecku!!!!nie rozumiem!!!!!!

Słyszałam wczoraj i powiem szczerze że nie ogarnęłam. Po prostu nie mieści mi się to w światopoglądzie żeby zapomnieć o dziecku.

f2w343r88uf9xtcb.png

• asia099 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    mam tyle truskawek że już nie wiem co z nimi robić :-) chyba ciasto jakieś zrobię bo mam jutro urodziny :-) ale w sumie to nie chce mi się to jedno a drugie jak będzie taki upał to kto będzie jadł ciasto hehehe

Mniam mniam ciasto z truskawkami smakuje nawet w upał. Może też zrobię :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i Wy sie na to zgodzilyscie????

"Warszawa, dn. .....................
    Wyrażam zgodę na przesyłanie zakodowanej próbki DNA
    mojego dziecka na dalszą część badań naukowych w ramach
    projektu badawczego PREVFNAIT do Uniwersytetu Medycznego w
    Troms, Norwegia"

np. stwierdza,ze cos jest nie tak i w jaki sposob pobieraja te probki od naszego dziecka? co z wodami plodowymi? to juz jest ingerencja?
    troche sie tego boje macie wiedze na ten temat???

qq87j44jhto0od0f.png

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Taki sobie kabarecik na nasz temat :)

https://www.youtube.com/watch?v=AFv8TEfMP3Q

zajebiste:)

KUNIAK lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 22:16

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Napewno kosztują więcej niż 50 zł :D jak fajny i niezniszczony to kup :)

Ja kupilam nowy za 70zl na stronie internetowej smyka w zakladce outlet :)

nxbhnwz.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Dziewczyny i Wy sie na to zgodzilyscie????

"Warszawa, dn. .....................
    Wyrażam zgodę na przesyłanie zakodowanej próbki DNA
    mojego dziecka na dalszą część badań naukowych w ramach
    projektu badawczego PREVFNAIT do Uniwersytetu Medycznego w
    Troms, Norwegia"

np. stwierdza,ze cos jest nie tak i w jaki sposob pobieraja te probki od naszego dziecka? co z wodami plodowymi? to juz jest ingerencja?
    troche sie tego boje macie wiedze na ten temat???

Nie na to :) W pierwszym etapie podpisujesz zgodę na pobranie Twojej krwi. Dopiero jeśli wyjdzie, że jesteś zagrożona konfliktem... to się zaczynasz martwić, ale nikt Cię siłą tam nie weźmie :) Po prosu masz zawgwozdkę czy, dalej w to brnąć i godzić się na dalsze procedury... Ale przynajmniej zna się przyczynę ewentualnych problemów, jeśli taki konflikt ma miejsce... To trochę jak badanie PAPPA, można dalej robić np. amniopnkcję jeśli są wskazania, ale i można podziękować... bo to jednak zaczynają być trudne decyzje :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 12:23

jftycms.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    dziewczyny te które lecą za granicę, czy Wasz lekarz też daje Wam jakieś zastrzyki? ja rozmawiałam z moim i powiedział że da mi zastrzyk w brzuch robi się je raz dziennie przez 3 dni przed wylotem i później 3 przed wylotem do domu...moje koleżanki tego nie miały, on powiedział że to na różnicę ciśnień w kabinie samolotu.

Mój zadnych zastrzykow mi nie daje, powiedzial ze w 2 trymestrze spokojnie moge sobie latać gdzie chcę :)

nxbhnwz.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ale, co do tego programu...
    Słabo opisane jest dalsze postępowanie w wypadku wystąpienia konfliktu, ale z tego co widzę to pobierana jest wtedy krew matki i ojca, a dziecka krew pępowinowa dopiero w 40 tyg - czyli po urodzeniu. Spróbuję się jeszcze wywiedzieć od koleżanki, której Klinika w Bielańskim prowadzi dalszą opiekę, czy w tym przewidziane są jakieś badania inwazyjne.

jftycms.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:

hmmm... pierwsze słyszę :) czytałam trochę o podróżowaniu w ciązy, ale na nic takiego się nie natknęłam.. wiesz co to za zastrzyki????

Z tego co się orientuję to latanie jest w ciązy bezpieczne, ale jak coś mogę w poniedziałek podpytać mojego gina czy on ma jakieś uwagi co do lotów.

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ