X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ejj a ja sie nie znam ahahhha nie mam zmywarki nawet nie wiem jak to działa i na co xD wiem że się wrzuca naczynia aco potem to licho wie... mam ochote na lody........................................

Florentine lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z 1 dzieckiem tez obylam sie bez sterylizayora goraca woda zdecydowanie wystarczyla. Dzis za dugo ezal o wszytko mnie boooli

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen myślę że zarówno sterylizator jak i laktator jeżeli nie jest się przekonanym można ewentualnie kupić po porodzie jeżeli okaże się że bez tego ani rusz (mogę się mylić nie mam dośw).
    Ale mi się wydaje, że będę butelki myła w zmywarce z normalną tabletką, ewentualnie juz po myciu wypłukam dodatkowo wodą na wypadek gdyby chemia osiadała na naczyniach ??

Madlen222 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Madlen myślę że zarówno sterylizator jak i laktator jeżeli nie jest się przekonanym można ewentualnie kupić po porodzie jeżeli okaże się że bez tego ani rusz (mogę się mylić nie mam dośw).
    Ale mi się wydaje, że będę butelki myła w zmywarce z normalną tabletką, ewentualnie juz po myciu wypłukam dodatkowo wodą na wypadek gdyby chemia osiadała na naczyniach ??

Eforts ja myślę tak samo jak Ty:) przecież w zmywarce jest też wysoka temperatura to wszystkie bakterie się wyparzą...

eforts lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bede myła gorąca woda. Nie kupuje sterylizatory.
    Pępek mnie boli:( ciekawe...

Madlen222 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za: http://www.netmama.pl/magazyn/niemowle/karmienie-butelka/aby-butelka-dla-dziecka-byla-nieskazitelnie-czysta/

Butelka dla dziecka wyparzona w zmywarce?

Bardzo wiele osób zastanawia się, czy butelka dla dziecka może być także wysterylizowana w zmywarce. Odpowiedź niestety brzmi: nie. Po pierwsze temperatura, jaka panuje we wnętrzu maszyny nie wystarcza, aby zabić wszystkie zarazki, gdyż większość mikroorganizmów ginie dopiero w temperaturze 70 stopni Celsjusza. Poza tym w zmywarce czyszczone są także inne naczynia, w związku z tym w ten sposób wyczyszczona butelka dla dziecka nie będzie odpowiadać standardom higieny niezbędnym do przygotowania pokarmu dla dziecka.

RewolucjaSięDzieje, eforts, Strupka, Cześka lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najprościej bedzie umyć, przelać gorąca woda i gotowe:)

Madlen222, eforts, blue00 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A smoczki się obliże i już ;):D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę, że nie można popadać w skrajność... Tyle ludzi żyje bez sterylizatorów i jakos nic się nie dzieje...ale rozumiem, ze każdy robi jak uważa i nikt nikogo nie powinien negować czy oceniać.
    Madalena dobrze godosz:P

Mnie ostatnio też pępek bolał ale już przeszło:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 20:52

mada_lena, Dotty84 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie, nie zadnego oblizywania smoków!!;) nie oddam mojej próchnicy nikomu : D
    Mam nadzieje, ze mi tez przejdzie. W ogole dzis mnie wszystko ciagnie i kłuje:/
    Siedziałam chyba za długo w niewygodnej pozycji, kręgosłup wysiada...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 20:56

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madalena też tak mam jak za długo siedze/leze w jednej pozycji, a ze ostatnimi dniami leze caly czas to boli mnie wszystko co dziennie :P hehe...
    Jak tam na działeczce było? grilek był?

relgh3714vlmssyj.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to będę wyparzać wrzątkiem :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś cały dzień śpię... Budzę się na posiłki. To chyba przez zyrtec, wzięłam go kilka dni temu, bo miałam straszną wysypkę na całych rękach, męczyło to mnie już miesiąc, po zyrtecu wszystko przeszło. Ale teraz znów kicham, cały nos zatkany, znów mnie wszystko swędzi, zaczynam drapać się do krwi :/
    No i znów zaczęłam brać. I śpię.

Mały jest od kilku dni bardzo aktywny :) Wizyta dopiero za tydzień we wtorek, a ja mam jakieś dziwne obawy, że Szymek okaże się dziewczynką (to przez Ciebie Pati! :P )

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki:)

ja z Oliwią nie używałam sterylizatora nawet położna w szpitalu powiedziała ze mam tylko wyparzyć we wrzącej wodzie butelkę smoczek itd. Powiedziała że to zawsze wystarczało jak nie było takich wynalazków a jeśli chodzi o laktator to ja osobiście miałam ale ja miałam tyle pokarmu że sobie rady nie dawałam i musiałam odciągać bo inaczej ciekło ze mnie jak z kranu.

Jeśli chodzi o opinie innych na temat dzieci to też słyszę że z dwójką już nei jest już tak łatwo jak z jednym ale skoro z jednym daję rade to dlaczego nie mam dać i z dwójką. Jeśli chodzi o wyjazdy ja z moją córką jeżdżę wszędzie gdzie tylko mam ochotę nie koniecznie ciepłe kraję bo to akurat za wysokie temperatury dla malucha ale później jak najbardziej będę jeździć:)

FK ja miałam podobnie z pierwszą ciążą odkąd zaszłam z ciążę mój związek się psuł -wieczne awantury i pretensje o wszystko. Mój były zaczął pić (bo miał do tego prawo bo przecież to nei on jest w ciąży) wieczne spotkania z kolegami itd. Wytrzymałam do 6 miesiąca do momentu kiedy moje nerwy puściły i pierwszy raz się postawiłam że nei wyrażam zgody na takie traktowanie i wieczne picie. Stało się tak że wylądowałam w szpitalu ze skórczami regularnymi. Mój były pobił mnie do takiego stopnia że lekarze robili wszytsko abym nie urodziła za wcześnie. Udało się zatrzymali akcję porodową leżałam miesiąc w szpitalu i donosiłam do 37 tygodnia. Oczywiście rozstałam się z nim a on widział mała dwa razy przy podpisaniu aktu urodzenia i na chrzcie. Nie ma z nią kontaktu, nawet nie z jego strony inicjatywy zeby sie interesował. Oczywiście długo bałam się że zostanę juz zawsze sama aż poznałam mojego obecnego partnera który wkurza mnie niemiłosiernie ale walczymy o nasz związek oboje (tylko on nie chce ŚLUBU O KTÓRYM JA MARZE)uważam że decyzja o rozstaniu była moją najlepszą decyzją w zyciu. JA i moja córka jesteśmy szczęśliwe obie mamy spokój i miłość na którą zasługujemy. Mała nie kocha mojego obecnego jak ojca on ją jak własną córkę i nie wdać nawet po nich że nie są spokrewnieni.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ostatnio chyba jakos niewygodnie spie bo boli mnie kark! a potem w dzien jak leze w wygodnej pozycji zeby nie bolała to boli mnie kosc ogonowa! Normalnie stara baba:D a dzis tak mnie pędzi do kibelka ale to chyba ze stresu(jutro moj tata ma sprawe w sadzie i tak sie stresuje juz od jakiegos czasu tym, a im blizej to juz masakra;/) takze kochane, wiem ze listopadówkowe kciuki działają cuda, proszę trzymajcie żeby jutro wszytsko poszło ok!
    Gorąc jak jak nie wiem, ide pomęczyc męża:D

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka biedna to Ty tez przeszłas! Ale właśnie o to chodzi, na takie cos nie można sobie pozwalać, kobiety czesto sie boja ze jak z dzieckiem ze zostana juz same i zostaja z kims kto na to nie zasluguje!Jednak jesli jest o co walczyc to trzeba walczyc, ale nic na sile i wbrew wszystkiemu

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ma parę ciuszków do oddania chłopięcych (używanych ale w bardzo dobrym stanie) jak ktoś chce to chętnie oddam:):) Ja dostałam ale że będzie dziewczynka to szkoda zeby się marnowały:):)

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszy sposób to gdy maz jest tym laktatorem :) tak mu smakowalo ze nawet w nocy bydIlnsie aby mi odciagnac pokarm a jak przytyl... Hohoho i powiem wam ze ma alegrie skorna jak pil moje mleko to alergia ustapila :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    madalena też tak mam jak za długo siedze/leze w jednej pozycji, a ze ostatnimi dniami leze caly czas to boli mnie wszystko co dziennie :P hehe...
    Jak tam na działeczce było? grilek był?

Fajnie na działaczce, chwilke opadało, pomoczylismy sie w baseniku:):)
    Grilla nie robiliśmy uznaliśmy, ze za gorąco. Koleznka smazyla rybki, kt jej maz złowił rano, ugotowała bona ja z kolei nakupowalam owoców i obzarlismy sie jak baki :)
    Ale zeby było śmieszniej wracając wstapilismy po pizzę, bo mi sie zachciało i snickersa wiec teraz leżę i kwicze :):)

Madlen222, Agusia ;) lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evik dokładnie ja napisałam to bo wiem że moja historia może komuś pomóc ja się bardzo wstydziłam tego co mi się przydarzyło i nie chciałam o tym długo rozmawiać ale ktoś mi uświadomił że nie mam się czego wstydzić:)No ale dwa lata był to temat tabu u mnie...

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ