Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
a ja sluchajcie zaczelam cwiczyc. lekarz pozwolil, wiec jade cwiczenia dla ciezarnych co drugi dzien: http://www.szpitalkarowa.pl/sr_cwicz.htm
zajmuja mi cale 15 minut, rozciagaja i wzmacniaja strategiczne miesnie
bo ja jestem totalnym flakiem, do tego z chybotliwym kregoslupem, jak chce urodzic sama, to musze...
w zyciu nie mialam tak dobrej motywacjiGoplana, Lavendula, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
KUNIAK wrote:Taki sobie kabarecik na nasz temat
https://www.youtube.com/watch?v=AFv8TEfMP3Q
ech, aż się popłakałam... tylko nie wiem, czy ze śmiechu, czy ze wzruszeniaKUNIAK lubi tę wiadomość
-
W końcu doczekałam się 17 tygodnia
i jeszcze dzisiaj wizyta
ale się cieszę! Ciekawe czy potwierdzi płeć dziecka czy coś się zmieni
to by dopiero było niespodzianka
Przy okazji mam do was pytanie kojarzycie ile mogą kosztować takie kombinezony zimowe dla maluszka? Znajoma chce sprzedać za 50 zł używany i nie wiem czy to dużo czy brać..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 08:57
-
desou wrote:Ja mam tez tego SonyCyberShot DSC hx200 ale wersję v czyli hx200v. Mielimy kupić lustrzankę ale szukaliśmy aparatu, którym zrobimy super zdjęcie jedym kliknięciem więc wybraliśmy kompakt, który robi doskonałe zdjęcia przy zumie nawet do 30x. Filmy robi jeszcze lepsze, jakość HD - byłam kamerzystą na weselu u znajomych z tym właśnie aparatem
Mam dokładnie ten aparatpominęło mi się przez przypadek V
Ale zdjęcia takie ciemne mi wychodzą.. Może macie coś ustawione dodatkowo o czym ja nie wiem? W szczególności jak nie ma pięknego słońca.. wtedy ledwo twarze widać..
-
KUNIAK wrote:Upał dzis na maxa faktycznie ,a ja sie wybrałam do NFZ-tu po kartę EKUZ a tu 2 godziny stania w kolejce
Ale jest jakiś plus wystającego brzuszka bo przynajmniej jakiś pan ustąpił mi miejsce siedzące , a inny zamienił sie ze mną na numerki i dał mi swój wcześniejszy.Jestem na prawdę pozytywnie zaskoczona uprzejmością !
Kuniak Kochana, długo czekałaś na wydanie EKUZ od złożenia wniosku? Ja wyjeżdżam 17 lipca i chciałam wszystko zalatwić pocztą i nie wiem czy się wyrobią...
-
KUNIAK wrote:hmmm we wszystkim:D tzn potrzebuję jakiś wskazówek co kupić
Planujemy zakup lustrzanki -to będzie nasza pierwsza wiec chciałabym umiarkowanie łatwą w obsłudze,
-bezawaryjną z dobrej firmy itp
Nie wiem na co powinniśmy zwrócić uwagę? jAKIŚ KONKRETNY PRODUCENT JEST LEPSZY OD INNYCH? MA LEPSZY SERWIS?
-Na jakie parametry zwrócić uwagę
-Czy potrzebne są ,jakie i ile te wymienne obiektywy?
-Nie za ciężki
Dużo podróżujemy,dodatkowo będziemy fotografować malucha pozniej:)Mi może w pracy też się przydać żeby zrobić fotki gotowych realizacji(czyli zdjęcia wewnątrz budynków)
Kompakty nie do końca spełniają nasze oczekiwania ,nie dają zdjęć w dużej rozdzielczości,nie oddają w pełni kolorów itd..
KUNIAK,
Nad lustrzanką trzeba spędzić naprawdę dużo czasu, żeby nauczyć się dostosowywać ustawienia do zmieniających się warunków... Zastanówcie się czy będzie miał was kto podszkolić, albo czy sami będziecie mogli poświęcić dużo czasu na studiowanie literatury i instrukcji obsługi..
Moja siostra kupiła super Canona EOS 40D (wówczas czołówka aparatów), ale ponieważ nigdy nie nauczyła się go obsługiwać, zdjęcia wychodzily jej koszmarne i wkońcu sprzedała go (nam)
W podobnych/mniejszych pieniądzach można kupić "topowy" kompakt i uwierz mi, że zdjecia będą wyglądały jak z dobrze ustawionej lustrzanki
Na kompaktach się już nie znam, ale zawsze możesz poczytać:
http://www.swiatlem.pl/poradniki-fotograficzne/aparat-kompaktowy-2014-najlepsze-kompakty/
Także to tylko tak dla rozważenia, bo z Twojego postu wnioskuję, że wcześniej nie obsługiwaliście lustrzanki
A jeśli zdecydujecie się pozostać przy lustrzance - to polecam ogólnie rodzinę CanonaKUNIAK lubi tę wiadomość
-
santoocha wrote:Hej, ale upał, ale sennie, głowa mnie boli mimo apapu
Byłam dziś rano na badaniu konfliktu płytkowego. Pytanie do tych które były- macie już wyniki, odbierałyście osobiście, czy na maila?
W ogóle babki w laboratorium były w szoku, byłam pierwsza, która się zgłosiła do tego programu w Białej Podlaskiej! Musiały sprawdzać w jakiejś instrukcji do której probówki mają mi pobrać krew
Ja byłam w Wawie! Wyniki były po 2 tygodniach na mailu (+ mogę odebrać oryginały jeśli mam ochotę, ale jakoś póki co mi się nie chciało
WYNIK: Brak ryzyka wytworzenia przeciwciał anty-HPA-1a
Trzymam kciuki za Twoje wynikisantoocha lubi tę wiadomość
-
Dotty84 wrote:Była jakiś czas temu o tym konflikcie (warto zrobić!):
http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/
-
Goplana wrote:Tylko z tego co wiem, to program obejmuje kobiety do 14 HBd, ale badanie chyba i tak można zrobić, najwyżej odpłatnie, trzeba by było się z nimi skontaktować.
W Wawie w instytucie jest do 20-go tygodnia:
"Jeżeli jesteś w 8-20 tygodniu ciąży, pobierz i wydrukuj Deklarację Świadomej Zgody"Goplana lubi tę wiadomość
-
dziewczyny te które lecą za granicę, czy Wasz lekarz też daje Wam jakieś zastrzyki? ja rozmawiałam z moim i powiedział że da mi zastrzyk w brzuch robi się je raz dziennie przez 3 dni przed wylotem i później 3 przed wylotem do domu...moje koleżanki tego nie miały, on powiedział że to na różnicę ciśnień w kabinie samolotu.
-
Fidelissa wrote:Santoocha o co chodzi z konfliktem płytowym.?
http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/index.php/oprogramie
Ciekawa jestem co mi wyjdzie...
Któraś pisała o puchnących nogach- mi lekarz kazał brać całą ciążę preparat z diosminą dla usprawnienia krążenia w nogach.Fidelissa lubi tę wiadomość