Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
KUNIAK wrote:hi hi ...
Pół roku przed ciążą katowałam te boki na siłowni i się w sumie ich pozbyłam..żeby teraz chamy bezczelnie wróciły!
Myślicie że to turystyczne łóżeczko zamiast drewnianego to głupi pomysł??
A co Ty, turystyczne możesz kupić nawet z dopasowanym do nich przewijakiem etc. no i nie musisz kupować łóżeczka na podróże, bo już masz
zastanawiam się tylko, czy takowe wytrzyma etap stawania dziecka i trzymania się boków, a już nie daj BOŻE skakania po nim
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
e_v_e wrote:A jeżeli chodzi o ruchy to czujecie je codziennie ? Bo ja mam tal ze raz na 2-3 dni, moze to tez jest sprawa tego ze nie m czasu sie wsłuchiwać w brzuszek , bo mam sesje
Nic sie nie martw bo ja tydzien temu tez czulam co 2 lub 3 dzien a czasem to myslalam ze mi sie tylko zdaje. A teraz to czulam wczoraj, dzis rano zaraz po przebudzeniu, po poludniu I teraz jak pisze ten post. A beda jeszcze wyrazniejsze te ruchy
-
dla mnie te drewniane mają swój urok i jakoś bardziej stabilne mi się wydają. Z imion dla dziewczynki to Zosia też była na mojej liście, jeszcze miałam Anastazje, Anię, Amelkę, Lenę, Lilianę
na pewno lista była dłuższa niż dla synka :p no ale w sumie może na połówkowym okaże się że jednak babka będzie
-
RewolucjaSięDzieje wrote:A co Ty, turystyczne możesz kupić nawet z dopasowanym do nich przewijakiem etc. no i nie musisz kupować łóżeczka na podróże, bo już masz
zastanawiam się tylko, czy takowe wytrzyma etap stawania dziecka i trzymania się boków, a już nie daj BOŻE skakania po nim
oo widzisz,o tym nie pomyślałam że jak będzie wstawać to może je przewrócić,bo przecież lekkie jest
Reverie, to właśnie mój mąż który nigdy nie powiedział mi nic przykrego i który zawsze się zachwyca że jestem naj... (biedak chyba ślepy czy co ?)
Powiedział mi ostatnio : Ale cię po bokach obudowało,to chyba dla ochrony małej:D
Wiem że nie miał nic złego na myśliRewolucjaSięDzieje, Lavendula lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
mój maluch się teraz tak rozszalał, że nawet tata dostał pierwszego kopa
Ja jestem zdecydowana na łóżeczko drewniana, te turystyczne wydają mi się za mało stabilne, teście mają i przy takim 1,5 rocznym dziecku łóżeczko lata jak chce.
A jeżeli chodzi o imię to dla dziewczynki Jagoda, a dla chłopca nie mam zielonego pojęcia, jakoś żadne imię mi nie pasujeIsia14 lubi tę wiadomość
-
KUNIAK wrote:oo widzisz,o tym nie pomyślałam że jak będzie wstawać to może je przewrócić,bo przecież lekkie jest
Reverie, to właśnie mój mąż który nigdy nie powiedział mi nic przykrego i który zawsze się zachwyca że jestem naj... (biedak chyba ślepy czy co ?)
Powiedział mi ostatnio : Ale cię po bokach obudowało,to chyba dla ochrony małej:D
Wiem że nie miał nic złego na myśli
Zgol brwi i wytnij mu tonsurę!!! taka zniewaga krwi wymaga!:D:D
KUNIAK, Reverie, Mamadomina, Goplana lubią tę wiadomość
Goplana te Twoje teksty mnie rozwalają!!! z mężem brechtamy!!!
Imię Zosia jest super!!!! Moja koleżanka która na dniach rodzi właśnie będzie miała Zosię
Ja ruchy to też raz czuje a raz nie, wczoraj prawie w ogóle...no ale czekam cierpliwie bo tak jak powiedziała ginka, że pierwsze pewnie takie porządne poczuje w 21, 22tc, wszystko przez te łożyska na brzuchu...
-
coś dla nas
– To, kiedy kobieta rozpozna pierwsze ruchy dziecka zależy od tego czy jest pierwiastką, czy wieloródką. Kobieta będąca pierwszy raz w ciąży, znacznie później, to co dzieje się w jej brzuchu rozpozna jako ruchy dziecka, bo nie miała okazji nauczyć się ich słuchać. Nie wie czego ma oczekiwać, więc pierwsze sygnały wysyłane przez dziecko mogą sprawiać wrażenie, jakby przelewało się coś w brzuchu, coś działo się w jelitach – wyjaśnia lekarz medycyny, specjalista ginekolog i położnik Grażyna Komnata-Gajda ze Szpitala Położniczo-Ginekologicznego Ujastek w Krakowie. – Pierworódki na ogół dopiero w 20. tygodniu ciąży, czyli prawie w połowie jej trwania, nie mylą ruchów dziecka z innymi doznaniami. Natomiast wieloródki opowiadają mi czasem, że pierwsze ruchy odczuwają już nawet w 16.-18. tygodniu ciąży - mówi lekarka.
Czasem zdarza się i tak, że w 22. i 24. tygodniu ciąży kobieta, która czuła dotąd ewidentne przelewanie, obracanie się dziecka, niepokoi się, że nagle one ustały. Na ogół nic strasznego się nie dzieje, a bezruch w brzuchu spowodowany jest tym, że maluch inaczej się ułożył, odwrócił się od frontu brzucha mamy, a ponieważ ma jeszcze sporo miejsca, swobodnie kręci się we wszystkie strony i mama może tego nie czuć. - Ale, jeśli ten stan niepokoi kobietę, powinna iść do lekarza i zrobić badanie USG - zaleca lekarka. -
kuniak jak dla mnie samo turystyczne wystarczy - dodatkowo materacyk i jest super - ja mam taki plan - bratowa ma drugie dziecko teraz ma 9 miesięcy i też używała drewnianego tylko przy starszym i chwilę tak to turystyczne - ale kto co lubi i jaki ma gust - mnie się drewniane kojarzy z więzieniem, z kratami itd..
co do twardości materacy itd to po co płacić za materac kokos itd a po 9 miesiącach wymieniać na lateks - jak już ktoś chce ten kokos twardszy itd to wystarczy kupić rożek usztywniany choćby kokosem - wychodzi na to samo co materac
-
Goplana wrote:Nie można dzieci sterylnie hodować, bo potem alergie mają
Niech jedzą roztocza i brudy z podłogi na zdrowie
Ale z baldachimu chyba zrezygnuję, coby z dzieciaka dziedzica pruskiego nie robićjeszcze mu się za młodu w głowie poprzewraca.
Jezuuu, wyobraziłam sobie takiego małego Tyma w mundurze:D:D
Goplana lubi tę wiadomość
Ja kupie prawdopodobnie lozeczko drewniane, kojec czy lozeczko turystyczne mozna wykorzystac jak pojedzie sie gdzies na dluzej a dostalam takie od tesciowej.
Aha, ale ostatnio spotkalam sie u kuzynki z kolyska ale ona ja dostala, nie wiem jaki jest koszt ale jest do czasu kiedy dziecko nie zacznie sie dzwigac.
I odpada napewno baldachim bo nikomu chyba nie bedzie potrzebny. Za to wypelnienie wokol lozeczka w kolorze poscieli bardzo mi sie podoba.
No faktycznie figury super, moj brzuszek jest wiekszy i w boczki mi troche poszlo ale trudno, zrzucac kg bede po porodzie.
Moj maz coraz czesciej mowi do brzuszka, caluje a dzis slyszalam jak mowil do kolegi ze mamy malego pilkarza bo juz niezle kopie
-
izia wrote:kuniak jak dla mnie samo turystyczne wystarczy - dodatkowo materacyk i jest super - ja mam taki plan - bratowa ma drugie dziecko teraz ma 9 miesięcy i też używała drewnianego tylko przy starszym i chwilę tak to turystyczne - ale kto co lubi i jaki ma gust - mnie się drewniane kojarzy z więzieniem, z kratami itd..
co do twardości materacy itd to po co płacić za materac kokos itd a po 9 miesiącach wymieniać na lateks - jak już ktoś chce ten kokos twardszy itd to wystarczy kupić rożek usztywniany choćby kokosem - wychodzi na to samo co materac
Miało być "po 6 miesiącach", a napisałam 9
Najpierw mieliśmy kołyskę, a potem łóżeczko, rozmiarami się to deczko różniło, więc sama rozumiesz.
A co do rożka, to wątpię, że wlezie do niego taki np. 3 miesięczny maluch
http://allegro.pl/baby-raj-3el-posciel-mega-promocja-120x90-i4299051107.html jak dla mnie szare groszki, ogólnie powiem Wam że tyle tego jest że ciężko będzie mi coś wybrać :p
desou, RewolucjaSięDzieje, sisiiii, Lavendula lubią tę wiadomość