WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie naszło na bób!!!!

Zadzwoniłam do mamy zapytać czy o tej porze roku już jest (coby się nie wygłupić w "zieleniaku") i tak!!!!!
    Kupiłam 1,5kg i właśnie się gotuje...

Omniomniomniom!!!!!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Nata piękny brzuszek, zgrabniutka jesteś, mnie też idzie wyżej brzuszek i mąż mówi na niego bebzunek hehe.

Karmelek gratuluję córci :)

Kurdę dziewczyny spokój z tymi szyjkami, będzie dobrze, odpoczywajcie.

A ja mam pytanie, oczywiście ból głowy mnie męczy i dziś gardziołko boli, z tabletek można brać Prenalen, ale mnie nie pomaga, innych tabletek nie można, ale znalazłam kilka aerozoli/spayów w internetowej aptece, na bazie naturalnej wody mineralnej i ziół, to chyba spokojnie moge sobie kupić i ulżyć w bólu, jak myślicie???
    A probowalas wypić kawę? Może to banalnie brzmi ale ja zauwazylam ze to mi pomaga bardziej niż tabletki.. Przed ciąża nie pilam zbyt dużo kawy, wiec te bóle na pewno nie są spowodowane jej brakiem.. W sobote dolozylam do tego jeszcze taki płyn mietowy co się czoło smaruje i bol zniknął w mgnieniu oka bo dosłownie plakalam i myslalam ze juz ego nie wytrzymam.. Zadne tabletki okłady świeże powietrze sen nic na mnie nie dzialalo..
    A właśnie i kawka oczywiście fusiasta lub z ekspresu.. Nie jakaś tam rozpuszczalna

Na gardelko od zawsze dla mnie najlepsze były hallsy extra strong :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 19:55

201411191762.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Ale mnie naszło na bób!!!!

Zadzwoniłam do mamy zapytać czy o tej porze roku już jest (coby się nie wygłupić w "zieleniaku") i tak!!!!!
    Kupiłam 1,5kg i właśnie się gotuje...

Omniomniomniom!!!!!

Ehehe, właśnie z mężem opitoliliśmy kilogram podczas meczu Niemcy-Portugalia, pychotka :)
    No i mecz niczego sobie, w ogóle zaskakujący jest ten Mundial :)

Dotty84 lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka masz 100% rację, bo mam bóle głowy ciśnieniowe i kawa bardzo tutaj pomaga, ale dziś troszkę ból jest już zatokowy, bo boli lekko gardło i tu mi pomaga znowu mleko z miodem, ale na gardełko nie działa nic, dlatego pomyślałam o aerozolu.

Dziewczyny a mnie wczoraj mąż mówił, żeby bób kupić, a ja mu na to, że muszę poczytać czy mogę w ciąży, ale widzę, że można :D

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    A probowalas wypić kawę? Może to banalnie brzmi ale ja zauwazylam ze to mi pomaga bardziej niż tabletki.. Przed ciąża nie pilam zbyt dużo kawy, wiec te bóle na pewno nie są spowodowane jej brakiem.. W sobote dolozylam do tego jeszcze taki płyn mietowy co się czoło smaruje i bol zniknął w mgnieniu oka bo dosłownie plakalam i myslalam ze juz ego nie wytrzymam.. Zadne tabletki okłady świeże powietrze sen nic na mnie nie dzialalo..
    A właśnie i kawka oczywiście fusiasta lub z ekspresu.. Nie jakaś tam rozpuszczalna

Na gardelko od zawsze dla mnie najlepsze były hallsy extra strong :)
    Ja też powróciłam do kawy. W ciąży mam niskie ciśnienie, a to powoduje okropne bóle głowy - takie jak zatokowe, kawusia załatwia sprawę... Smaczuśna... :) Btw - wczoraj leciał w TV "Przyjaciel wesołego diabła", strasznie mnie to rozczuliło. Mąż się ze mnie śmieje, że płaczę już nawet na reklamie PZU z Dorocińskim ;)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana, mnie Dorociński rozczula zawsze, uwielbiam go, a po "Róży" skradł moje serce na amen :)

A co do Mundialu to u mnie wygląda to tak:
    http://funlog.pl/984/chowam-sie-przed-mundialem/

Goplana lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja teraz perfidnie i z premedytacją zrobię Wam smaka na Jagodzianki! Ha,ha. Własnie upiekłam mmm pychotka,a jak pachną! Na ten zapach czekam cały rok.

Goplana, RewolucjaSięDzieje, Dotty84, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa wrote:
    A ja teraz perfidnie i z premedytacją zrobię Wam smaka na Jagodzianki! Ha,ha. Własnie upiekłam mmm pychotka,a jak pachną! Na ten zapach czekam cały rok.

Hehe, ja nie, wyciągam zapasy mrożonych;)

Ale mnie natchnęłaś i jutro machnę ze 3 blaszki :D:D:D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Martinka masz 100% rację, bo mam bóle głowy ciśnieniowe i kawa bardzo tutaj pomaga, ale dziś troszkę ból jest już zatokowy, bo boli lekko gardło i tu mi pomaga znowu mleko z miodem, ale na gardełko nie działa nic, dlatego pomyślałam o aerozolu.

Dziewczyny a mnie wczoraj mąż mówił, żeby bób kupić, a ja mu na to, że muszę poczytać czy mogę w ciąży, ale widzę, że można :D

Kochana, a czemu miałby być zakazany w ciąży?? :) Toż to tylko bób! :) :)

Ale za to jaki pychaśny! zjadłam z pół kilo już...

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    ja dzisiaj pojechałam na usg takie na moje życzenie bo znowu z prawej strony bolało, ale lekarz stwierdził, że ten ból jest naturalny. No i zrobili usg i się okazało...a najgorsze, że oni tu twierdzą, że to nie jest powód aby nie chodzić do pracy...rozumiecie to?? bo ja nie!!! tak czy siak zadecydowałam że do pracy nie będę chodzić i niech mnie biorą na komisję lekarską, trudno...tu przecież chodzi o życie moich dzieci...masakra...dziewczyny a Wy nie wiece czy te 3,3cm długości szyjki to faktycznie tak mało?

Madlen mnie sie wydaje ze ok.Jak ja bylam na wizycie to to moje rozmiekczenie szyjki zaniepokoilo lekarke ale powiedziala ze przynajmniej sie na razie nieskraca a mialam 3,5 cm czyli uznala to za optymistyczna dlugosc :)
    Ja bym sie tym nie zamartwla, najwyzej wiecej odpoczywaj,polez troche w ciagu dnia i sie nie stresuj!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 21:05

Madlen222 lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkie wcinaja bob. ...a ja go nigdy nie jadlam...bo mi sie z wygladu jakos niepodoba :D

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyglad wygladem ale ten zapach hehehehe

KUNIAK, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• lkc Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bób jest smaczny:) mnie odrzuca zapach tego sklepowego. nie wiem czy to nawoz czy co ale jak sie otworzy woreczek to smrod nie z tej ziemi.. ;/ musze poczekac, az bedzie u mnie taki normalny dzialkowy bob bo tego nie jestem w stanie zjesc :(

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Madlen mnie sie wydaje ze ok.Jak ja bylam na wizycie to to moje rozmiekczenie szyjki zaniepokoilo lekarke ale powiedziala ze przynajmniej sie na razie nieskraca a mialam 3,5 cm czyli uznala to za optymistyczna dlugosc :)
    Ja bym sie tym nie zamartwla, najwyzej wiecej odpoczywaj,polez troche w ciagu dnia i sie nie stresuj!

Staram się nie stresować ale wiesz...ja jestem w ciąży bliźniaczej i u mnie to może się zmieniać diametralnie z dnia na dzień...
    ale dzięki za słowa otuchy:)

relgh3714vlmssyj.png

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stopy mnie zaczynają boleć w prawie każdych butach, najchętniej chodziłabym cały czas w japonkach Birkenstocka, ale są tak brzydkie, że coś strasznego :D:D:D
    Wszystko mnie uciska i wszystko mi przeszkadza aua.

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak z ciekawosci bob robicie tak normaknie? Tzn tylko gotujecie? Czy cos jeszcze?

201411191762.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez buciki zaczynaja cos obcierać a nigdy nie mialam tego problemu
    Chociaz nie wydaje mi sie zeby mi stopki spuchły

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale macie przerąbane z tymi szyjkami:(. Trzymam kciuki za Was:)

Bób uwielbiam co roku robię ucztę:) w tym roku jeszcze nie jadłam, ale za Niedługo to nastąpi:) Jak na razie mam fazę na czereśnie i malinki prosto z ogródka i oczywiście na truskawki, które powoli się kończą.

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam się pochwalić, że mąż mojej sąsiadki z lóżka, która biedna przy mnie stękała bo bole krzyzowe szly, podczas pakowania jej rzeczy na porodówkę zostawił mi do zjedzenia wór truskawek i czereśni :D ;););)
    to tyle dobrego na dziś, dobranoc (ja mam brutalna pobudke o 5 bo ciśnienie mierzą...)

xpatiiix3, Fidelissa, sylvi lubią tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou a Ty caly czas w szpitalu? ja myslalam,ze Ty w domu jesteś...jak długo tam będziesz? Trzymaj się!!!
    JA też spadam spać bo rano do szpitala,napiszę co i jak po wszystkim.
    papapa!!!!

relgh3714vlmssyj.png
‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ