WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    zakupiłam niedawno po długim zastanawianiu się czy warto - Motherhood Premium -
    absolutnie nie żałuje - jest genialna :D Welurowa poszewka, poducha gruba, wygodna sprężysta.....

http://allegro.pl/poduszka-kojec-premium-firmy-motherhood-i4320039854.html

.L
    najpierw kupilam taka: http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-kojec-ortopedyczna-i4248526433.html
    ale gigantyczna i wymienilam na taka:
    http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-kojec-ciazowa-d-spania-i4248528472.html

nie wyobrazam sobie spania bez niej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 20:45

eforts lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tam jestem tradycjonalistka i lubię drewniane łóżeczka, chce je mieć:) i wszystkie inne pierdoły też:) ja to po prostu lubie:)

Jutro wrzucę Wam fotę mojego brzuchola to zobaczycie... Kuniak uwierz że on nie jest ogroooomny:) hehe...

KUNIAK, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my łóżeczko i materac mamy od brata męża ale materac musimy kupic koniecznie nowy, nie wyobrazam sobie wykorzystanie tego uzywanego

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jasne, materac to musi być nowy, też sobie nie wyobrażam używanego...

dziewczyny tak przeglądam te poduszki co zakupiłyście i jakoś sama nie wyobrażam sobie spania na takiej...ja mam swoje pozycje w których zasypiam, śpię i ciężko by mi było w innej... nie za bardzo rozumiem te poduszki...

relgh3714vlmssyj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    dziewczyny tak przeglądam te poduszki co zakupiłyście i jakoś sama nie wyobrażam sobie spania na takiej...ja mam swoje pozycje w których zasypiam, śpię i ciężko by mi było w innej... nie za bardzo rozumiem te poduszki...
    ja zwykle spalam na brzuchu, albo pol-boku, i jak zaczal rosnac mi brzuch i nie moglam, spanie bylo masakra...

a te poduszke normalnie przytulam i moge dzieki temu oprzec sie na niej i delikatnie na pol-brzuchu spac (ktory to opiera sie o miekka poduszke a nie twardy materac). dlatego dla mnie rewelacja...

Lavendula lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkie te pierdółki do łóżeczka też mi się podobają :)
    jedyne z czego zrezygnuje to baldachim
    no i właśnie nie wiem jaki materac gryka-kokos czy jakis inny

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja siedząc w domu mam dużo czasu i zaczęłam kombinować z imieniem..miała być Emilia a dziś wymyśliłam Zosię :D
    Tylko niewiem czy nie dziwnie przedstawiać małą dziewczynkę jako Zofię.
    Co myślicie?

gg64l6d8uplrbvce.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli u mnie bedzie corcia to na pewno Zosia :) tak miała na imię prababcia moja, zmarła w zeszłym roku 29 listopada, a ja w tym roku mam taki termin porodu. Zycie za zycie, wiec jesli dziewczynka to bedzie jej imienniczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 21:13

KUNIAK lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia to fajne imie :) ale wiadomo jak wszystko rzecz gustu, to Wam ma się podobać :)

KUNIAK lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym dziewczynke na pewno Zofia nazwala, ale mam tesciowa Zofie. Tesciowa bardzo lubie, ale nie chce tutaj wdawac sie w dyskusje w stylu "dlaczego po tesciowej a nie po mamie..."

KUNIAK lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    dziewczyny wybrałam w końcu zestawy łóżeczek dla moich szkrabów, zobaczcie czy Wam się podoba, myślę że cena korzystna i jakość również, sam materac jest bardzo dobry:)

http://allegro.pl/lozeczko-materac-gryka-posciel-17-el-moskitiera-i4315066153.html?source=mlt

Kolor wybrałam: "śpiące misie zielone".
    Ściany w pokoju będą oliwkowe a meble z domieszką pomarańczu:)

zestawy łóżeczek dwa takie same biorę żeby dzieci miały równe no i żeby nie było zbyt napaćkane:)

Fajne, a jaki wybrałaś kolor łóżeczek?

Ps. Te grochy mnie urzekły, same groszki :):):)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    To ja wam przy niedzieli dorzucę coś dla ludzi o mocnych nerwach:D
    Moj brzuch i otłuszczone boki :/
    16len4k.jpg

Puknij się w czaszkę,
    gdzie Ty masz "boki" i to jeszcze otłuszczone?

eh, eh :D:D:D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baldachimy to jak dla mnie są siedliska roztoczy i kurzu fuuuj jak pomyśle, że to wszystko spadałoby na taki malusieńki pyszczek i bąbelek by to wdychał to dziękuję :P

Kuniak Ty żeś na seriop powariowała :P tłuszcz ahahah śmiechu warte ,a gdzie.? :> kochana Ty jeseś szczupluteńka :* ja to w pierwszej ciąży miałamm brzucholka na boki rozlanego ahahaha a teraz jeszcze tyłem nie widać że jestem w ciąży bo boczki póki co się nie zmieniły tylko dupsko, bioda i brzuchol :P no i ciut cycuchy LD

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniaku, Zofia - cuuudne imię :)

Madlen - ja też nie lubię tych poduszek, miałam takową i szybko się jej pozbyłam, ale to zależy, co kto lubi :)

Co do materaca to ja jestem kompletną przeciwniczką pianek :) kokos z gryką jest świetny, nic nie pleśnieje i nic nie chłonie, w końcu i tak na materacyku jest ochraniacz:)patrzyłam na dobrodziejstwo twardego materaca, który jest najlepszy dla niemowlaczka, na początku był kokos, potem zmieniłam na grykę, a koło 9 miesiąca kupiłam materac ze 100% lateksu:)

Madlen222 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Fajne, a jaki wybrałaś kolor łóżeczek?

Ps. Te grochy mnie urzekły, same groszki :):):)

Kochana wzięliśmy krem transparentnt bo w takim kolorze będą meble:)

A z tymi roztoczami i kurzem na baldachimie to przecież wiadomo że trzeba prać często...ale to nie problem dla mnie:)

relgh3714vlmssyj.png

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    baldachimy to jak dla mnie są siedliska roztoczy i kurzu fuuuj jak pomyśle, że to wszystko spadałoby na taki malusieńki pyszczek i bąbelek by to wdychał to dziękuję :P

Eee tam, przy normalnym sprzątaniu i częstym praniu nie ma żadnego kurzu.
    A roztocza towarzyszą nam 24/h :D:D:D

Madlen222, blue00, Goplana, Dotty84 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee tam, przy normalnym sprzątaniu i częstym praniu nie ma żadnego kurzu.
    A roztocza towarzyszą nam 24/h :D:D:D

dokładnie, też tak myślę:)

relgh3714vlmssyj.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puknij się w czaszkę,
    gdzie Ty masz "boki" i to jeszcze otłuszczone?

eh, eh :D:D:D
    hi hi ...
    Pół roku przed ciążą katowałam te boki na siłowni i się w sumie ich pozbyłam..żeby teraz chamy bezczelnie wróciły!

Patix a ile waży twój maluch teraz?

Myślicie że to turystyczne łóżeczko zamiast drewnianego to głupi pomysł??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 21:57

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie można dzieci sterylnie hodować, bo potem alergie mają :) Niech jedzą roztocza i brudy z podłogi na zdrowie :D :P
    Ale z baldachimu chyba zrezygnuję, coby z dzieciaka dziedzica pruskiego nie robić ;) :P jeszcze mu się za młodu w głowie poprzewraca.

Zofia fajne imię, i obecnie mega popularne - nawet koleżanka z pracy, która we wrześniu spodziewa się córy też Zofię wybrała.

KUNIAK, Amnezja lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski! wszystkie macie piękne brzuszki, cudowne i seksowne :-) co do łożeczek to mnie jakoś turystyczne nie pasują, wolę drewno, ochraniacze jakoś będą musiały sobie poradzić, może wyjściem jest łożeczko 170x140?? chociaż u mnie takiej opcji nie ma bo za mały pokój, jeżeli chodzi o pościel to jak dla mnie te groszki i owieczki niebieskie. Ogólnie to kupujecie kołdrę dla dzieciaczków czy po prostu grubszy kocyk? chyba jak na zimę to jednak kołderka wskazana no nie? my dzisiaj kupiliśmy dla małego w h&m skarpetki:-) lekko mnie dzisiaj tak ciągnie w dół brzuch, takie mam wrażenie jakby mi ktoś kamień położył na środku i mi ciążyło;/ patrzę na allegro na laktatory aventa, w sumie ceny w miarę więc można pomyśleć. My powoli ogarniamy naszą sypialnię, w następnym tyg stolarz przyjeżdża zobaczyć czy da się zwęzić nasze łóżko ze 160 na 140cm i ma wymierzyć szuflady w szafie, bo oddajemy małemu dwie półki i z szuflad będzie nam łatwiej wyciągać ciuszki do tego jakaś komoda i może jakoś się zmieścimy (szuflady wyjdą szerokie na 80 ma gł na 90 więc w miarę ok. Upatrzyłam pojemniki plastykowe pod łóżko więc dodatkowe miejsce będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 21:59

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
‹‹ 476 477 478 479 480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ