X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    NO NIE UWIERZYCIE!!!!

Jak dodzwoniłam się w końcu do mojego gina z pytaniem o te wyniki to powiedział (UWAGA) że SĄ DOBRE!
    No to ja: ale opisał p. doktor jako nieprawidłowe, wymagana pilna konsultacja
    ON: ojej, najwyraźniej musiałam się pomylić!

NO KURWA!!!
    To ja caly dzień stres (odebrał dopiero o 15:00) a on mi mówi, że się pomylił?????????

AAAAA
    KILL ME!

Czułam, że coś śmierdzi ;):D

Dotty84 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Dokładnie każde dodatkowe miejsce jest cenne :) ja jeszcze nie patrzyłam na ceny łóżeczek ale jeśli jest duża różnica w cenie to czasem warto kupić sobie jakieś kartony ozdobne i włożyć pod łóżeczko :)

Słyszałam od wielu osób, że w biedronce są świetne pampersy i tańsze :) ale nie wiem jak się to ma do allegro :)

Ja pracuję w P&G - i Pampki to nasza marka :)

Jeśli chodzi o pampki w Biedronce - pewnie masz na myśli Dadę (markę Bronki) = nie żebym próbowała Cię przekonać do produktu firmy w której pracuję, ale Dada to niezły chłam... choć potwierdzam, że dużo tańszy.

Jeśli chodzi o Pampki co jakiś czas sprzedajemy mega promocje w Lidlu, jak następnym razem sprzedamy jakieś dobre promo do Lidla, to dam Wam znać, żebyście polowały - bo ceny są wtedy duuużo niższe.

A pampki jednak jakość mają zajebistą..

to tyle reklamy :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    Dotty84 porazka ten lekarz. pomylil sie. nawet nie wiem co napisac. zlosliwa jestem i bym sie go spytala czy aby napewno tym razem sie nie myli ;/

Błądzić rzeczą ludzką,
    szkoda tylko, że nie mogła odebrać telefonu i zaoszczędzić biednej Dotty stresów! ale co Cię nie zabije, to Cię wzmocni:D najważniejsze, że jest dobrze, resztę olać :D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    NO NIE UWIERZYCIE!!!!

Jak dodzwoniłam się w końcu do mojego gina z pytaniem o te wyniki to powiedział (UWAGA) że SĄ DOBRE!
    No to ja: ale opisał p. doktor jako nieprawidłowe, wymagana pilna konsultacja
    ON: ojej, najwyraźniej musiałam się pomylić!

NO KURWA!!!
    To ja caly dzień stres (odebrał dopiero o 15:00) a on mi mówi, że się pomylił?????????

AAAAA
    KILL ME!

To szczęście, że się pomylił :) bo już myślałam zawracać gitarę profesorowi, bo nie lubię być niedoinformowana, w końcu uczę też innych... :)

jftycms.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:

Dotty czyli może jednak jest wszystko ok i lekarz nie powinien Ciebie tak martwić tym :) a mi się popierdzieliło z normalnym mierzenim cukru w ciągu dnia i myślałam, że tu to samo :P a po drugie krzywą chyba powinnaś mieć robioną między 24-28 tyg, czemu wcześniej miałaś.? na czczo zły wynik był.?

No właśnie miałam straszne skoki i nas to zaniepokoiło.
    Jak są jakieś podejrzenia, to ten test obciążenia można/należy zrobić wcześniej :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    Nata wspolczuje. moj mial jakies opory na poczatku, ale na szczescie szybko mu przeszlo i dobrze bo by pozalowal:) nie wiem czy checi wygraly ze strachem czy pomogla mu gazetka T jak tata - tam byl art. o kochaniu sie w ciazy:)
    wiem, ze na tym swiat sie nie konczy, ale by mnie szlag trafil!

hmmm... to w naszym związku to ja mam opory... ehhh

Tzn nie żebym się bała, że coś się stanie, ale jakoś tak mi nie wygodnie, ciasno i czasem boleśnie :(
    No i nie mogę się skupić na sobie i wogóle to słabo :( :(

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:

Jeśli chodzi o pampki w Biedronce - pewnie masz na myśli Dadę (markę Bronki) = nie żebym próbowała Cię przekonać do produktu firmy w której pracuję, ale Dada to niezły chłam... choć potwierdzam, że dużo tańszy.

Jeśli chodzi o Pampki co jakiś czas sprzedajemy mega promocje w Lidlu, jak następnym razem sprzedamy jakieś dobre promo do Lidla, to dam Wam znać, żebyście polowały - bo ceny są wtedy duuużo niższe.

Ja za Pampersami nie przepadałam:D
    Pieluchy faktycznie trzymały jak należy, ale uczulały straszliwie, chusteczki....nie były grzechu warte (zresztą Sroka zrobiła rozkład na czynniki pierwsze i widać czarno na białym) ...:D
    wolałam Huggies albo Babydreama, chusteczki z Biedry rewelacyjne :)
    No, ale to moja opinia, zapewne będąca w mniejszości :D:D:D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:

niestety nie zgodzę się - tak jak pisałam 1 to może ok ale reszta u mnie to było wymiętolone cienkie coś - nic specjalnego za taką kasę - dady zwłaszcza te nowe i babydream były na głowe - ale kazdy ma swoja opinie..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    Dotty84 porazka ten lekarz. pomylil sie. nawet nie wiem co napisac. zlosliwa jestem i bym sie go spytala czy aby napewno tym razem sie nie myli ;/

Ehhh...on te wyniki opisywał w ramach luxmedu - i tam jest taki przemiał że wcale się nie dziwię że pomylił wyniki...linia produkcyjna normalnie..

No nie wiem, muszę mu wybaczyć, bo prywatnie jest b. dobry i dokładny...

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Ja za Pampersami nie przepadałam:D
    Pieluchy faktycznie trzymały jak należy, ale uczulały straszliwie, chusteczki....nie były grzechu warte (zresztą Sroka zrobiła rozkład na czynniki pierwsze i widać czarno na białym) ...:D
    wolałam Huggies albo Babydreama, chusteczki z Biedry rewelacyjne :)
    No, ale to moja opinia, zapewne będąca w mniejszości :D:D:D

Fakt, że mojej siostry dzieciak też coś się uczulał od Pampków (podobno) Ale nie wiem czy na 100% to były Pampki, bo w sumie to jedyny przypadek tego typu o jakim słyszałam (a mam doczynienia z setkami osób używających Pampków - wszyscy pracownicy P&G i wszyscy znajomi)

Ale fakt faktem, że są nieprzemakalne i niezniszczalne:)

Chusteczki - nie wszystkie są dobre, ja np pomarańczowych używam tylko w samochodzie (awaryjnie, do czyszczenia rąk, butów, tapicerki itp) - I chyba do niczego innego bym ich nie poleciła :) Ale inne są ok :)

KAŻDY MUSI SAM WYPRÓBOWAĆ I ZDECYDOWAĆ :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 19:45

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    nie pamietam czy poruszalysmy juz ten temat, jest jeszcze troche czasu... ale zastanawialyscie sie juz moze czy bedziecie rodzic same czy z partnerem? bo ja mam dylemat. znamy sie przeszlo 10 lat, On chce byc przy mnie.. a ja nie wiem czy chce..z jednej strony nie chcialabym byc tam sama, a z drugiej nie wiem czy On powinien przy tym byc - zbyt przyjemny widok to raczej nie bedzie. jak On chce to tez nie chce Mu tego zabronic i odebrac :( jestem w kropce i przeraza mnie, ze bede musiala sie na cos zdecydowac. bardziej niz fakt samego porodu..

Tylko z Małżem, był rewelacyjny. Czułam się bardzo bezpiecznie jak był obok, chociaż wiedział, że ma się zamknąć i nie komentować, nie pytać się "co z oddechami" i nie tykać krzyżowego! :D
    Pięknie sprawdzał kroplóweczki, łaził za mną, konsultował. Przy porodzie stał obok, nie przecinał pępowiny ("Nie będę się mu (czyt. gienkowi) wpierd..."), a potem był przy tym, jak przynieśli mi Młodego..i w ogóle. Coś niesamowitego.

A w krocze patrzeć nie musi, chociaż mój patrzył na cięcie, zakładanie szwów, potem sprawdzał wszystko w domu (bo miałam fazę, że cięcie jest oooogromne i w życiu nie będzie "tak samo" :D:D:D).

Tylko z nim!:)

Lavendula, mada_lena lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak najbardziej poród z mężem,mam w nim takie wsparcie i nie wyobrażam sobie inaczej, zero wątpliwości:)

RewolucjaSięDzieje, sylvi, mada_lena lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam Kochane ;)

Sylvi też u Ciebie Chłopak ?:)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • izia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też gdybym mogła wzięłabym męża - no ale u nas do cc nie wpuszczają - za to jak zabrali małego odemnie to prosto do niego i był przy ubieraniu go itd

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybrałam się z koleżanką też ciężarną na spacer po stolicy, i tak się zapędziłyśmy, że zrobiłyśmy 18km :O
    Ciężarne też jednak mogą, a co :) :) Tylko nogi bolą... :)
    Po tym wysiłku miałam nawrót mdłości głodowych, chyba trzeba chodzić z prowiantem, albo robić przystanki w kawiarniach ;)
    *

U mnie mąż przy porodzie będzie, ale między nogi zaglądać nie pozwolę, bo to widok... jeden z najgorszych wg mojej hierarchii... może dlatego, że z innymi paskudnymi widokami się tak nie utożsamiam, a ten niestety mnie dotyczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 20:00

jftycms.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaparciaaaaa! Pomocy! :D

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    hmmm... to w naszym związku to ja mam opory... ehhh

Tzn nie żebym się bała, że coś się stanie, ale jakoś tak mi nie wygodnie, ciasno i czasem boleśnie :(
    No i nie mogę się skupić na sobie i wogóle to słabo :( :(

hehe...ja mam tak samo...choć mój mąż jest wyrozumiały i wie , że teraz nie możemy...
    co do porodu...tylko z mężem!!! nie wyobrażam sobie przeżywać tego sama:)

relgh3714vlmssyj.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana Ty to masz zdrowie! No podziwiam taki maraton! Ja przejdę 2 km i dyszę

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Goplana Ty to masz zdrowie! No podziwiam taki maraton! Ja przejdę 2 km i dyszę

ja przejdę 10 metrów i dyszę;(

relgh3714vlmssyj.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen te moje 2 km to tak zaokrąglone żeby wiesz wyglądało jakos:D nie no tak serio to ja w ogóle jakoś aktywna nie jestem, musze to zmienic;/

w5wqqps6dh6rkfbp.png
‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ