X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    zakupiłam niedawno po długim zastanawianiu się czy warto - Motherhood Premium -
    absolutnie nie żałuje - jest genialna :D Welurowa poszewka, poducha gruba, wygodna sprężysta.....

http://allegro.pl/poduszka-kojec-premium-firmy-motherhood-i4320039854.html

.L
    najpierw kupilam taka: http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-kojec-ortopedyczna-i4248526433.html
    ale gigantyczna i wymienilam na taka:
    http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-kojec-ciazowa-d-spania-i4248528472.html

nie wyobrazam sobie spania bez niej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 20:45

eforts lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tam jestem tradycjonalistka i lubię drewniane łóżeczka, chce je mieć:) i wszystkie inne pierdoły też:) ja to po prostu lubie:)

Jutro wrzucę Wam fotę mojego brzuchola to zobaczycie... Kuniak uwierz że on nie jest ogroooomny:) hehe...

KUNIAK, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my łóżeczko i materac mamy od brata męża ale materac musimy kupic koniecznie nowy, nie wyobrazam sobie wykorzystanie tego uzywanego

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jasne, materac to musi być nowy, też sobie nie wyobrażam używanego...

dziewczyny tak przeglądam te poduszki co zakupiłyście i jakoś sama nie wyobrażam sobie spania na takiej...ja mam swoje pozycje w których zasypiam, śpię i ciężko by mi było w innej... nie za bardzo rozumiem te poduszki...

relgh3714vlmssyj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    dziewczyny tak przeglądam te poduszki co zakupiłyście i jakoś sama nie wyobrażam sobie spania na takiej...ja mam swoje pozycje w których zasypiam, śpię i ciężko by mi było w innej... nie za bardzo rozumiem te poduszki...
    ja zwykle spalam na brzuchu, albo pol-boku, i jak zaczal rosnac mi brzuch i nie moglam, spanie bylo masakra...

a te poduszke normalnie przytulam i moge dzieki temu oprzec sie na niej i delikatnie na pol-brzuchu spac (ktory to opiera sie o miekka poduszke a nie twardy materac). dlatego dla mnie rewelacja...

Lavendula lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkie te pierdółki do łóżeczka też mi się podobają :)
    jedyne z czego zrezygnuje to baldachim
    no i właśnie nie wiem jaki materac gryka-kokos czy jakis inny

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja siedząc w domu mam dużo czasu i zaczęłam kombinować z imieniem..miała być Emilia a dziś wymyśliłam Zosię :D
    Tylko niewiem czy nie dziwnie przedstawiać małą dziewczynkę jako Zofię.
    Co myślicie?

gg64l6d8uplrbvce.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli u mnie bedzie corcia to na pewno Zosia :) tak miała na imię prababcia moja, zmarła w zeszłym roku 29 listopada, a ja w tym roku mam taki termin porodu. Zycie za zycie, wiec jesli dziewczynka to bedzie jej imienniczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 21:13

KUNIAK lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia to fajne imie :) ale wiadomo jak wszystko rzecz gustu, to Wam ma się podobać :)

KUNIAK lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym dziewczynke na pewno Zofia nazwala, ale mam tesciowa Zofie. Tesciowa bardzo lubie, ale nie chce tutaj wdawac sie w dyskusje w stylu "dlaczego po tesciowej a nie po mamie..."

KUNIAK lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    dziewczyny wybrałam w końcu zestawy łóżeczek dla moich szkrabów, zobaczcie czy Wam się podoba, myślę że cena korzystna i jakość również, sam materac jest bardzo dobry:)

http://allegro.pl/lozeczko-materac-gryka-posciel-17-el-moskitiera-i4315066153.html?source=mlt

Kolor wybrałam: "śpiące misie zielone".
    Ściany w pokoju będą oliwkowe a meble z domieszką pomarańczu:)

zestawy łóżeczek dwa takie same biorę żeby dzieci miały równe no i żeby nie było zbyt napaćkane:)

Fajne, a jaki wybrałaś kolor łóżeczek?

Ps. Te grochy mnie urzekły, same groszki :):):)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    To ja wam przy niedzieli dorzucę coś dla ludzi o mocnych nerwach:D
    Moj brzuch i otłuszczone boki :/
    16len4k.jpg

Puknij się w czaszkę,
    gdzie Ty masz "boki" i to jeszcze otłuszczone?

eh, eh :D:D:D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baldachimy to jak dla mnie są siedliska roztoczy i kurzu fuuuj jak pomyśle, że to wszystko spadałoby na taki malusieńki pyszczek i bąbelek by to wdychał to dziękuję :P

Kuniak Ty żeś na seriop powariowała :P tłuszcz ahahah śmiechu warte ,a gdzie.? :> kochana Ty jeseś szczupluteńka :* ja to w pierwszej ciąży miałamm brzucholka na boki rozlanego ahahaha a teraz jeszcze tyłem nie widać że jestem w ciąży bo boczki póki co się nie zmieniły tylko dupsko, bioda i brzuchol :P no i ciut cycuchy LD

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniaku, Zofia - cuuudne imię :)

Madlen - ja też nie lubię tych poduszek, miałam takową i szybko się jej pozbyłam, ale to zależy, co kto lubi :)

Co do materaca to ja jestem kompletną przeciwniczką pianek :) kokos z gryką jest świetny, nic nie pleśnieje i nic nie chłonie, w końcu i tak na materacyku jest ochraniacz:)patrzyłam na dobrodziejstwo twardego materaca, który jest najlepszy dla niemowlaczka, na początku był kokos, potem zmieniłam na grykę, a koło 9 miesiąca kupiłam materac ze 100% lateksu:)

Madlen222 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Fajne, a jaki wybrałaś kolor łóżeczek?

Ps. Te grochy mnie urzekły, same groszki :):):)

Kochana wzięliśmy krem transparentnt bo w takim kolorze będą meble:)

A z tymi roztoczami i kurzem na baldachimie to przecież wiadomo że trzeba prać często...ale to nie problem dla mnie:)

relgh3714vlmssyj.png

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    baldachimy to jak dla mnie są siedliska roztoczy i kurzu fuuuj jak pomyśle, że to wszystko spadałoby na taki malusieńki pyszczek i bąbelek by to wdychał to dziękuję :P

Eee tam, przy normalnym sprzątaniu i częstym praniu nie ma żadnego kurzu.
    A roztocza towarzyszą nam 24/h :D:D:D

Madlen222, blue00, Goplana, Dotty84 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee tam, przy normalnym sprzątaniu i częstym praniu nie ma żadnego kurzu.
    A roztocza towarzyszą nam 24/h :D:D:D

dokładnie, też tak myślę:)

relgh3714vlmssyj.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puknij się w czaszkę,
    gdzie Ty masz "boki" i to jeszcze otłuszczone?

eh, eh :D:D:D
    hi hi ...
    Pół roku przed ciążą katowałam te boki na siłowni i się w sumie ich pozbyłam..żeby teraz chamy bezczelnie wróciły!

Patix a ile waży twój maluch teraz?

Myślicie że to turystyczne łóżeczko zamiast drewnianego to głupi pomysł??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 21:57

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie można dzieci sterylnie hodować, bo potem alergie mają :) Niech jedzą roztocza i brudy z podłogi na zdrowie :D :P
    Ale z baldachimu chyba zrezygnuję, coby z dzieciaka dziedzica pruskiego nie robić ;) :P jeszcze mu się za młodu w głowie poprzewraca.

Zofia fajne imię, i obecnie mega popularne - nawet koleżanka z pracy, która we wrześniu spodziewa się córy też Zofię wybrała.

KUNIAK, Amnezja lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski! wszystkie macie piękne brzuszki, cudowne i seksowne :-) co do łożeczek to mnie jakoś turystyczne nie pasują, wolę drewno, ochraniacze jakoś będą musiały sobie poradzić, może wyjściem jest łożeczko 170x140?? chociaż u mnie takiej opcji nie ma bo za mały pokój, jeżeli chodzi o pościel to jak dla mnie te groszki i owieczki niebieskie. Ogólnie to kupujecie kołdrę dla dzieciaczków czy po prostu grubszy kocyk? chyba jak na zimę to jednak kołderka wskazana no nie? my dzisiaj kupiliśmy dla małego w h&m skarpetki:-) lekko mnie dzisiaj tak ciągnie w dół brzuch, takie mam wrażenie jakby mi ktoś kamień położył na środku i mi ciążyło;/ patrzę na allegro na laktatory aventa, w sumie ceny w miarę więc można pomyśleć. My powoli ogarniamy naszą sypialnię, w następnym tyg stolarz przyjeżdża zobaczyć czy da się zwęzić nasze łóżko ze 160 na 140cm i ma wymierzyć szuflady w szafie, bo oddajemy małemu dwie półki i z szuflad będzie nam łatwiej wyciągać ciuszki do tego jakaś komoda i może jakoś się zmieścimy (szuflady wyjdą szerokie na 80 ma gł na 90 więc w miarę ok. Upatrzyłam pojemniki plastykowe pod łóżko więc dodatkowe miejsce będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 21:59

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
‹‹ 476 477 478 479 480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ