WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dzieci i zwierząt zostawianych w samochodach mam stosunek bardzo emocjonalny, zresztą jak do wszelakich cierpień, którzy idioci powodują u tych najbardziej bezsilnych:/
    Nie wahałabym się ani chwili, łokieć w ruch i tyle, nie rozumiem kompletnie beztroski opiekunów, że nic się nie stanie, że dziecko jest tak durne, że nie rozumie....NIE OGARNIAM TEGO.
    Co za problem wyjąć fotelik i wpiąć do wózka, co za problem wziąć z sobą 8 latka na zakupy?!

Ojca z Rybnika też nie rozumiem, można zapomnieć o jakichś sprawach, ale na 8 godzin? jak jestem w pracy to średnio co paręnaście minut myślę o "domu", co robi moje dziecko, czy już jadł, co jadł, bawi się teraz? śpi?
    Broń Boże nie mam się za jedyną sprawiedliwą i za idealną matkę, ale dla mnie ofiarą jest 3-letnia Oliwia, a nie jej tata, który miał ciężką sytuację w pracy.

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za podpowiedź, w poniedziałek lece do h&m na łowy;).
    Ja śpię na bokach, raz lewym, raz prawym, w poprzedniej ciąży też tak spałam, wygodniej mi tak jakoś. Inna sprawa, że przez cholerną bezsenność co godzinę się budzę i te boki zmieniam;p.
    Moje dziecko starsze ma wenę, wczoraj mi podłożylo palstikową zabawkę do piekarnika, całe szczęście, ze zdążyłam sie zreflektować i wyjąć, zanim piekarnik się nagrzał. A dzis..co może 2,5 latek zrobić z tuszem do rzęs?
    No ba, pasemko ;p. Uznał , że można się nim uczesać i znaim zdążyłam mu og odebrać, na platynowej czuprynie miał już czarny kosmyk .. AAA, a może ja w tej ciąży nei ogarniam, a tu zaraz będzie drugie;).
    Miłego popołudnia!
    aec9bf5dcb0935dbf6e3fc5f95850dc9.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

KUNIAK, Fidelissa, Goplana lubią tę wiadomość

• e_v_e Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa wrote:
    Dziewczynki,czy wykres długości dziecka (CRL)pokazuje się tylko do 14 tygodnia? Nie mogę go przesunąć na obecny tydzień.
    Mi lekarz mówił ze pózniej to sie liczy nie crl a waga dziecka, bo crl ciezko zmierzyć . Musisz przesunąć na wykres wagi dziecka:)

w57vhgqsvnsaad78.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e wrote:
    Mi lekarz mówił ze pózniej to sie liczy nie crl a waga dziecka, bo crl ciezko zmierzyć . Musisz przesunąć na wykres wagi dziecka:)
    Aha, no właśnie,bo później pokazuje mi się waga a nie CRL.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie dziś od rana boli z prawej strony tak tylko nad pachwiną. Masakra jak leżę to nie jest źle ale jak tylko sie rusze to masakra. Myślicie że to więzadła ?

f2w343r88uf9xtcb.png

• asia099 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, na Pomorzu brzydka pogoda, pada I jest ponuro. A ja ok. 18 wybieram sie na wieczor panienski. A za 2 tyg na wesele. Jakos w moim stanie nie chce mi sie balowac.

Wczoraj zdazylam poczytac co napisalyscie ale juz nie zdazylam odpisac.
    Tak wiec jesli chodzi o zwiazek to znalismy sie 7,5 roku przed slubem I 2,5 po slubie. Wtedy tez zamieszkalismy razem.
    Nigdy nie rzucalam talerzami ale krzyczec to ja potrafie. Jednak 10 lat razem robi swoje i jestesmy nierozlaczni (no chyba ze jest mecz, to to nie dla mnie).
    Lece sie szykowac tylko co na siebie wlozyc... To odwieczny problem.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Madlen, bo chodzi o to, żeby się niepotrzebnie nie nakręcać:)
    widzieć szklankę pełną do połowy, a nie pustą :) staram się zawsze być dla siebie najbardziej surowym "otrzeźwicielem" i jak zaczynam myśleć o głupotach to wracam na ścieżki racjonalnego myślenia,
    o dziwo bardzo mi pomaga moja własna dobra energia:)
    Nie stresować się, nie doszukiwać zawsze wszystkiego co najgorsze, uśmiechać się, niby proste, a jednak ciężkie, ale DA SIĘ i DZIAŁA:)
    Jestem święcie przekonana, że czasami to co się dzieje źle to taka samospełniająca się przepowiednia, dlatego głowa do góry! kto nie da rady jak nie TY! :):):)

A tak w ogóle to o jakim samochodzie myślicie?

Pewnie masz rację kochana, wszyscy mi to powtarzają. A co do auta to mieliśmy upatrzonego Opla astre w combi ale niestety spóźniliśmy się bo właśnie został sprzedany, a to okazja była:( no ale nic, trza szukać dalej:)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. mam pytanie,czy ktorejs z Was tez sie zmienilo cos w srodku? Moj jak sie do mnie dobieral to zapytal czy mam tampona w srodku? No i faktycznie jak wkladalam luteine to zauwazylam,ze cos napuchniete czy cos takiego jak tampon,nie wiem czy sie bac///

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talia22 wrote:
    a mnie dziś od rana boli z prawej strony tak tylko nad pachwiną. Masakra jak leżę to nie jest źle ale jak tylko sie rusze to masakra. Myślicie że to więzadła ?

Hej, pewnie więzadła. Miałam to samo w zeszłym tygodniu, cały tydzień trzymało...ból był nie do wytrzymania, chodzić nie mogłam i na prawym boku leżeć...wystraszyłam się i pojechałam do szpitala, okazało się wszystko jest w porządku i lekarz stwierdził, że to przez rozciągającą się macicę...tak podobno czasami jest...bierz paracetamol, mi pomagał:) teraz się tylko modlę aby się to nie powtórzyło, bo ból był nie do zniesenia...

talia22 lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou trzymam kciuki za Was, będzie dobrze kochana. mamuśki moje nie jest tak łatwo rozbić szybę w aucie, więc najlepiej poprosić faceta z łomem o pomoc albo policję:-) ja dzisiaj umyłam dwa okna, tzn mąż ramy a ja tylko szyby, w tyg resztę, nie ma co się przepracowywać tym bardziej że u nas lało dzisiaj, więc umyłam jedynie te które są na "tarasie" pod daszkiem:-) mój mały synek się dzisiaj trochę rozbrykał, położyłam się na łóżku i czułam jak kopie, nie trwało to jakoś bardzo długo, ale dłużej niż zwykle więc się ucieszyłam :-))) jadę zaraz do szwagierki, będziemy sortowały ciuszki po jej dzieciach dla naszego bąbla :-)))))) miłego wieczorku

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Hej. mam pytanie,czy ktorejs z Was tez sie zmienilo cos w srodku? Moj jak sie do mnie dobieral to zapytal czy mam tampona w srodku? No i faktycznie jak wkladalam luteine to zauwazylam,ze cos napuchniete czy cos takiego jak tampon,nie wiem czy sie bac///

Moze nie bylas wystarczajaco podniecona?
    U mnie wrecz przeciwnie, sex bez zadnego oporu i mam zdecydowanie wiecej przyjemnosci. Czasem tylko mam wrazenie ze za ostro.

nxbhnwz.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam rozwarcie z Marcelem od wysiłku i skurczy tyle, że o końcówka, a i teraz te skurcze miałam i badana nie byłam oby było ok, oby do wtorku :)

Granica jest powyżej 500g bądź 26/28 tydzień chyba czyli tak 3 trymestr najlepiej, tak gin mi mówił, chociaz u Nas w szpitalu niedawno maluszka 380g chyba czy 480g uratowali z 23tyg :D

Dzisiaj R 21 urodziny i ja zaczęłam 21 tydzień dopiero się skapnęłam hehe :D No ale sobie siedzi z kolegami, no niech siedzi dzisiaj my sobie jutro odbijemy :)

alka Hehe Tampon.? może do szyjka dotykałaś :P heheh a owszem jest teraz dużo ciaśniej norma :D

No ja byłam dzisiaj w odwiedkach miałam ochotę na szaszłyki ostatnio i wiecie co na obiad zrobili szaszłyki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 19:06

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou - trzymaj się tam - i się nie daj !! Zdrówka życzymy.
    My u babci w górach, pogoda w kratkę, ale korzystamy ze świeżego powietrza. Nabyłam sporo ciuszków, sterylizator do butelek, odciągacz do katarku, karuzelę nad łóżeczko [ choć łóżeczka jeszcze nie mamy ;) ] - chyba zaczyna mi się jazda z tzw. organizowaniem gniazda ;P

RewolucjaSięDzieje, Nata, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Evik Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś połaziłam po sklepach dzidziusiowych i od szwagierki kolejne przesłodkie ubranka. Juz tak chce listopad!:)
    Doseu trzymam za Was kciuki i wspieram, napewno bedzie dobrze:*

Lavendula lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe a mi dzisiaj konkretnie dokopuje i wypina się maluch ale jak kopnie to tak z całej siły wypychał główkę czy pupkę i nóżki, że dwa razy aż dzisiaj mnie w pół zgięło z bólu taki siłacz... :)

mada_lena lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę, że dziś mała tu aktywność... ja właśnie wzięłam kąpiel po trzech tygodniach:) hhah...nie myślcie żę pierwszy raz się myłam od tego czasu, ale miałam zakaz kąpieli w wannie od lekarza , wcześniej tylko prysznic:) a więc dzisiaj sobie mogłam pozwolić...ale powiem Wam, że ciężko mi się z tej wanny wychodziło i mąż musiał asekurować tak więc pozostaje jednak prysznic do końca już:)bo z dnia na dzień będzie tylko gorzej...

Fidelissa lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj wpadłam w furię za kierownicą, a wszystko przez to coś:
    treug76cbi6a_t.jpg90s2go2bhd2r_t.jpg
    Mąż mi każe w tym jeździć :|

O ile jako pasażer da się żyć, to dla kierowcy, moim zdaniem, to tak samo jak wiadro na głowie, kolczaste skarpety i dyby na raz :/ Tak mnie to wszędzie krępowało, uciskało i rozkojarzało, że szlag mnie trafiał - do tego stopnia, że nie zauważyłam zmiany pierwszeństwa na drodze, do której się przyzwyczaiłam, i o mało nie spowodowałam wypadku...
    Sama nie wiem co teraz robić... jeździć w tym cholernym dziadostwie (które powoduje u mnie maksymalne wk... i rozkojarzenie), nie zapinać pasów, czy nie prowadzić wcale...
    Ach ta ciąża... same ograniczenia i nerwy :/

jftycms.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana a to Ty na tym zdjęciu jesteś? Ja bym chyba w tym jeździć nie potrafiła...a dlaczego nie jeździsz normalnie zapięta? ja tak jeżdżę i pasy wcale mi nie przeszkadzają:)

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no słabo słabo hehe w końcu sobota i odpoczynek, ja się wyleguję w łóżku i jestem bita od środka na szczęście już nie tak mocno jak po południu byłam zmaltretowana, aż się zastanawiam czy mój Miłosz tam nie ma brata bliźniaka z którym się leje ciągle o miejscówkę albo szajbka odbiła i się rzucał od ściany do ściany ,bo z każdej strony na raz ruchy czułam pęcherz pępek boki... :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Goplana a to Ty na tym zdjęciu jesteś? Ja bym chyba w tym jeździć nie potrafiła...a dlaczego nie jeździsz normalnie zapięta? ja tak jeżdżę i pasy wcale mi nie przeszkadzają:)
    Coś Ty :) to z reklamy tego przeklętego adaptera.
    Ja nie jestem już taka szczuplutka (chlip, chlip) :)
    Mąż mi każe ze względu na bezpieczeństwo, aby pasy nie uciskały brzucha, szczególnie w razie nagłego hamowania.

jftycms.png
‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ