WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha o co chodzi z konfliktem płytowym.?

qq87j44jhto0od0f.png

• Paju Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Nikona P80 zwykły kompakt a jak się postarasz to zdjęcia robi cudne :D

Lustrzankę mają moi rodzice więc w razie potrzeby będę od nich pożyczać :P

KUNIAK lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Taki sobie kabarecik na nasz temat :)

https://www.youtube.com/watch?v=AFv8TEfMP3Q

scindapsus, Goplana, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sluchajcie zaczelam cwiczyc. lekarz pozwolil, wiec jade cwiczenia dla ciezarnych co drugi dzien: http://www.szpitalkarowa.pl/sr_cwicz.htm
    zajmuja mi cale 15 minut, rozciagaja i wzmacniaja strategiczne miesnie

bo ja jestem totalnym flakiem, do tego z chybotliwym kregoslupem, jak chce urodzic sama, to musze...

w zyciu nie mialam tak dobrej motywacji :)

Goplana, Lavendula, Fidelissa lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Taki sobie kabarecik na nasz temat :)

https://www.youtube.com/watch?v=AFv8TEfMP3Q

ech, aż się popłakałam... tylko nie wiem, czy ze śmiechu, czy ze wzruszenia ;D

KUNIAK lubi tę wiadomość

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu doczekałam się 17 tygodnia :) i jeszcze dzisiaj wizyta :) ale się cieszę! Ciekawe czy potwierdzi płeć dziecka czy coś się zmieni :) to by dopiero było niespodzianka :P

Przy okazji mam do was pytanie kojarzycie ile mogą kosztować takie kombinezony zimowe dla maluszka? Znajoma chce sprzedać za 50 zł używany i nie wiem czy to dużo czy brać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 08:57

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:
    Ja mam tez tego SonyCyberShot DSC hx200 ale wersję v czyli hx200v. Mielimy kupić lustrzankę ale szukaliśmy aparatu, którym zrobimy super zdjęcie jedym kliknięciem więc wybraliśmy kompakt, który robi doskonałe zdjęcia przy zumie nawet do 30x. Filmy robi jeszcze lepsze, jakość HD - byłam kamerzystą na weselu u znajomych z tym właśnie aparatem ;)

Mam dokładnie ten aparat :) pominęło mi się przez przypadek V :) Ale zdjęcia takie ciemne mi wychodzą.. Może macie coś ustawione dodatkowo o czym ja nie wiem? W szczególności jak nie ma pięknego słońca.. wtedy ledwo twarze widać..

201411191762.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Upał dzis na maxa faktycznie ,a ja sie wybrałam do NFZ-tu po kartę EKUZ a tu 2 godziny stania w kolejce :/ Ale jest jakiś plus wystającego brzuszka bo przynajmniej jakiś pan ustąpił mi miejsce siedzące , a inny zamienił sie ze mną na numerki i dał mi swój wcześniejszy.Jestem na prawdę pozytywnie zaskoczona uprzejmością ! :)

Kuniak Kochana, długo czekałaś na wydanie EKUZ od złożenia wniosku? Ja wyjeżdżam 17 lipca i chciałam wszystko zalatwić pocztą i nie wiem czy się wyrobią...

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, u mnie dalej upały.

Zaczynam z moim Maleństwem 5 miesiąc ciąży :))))))

maaartinka, xpatiiix3, Goplana, Dotty84, Fidelissa, sylvi, KUNIAK, Marzena27, Ninusia lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    hmmm we wszystkim:D tzn potrzebuję jakiś wskazówek co kupić
    Planujemy zakup lustrzanki -to będzie nasza pierwsza wiec chciałabym umiarkowanie łatwą w obsłudze,
    -bezawaryjną z dobrej firmy itp
    Nie wiem na co powinniśmy zwrócić uwagę? jAKIŚ KONKRETNY PRODUCENT JEST LEPSZY OD INNYCH? MA LEPSZY SERWIS?
    -Na jakie parametry zwrócić uwagę
    -Czy potrzebne są ,jakie i ile te wymienne obiektywy?
    -Nie za ciężki

Dużo podróżujemy,dodatkowo będziemy fotografować malucha pozniej:)Mi może w pracy też się przydać żeby zrobić fotki gotowych realizacji(czyli zdjęcia wewnątrz budynków)

Kompakty nie do końca spełniają nasze oczekiwania ,nie dają zdjęć w dużej rozdzielczości,nie oddają w pełni kolorów itd..

KUNIAK,

Nad lustrzanką trzeba spędzić naprawdę dużo czasu, żeby nauczyć się dostosowywać ustawienia do zmieniających się warunków... Zastanówcie się czy będzie miał was kto podszkolić, albo czy sami będziecie mogli poświęcić dużo czasu na studiowanie literatury i instrukcji obsługi..
    Moja siostra kupiła super Canona EOS 40D (wówczas czołówka aparatów), ale ponieważ nigdy nie nauczyła się go obsługiwać, zdjęcia wychodzily jej koszmarne i wkońcu sprzedała go (nam :))

W podobnych/mniejszych pieniądzach można kupić "topowy" kompakt i uwierz mi, że zdjecia będą wyglądały jak z dobrze ustawionej lustrzanki :)

Na kompaktach się już nie znam, ale zawsze możesz poczytać:
    http://www.swiatlem.pl/poradniki-fotograficzne/aparat-kompaktowy-2014-najlepsze-kompakty/

Także to tylko tak dla rozważenia, bo z Twojego postu wnioskuję, że wcześniej nie obsługiwaliście lustrzanki :)

A jeśli zdecydujecie się pozostać przy lustrzance - to polecam ogólnie rodzinę Canona :)

KUNIAK lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Hej, ale upał, ale sennie, głowa mnie boli mimo apapu :(
    Byłam dziś rano na badaniu konfliktu płytkowego. Pytanie do tych które były- macie już wyniki, odbierałyście osobiście, czy na maila?

W ogóle babki w laboratorium były w szoku, byłam pierwsza, która się zgłosiła do tego programu w Białej Podlaskiej! Musiały sprawdzać w jakiejś instrukcji do której probówki mają mi pobrać krew ;)

Ja byłam w Wawie! Wyniki były po 2 tygodniach na mailu (+ mogę odebrać oryginały jeśli mam ochotę, ale jakoś póki co mi się nie chciało :)
    WYNIK: Brak ryzyka wytworzenia przeciwciał anty-HPA-1a :)

Trzymam kciuki za Twoje wyniki :)

santoocha lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:

Była jakiś czas temu o tym konflikcie (warto zrobić!):

http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/

Fidelissa lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamcie :)

Idę dzisiaj do diabetologa :D więc się dowiem co tam więcej i ile mi się znowu przytyło xD

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Była jakiś czas temu o tym konflikcie (warto zrobić!):

http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/
    Tylko z tego co wiem, to program obejmuje kobiety do 14 HBd, ale badanie chyba i tak można zrobić, najwyżej odpłatnie, trzeba by było się z nimi skontaktować.

jftycms.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my ta kartę dostaliśmy błyskawicznie, chyba w ciągu 5 dni, ale mąż jak wysyłał faksem dok to zaznaczył że zależy nam na czasie :-)

Dotty84 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Tylko z tego co wiem, to program obejmuje kobiety do 14 HBd, ale badanie chyba i tak można zrobić, najwyżej odpłatnie, trzeba by było się z nimi skontaktować.

W Wawie w instytucie jest do 20-go tygodnia:

"Jeżeli jesteś w 8-20 tygodniu ciąży, pobierz i wydrukuj Deklarację Świadomej Zgody"

Goplana lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen - jak samopoczucie ?? Popuściło coś ??

• Nata Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny te które lecą za granicę, czy Wasz lekarz też daje Wam jakieś zastrzyki? ja rozmawiałam z moim i powiedział że da mi zastrzyk w brzuch robi się je raz dziennie przez 3 dni przed wylotem i później 3 przed wylotem do domu...moje koleżanki tego nie miały, on powiedział że to na różnicę ciśnień w kabinie samolotu.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastrzyki w brzuch dobrze ze mi sie odechciało jakichkolwiek wypadów samolotem:)

RewolucjaSięDzieje, Fidelissa lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Sprawdzają czy nie wytworzysz przeciwciał przeciw płytkom krwi swojego dziecka.
    http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/index.php/oprogramie

Ciekawa jestem co mi wyjdzie...

Któraś pisała o puchnących nogach- mi lekarz kazał brać całą ciążę preparat z diosminą dla usprawnienia krążenia w nogach.

Fidelissa lubi tę wiadomość

‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ