WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewuszki!

Właśnie wróciłam od gina - szyjka długa, zamknięta - uff :) wszystko wygląda dobrze, choć niestety na USG nie miałam co liczyć w Luxmedzie...
    POsłuchał tętna płodu, choć detektor tętna miał milion razy gorszy niż ja mam w domu :)

Strasznie chciałabym już podejrzeć moje maleństwo - ostatnie USG miałam 7 maja, a następne mam 11 lipca... OSZALEJĘ CHYBA do tego czasu...

Ostrzegłam gina, że na połówkowym nie wyjdę od niego z gabinetu dopóki nie powie mi czy sisiorek czy cipeczka tam się chowa :D

Nata, Fidelissa lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek - powodzenia na badaniu! :)

karmelek lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:
    Witam z rana. Macie może jakieś sposoby na biegunkę? Już mnie tak męczy, a nie mogę sobie z tym poradzić...;/

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja po upuście :D sprawy jeszcze swoje po drodze załatwiłam ale dzisiaj pokurwiłam trochę w autobusie bo facet się wręcz na mnie położył wrrr gorąco a ten się pcha i nikt nie ustąpił...

No i mój Marcel ma siły w płucach takie decybele lecą od paru dni :D

Jutro wizyta i się już nie mogę doczekać :) a to usg w szpitalu przełożyłam na 26 do lekarza który ma od paru lat 100% przewidywalnośc płci :D hihi no więc 22tc na 100% będę wiedziała ciekawe czy dalej sądzą że chłopaczek, chociaż i jutro zobaczymy hehe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 13:19

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko mam sklerozę ciążową - poszłam dzisiaj na pocztę z listami firmowymi. Za mną uformowała się już pokaźna kolejka, kiedy pani w okienku zaczęła mnie pytać o pełny adres, na który wysyłam list, no i musiałam dzwonić do biura, żeby mi koleżanka podała, bo mi się zapomniało...na plecach czułam ciężki oddech emerytów i zgrzytanie zębami....

cały czas o czymś zapominam....los masakros

Dotty84, Fidelissa lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No to ja po upuście :D sprawy jeszcze swoje po drodze załatwiłam ale dzisiaj pokurwiłam trochę w autobusie bo facet się wręcz na mnie położył wrrr gorąco a ten się pcha i nikt nie ustąpił...

No i mój Marcel ma siły w płucach takie decybele lecą od paru dni :D

Jutro wizyta i się już nie mogę doczekać :) a to usg w szpitalu przełożyłam na 26 do lekarza który ma od paru lat 100% przewidywalnośc płci :D hihi no więc 22tc na 100% będę wiedziała ciekawe czy dalej sądzą że chłopaczek, chociaż i jutro zobaczymy hehe :D
    no właśnie, ja też jestem ciekawa, czy z chłopczyka się może jeszcze w dziewuszke zamienić.....połówkowe mam za tydzień we wtorek - bierzemy syna, żeby braciszka/siostrzyczkę pooglądal:) on juz nastawiony na braciszka, mam nadzieję, ze wzgledu na niego, ze sie pani doktor nie pomyliła....:)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam kryzys, normalnie jakby mnie depresja dopadła. A ostatnio już miałam spory przypływ energii. A tu nagle klops. Pracy od groma, nie mogę się do niej zmusić. Tygodniowy urlop chyba naprawdę by mi pomógł, no ale nie mogę sobie na niego teraz pozwolić....

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Zabiegana jestem od wczoraj, starsze dziecię u dziadków do jutra,więc korzystam;).Nie miałma czasu przeczytać wszystkich postów, więc, dostosuje się na chybił trafił;).
    A propos komnpletowania wyprawki: ze starszym zacżęłam działać w 7 mniesiącu i jakoś po mału się wyrobiliśmy do konca.Apteczkę za namową położnej kompletowaliśmy po porodzie, co było trza mąż leciał do apteki i dolupił.
    Jestem w tej komfortowej syt. że podstawowe sprzęty mamy po starszym synku.
    Wózek roan marita, kupiony od znajomych za 700 zl(wrrr wg mnnei za drogo).
    Ale dorzucili foetlik samochodowy, i zarąbista wanienkę ze stelażem i karuzelę, więc w sumie opłacało się. Wózek hmm średni. Ciężki haj cholera, koszyk małopojemny, ze względu na cięzar jak tylko młody zaczął siedziec,a zaczął ok 9 msc dopiero kupilam na allegro spaceówę chicco pony xs, z kóego jestem zadowolona, do teraz sprawny, a nabyty jako używka no i mega lekki.
    Spacerówki z roana nie użylam ani razu, ciężki stelaż, i brak możliwości rzłozenia do pzycni leżącej i póllezącej.
    Torba od marity też średnia, ładna, ale niepojemna.
    DO lekarza tylko, coby ksiazeczke zdrowiea , 2 pieluchy i chusteczki mokre upchać.
    CO dalej? a łóżko.
    Drewniane oczywiscie.mailalm dyleamt, cyz nie lepeij turystyczne, ale stanelo na drewnainym i dobry wybor to byl. Po peirwsze trwale, po drugie mozna dobrac dowolny materaz, dowolnie zaaranzowac sobie wystorj poscielami, baldachimami, itd;).
    Turystynczego w jkoncu sie dorobilam, znajoma mi odpaliza za darmo, sprawdizlo sie jak mlody czala chodzic, a ja chialam obiad upichci czy cus, wiec jako kojec oki.
    wiecej grzechow siostry nie pamietam;).
    Jak se przypomne sie odezwe:)
    ahoj!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki za błędy, szybciej myślę, niż piszę;p.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa musiałam sprawdzić, łóżeczko kubuś II drewex, z szufladą, kolor sosna.
    Szuflada tak średnio przydatna, jak SDtasiu podrósł i się przesadnie interesował zawartościę, wyiinstalowaliśmy szufladę w pi..u;).
    materac gryka kokos, firmy nie pamietam, do tego 2 przescieradla frotte, kocyk do przykrycia i to byl nasz zestaw startowy;).
    Kołderki dorobiliśmy się niedawno, jak już włóżeckzu nie śpimy;).
    Poduskzi też jak junior podrósł, wczeniej pod materacem z 1 strony zrolownyh kocyk cyz cuś coby materac lekko uniesc od storny glowki i finito.
    Zadnych baldachimow, ochrnaiczy na szcebelki etc,chociaz schize mialam ze se dziecko glowke poobija, ale takcih incyndentow nie bylo;)>
    Szczebelki 2 wyjmowane i regulacja poziowmo dna, dla noworodka, raczkowicza i stojaka:).
    Doczytalam o imionach:).
    I tuu problem.
    Miala byc Krysia;(.
    No ale siusiak jest;).
    POdobją mi się tradycyjne: Stefan, Tadziu, imiona moich rowiesnikow: Tomek, Piotrus, poza tym TYmon, Leon, Franek,Radomir, Radosz..za duzo tego cholera noo;(.
    A maz umywa rece.
    Łotr;).
    Mmy jesccze chwile na zastanowienie, mam nadzieje ze mnie olsni:D.

• desou Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się wkurwilam... Mierzyli mi szyjkę ale przez brzuch bo niby głowica dopochwowa szwankuje i lekarzowi wyszły 3 cm czyli o 4mm się skróciła. Lekarz chujowy, aż mnie w środku boli, taki kurwa niedelikatny :( ja pierdole no...
    sory za sklinanie ale musialam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou poklnij sobie Kochana, to Ci dobrze zrobi. Faktycznie chujowy, niektorzy to sa tacy chamscy w obejsciu, ze masz wraznei jkaby Cie gwalcili normlanie za przeproszeniem;(.

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziu a mi przed porodem tak nagrzebali ,że prawie płakałam na fotelu... bo rezydentka coś majstrowała i dzisiaj ją widziałam na patologii nawet dzień dobry nie powiedziałam :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie, przed porodem jedna baba taka chamska była , ze mialam lzy w oczach, a myslalam , ze to skorcze sa mega bolesne:(. Oni czasami sie zachowuja jakby mieli prace w weterynarii za przeproszeniem, nie w poloznictwie:(.

• desou Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może któraś z Was wie czy taki pomiar przez brzuch jest tak samo wiarygodny jak dopochwowo?

• lkc Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:
    Może któraś z Was wie czy taki pomiar przez brzuch jest tak samo wiarygodny jak dopochwowo?

chyba nie jest taki sam bo jak bylam teraz na wizycie to mialam usg takie i takie, lekarz mowil, ze na nastepnej bedzie robil tylko przez brzuch chyba,ze bedzie mierzyl szyjke to wtedy dopochwowe tez.

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety niektórzy nawet do bydła się nie nadają...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK wrote:
    Oni czasami sie zachowuja jakby mieli prace w weterynarii za przeproszeniem, nie w poloznictwie:(.

Przyznaję, że weterynarzy zawsze miłych spotkałam i nawet bym wolała, by taki mnie badał. Zawsze byli uśmiechnięci i starali się jak najmniej stresów zwierzęciu przyspożyć. Oj ginekolodzy powinni się od nich uczyć podejścia do klienta.

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:
    Właśnie się wkurwilam... Mierzyli mi szyjkę ale przez brzuch bo niby głowica dopochwowa szwankuje i lekarzowi wyszły 3 cm czyli o 4mm się skróciła. Lekarz chujowy, aż mnie w środku boli, taki kurwa niedelikatny :( ja pierdole no...
    sory za sklinanie ale musialam...[/QUOTE

Desou - trzymajcie się ;--), klnij trzeba wyładować złe emocje, a w którym szpitalu leżysz?

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie umiem odpoczywac. dzis sciagnelam program Sweet Home 3d, zaprojektowalam gdzie co w pokoju maluszka, i co trzeba dorobic u nas w sypialni, zeby pomiescic to, co musimy eksmitowac z tamtego pokoju. i generalnie jest idea i nie bedzie tak zle:) (ale w pokoju maluszka nadal bedzie orbitrek i szafa pelna gier planszowych i alkoholu ;)).

czas na poszukiwania mebli :) (wozek wzial na siebie moj maz, tak jak i reszte elektroniki - cieszy sie jak dziecko ogladajac modele elektronicznych niani etc;)).

na razie mam swoj typ jesli chodzi o lozeczko:
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S19927000/
    (choc reszty mebli z Ikei nie bede brala)

i kolyske na kolkach, zeby na poczatku maluszek spal w naszej sypialni i potem zeby mogl lezec tam gdzie ja cos robie:
    http://allegro.pl/baby-raj-kolyska-materac-i4308150143.html

RewolucjaSięDzieje, desou lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ