Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ja też już nie śpię - piękny dzień się szykuję i w końcu niedziele poodpoczywamy z mężem i synkiem
a co do kurierów to polecam sendit.pl - paczka do 30 kg za jakieś 15zł - sendit należy do allegro - logujesz się tam choćby danymi z allegro - wypełnia się formularz - wybiera czy dpd czy upc - płaci payu za usługę - drukuje karteczkę co się nakleja na paczkę i kurier przyjeźdza paczkę odbiera - tanio, solidnie i bezproblemowo - ostatnio nawet nadawałam paczkę do niemiec i w 3 dni doszła..Goplana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
Witam, dziękuje za życzenia
Tęskniło mi się za Wami
U nas ciepło, ale pochmurno, my już po śniadanku. Wczoraj Mała dokazywała co chwilę, ale jadłam słodkie to chyba Jej smakowało.
A dziś jak wstałam, leżałam chwilę i zaczęła kopać, wzięłam rękę śpiącego męża, położyłam na brzuchu, a Dzidzia pokopała mocno i w końcu poczuł to dokładnie)))
mada_lena lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Spałam jak zabita, pobudka o 6:20, Skowroneczek spal jeszcze do 7.
W miarę spokojna, tylko głowa boli i zawroty, że huhu. Odpuszcze sobie planowany z Mlodym spacer do zoo, zaliczymy tylko plac zabaw w pobliżu.
Co do małża, nadal mam nastroje na nie, cisza, nie odzywamy sie do siebie.
Milej niedzieli Dziołszki!! -
Izia super to tanio, bo paczka spora będzie a na poczcie nie wiadomo ile bym zapłaciła za taką przesyłkę
dzięki za info
to pewnie jak wyśle to FK na następny dzień będzie miała już
Ale zrobi się to w przyszłym tyg dzisiaj reszta ciuszków do przejrzenia została i konkretny karton znaleźć jeszcze albo torbę, żeby wszystko się zmieściło za raz by stu przesyłek nie robić..
hehe
Viviana ale fajniemoja wieczorem położyła się jakby poprzecznie skopała mi cały brzuch na raz (prawo lewo dół i prostowała się skakała i takie różne cuda wianki) o ludzie co to się wyprawiało rewolucja normalnie
heh i potwierdzam to co w necie z 24 tygodniem nagle ruchy stają się silniejsze i częstsze bo czuje małą non stop jak stoje siedze leże i to tak mocno ,że aż momentami boli jak się wypycha gdzieś i kręci hehe ale to cudowne uczucie jak tak cały brzuch skacze i rączki i nóżki wędrują Ci widocznie pod skórą..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 09:55
blue00 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Jeśli chodzi o kuriera to polecam tak jak iza, sendit.pl albo www.wysylajtaniej.pl sprawdzone, pewne, niedrogie i bezproblemowe strony:)
FK bądź silna i na pewno podejmiesz najwłaściwszą dla siebie i dzieci decyzję.
Ale co by nie było, życzę żeby ułożyło się dla Was jaknajlepiej.
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
a i mam pytanko bo dostałam łóżko i 2 komody dla Marcyśka do pokoju, także dla dzieci meble już ma z głowy
ale jedna taka szeroka sie wydaje ma 60 cm i myślicie ,że da rade na niej sztywny przewijak zainstalować, bo bym wtedy kupiła.?? no i już nie musiałabym na łóżeczko wtedy kupować skoro jest komódka, kurde jak za free to co miałam nie wziąć dobrych mebli jeszcze do domu przywieźli i za przewóz zapłacili, nawet do domu wnieśli..
Livia
Nela
Marcel
-
Cześć
Wczoraj u rodziców całkowita dyspensa od diety cukrzycowej, Aloszka szalał i podskakiwał, chyba nie lubi być na diecie
O, dzięki dziewczyny na namiary na te firmy wysyłkowe, też mi się przyda
FK - ja to chyba tak nietypowo na tym forum, bo jestem za tym aby walczyć o związek... dopóki nie ma osoby trzeciej, albo jakiejś skrajnej patologii, warto. Jeśli się kiedykolwiek tę osobę kochało (a teraz trudno w gniewie się do tego przed sobą przyznać) - warto. Jeśli był czas, że było się z kimś szczęśliwym - warto. Wiem, że czasem potrzebna terapia wstrząsowa (nas o mało nie zniszczyła) ale człowiek po takich bojach zazwyczaj mądrzeje. Łatwo jest zmienić na kogoś innego... tylko, że to tak na prawdę niczego nie zmienia... Myślę, że warto przeczekać emocje i zawalczyć, człowiek kształtuje się i dojrzewa do relacji z drugim przez całe życie. Buduje pewne rzeczy nie po to, aby ciągle zaczynać od początku, moim zdaniem życie na to jest za krótkie.
Życzę Ci dużo siły i mądrości, na pewno większej niż ma Twój partner, abyś mogła nim odpowiednio pokierować, tak już jest, ktoś musi być mądrzejszy.
Co do utraty ojca, to żaden wiek nie jest na to dobry... Moja 30 letnia koleżanka niedawno przeżywała rozwód rodziców, i mimo swojego wieku przypłaciła to depresją. Małe dziecko jednak chyba przeżywa najgorzej, i niestety odbija się to potem na jego funkcjonowaniu w społeczeństwie.
Moja teściowa jest nauczycielką w podstawówce, i ponoć na całą klasę przypadają u niej tylko 4 osoby z nierozbitych rodzinSmutne to...
Madlen222, santoocha lubią tę wiadomość
-
Pati ja wczoraj myślałam co zrobić z przewijakiem, pokój jest mały, a przewijak się by przydał, szkoda kupowac mi typowy, a jak masz komodę szeroką to spoko można na niej przewijak zrobić, popatrz w necie na wymiary przewijaków jakiś sobie dobierzesz.
A co do kopniaków - jak moja Mała śpi czy odpoczywa to już poznaję, a jak wierzga to jest niesamowite, że ma tyle siły, że nieraz widać na brzuchu kopniaki, w ogóle tak jak piszesz Pati z dnia na dzień coraz bardziej czuć to, częstotliwość się zwiększaNo ale ja też zaczęłam jeść cokolwiek słodkiego, no i po owocach moja Mała bardzo ruchliwa.
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Witam niedzielnie:)
Po pierwsze chciałam napisać iż całkowicie zgadzam się z Goplaną odnośnie związków:) W ogóle Goplanka ślicznie to wszystko ujęłaś
Jeśli chodzi o rozwód rodziców to też racja, nie ma odpowiedniego wieku...jak sobie teraz wyobrażę, że moi rodzice mogli by się rozwieść to na samą myśl ściska mnie w żołądku...dla mnie była by to tragedia! A też mam prawie lat 30.
Pati ja myślę, że ta komoda jest ok i bez problemu zamontujesz tam przewijak. Moja komoda chyba też będzie miała taki wymiar a jest z przewijakiem. A jak nie zmieści Ci się przeiwjak to przecież może przykleić specjalnymi "rzepkami" sam ten miękki podkład, wiesz o co mi chodzi...??
Moje dzieci od wczoraj też mnie nie oszczędzają, zrobiły się bardzo aktywne i co raz mocniej czuje te kopniaczki...uwielbiam to uczucie, od razu humor lepszy:)
A tak poza tym wszystkim to wczoraj oglądałam mecz Holandia vs Kostaryka...no i były emocje...wkurzyłam się bo byłam za Kostaryką, a to dlatego iż Holendrzy strasznie zadzierają nosa jeśli chodzi o te mistrzostwa i chciałam aby w końcu przestali uważać się już za mistrzów świata...no ale niestety...mam tylko nadzieję, że nie wygrają tych mistrzostw...
Na dzisiejsze popołudnie mamy zaplanowane z małżonkiem wyjście do KFC w końcu!!! Bo już muszę zjeść!!!xpatiiix3, Goplana, Agusia ;) lubią tę wiadomość
-
No to fajnie, pomierze sobie i może zainwestuje w samą tą mate z gąbką w środku
hehe a pomysleć ,że to początek i jeszcze mocniejsze i bardziej widoczne ruchy będą z tygodnia na tydzień
chociaż mi już brzuchol skacze, mała zaczęła robić dokładnie to samo co Marcel, czyli "baseny" od boku do boku sie odbija hahahaa
A mi jakoś chyba fast foody zbrzydły hahah teraz zaczynam mieć fazę na słodkie ale i na zdrowe i muszę iść na zakupy chyba coś do szamki kupić nawet nie wiem na co dzisiaj ochote mam, nie potrafie się zdecydowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 10:40
Livia
Nela
Marcel
-
dzień dobry dziewczęta w 23cim tygodniu:)
musiałam trochę nadrobić, wczoraj miałam "wychodne" z mężem wieczorem do znajomych:)
Pati - kochana jesteś naprawdę... ja też polecam http://www.wysylajtaniej.pl/ i firmę K-EX, opłata średnio 2 razy niższa, niż innymi kurierami...
FK - co do kłopotów z mężem - widać, że się nie poddajesz, świadczy o tym chociaż terapia, którą przeszliście... też jestem za ratowaniem związku, ale pod warunkiem, że oboje się kochacie, a nie że tylko ty... i że Twojemu mężowi też zależy. Bo jak nie zależy, to za dwoje nic nie zrobisz... w każdym razie trzymam kciuki - i ewidentnie tu wszystkie jesteśmy, żeby wspierać.
Też chcę pliczek!Pati - nie mogłabyś udostępnić na Google Drive tak jak listę listopadówek?
Wczoraj widzieliśmy się ze znajomymi, i się wkurzyłam strasznie. Obie pary mają po dwoje dzieci i rozmawialiśmy o ciąży, zakupach, etc. i ja oczywiście "gówno wiem o zabijaniu"... po co mi w ogóle nowy wózek? i co za głupota, że zwracam uwagę na to, co jem (np. tatara nie jem, a to przecież "Daaaa! jakie jest prawdopodobieństwo, że na coś zachoruje?"), i w ogóle... a już jeden mnie dokumentnie wkurzał, bo NAJMĄDRZEJSZY! i on wie wszystko przecież... nie wiem, czy to ja jestem dziwna, czy świat, ale już z nikim nie mogę rozmawiać o tym, poza tym forum, bo każdy ma swoją najlepszą teorię na to, jak powinnam tę ciążę przeżywać...
no i tak. czas wrzucić składniki na ciasto do maszyny - dziś na obiad pizza:)xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
Hej mamusie. U nas gorąco ledwo dyszę. Wypilismy kawkę zjadlam pol op ciastek z zurawinka i zbieramy na działkę do znajomych:)
Ewelina mam czesto podobne odczucia. A brat mojego meza stwierdził wręcz ze kobiety w ciazy wymyślają sobie, ze sa zmęczone, ze cieżko, ze boli po to zeby chłop zrobił cos za nia. Ręce mi opadły.
Miłego dnia :* -
Mnie znowu wkurza jak wspaniali doradzcy wiecznie wymawiają wspaniałe "zobaaaczysz! skończy Ci sie, zobaczysz co to będzie uuu" no i dobrze! Ja własnie kur..a na to czekam! Staralismy sie o dzidziusia bardzo go pragniemy i nie mozemy sie doczekac!
Ja znowu jak byłam nastolatką i jeszcze pozniej to chciałam zeby rodzice sie rozwiedli wiec jestem inna:)Ale sie nie rozwiedli, sa w separacji, mieszkaja razem teraz jak mieszkam osobno jest mi to juz czasem obojetne. Jak ojciec pije to go nienawidze a jak jest trzezwy mozna pogadac milo sobie posiedziec -
Evik mnie też to strasznie wkur... wszyscy tylko jęczą "o zaraz Ci się skończy beztroskie życie", "zobaczysz jak będzie ciężko", "dziecko to nie zabawka", "jeszcze dwojka!!! jak Ty sobie poradzisz"...no ja pier...brak mi słów!!!
Pati udostępnij, to żadna tajemnicą, wykreśl tylko te imiona obok, bo to raczej nikomu niepotrzebne:) -
dobra zaraz wrzucę tylko chyba do excela to przerzucę tak aby każda jeszcze coś od siebie z boku dodała jeżeli będzie chciała jakis komentarz
A wiecie jak mnie to wku*wia normalnie jak do szkoły jeszcze chodziłam to komentarze nauczycieli i non stop jakiejś koleżanki współczuje Ci dwójka dzieci i tak dalej ,jak sobie poradzisz, nie mogliście poczekać z tym (nie ,bo to Nasza decyzja była) albo ale masz teraz przejebane albo raz pojechałam nauczycielce, bo mnie skomentowała przy obcych ludziach z innej klasy, że jestem nieodpowiedzialna ,bo znowu wpadka, no zgotowała mnie wtedy tak ,że gęby nikt by mi nie zamknął, bo moja dupa moja sprawa będę chciała to zaraz jak urodzę to i o trzecie sie postaram i nikomu nic do tego skoro mnie stać na dziecko to sobie będę miała i 10-oro i o tyle w ten temat wole teraz urodzić odchować i kiedyś wnuki niańczyć a nie płakać po 60, że jeszcze wnuków nie mam i nie dożyje.. o tak jej powiedziałam.. i jeszcze ,że nawet jeżeli jakaś wpadka by była to wcale nie znaczy ,że dziecko sie kocha mniej czy wcale, że bardzo się ciesze ,że będę miała drugie, bo się wystaraliśmy a ktoś mi nie będzie komentował mojego życia skoro nie wie co się u mnei dzieje, no i jeszcze somentowała ,że jak ja mogę swoją babcie wykorzystywać, że ona mi Marcela pilnuje ;oo fajnie wyprowadze sie to stały gość babcia będzie, ze względu an to ,że Marcel to jej jedyny prawnuczek ukochany ona nie potrafi się z Nim na długo rozstać, a żebym zabroniła jej pilnować to obraziła by się na mnie jak nie wiem... wtstarczy nie raz ,że zabiorę małego do siebie do pokoju, żeby się wyciszyłą jak coś ma humorki to mija moment i wpada nie raz z tekstem :"co teraz bedziesz mnie dzieckiem szantażować, zobaczysz Ty coś bedziesz chciała tylko ja Ci Marcela nie oddam.." ahahaha no i tak się zachowuje osoba którą sie wykorzystuje.??Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 13:12
Madlen222, ewelina_d lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Już mam proszę bardzo oto lista od Madlen (ale tylko lista rzeczy bez cen i szt), w raziecuś dopisywać pod spodem jakieś rzeczy lub obok jakiegoś punktu uwagi i sugerowane ceny od razu, ewetualnie może poleca któraś jakąś konkretną markę produkt wypróbowany.??? także dawajcie swoje uwagi fajnie będzie jak bedziemy miały takie wspólne miejsce gdzie można sobie podpatrzeć co mamy a co nie ,ewentualnie co będzie lepsze i co sądzą o tym inne mamy
także chciałabym aby każda mamusia dodała coś od siebie, na pewno Nam to bardzo pomoże
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1f1-w9tNKTTgAgosXQUJMkAUrAHELCctn4ibdn7jJDxA/edit?usp=sharingWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 13:32
Goplana, ewelina_d, e_v_e, Reverie, Lavendula lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Ja zaraz wcinam obiad, potem robimy sałatkę, odpoczywamy, mieliśmy iśc na miasto, ale słońce wyszło, jest za duszno, to pooglądamy filmy.
Też zauważyłam, że każdy chce doradzać, ale dziwne gdy ja o radę nie pytam. Po prostu jednym uchem mi wlatuje drugim wylatuje, czasem pytam koleżanki o dolegliwości w ciąży, albo co warto kupić Maluszkowi, ale co do innych rad narazie nie potrzebuję. I zauważyłam, że jak ktoś mi zakomplemenci, że ładny brzuszek, ładnie wyglądam, to bym uściskała, a jak usłyszę, że mam duży już brzuch, albo na buzi pyza się robię, to wróg nr jeden od razu.xpatiiix3, Goplana lubią tę wiadomość