WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ale z baldachimu chyba zrezygnuję, coby z dzieciaka dziedzica pruskiego nie robić ;) :P jeszcze mu się za młodu w głowie poprzewraca.

Buahahahah...! aż mi winogrono które miałam w buzi wystrzeliło w monitor :D

gg64l6d8uplrbvce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak, jak by to powiedział mój mąż: tłuszcz to Ty masz..., ale w głowie :-P świetnie wyglądasz. :-)

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    hi hi ...
    Pół roku przed ciążą katowałam te boki na siłowni i się w sumie ich pozbyłam..żeby teraz chamy bezczelnie wróciły!

Myślicie że to turystyczne łóżeczko zamiast drewnianego to głupi pomysł??

A co Ty, turystyczne możesz kupić nawet z dopasowanym do nich przewijakiem etc. no i nie musisz kupować łóżeczka na podróże, bo już masz :)
    zastanawiam się tylko, czy takowe wytrzyma etap stawania dziecka i trzymania się boków, a już nie daj BOŻE skakania po nim :D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e wrote:
    A jeżeli chodzi o ruchy to czujecie je codziennie ? Bo ja mam tal ze raz na 2-3 dni, moze to tez jest sprawa tego ze nie m czasu sie wsłuchiwać w brzuszek , bo mam sesje :/

Nic sie nie martw bo ja tydzien temu tez czulam co 2 lub 3 dzien a czasem to myslalam ze mi sie tylko zdaje. A teraz to czulam wczoraj, dzis rano zaraz po przebudzeniu, po poludniu I teraz jak pisze ten post. A beda jeszcze wyrazniejsze te ruchy :)

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie te drewniane mają swój urok i jakoś bardziej stabilne mi się wydają. Z imion dla dziewczynki to Zosia też była na mojej liście, jeszcze miałam Anastazje, Anię, Amelkę, Lenę, Lilianę :-) na pewno lista była dłuższa niż dla synka :p no ale w sumie może na połówkowym okaże się że jednak babka będzie ;-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    A co Ty, turystyczne możesz kupić nawet z dopasowanym do nich przewijakiem etc. no i nie musisz kupować łóżeczka na podróże, bo już masz :)
    zastanawiam się tylko, czy takowe wytrzyma etap stawania dziecka i trzymania się boków, a już nie daj BOŻE skakania po nim :D

oo widzisz,o tym nie pomyślałam że jak będzie wstawać to może je przewrócić,bo przecież lekkie jest :/

Reverie, to właśnie mój mąż który nigdy nie powiedział mi nic przykrego i który zawsze się zachwyca że jestem naj... (biedak chyba ślepy czy co ? :D )
    Powiedział mi ostatnio : Ale cię po bokach obudowało,to chyba dla ochrony małej:D
    Wiem że nie miał nic złego na myśli :D

RewolucjaSięDzieje, Lavendula lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) mój maluch się teraz tak rozszalał, że nawet tata dostał pierwszego kopa ;)

Ja jestem zdecydowana na łóżeczko drewniana, te turystyczne wydają mi się za mało stabilne, teście mają i przy takim 1,5 rocznym dziecku łóżeczko lata jak chce.

A jeżeli chodzi o imię to dla dziewczynki Jagoda, a dla chłopca nie mam zielonego pojęcia, jakoś żadne imię mi nie pasuje

Isia14 lubi tę wiadomość

rwi37s6.png

Wysłany: 15 czerwca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    oo widzisz,o tym nie pomyślałam że jak będzie wstawać to może je przewrócić,bo przecież lekkie jest :/

Reverie, to właśnie mój mąż który nigdy nie powiedział mi nic przykrego i który zawsze się zachwyca że jestem naj... (biedak chyba ślepy czy co ? :D )
    Powiedział mi ostatnio : Ale cię po bokach obudowało,to chyba dla ochrony małej:D
    Wiem że nie miał nic złego na myśli :D

Zgol brwi i wytnij mu tonsurę!!! taka zniewaga krwi wymaga! :D:D:D

KUNIAK, Reverie, Mamadomina, Goplana lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Zgol brwi i wytnij mu tonsurę!!! taka zniewaga krwi wymaga! :D:D:D

ahahahha..no dziewczyny nie pojem dzisiaj tych winogron:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 22:11

Lavendula lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A łóżeczko lepiej z szufladą czy bez? Bo szuflada w sumie fajna sprawa tylko boję się,że jak wstanę w nocy do dziecka to pierwsze co zrobię to kopnę w szufladę. Chyba,że one jakoś głębiej wchodzą.

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moje dziecię dzisiaj leniwe i nie dostałam kopa, nie wiem czy się martwić już czy jak ;-)

rfnnk6n.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana te Twoje teksty mnie rozwalają!!! z mężem brechtamy!!!

Imię Zosia jest super!!!! Moja koleżanka która na dniach rodzi właśnie będzie miała Zosię:)

Ja ruchy to też raz czuje a raz nie, wczoraj prawie w ogóle...:( no ale czekam cierpliwie bo tak jak powiedziała ginka, że pierwsze pewnie takie porządne poczuje w 21, 22tc, wszystko przez te łożyska na brzuchu...

relgh3714vlmssyj.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś dla nas
    – To, kiedy kobieta rozpozna pierwsze ruchy dziecka zależy od tego czy jest pierwiastką, czy wieloródką. Kobieta będąca pierwszy raz w ciąży, znacznie później, to co dzieje się w jej brzuchu rozpozna jako ruchy dziecka, bo nie miała okazji nauczyć się ich słuchać. Nie wie czego ma oczekiwać, więc pierwsze sygnały wysyłane przez dziecko mogą sprawiać wrażenie, jakby przelewało się coś w brzuchu, coś działo się w jelitach – wyjaśnia lekarz medycyny, specjalista ginekolog i położnik Grażyna Komnata-Gajda ze Szpitala Położniczo-Ginekologicznego Ujastek w Krakowie. – Pierworódki na ogół dopiero w 20. tygodniu ciąży, czyli prawie w połowie jej trwania, nie mylą ruchów dziecka z innymi doznaniami. Natomiast wieloródki opowiadają mi czasem, że pierwsze ruchy odczuwają już nawet w 16.-18. tygodniu ciąży - mówi lekarka.

Czasem zdarza się i tak, że w 22. i 24. tygodniu ciąży kobieta, która czuła dotąd ewidentne przelewanie, obracanie się dziecka, niepokoi się, że nagle one ustały. Na ogół nic strasznego się nie dzieje, a bezruch w brzuchu spowodowany jest tym, że maluch inaczej się ułożył, odwrócił się od frontu brzucha mamy, a ponieważ ma jeszcze sporo miejsca, swobodnie kręci się we wszystkie strony i mama może tego nie czuć. - Ale, jeśli ten stan niepokoi kobietę, powinna iść do lekarza i zrobić badanie USG - zaleca lekarka.

rfnnk6n.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuniak jak dla mnie samo turystyczne wystarczy - dodatkowo materacyk i jest super - ja mam taki plan - bratowa ma drugie dziecko teraz ma 9 miesięcy i też używała drewnianego tylko przy starszym i chwilę tak to turystyczne - ale kto co lubi i jaki ma gust - mnie się drewniane kojarzy z więzieniem, z kratami itd..

co do twardości materacy itd to po co płacić za materac kokos itd a po 9 miesiącach wymieniać na lateks - jak już ktoś chce ten kokos twardszy itd to wystarczy kupić rożek usztywniany choćby kokosem - wychodzi na to samo co materac

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url

Wysłany: 15 czerwca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Nie można dzieci sterylnie hodować, bo potem alergie mają :) Niech jedzą roztocza i brudy z podłogi na zdrowie :D :P
    Ale z baldachimu chyba zrezygnuję, coby z dzieciaka dziedzica pruskiego nie robić ;) :P jeszcze mu się za młodu w głowie poprzewraca.

Jezuuu, wyobraziłam sobie takiego małego Tyma w mundurze :D:D:D

Goplana lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupie prawdopodobnie lozeczko drewniane, kojec czy lozeczko turystyczne mozna wykorzystac jak pojedzie sie gdzies na dluzej a dostalam takie od tesciowej.
    Aha, ale ostatnio spotkalam sie u kuzynki z kolyska ale ona ja dostala, nie wiem jaki jest koszt ale jest do czasu kiedy dziecko nie zacznie sie dzwigac.
    I odpada napewno baldachim bo nikomu chyba nie bedzie potrzebny. Za to wypelnienie wokol lozeczka w kolorze poscieli bardzo mi sie podoba.
    No faktycznie figury super, moj brzuszek jest wiekszy i w boczki mi troche poszlo ale trudno, zrzucac kg bede po porodzie.
    Moj maz coraz czesciej mowi do brzuszka, caluje a dzis slyszalam jak mowil do kolegi ze mamy malego pilkarza bo juz niezle kopie :)

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/babyono-podgrzewacz-samochodowy-2w1-termotorba-i4297555996.html dla podróżników :-)

Lavendula lubi tę wiadomość

rfnnk6n.png

Wysłany: 15 czerwca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    kuniak jak dla mnie samo turystyczne wystarczy - dodatkowo materacyk i jest super - ja mam taki plan - bratowa ma drugie dziecko teraz ma 9 miesięcy i też używała drewnianego tylko przy starszym i chwilę tak to turystyczne - ale kto co lubi i jaki ma gust - mnie się drewniane kojarzy z więzieniem, z kratami itd..

co do twardości materacy itd to po co płacić za materac kokos itd a po 9 miesiącach wymieniać na lateks - jak już ktoś chce ten kokos twardszy itd to wystarczy kupić rożek usztywniany choćby kokosem - wychodzi na to samo co materac

Miało być "po 6 miesiącach", a napisałam 9 :)

Najpierw mieliśmy kołyskę, a potem łóżeczko, rozmiarami się to deczko różniło, więc sama rozumiesz.
    A co do rożka, to wątpię, że wlezie do niego taki np. 3 miesięczny maluch ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oho no i dostałam bęcka w pęcherz jak rano (teraz mi się przypomniało że rano też dostałam)..

rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/baby-raj-3el-posciel-mega-promocja-120x90-i4299051107.html jak dla mnie szare groszki, ogólnie powiem Wam że tyle tego jest że ciężko będzie mi coś wybrać :p

desou, RewolucjaSięDzieje, sisiiii, Lavendula lubią tę wiadomość

rfnnk6n.png
‹‹ 477 478 479 480 481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ