WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    A ja dzisiaj wpadłam w furię za kierownicą, a wszystko przez to coś:
    treug76cbi6a_t.jpg90s2go2bhd2r_t.jpg
    Mąż mi każe w tym jeździć :|

O ile jako pasażer da się żyć, to dla kierowcy, moim zdaniem, to tak samo jak wiadro na głowie, kolczaste skarpety i dyby na raz :/ Tak mnie to wszędzie krępowało, uciskało i rozkojarzało, że szlag mnie trafiał - do tego stopnia, że nie zauważyłam zmiany pierwszeństwa na drodze, do której się przyzwyczaiłam, i o mało nie spowodowałam wypadku...
    Sama nie wiem co teraz robić... jeździć w tym cholernym dziadostwie (które powoduje u mnie maksymalne wk... i rozkojarzenie), nie zapinać pasów, czy nie prowadzić wcale...
    Ach ta ciąża... same ograniczenia i nerwy :/

Olaboga, co za ustrojstwo?:D:D:D
    Nie dziwię Ci się, że Cię rozkojarzyło, ja bym napewno coś narobiła z tym czymś wrzynającym się w... :D
    Ja jeżdżę z pasami, przeszkadzają mi strasznie, ale co zrobić, mus to mus :)

Dotty84 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wszystkie :)
    ja zaczęłam dziś 20 tydzień :)

Desou, trzymaj się maleńka.... będzie wszystko dobrze z Wami.., nie ma innego wyjścia :)

Nata, KUNIAK, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

jmmg93c.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou trzymaj się kochana:) będzie dobrze.

Ja dziś cały dzień nie mogłam podnieść głowy z poduszki jakaś wielka masakra, spałam prawie cały dzień, a to wszystko że przeziębiłam zatoki. Szwagierka pożyczyła mi inhalator elektryczny i inhaluję się solą morską i już jest o niebo lepiej mogę normalnie ruszać głową.

Jeśli chodzi o pasy w samochodzie to mi też brzuch uciskały, ale w zeszłym roku podpatrzyłam jak moja szwagierka która była w ciąży jeździ i wykorzystuję to na sobie. A więc Nim wsiądę na siedzenie to zapinam pas, później siadam na ten dolny pas (który uciska brzuszek), a górny przekładam przez tułów. I tak mykam sobie już odkąd jestem w ciąży:). Jest mniej bezpieczne, ale dla mnie ważne, że nie uciskam brzuszka:)

Lavendula lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja taki tam wykręt, w 21 tygodniu :D hehe jeju jak patrzę jak rosnę to aż się nadziwić nie mogę :)

sy4l1x.jpg

Madlen222, Rybka Nemo, anusiaa90, Nata, KasiaKa, sylvi, scindapsus, Lavendula, Isia14, Viviana, Marzena27, RewolucjaSięDzieje, Strupka, Ninusia lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Coś Ty :) to z reklamy tego przeklętego adaptera.
    Ja nie jestem już taka szczuplutka (chlip, chlip) :)
    Mąż mi każe ze względu na bezpieczeństwo, aby pasy nie uciskały brzucha, szczególnie w razie nagłego hamowania.

Goplana myślałam, że to Ty i chciałam napisać że fajny brzuszek:) hehe...
    to rację ma Twój mąż:) a z tym hamowanie to nie pomyślałam, ale faktycznie... no cóż jak trzeba to trzeba... :)

relgh3714vlmssyj.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati piękny brzuszek:)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet jak pasy uciskają brzuch to nic nie szkodzi...podobno dziecko tego nawet nie czuje a poza tym jest chronione przez płyn owodniowy, lekarka mi powiedziała, że to na prawdę niczemu nie grozi...

Pati nie mogę wyjść z podziwu Twojego brzucha:) jesteś około poltora tygodnia więcej ode mnie a brzuszek o wiele większy, a ja mam w sobie dwójkę:) szok:) śliczny brzusio tak poza tym:)

relgh3714vlmssyj.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana spróbuj sobie zapiąć normalnie pas zanim usiądziesz i przełożyć tylko górną część. Koleżanka tak jeździ, a ma już pokaźny brzuch i jest jej wygodnie. Też mam zamiar tak robić, jak mnie już zacznie uwierać :)

Rybka Nemo lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati no pokaźny już masz brzuszek :)

rwi37s6.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jak tu Go przystopować ten narwany mały człowieczek co siedzi we mnie dzisiaj chciał Go rozerwać chyba jakąś fazę sobie nakręcił, że gra w filmie obcy albo karate kid... :) szok...

Madlen druga ciąża to chyba rosnę teraz za dwóch, a co najlepsze nawet jeszcze ciut talii mi zostało :D a zaraz Tobie wystrzeli z dnia na dzień się obudzisz rano ogromna :D zobaczysz wiem co mówię :P

Szczerze to tak dzisiaj zdałam sobie sprawę ,że ta ciąża chyba dużo cięższa jest dla mnie w pierwszej nic mi nie doskwierało dopiero jakoś pod koniec, a teraz już ciężko się robi i brzucho spory rośnie i zmęczenie oj tak nei wysypiam się chociaż w dzień mam duuuuużo energii to ok. 17 już padam jak koń po westernie i tak sobie już wegetuje do końca dnia chyba trzeba znowu wdrożyć popołudniowe wspólne drzemki z Marcelem.. A co to będzie do końca... jak juz mam prawie metr w obwodzie... będę wyglądać jakbym połknęła oponę od traktora :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 22:47

Madlen222, KUNIAK, Goplana lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no brzusio masz Pati pokaźny, ale fajny :-) mój sobie rośnie powolutku, znajomi mówią że jeszcze tak nie widać, ale zaraz pewnie wystrzeli tak jak piszesz :-) no i moje dzisiejsze przeglądanie ciuszków nie wypaliło, jednak nie pojechaliśmy do szwagierki, ehhhh :( aaa co do spania na plecach to w wyższej ciąży się nie da bo ucisk na przeponę jest, ale może nie każda tak ma, nie wiem ;)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja do końca na plecach spać mogłam ale nieedługo bo się czułam jak z kamieniem na brzuchu :P hehe a ja teraz torbę fajnych ciążowych ciuszków dostałam :D i to ładne bluzeczki i tuniczki :D jak na fotce wyżej np :) takie chwile ponoszone tylko :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czas iść spać:) miłej nocki Wam życzę:)

Lavendula, KasiaKa lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wzajemnie! ja też zaraz lecę, ale siedzę i czuję kopniaki to nie chce się ruszyć bo zaraz przestanie ;-)

Lavendula, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka Nemo wrote:
    Desou trzymaj się kochana:) będzie dobrze.

Jeśli chodzi o pasy w samochodzie to mi też brzuch uciskały, ale w zeszłym roku podpatrzyłam jak moja szwagierka która była w ciąży jeździ i wykorzystuję to na sobie. A więc Nim wsiądę na siedzenie to zapinam pas, później siadam na ten dolny pas (który uciska brzuszek), a górny przekładam przez tułów. I tak mykam sobie już odkąd jestem w ciąży:). Jest mniej bezpieczne, ale dla mnie ważne, że nie uciskam brzuszka:)

robię dokładnie tak samo :)

Rybka Nemo lubi tę wiadomość

• sylvi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja spie roznie, nawet na brzuchu, ostatnio wydaje mi sie jakby mi sie pomniejszyl ale to pewnie zludne ;)
    mojemu mezowi snilo sie dzisiaj ze bedzie corka hihi :)

pati brzucholek masz mega :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja wrote:
    Pati cieszę się,że się pogodziliście. I gratuluję skończenia szkoły :) W końcu bez wrednych nauczycieli :)
    A dla mnie 13 chyba nigdy nie będzie pechowa. 13 marca dowiedziałam się,że jestem w ciąży a na 13 listopada mam termin :)

Hehe a ja 13 lutego mialam inseminacje i tez jest szczesliwa :)

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym wrocilam juz z panienskiego i czuje jak dzidzius sie rozciaga w brzuszku. Swoja droga dobra pore sobie wybral/o.

Nata lubi tę wiadomość

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi pasami, memu małżu nie chodzi o to, że normalnie zapinane pasy są niewygodne, lub uciskają dziecko, tylko, że w razie wypadku - uderzenie pasa na poziomie macicy może skończyć się odklejeniem łożyska.
    To zapinanie tylko górnego też mu się nie podoba, mówi że wtedy miednica idzie za bardzo do przodu (podczas wypadku ofkors) i bardzo zwiększa to ryzyko połamania miednicy i kończyn dolnych, które wyskakują ze stawów biodrowych uderzając o kokpit.

Ja chyba będę unikała prowadzenia, bo tego adaptera pasowego to zdzierżyć po prostu - nie mogę :/ tak samo jak ględzenia małża.

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniło mi się dzisiaj, że urodziłam, po czym następnego dnia poszłam do pracy i zapomniałam, że mam dziecko :/ :| Mam nadzieję, że tak się nie da... :|

Paju, sisiiii, Fidelissa lubią tę wiadomość

jftycms.png
‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ