Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    NO NIE UWIERZYCIE!!!!

Jak dodzwoniłam się w końcu do mojego gina z pytaniem o te wyniki to powiedział (UWAGA) że SĄ DOBRE!
    No to ja: ale opisał p. doktor jako nieprawidłowe, wymagana pilna konsultacja
    ON: ojej, najwyraźniej musiałam się pomylić!

NO KURWA!!!
    To ja caly dzień stres (odebrał dopiero o 15:00) a on mi mówi, że się pomylił?????????

AAAAA
    KILL ME!

Czułam, że coś śmierdzi ;):D

Dotty84 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Dokładnie każde dodatkowe miejsce jest cenne :) ja jeszcze nie patrzyłam na ceny łóżeczek ale jeśli jest duża różnica w cenie to czasem warto kupić sobie jakieś kartony ozdobne i włożyć pod łóżeczko :)

Słyszałam od wielu osób, że w biedronce są świetne pampersy i tańsze :) ale nie wiem jak się to ma do allegro :)

Ja pracuję w P&G - i Pampki to nasza marka :)

Jeśli chodzi o pampki w Biedronce - pewnie masz na myśli Dadę (markę Bronki) = nie żebym próbowała Cię przekonać do produktu firmy w której pracuję, ale Dada to niezły chłam... choć potwierdzam, że dużo tańszy.

Jeśli chodzi o Pampki co jakiś czas sprzedajemy mega promocje w Lidlu, jak następnym razem sprzedamy jakieś dobre promo do Lidla, to dam Wam znać, żebyście polowały - bo ceny są wtedy duuużo niższe.

A pampki jednak jakość mają zajebistą..

to tyle reklamy :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    Dotty84 porazka ten lekarz. pomylil sie. nawet nie wiem co napisac. zlosliwa jestem i bym sie go spytala czy aby napewno tym razem sie nie myli ;/

Błądzić rzeczą ludzką,
    szkoda tylko, że nie mogła odebrać telefonu i zaoszczędzić biednej Dotty stresów! ale co Cię nie zabije, to Cię wzmocni:D najważniejsze, że jest dobrze, resztę olać :D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    NO NIE UWIERZYCIE!!!!

Jak dodzwoniłam się w końcu do mojego gina z pytaniem o te wyniki to powiedział (UWAGA) że SĄ DOBRE!
    No to ja: ale opisał p. doktor jako nieprawidłowe, wymagana pilna konsultacja
    ON: ojej, najwyraźniej musiałam się pomylić!

NO KURWA!!!
    To ja caly dzień stres (odebrał dopiero o 15:00) a on mi mówi, że się pomylił?????????

AAAAA
    KILL ME!

To szczęście, że się pomylił :) bo już myślałam zawracać gitarę profesorowi, bo nie lubię być niedoinformowana, w końcu uczę też innych... :)

jftycms.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:

Dotty czyli może jednak jest wszystko ok i lekarz nie powinien Ciebie tak martwić tym :) a mi się popierdzieliło z normalnym mierzenim cukru w ciągu dnia i myślałam, że tu to samo :P a po drugie krzywą chyba powinnaś mieć robioną między 24-28 tyg, czemu wcześniej miałaś.? na czczo zły wynik był.?

No właśnie miałam straszne skoki i nas to zaniepokoiło.
    Jak są jakieś podejrzenia, to ten test obciążenia można/należy zrobić wcześniej :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    Nata wspolczuje. moj mial jakies opory na poczatku, ale na szczescie szybko mu przeszlo i dobrze bo by pozalowal:) nie wiem czy checi wygraly ze strachem czy pomogla mu gazetka T jak tata - tam byl art. o kochaniu sie w ciazy:)
    wiem, ze na tym swiat sie nie konczy, ale by mnie szlag trafil!

hmmm... to w naszym związku to ja mam opory... ehhh

Tzn nie żebym się bała, że coś się stanie, ale jakoś tak mi nie wygodnie, ciasno i czasem boleśnie :(
    No i nie mogę się skupić na sobie i wogóle to słabo :( :(

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:

Jeśli chodzi o pampki w Biedronce - pewnie masz na myśli Dadę (markę Bronki) = nie żebym próbowała Cię przekonać do produktu firmy w której pracuję, ale Dada to niezły chłam... choć potwierdzam, że dużo tańszy.

Jeśli chodzi o Pampki co jakiś czas sprzedajemy mega promocje w Lidlu, jak następnym razem sprzedamy jakieś dobre promo do Lidla, to dam Wam znać, żebyście polowały - bo ceny są wtedy duuużo niższe.

Ja za Pampersami nie przepadałam:D
    Pieluchy faktycznie trzymały jak należy, ale uczulały straszliwie, chusteczki....nie były grzechu warte (zresztą Sroka zrobiła rozkład na czynniki pierwsze i widać czarno na białym) ...:D
    wolałam Huggies albo Babydreama, chusteczki z Biedry rewelacyjne :)
    No, ale to moja opinia, zapewne będąca w mniejszości :D:D:D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:

niestety nie zgodzę się - tak jak pisałam 1 to może ok ale reszta u mnie to było wymiętolone cienkie coś - nic specjalnego za taką kasę - dady zwłaszcza te nowe i babydream były na głowe - ale kazdy ma swoja opinie..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    Dotty84 porazka ten lekarz. pomylil sie. nawet nie wiem co napisac. zlosliwa jestem i bym sie go spytala czy aby napewno tym razem sie nie myli ;/

Ehhh...on te wyniki opisywał w ramach luxmedu - i tam jest taki przemiał że wcale się nie dziwię że pomylił wyniki...linia produkcyjna normalnie..

No nie wiem, muszę mu wybaczyć, bo prywatnie jest b. dobry i dokładny...

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Ja za Pampersami nie przepadałam:D
    Pieluchy faktycznie trzymały jak należy, ale uczulały straszliwie, chusteczki....nie były grzechu warte (zresztą Sroka zrobiła rozkład na czynniki pierwsze i widać czarno na białym) ...:D
    wolałam Huggies albo Babydreama, chusteczki z Biedry rewelacyjne :)
    No, ale to moja opinia, zapewne będąca w mniejszości :D:D:D

Fakt, że mojej siostry dzieciak też coś się uczulał od Pampków (podobno) Ale nie wiem czy na 100% to były Pampki, bo w sumie to jedyny przypadek tego typu o jakim słyszałam (a mam doczynienia z setkami osób używających Pampków - wszyscy pracownicy P&G i wszyscy znajomi)

Ale fakt faktem, że są nieprzemakalne i niezniszczalne:)

Chusteczki - nie wszystkie są dobre, ja np pomarańczowych używam tylko w samochodzie (awaryjnie, do czyszczenia rąk, butów, tapicerki itp) - I chyba do niczego innego bym ich nie poleciła :) Ale inne są ok :)

KAŻDY MUSI SAM WYPRÓBOWAĆ I ZDECYDOWAĆ :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 19:45

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    nie pamietam czy poruszalysmy juz ten temat, jest jeszcze troche czasu... ale zastanawialyscie sie juz moze czy bedziecie rodzic same czy z partnerem? bo ja mam dylemat. znamy sie przeszlo 10 lat, On chce byc przy mnie.. a ja nie wiem czy chce..z jednej strony nie chcialabym byc tam sama, a z drugiej nie wiem czy On powinien przy tym byc - zbyt przyjemny widok to raczej nie bedzie. jak On chce to tez nie chce Mu tego zabronic i odebrac :( jestem w kropce i przeraza mnie, ze bede musiala sie na cos zdecydowac. bardziej niz fakt samego porodu..

Tylko z Małżem, był rewelacyjny. Czułam się bardzo bezpiecznie jak był obok, chociaż wiedział, że ma się zamknąć i nie komentować, nie pytać się "co z oddechami" i nie tykać krzyżowego! :D
    Pięknie sprawdzał kroplóweczki, łaził za mną, konsultował. Przy porodzie stał obok, nie przecinał pępowiny ("Nie będę się mu (czyt. gienkowi) wpierd..."), a potem był przy tym, jak przynieśli mi Młodego..i w ogóle. Coś niesamowitego.

A w krocze patrzeć nie musi, chociaż mój patrzył na cięcie, zakładanie szwów, potem sprawdzał wszystko w domu (bo miałam fazę, że cięcie jest oooogromne i w życiu nie będzie "tak samo" :D:D:D).

Tylko z nim!:)

Lavendula, mada_lena lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak najbardziej poród z mężem,mam w nim takie wsparcie i nie wyobrażam sobie inaczej, zero wątpliwości:)

RewolucjaSięDzieje, sylvi, mada_lena lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam Kochane ;)

Sylvi też u Ciebie Chłopak ?:)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • izia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też gdybym mogła wzięłabym męża - no ale u nas do cc nie wpuszczają - za to jak zabrali małego odemnie to prosto do niego i był przy ubieraniu go itd

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybrałam się z koleżanką też ciężarną na spacer po stolicy, i tak się zapędziłyśmy, że zrobiłyśmy 18km :O
    Ciężarne też jednak mogą, a co :) :) Tylko nogi bolą... :)
    Po tym wysiłku miałam nawrót mdłości głodowych, chyba trzeba chodzić z prowiantem, albo robić przystanki w kawiarniach ;)
    *

U mnie mąż przy porodzie będzie, ale między nogi zaglądać nie pozwolę, bo to widok... jeden z najgorszych wg mojej hierarchii... może dlatego, że z innymi paskudnymi widokami się tak nie utożsamiam, a ten niestety mnie dotyczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 20:00

jftycms.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaparciaaaaa! Pomocy! :D

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    hmmm... to w naszym związku to ja mam opory... ehhh

Tzn nie żebym się bała, że coś się stanie, ale jakoś tak mi nie wygodnie, ciasno i czasem boleśnie :(
    No i nie mogę się skupić na sobie i wogóle to słabo :( :(

hehe...ja mam tak samo...choć mój mąż jest wyrozumiały i wie , że teraz nie możemy...
    co do porodu...tylko z mężem!!! nie wyobrażam sobie przeżywać tego sama:)

relgh3714vlmssyj.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana Ty to masz zdrowie! No podziwiam taki maraton! Ja przejdę 2 km i dyszę

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Goplana Ty to masz zdrowie! No podziwiam taki maraton! Ja przejdę 2 km i dyszę

ja przejdę 10 metrów i dyszę;(

relgh3714vlmssyj.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen te moje 2 km to tak zaokrąglone żeby wiesz wyglądało jakos:D nie no tak serio to ja w ogóle jakoś aktywna nie jestem, musze to zmienic;/

w5wqqps6dh6rkfbp.png
‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ