X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewuszki!

Właśnie wróciłam od gina - szyjka długa, zamknięta - uff :) wszystko wygląda dobrze, choć niestety na USG nie miałam co liczyć w Luxmedzie...
    POsłuchał tętna płodu, choć detektor tętna miał milion razy gorszy niż ja mam w domu :)

Strasznie chciałabym już podejrzeć moje maleństwo - ostatnie USG miałam 7 maja, a następne mam 11 lipca... OSZALEJĘ CHYBA do tego czasu...

Ostrzegłam gina, że na połówkowym nie wyjdę od niego z gabinetu dopóki nie powie mi czy sisiorek czy cipeczka tam się chowa :D

Nata, Fidelissa lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek - powodzenia na badaniu! :)

karmelek lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:
    Witam z rana. Macie może jakieś sposoby na biegunkę? Już mnie tak męczy, a nie mogę sobie z tym poradzić...;/

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja po upuście :D sprawy jeszcze swoje po drodze załatwiłam ale dzisiaj pokurwiłam trochę w autobusie bo facet się wręcz na mnie położył wrrr gorąco a ten się pcha i nikt nie ustąpił...

No i mój Marcel ma siły w płucach takie decybele lecą od paru dni :D

Jutro wizyta i się już nie mogę doczekać :) a to usg w szpitalu przełożyłam na 26 do lekarza który ma od paru lat 100% przewidywalnośc płci :D hihi no więc 22tc na 100% będę wiedziała ciekawe czy dalej sądzą że chłopaczek, chociaż i jutro zobaczymy hehe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 13:19

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko mam sklerozę ciążową - poszłam dzisiaj na pocztę z listami firmowymi. Za mną uformowała się już pokaźna kolejka, kiedy pani w okienku zaczęła mnie pytać o pełny adres, na który wysyłam list, no i musiałam dzwonić do biura, żeby mi koleżanka podała, bo mi się zapomniało...na plecach czułam ciężki oddech emerytów i zgrzytanie zębami....

cały czas o czymś zapominam....los masakros

Dotty84, Fidelissa lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No to ja po upuście :D sprawy jeszcze swoje po drodze załatwiłam ale dzisiaj pokurwiłam trochę w autobusie bo facet się wręcz na mnie położył wrrr gorąco a ten się pcha i nikt nie ustąpił...

No i mój Marcel ma siły w płucach takie decybele lecą od paru dni :D

Jutro wizyta i się już nie mogę doczekać :) a to usg w szpitalu przełożyłam na 26 do lekarza który ma od paru lat 100% przewidywalnośc płci :D hihi no więc 22tc na 100% będę wiedziała ciekawe czy dalej sądzą że chłopaczek, chociaż i jutro zobaczymy hehe :D
    no właśnie, ja też jestem ciekawa, czy z chłopczyka się może jeszcze w dziewuszke zamienić.....połówkowe mam za tydzień we wtorek - bierzemy syna, żeby braciszka/siostrzyczkę pooglądal:) on juz nastawiony na braciszka, mam nadzieję, ze wzgledu na niego, ze sie pani doktor nie pomyliła....:)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam kryzys, normalnie jakby mnie depresja dopadła. A ostatnio już miałam spory przypływ energii. A tu nagle klops. Pracy od groma, nie mogę się do niej zmusić. Tygodniowy urlop chyba naprawdę by mi pomógł, no ale nie mogę sobie na niego teraz pozwolić....

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Zabiegana jestem od wczoraj, starsze dziecię u dziadków do jutra,więc korzystam;).Nie miałma czasu przeczytać wszystkich postów, więc, dostosuje się na chybił trafił;).
    A propos komnpletowania wyprawki: ze starszym zacżęłam działać w 7 mniesiącu i jakoś po mału się wyrobiliśmy do konca.Apteczkę za namową położnej kompletowaliśmy po porodzie, co było trza mąż leciał do apteki i dolupił.
    Jestem w tej komfortowej syt. że podstawowe sprzęty mamy po starszym synku.
    Wózek roan marita, kupiony od znajomych za 700 zl(wrrr wg mnnei za drogo).
    Ale dorzucili foetlik samochodowy, i zarąbista wanienkę ze stelażem i karuzelę, więc w sumie opłacało się. Wózek hmm średni. Ciężki haj cholera, koszyk małopojemny, ze względu na cięzar jak tylko młody zaczął siedziec,a zaczął ok 9 msc dopiero kupilam na allegro spaceówę chicco pony xs, z kóego jestem zadowolona, do teraz sprawny, a nabyty jako używka no i mega lekki.
    Spacerówki z roana nie użylam ani razu, ciężki stelaż, i brak możliwości rzłozenia do pzycni leżącej i póllezącej.
    Torba od marity też średnia, ładna, ale niepojemna.
    DO lekarza tylko, coby ksiazeczke zdrowiea , 2 pieluchy i chusteczki mokre upchać.
    CO dalej? a łóżko.
    Drewniane oczywiscie.mailalm dyleamt, cyz nie lepeij turystyczne, ale stanelo na drewnainym i dobry wybor to byl. Po peirwsze trwale, po drugie mozna dobrac dowolny materaz, dowolnie zaaranzowac sobie wystorj poscielami, baldachimami, itd;).
    Turystynczego w jkoncu sie dorobilam, znajoma mi odpaliza za darmo, sprawdizlo sie jak mlody czala chodzic, a ja chialam obiad upichci czy cus, wiec jako kojec oki.
    wiecej grzechow siostry nie pamietam;).
    Jak se przypomne sie odezwe:)
    ahoj!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki za błędy, szybciej myślę, niż piszę;p.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa musiałam sprawdzić, łóżeczko kubuś II drewex, z szufladą, kolor sosna.
    Szuflada tak średnio przydatna, jak SDtasiu podrósł i się przesadnie interesował zawartościę, wyiinstalowaliśmy szufladę w pi..u;).
    materac gryka kokos, firmy nie pamietam, do tego 2 przescieradla frotte, kocyk do przykrycia i to byl nasz zestaw startowy;).
    Kołderki dorobiliśmy się niedawno, jak już włóżeckzu nie śpimy;).
    Poduskzi też jak junior podrósł, wczeniej pod materacem z 1 strony zrolownyh kocyk cyz cuś coby materac lekko uniesc od storny glowki i finito.
    Zadnych baldachimow, ochrnaiczy na szcebelki etc,chociaz schize mialam ze se dziecko glowke poobija, ale takcih incyndentow nie bylo;)>
    Szczebelki 2 wyjmowane i regulacja poziowmo dna, dla noworodka, raczkowicza i stojaka:).
    Doczytalam o imionach:).
    I tuu problem.
    Miala byc Krysia;(.
    No ale siusiak jest;).
    POdobją mi się tradycyjne: Stefan, Tadziu, imiona moich rowiesnikow: Tomek, Piotrus, poza tym TYmon, Leon, Franek,Radomir, Radosz..za duzo tego cholera noo;(.
    A maz umywa rece.
    Łotr;).
    Mmy jesccze chwile na zastanowienie, mam nadzieje ze mnie olsni:D.

• desou Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się wkurwilam... Mierzyli mi szyjkę ale przez brzuch bo niby głowica dopochwowa szwankuje i lekarzowi wyszły 3 cm czyli o 4mm się skróciła. Lekarz chujowy, aż mnie w środku boli, taki kurwa niedelikatny :( ja pierdole no...
    sory za sklinanie ale musialam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou poklnij sobie Kochana, to Ci dobrze zrobi. Faktycznie chujowy, niektorzy to sa tacy chamscy w obejsciu, ze masz wraznei jkaby Cie gwalcili normlanie za przeproszeniem;(.

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziu a mi przed porodem tak nagrzebali ,że prawie płakałam na fotelu... bo rezydentka coś majstrowała i dzisiaj ją widziałam na patologii nawet dzień dobry nie powiedziałam :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie, przed porodem jedna baba taka chamska była , ze mialam lzy w oczach, a myslalam , ze to skorcze sa mega bolesne:(. Oni czasami sie zachowuja jakby mieli prace w weterynarii za przeproszeniem, nie w poloznictwie:(.

• desou Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może któraś z Was wie czy taki pomiar przez brzuch jest tak samo wiarygodny jak dopochwowo?

• lkc Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:
    Może któraś z Was wie czy taki pomiar przez brzuch jest tak samo wiarygodny jak dopochwowo?

chyba nie jest taki sam bo jak bylam teraz na wizycie to mialam usg takie i takie, lekarz mowil, ze na nastepnej bedzie robil tylko przez brzuch chyba,ze bedzie mierzyl szyjke to wtedy dopochwowe tez.

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety niektórzy nawet do bydła się nie nadają...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK wrote:
    Oni czasami sie zachowuja jakby mieli prace w weterynarii za przeproszeniem, nie w poloznictwie:(.

Przyznaję, że weterynarzy zawsze miłych spotkałam i nawet bym wolała, by taki mnie badał. Zawsze byli uśmiechnięci i starali się jak najmniej stresów zwierzęciu przyspożyć. Oj ginekolodzy powinni się od nich uczyć podejścia do klienta.

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:
    Właśnie się wkurwilam... Mierzyli mi szyjkę ale przez brzuch bo niby głowica dopochwowa szwankuje i lekarzowi wyszły 3 cm czyli o 4mm się skróciła. Lekarz chujowy, aż mnie w środku boli, taki kurwa niedelikatny :( ja pierdole no...
    sory za sklinanie ale musialam...[/QUOTE

Desou - trzymajcie się ;--), klnij trzeba wyładować złe emocje, a w którym szpitalu leżysz?

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie umiem odpoczywac. dzis sciagnelam program Sweet Home 3d, zaprojektowalam gdzie co w pokoju maluszka, i co trzeba dorobic u nas w sypialni, zeby pomiescic to, co musimy eksmitowac z tamtego pokoju. i generalnie jest idea i nie bedzie tak zle:) (ale w pokoju maluszka nadal bedzie orbitrek i szafa pelna gier planszowych i alkoholu ;)).

czas na poszukiwania mebli :) (wozek wzial na siebie moj maz, tak jak i reszte elektroniki - cieszy sie jak dziecko ogladajac modele elektronicznych niani etc;)).

na razie mam swoj typ jesli chodzi o lozeczko:
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S19927000/
    (choc reszty mebli z Ikei nie bede brala)

i kolyske na kolkach, zeby na poczatku maluszek spal w naszej sypialni i potem zeby mogl lezec tam gdzie ja cos robie:
    http://allegro.pl/baby-raj-kolyska-materac-i4308150143.html

RewolucjaSięDzieje, desou lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ