Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewuszki!
Właśnie wróciłam od gina - szyjka długa, zamknięta - uffwszystko wygląda dobrze, choć niestety na USG nie miałam co liczyć w Luxmedzie...
POsłuchał tętna płodu, choć detektor tętna miał milion razy gorszy niż ja mam w domu
Strasznie chciałabym już podejrzeć moje maleństwo - ostatnie USG miałam 7 maja, a następne mam 11 lipca... OSZALEJĘ CHYBA do tego czasu...
Ostrzegłam gina, że na połówkowym nie wyjdę od niego z gabinetu dopóki nie powie mi czy sisiorek czy cipeczka tam się chowa
Nata, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
No to ja po upuście
sprawy jeszcze swoje po drodze załatwiłam ale dzisiaj pokurwiłam trochę w autobusie bo facet się wręcz na mnie położył wrrr gorąco a ten się pcha i nikt nie ustąpił...
No i mój Marcel ma siły w płucach takie decybele lecą od paru dni
Jutro wizyta i się już nie mogę doczekaća to usg w szpitalu przełożyłam na 26 do lekarza który ma od paru lat 100% przewidywalnośc płci
hihi no więc 22tc na 100% będę wiedziała ciekawe czy dalej sądzą że chłopaczek, chociaż i jutro zobaczymy hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 13:19
Livia
Nela
Marcel
-
matko mam sklerozę ciążową - poszłam dzisiaj na pocztę z listami firmowymi. Za mną uformowała się już pokaźna kolejka, kiedy pani w okienku zaczęła mnie pytać o pełny adres, na który wysyłam list, no i musiałam dzwonić do biura, żeby mi koleżanka podała, bo mi się zapomniało...na plecach czułam ciężki oddech emerytów i zgrzytanie zębami....
cały czas o czymś zapominam....los masakrosDotty84, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
xpatiiix3 wrote:No to ja po upuście
sprawy jeszcze swoje po drodze załatwiłam ale dzisiaj pokurwiłam trochę w autobusie bo facet się wręcz na mnie położył wrrr gorąco a ten się pcha i nikt nie ustąpił...
No i mój Marcel ma siły w płucach takie decybele lecą od paru dni
Jutro wizyta i się już nie mogę doczekaća to usg w szpitalu przełożyłam na 26 do lekarza który ma od paru lat 100% przewidywalnośc płci
hihi no więc 22tc na 100% będę wiedziała ciekawe czy dalej sądzą że chłopaczek, chociaż i jutro zobaczymy hehe
RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja mam kryzys, normalnie jakby mnie depresja dopadła. A ostatnio już miałam spory przypływ energii. A tu nagle klops. Pracy od groma, nie mogę się do niej zmusić. Tygodniowy urlop chyba naprawdę by mi pomógł, no ale nie mogę sobie na niego teraz pozwolić....
-
nick nieaktualnyHej!
Zabiegana jestem od wczoraj, starsze dziecię u dziadków do jutra,więc korzystam;).Nie miałma czasu przeczytać wszystkich postów, więc, dostosuje się na chybił trafił.
A propos komnpletowania wyprawki: ze starszym zacżęłam działać w 7 mniesiącu i jakoś po mału się wyrobiliśmy do konca.Apteczkę za namową położnej kompletowaliśmy po porodzie, co było trza mąż leciał do apteki i dolupił.
Jestem w tej komfortowej syt. że podstawowe sprzęty mamy po starszym synku.
Wózek roan marita, kupiony od znajomych za 700 zl(wrrr wg mnnei za drogo).
Ale dorzucili foetlik samochodowy, i zarąbista wanienkę ze stelażem i karuzelę, więc w sumie opłacało się. Wózek hmm średni. Ciężki haj cholera, koszyk małopojemny, ze względu na cięzar jak tylko młody zaczął siedziec,a zaczął ok 9 msc dopiero kupilam na allegro spaceówę chicco pony xs, z kóego jestem zadowolona, do teraz sprawny, a nabyty jako używka no i mega lekki.
Spacerówki z roana nie użylam ani razu, ciężki stelaż, i brak możliwości rzłozenia do pzycni leżącej i póllezącej.
Torba od marity też średnia, ładna, ale niepojemna.
DO lekarza tylko, coby ksiazeczke zdrowiea , 2 pieluchy i chusteczki mokre upchać.
CO dalej? a łóżko.
Drewniane oczywiscie.mailalm dyleamt, cyz nie lepeij turystyczne, ale stanelo na drewnainym i dobry wybor to byl. Po peirwsze trwale, po drugie mozna dobrac dowolny materaz, dowolnie zaaranzowac sobie wystorj poscielami, baldachimami, itd;).
Turystynczego w jkoncu sie dorobilam, znajoma mi odpaliza za darmo, sprawdizlo sie jak mlody czala chodzic, a ja chialam obiad upichci czy cus, wiec jako kojec oki.
wiecej grzechow siostry nie pamietam;).
Jak se przypomne sie odezwe:)
ahoj!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaa musiałam sprawdzić, łóżeczko kubuś II drewex, z szufladą, kolor sosna.
Szuflada tak średnio przydatna, jak SDtasiu podrósł i się przesadnie interesował zawartościę, wyiinstalowaliśmy szufladę w pi..u;).
materac gryka kokos, firmy nie pamietam, do tego 2 przescieradla frotte, kocyk do przykrycia i to byl nasz zestaw startowy;).
Kołderki dorobiliśmy się niedawno, jak już włóżeckzu nie śpimy;).
Poduskzi też jak junior podrósł, wczeniej pod materacem z 1 strony zrolownyh kocyk cyz cuś coby materac lekko uniesc od storny glowki i finito.
Zadnych baldachimow, ochrnaiczy na szcebelki etc,chociaz schize mialam ze se dziecko glowke poobija, ale takcih incyndentow nie bylo;)>
Szczebelki 2 wyjmowane i regulacja poziowmo dna, dla noworodka, raczkowicza i stojaka:).
Doczytalam o imionach:).
I tuu problem.
Miala byc Krysia;(.
No ale siusiak jest;).
POdobją mi się tradycyjne: Stefan, Tadziu, imiona moich rowiesnikow: Tomek, Piotrus, poza tym TYmon, Leon, Franek,Radomir, Radosz..za duzo tego cholera noo;(.
A maz umywa rece.
Łotr;).
Mmy jesccze chwile na zastanowienie, mam nadzieje ze mnie olsni:D. -
Właśnie się wkurwilam... Mierzyli mi szyjkę ale przez brzuch bo niby głowica dopochwowa szwankuje i lekarzowi wyszły 3 cm czyli o 4mm się skróciła. Lekarz chujowy, aż mnie w środku boli, taki kurwa niedelikatny
ja pierdole no...
sory za sklinanie ale musialam... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
desou wrote:Może któraś z Was wie czy taki pomiar przez brzuch jest tak samo wiarygodny jak dopochwowo?
chyba nie jest taki sam bo jak bylam teraz na wizycie to mialam usg takie i takie, lekarz mowil, ze na nastepnej bedzie robil tylko przez brzuch chyba,ze bedzie mierzyl szyjke to wtedy dopochwowe tez.Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
nick nieaktualnyFK wrote:Oni czasami sie zachowuja jakby mieli prace w weterynarii za przeproszeniem, nie w poloznictwie:(.
Przyznaję, że weterynarzy zawsze miłych spotkałam i nawet bym wolała, by taki mnie badał. Zawsze byli uśmiechnięci i starali się jak najmniej stresów zwierzęciu przyspożyć. Oj ginekolodzy powinni się od nich uczyć podejścia do klienta. -
desou wrote:Właśnie się wkurwilam... Mierzyli mi szyjkę ale przez brzuch bo niby głowica dopochwowa szwankuje i lekarzowi wyszły 3 cm czyli o 4mm się skróciła. Lekarz chujowy, aż mnie w środku boli, taki kurwa niedelikatny
ja pierdole no...
sory za sklinanie ale musialam...[/QUOTE
Desou - trzymajcie się ;--), klnij trzeba wyładować złe emocje, a w którym szpitalu leżysz? -
ja nie umiem odpoczywac. dzis sciagnelam program Sweet Home 3d, zaprojektowalam gdzie co w pokoju maluszka, i co trzeba dorobic u nas w sypialni, zeby pomiescic to, co musimy eksmitowac z tamtego pokoju. i generalnie jest idea i nie bedzie tak zle:) (ale w pokoju maluszka nadal bedzie orbitrek i szafa pelna gier planszowych i alkoholu
).
czas na poszukiwania mebli(wozek wzial na siebie moj maz, tak jak i reszte elektroniki - cieszy sie jak dziecko ogladajac modele elektronicznych niani etc;)).
na razie mam swoj typ jesli chodzi o lozeczko:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S19927000/
(choc reszty mebli z Ikei nie bede brala)
i kolyske na kolkach, zeby na poczatku maluszek spal w naszej sypialni i potem zeby mogl lezec tam gdzie ja cos robie:
http://allegro.pl/baby-raj-kolyska-materac-i4308150143.htmlRewolucjaSięDzieje, desou lubią tę wiadomość