WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Kazio i Antoś - przepiękne polskie, tradycyjne, uniwersalne imiona. Brawo! :):):))

e_v_e, Nata lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reverie ale fajny zgrabny brzunio :**

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny używacie może tej poduszki ciążówki do spania? zastanawiam się nad kupnem i czy możecie mi jakąś polecić albo podesłać link :) byłabym wdzięczna, no i czy generalnie je polecacie

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reverie to jest ogromniasty brzuch? No chyba nie!Mój jest 4 razy większy a Ty to w ogóle laseczka jak ta lala:)
    Ja tak samo nie bardzo wiem co to twardnienie macicy, brzucha chyba jeszcze tego nie miałam, jedynie nieraz mnie kłuje to z prawej to z lewej czy kolka złapie z boku pod żebrami.
    Nata my tez jestesmy po pierwszej stracie więc jest i strach i stres i dystans że dopóki nie urodzę to całkowitego spokoju nie osiągne. Ale do maluszka już tak się przywiązałam i mężuś tak samo, kilka razy dziennie głaska całuje rozmawia a ja juz wyczuwam ruchy i mimo że szczupła to ja nie jestem wrecz przeciwnie:D

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja połówkowe mam jak będę miała zdaje się 22.0

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczeta,a propo imion,ja wciaz upieram sie dla chlopca Antos,ale mojemu m ono sie nie podoba,mowi,zebym nie kaleczyla dziecka,sam wszakze nie umie znalezc imie dla synka :) ,mysle,ze mimo tego i tak ten Antos pozostanie u nas,no chyba,ze corcia wyjdzie heheeh

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Reverie to jest ogromniasty brzuch? No chyba nie!Mój jest 4 razy większy a Ty to w ogóle laseczka jak ta lala:)

Evik, to stwierdzenie było ironiczne ;-) brzuch mi prawie wogóle nie urósł i gdyby nie inne ciążowe objawy i podglądanie malucha na USG, to pewnie sama bym nie wierzyła, że jestem w ciąży ;-) Ja nie wiem, gdzie to maleństwo się tam mieści. Dzięki za komplement. Mam nadzieję, że ciąża nie zrujnuje mi zbytnio figury ;-)

Evik lubi tę wiadomość

• Goplana Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    a ja dziewczeta sie martwie... w piatek bylam u lekarza z twardym brzuchem (przypadkowego w enel-med bo moj juz nie przyjmowal) i w ogole zle sie czulam po stresie w pracy, lekarz zbadal szyjke, wszystko ok, 3.5cm tak jak 2 tyg wczesniej, dal tydzien zwolnienia i powiedzial, ze wszystko ok.

i od wczoraj sie martwie bo zaczelam zwracac uwage na te macice i okazuje sie, ze w zasadzie mam ja twarda prawie non-stop (w zasadzie jak zwracam na to uwage, a juz na pewno rano). zapodalam sobie luteine dopochwowo (normalne skonczyly mi sie w piatek, bo mialam juz odstawiac...) i nospe x 2 tak jak mi moj lekarz mowil, zeby robic jak bedzie macica twardniec, i odpuscila, na pol godziny.... i nazad abarot. i dzis nadal sie przygladam i okazuje sie, ze jednak co jakis czas mi odpuszcza i to twardnienie ma w zasadzie forme lekkich skurczow. nie boli ale idzie do szyjki co jakis czas. myslicie ze to moga byc hicksy? bo jak nie hicksy to biorac pod uwage to co pisza w necie to pewnie powinnam klasc sie do szpitala.

Ehe, to ja się czuję taka zdrowa, pewnie dlatego, że się prawie wcale nie wsłuchuję co tam mi twardnieje lub nie :D
    Mam nadzieję, że gdyby rzeczywiście się coś działo do bym to wiedziała, dostała jakiegoś smsa, maila czy cuś... :P ;)

Lavendula, Reverie, Fidelissa lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reverie wrote:
    Zakończyłam 4 miesiąc. A poniżej jest zdjęcie mojego ogromniastego brzuchola XD

2pta42u.jpg
    gdyby sciagnac moj tluszcz z brzucha to bylby tego samego rozmiaru :P zazdroszcze figury:)

co robcie dziewczynki w ta cudowna niedziele? ja sie wzielam za remont pokoju, listwy podlogowe stare sciagniete, dziury wieksze pozatykane, jeszcze male dziurki musze pogipsowac,jutro mycie i malowanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 18:03

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach ten Mundial, przez niego ciągle mi się chce chipsów, piwa i orzeszków mniam, mniam... Obejrzałam 6 na 8 meczów, właśnie śledzę kolejny i nawet dzisiejsze obstawiłam :) Chyba synek oddziałuje na mnie swoim DNA :) Mówimy na niego Alosza.
    Mąż rzeczywiście, tak jak zauważyła Rewolucja, wczuł się bardzo :) Kilka razy w tygodniu z taką samą zadumą zadaje mi pytanie - Czy ty zdajesz sobie sprawę, że w twoim brzuch siedzi człowiek? Tam normalnie jest człowiek...

Szczerze mówiąc, słabo czuję ruchy, więc chyba monż mój zdaje sobie sprawę lepiej ode mnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 18:41

jftycms.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reverie zdjęcie piękne:) pozazdrościć figury. Ja już na boczkach troszkę przybrałam.

Ja też jeszcze nie odczuwam żadnego twardnienia i bardzo dobrze mi z tym. Jak mnie coś zacznie boleć to po prostu kładę się do łóżka:).

Imię Antek( Tosiek, Tosław, Tosiątko, Tosiurek, Tosio) i Kazek piękne:). U mnie niestety negocjacje trwają. Mnie podoba się dużo imion np. Olka, Karolina, Gabrysia, Dominika, Amelka, Eliza, Kornelia, Dorota i mogłabym tak wymieniać. Mój mąż powiedział, że w końcu losowanie będzie:)

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ach ten Mundial, przez niego ciągle mi się chce chipsów, piwa i orzeszków mniam, mniam... Obejrzałam 6 na 8 meczów, właśnie śledzę kolejny i nawet dzisiejsze obstawiłam :) Chyba synek oddziałuje na mnie swoim DNA :) Mówimy na niego Alosza.
    Mąż rzeczywiście, tak jak zauważyła Rewolucja, wczuł się bardzo :) Kilka razy w tygodniu z taką samą zadumą zadaje mi pytanie - Czy ty zdajesz sobie sprawę, że w twoim brzuch siedzi człowiek? Tam normalnie jest człowiek...

Szczerze mówiąc, słabo czuję ruchy, więc chyba monż mój zdaje sobie sprawę lepiej ode mnie :)

O rany, mój miałby już rozgniecione chipsy na głowie :D:D:D:D;)

A właśnie...chipsy muszę kupić albo krakersy paprykowe. Fuj, chemia wredna, ale zjadłabym całą paczkę!
    A na obiad jutro fasolka w tonach...tooonach :):):):):)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! :)

eve ja już połówkowe mam za sobą:) zrobiłam je w 19t4d i wg badań wyszło że jestem w 20t1d więc nie masz co się martwić, że będzie za wcześnie:)

To tez będzie nasze pierwsze dziecko, mimo tego, że mąż zawsze był takim typowym twardzielem ( nie okazywał uczuć do puki mnie nie poznał) :) to teraz całuje brzuch, głaszcze go i czeka aż poczuje jak go malutki kopnie. Szkoda mi go że ja czuje ruchy a on nie, bo ma wtedy taką smutną minę :)

Co do imienia bardzo podoba mi się Witold. Cała rodzina maluszka już tak nazywa tylko mąż się stawia ale myślę, że przyzwyczai się. W końcu ma jeszcze kilka miesięcy :)

Dużo zdrówka życzę wam wszystkim :)

njr11rs.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wybrałam w końcu zestawy łóżeczek dla moich szkrabów, zobaczcie czy Wam się podoba, myślę że cena korzystna i jakość również, sam materac jest bardzo dobry:)

http://allegro.pl/lozeczko-materac-gryka-posciel-17-el-moskitiera-i4315066153.html?source=mlt

Kolor wybrałam: "śpiące misie zielone".
    Ściany w pokoju będą oliwkowe a meble z domieszką pomarańczu:)

zestawy łóżeczek dwa takie same biorę żeby dzieci miały równe no i żeby nie było zbyt napaćkane:)

Goplana, Reverie lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen gryka już wyszła z "mody" - podobno pleśnieją i cholera wie co się dzieje w ich środku - najlepszy ale i najdroższy lateks - ale dobra też zwykła pianka, bezpieczniejszy niż te gryki kokosy bo to naturalne surowce i nie wiadomo skąd, co siedziało w środku, chłoną itd - pianka tania więc jakby się odkształcił to nie żal wyrzucić i wymienić na nowy .. nie jestem ekspertem ale swego czasu sie naczytałam o tym i ja wybrałam piankę

a jeśli chodzi o samo łóżeczko to oczywiście zależy od dziecka ale mój nie był w stanie spać w szczebelkach - naszczęście mamy sporo miejsca na takie i takie ale w szczebelkach mały wkładał ręce, uderzał się, budził co chwile że nie wspomne o wyrzucaniu w nocy smoczka i potem szukaniu go po podłodze, ochraniacze nie dawały rady.. szczebelkowe fajne ale póki dziecko nie robi się ruchliwe - u nas sprawdziło się turystyczne i w zasadzie tylko takie mogłabym używać - tyle że materac dokupić do tego i już - no i nie wspomne o mobilności tego turystycznego - także rzucam wam temat na przemyślenie

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    hej dziewczyny używacie może tej poduszki ciążówki do spania? zastanawiam się nad kupnem i czy możecie mi jakąś polecić albo podesłać link :) byłabym wdzięczna, no i czy generalnie je polecacie

zakupiłam niedawno po długim zastanawianiu się czy warto - Motherhood Premium -
    absolutnie nie żałuje - jest genialna :D Welurowa poszewka, poducha gruba, wygodna sprężysta.....

http://allegro.pl/poduszka-kojec-premium-firmy-motherhood-i4320039854.html

.L

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 20:26

eforts lubi tę wiadomość

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wam przy niedzieli dorzucę coś dla ludzi o mocnych nerwach:D
    Moj brzuch i otłuszczone boki :/
    16len4k.jpg

Madlen222, Goplana, Rybka Nemo, Lavendula, Agata92, Dotty84, RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3, anusiaa90, Reverie, Amnezja, Strupka, Viviana, Fidelissa lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia dzięki za rady:) wezmę pod uwagę:)

Kuniak...ale super brzusio...malutki jeszcze ale już zaczyna się uwypuklać...no i figurka też do pozazdroszczenia:)

relgh3714vlmssyj.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i jeszcze jedno - zastanówcie się czy aby napewno są wam potrzebne takie bariery jak baldachimy, poduszeczki do rożków, falbanki i inne pierdoły - generalnie tylko zbierają kurz..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Madlen mam wrażenie że jest ogrooomny i że tyle samo ciałka co w niego idzie mi w boki ech...:/

Izia ja wogole się zastanawiam czy jest potrzebne takie drewniane łóżeczko?
    Może tak by wystarczyło kupić turystyczne z regulowanym dnem i styknie?
    Nie żebym skąpiła ale nie lubie mieć za dużo klamotów w domu :/

gg64l6d8uplrbvce.png
‹‹ 475 476 477 478 479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ