X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    tabelka jest super:)
    to prawda, jak skumulejmy nasze wszystkie madrosci i wiadomosci wyczytane, to potem nie zostanie nam nic innego niz wydanie tego w formie ksiazki;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 14:05

xpatiiix3, Strupka, Evik, Eve, RewolucjaSięDzieje, FK81, Lavendula lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe dokladnie ewelinka:D

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja Was rozumiem, nienawidzę tekstu ,, teraz to wszystko się zmieni'' fuck nie wpadłabym na to... Tylko dlaczego ludzie nie biorą pod uwagę ze to będzie cudowna zmiana, wyczekana i kochana!!!!!
    W ogóle od czasu jak zaszłam w ciążę to mniej lubię dzieciatych znajomych (tych dalszych), czują się w obowiązku opowiedzieć mi ich ciężkie pierwsze 2,3 lata z życia dziecka.

Powiedziałam mężowi ze jak kiedyś powiem tak do młodych rodziców to żeby mnie zdzielił od raxu :)

Goplana a teraz do Ciebie. Byłam oglądać wózki no i pytałam pana o camarello i tutka to odradził mi obydwu producentów bo (pokazał mi na camarello, tutka chyba nie miał ale podobno są takie same) mają skręcany stelaż śrubami, przyrównał do do roweru na śruby zamiast spawu. No i ze cienki słabej jakości.
    Oczywiście nie chcę wpływać na Twoją decyzję ale zwróć uwagę na ten fakt :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj tam Eforts to wcale nie jest prawdą, że te pierwsze lata to jakas masakra!! wszem wiele się zmieni, bo centrum świata zostanie conajmniej lekko przestawione, ale nie musi się to zmienić na gorsze, ani zamykać w domu czy ograniczać.
    Nasz Szymon idealny nie jest, zawsze miał problemy ze spaniem, mało spał a noce były z wieloma pobudkami, od zawsze jest bardzo żywym dzieckiem a mimo to nie przeszkodziło nam to w życiu towarzyskim, podróżowaniu czy aktywnym spędzaniu czasu.

eforts, ewelina_d, blue00 lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • eforts Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve ja to wiem, dlatego nie mam ochoty tego słychać!!!
    rozwali mnie jedno znajomi mają trzy latkę ,, a już sobie tak nie pojeździcie, z dzieckiem to nie tak łatwo'' ludzie których znamy 10 lat i nigdy nigdzie nie byli!!!!

Ja uważam, że i z dzieckiem można fajnie i aktywnie spędzać czas!!!

Eve lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Eve ja to wiem, dlatego nie mam ochoty tego słychać!!!
    rozwali mnie jedno znajomi mają trzy latkę ,, a już sobie tak nie pojeździcie, z dzieckiem to nie tak łatwo'' ludzie których znamy 10 lat i nigdy nigdzie nie byli!!!!

Ja uważam, że i z dzieckiem można fajnie i aktywnie spędzać czas!!!
    moja kolezanka ma 1.5 rocznego synka i w zasadzie prawie odkad sie urodzil, to zwiedzili cala Polske... oni sa wielbicielami polskiej natury i kultury, maz kolezanki to mediewista-polonista, maja obcykane wszystkie muzea, zamki, atrakcje i w ogole. z malym dzieckiem i bez wiekszych funduszy... DA SIE JAK SIE CHCE!:)

Eve, eforts, RewolucjaSięDzieje, blue00 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w 4, ja maz cora i malenstwo wylegujemy sie od rana w lozku.... I ogladamy sobiie cosik

Madlen222 lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupie gadki z tym podróżowaniem ,ja z 4-miesięcznym Marcelem sama poleciałam do Brukseli pierwszy raz na lotnisku, pierwszy lot ;oo i sama dotrzeć do Brukseli musiałam z walizką wózkiem i 2 torbami podręcznymi ,ale ja to czubek porywam sie z motyką na słońce czy jak to tam sie mówi i dałam radę sama jedna :D o ludzie jak wracałam pamiętam dzięku Bogu poczekali na mnie z ostatnim busem telefon padł nie ma gdzie naładowac mi sie płakać chce bilety wykupione na wszystko (20min czekali mama wydzwaniała i jak wysiadłam z samolotu zdążyłam zadzwonić to im przekazała, że ja już biegne) na lotnisku samolot miał opóźnienie przez burze masakrabyła jakis koszmar następny bym miała o 5,40 i musiałabym spać z Marcelem na lotnisku na siedząco z torbami.. :P pamiętam jak biegłam myslałam, że płuca wypluje marcel pod pacha wysuwa mi się co chwila go podrzucam jedną reką żeby go nie zgubić ,torby dwie na ramionach... walizke i wózek wtedy kurierem wysłałąm do poslki co by się znowu nie męczyć tak jak ja tam na głos klęłam biegnąc do tego busa a potem co do czego nie mogłam złapać oddechu w tym busie ahahahaha i wiecie co nigdy więcej nie wracam samolotem przed ostatnim busem ahahha pierdziele znowu to samo przeżywać, chociaż ta adrenalina i myśl o tym ,że synek przemarźnie mi i bedziemy musieli spac tam dodała mi kopa fajna przygoda była ,oczywiście jak teraz wspominam wtedy nie było mi tak do śmiechu.. :P

A i mierzyłam sie teraz 103cm w obwodzie mam już łoo zaraz będzie, że swojeg wzrostu dobije xD ahahahh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 16:32

misiaczk25, eforts, RewolucjaSięDzieje, FK81 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do dupy z ludźmi, którzy potrafią tylko komentować niepotrzebnie... u mnie jak ludzie słyszą, że będziemy mieć bliźniaki to łapią się za głowę i mówią "o jejku współczuje", "zobaczycie jak to jest"...no kurde, to co mam to zmienić jakoś czy o co chodzi? po co takie teksty??!! nie słucham już tego gadania...

Ja właśnie obżarłam się hot wingsami z kfc i jestem przeszczęśliwa, że w końcu je zjadłam:) UWIELBIAM :)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w niedzielne popołudnie. Ja już dzisiaj po zakupach. Byłam w smyku i kupiłam bodziaki i pół-śpiochy dla małej. Oprócz tego oglądałam wózki i spodobał mi się bebetto luca. Muszę go jeszcze porównać z tako, bo niestety w smyku nie mieli.

Już drugą noc z rzędu budzę się w nocy ze skurczem. Za pierwszym razem był tylko skurcz prawej łydki, ale dzisiaj to już całej nogi i tyłka. Śpię na prawym boku, jak się obróciłam na lewy to trochę puściło, ale i tak trzymało mnie jeszcze do połowy dnia ;/ myślicie, że to może być ucisk żyły czy tylko brak witamin ?

FK zrób co Ci serce podpowiada. Też jestem za ratowaniem rodziny, ale nie kosztem własnego życia i zdrowia. Mam nadzieje, że życie Ci się ułoży :*

Super pomysł z tą tabelką :) bardzo się przydadzą takie przemyślenia :)

rwi37s6.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie apropo sterylizatora. Jest on bardzo potrzebny? Jak często trzeba sterylizować np. butelki, laktatory itp.?

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik chyba raz w tyg ale ja po prostu wygotowywałam butelki raz na tydzień, nie bawiłam sie w sterylizatory :) z resztą mam ten pojemnik do mikrofali i tylko za pierwszy raz wrzuce to a potem nie wiem czy mi się chce wole gorącą wodą przelać i sru :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 19:17

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mama mi powiedzała, dziecko kiedyś żadnych sterylizatorów nie było i się żyło...z tego co ja się orientuje to te sterylizatory to dodatkowy bajer, który nie jest niezbędny...
    Jak się chce to samwemu można wyparzyć butelkę, z resztą ja zamierzam wsadzać je do zmywarki i już...nie sądzę abym przez to zrbiła krzywdę dzieciom....
    czy może się myle?

relgh3714vlmssyj.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja :)

FK - jestem w gronie osób, które są zdania, że o związek trzeba walczyć, oczywiście jeśli jest o co i jeśli ta druga osoba czuje tak samo. Najbardziej potłuczone relacje da się posklejać, a lekarstwem na wszystko jest cierpliwość, zrozumienie i miłość.
    Życzę Wam jak najlepiej kochana, miej siły i wykaż się większą mądrością od chłopa, im często gęsto brakuje empatii i tego 6 zmysłu co do uczuć.
    Będzie dobrze, zobaczysz! :*

Tabelka - ekstra, widzę, że Sroczycha robi karierę ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 6 lipca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie sterylizator był na porządku dziennym, wyparzałam uspokajacze i butelki, jakoś bez tego ani rusz.
    Nie był to żaden problem, pakowałam sprzęty i fruu do mikrofali i tak ze 2 razy dziennie.

Madlen, mama ma rację, ale to to samo gadanie, że "kiedyś kobity w polu rodziły i się dało", a "dzieci rosły na kozim cycku i zdrowsze niż teraz" :D
    każde pokolenie uważa, że następne "wymyśla niepotrzebnie" ;)

Jak dla mnie - sterylizator był NIEZBĘDNY :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja jesteś pierwszą osobą od której słyszę, że sterylizator jest niezbędny...wszystkie moje koleżanki mówią że niepotrzebny badziew...
    Natomiast moja mama jest na czasie akurat i jest bardzo zorientowana i otwarta na nowe rzeczy, ale jest też osobą praktyczną...
    Jeśli Tobie sterylizator przydał się w 100% to super, ja nie mam jeszcze doświadczenia i nie mogę wyrazić swojej opinii więc na razie bazuje na innych...większość osób mówi mi abym tego nie kupowała...no ale zobaczymy.
    Dalej jednak uważam że jak wsadzę butelki do zmywarki to też będzie ok.

relgh3714vlmssyj.png

Wysłany: 6 lipca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Rewolucja jesteś pierwszą osobą od której słyszę, że sterylizator jest niezbędny...wszystkie moje koleżanki mówią że niepotrzebny badziew...
    Natomiast moja mama jest na czasie akurat i jest bardzo zorientowana i otwarta na nowe rzeczy, ale jest też osobą praktyczną...
    Jeśli Tobie sterylizator przydał się w 100% to super, ja nie mam jeszcze doświadczenia i nie mogę wyrazić swojej opinii więc na razie bazuje na innych...większość osób mówi mi abym tego nie kupowała...no ale zobaczymy.
    Dalej jednak uważam że jak wsadzę butelki do zmywarki to też będzie ok.

Ile matek tyle opinii :)
    Musisz sama zobaczyć jak Ci jest lepiej, jak zmywarka traktuje butelki etc. Ja nie próbowałam, także tu akurat nie wiem nic :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja do zmywarki wkładam wszystko i zawsze jest ok, z resztą można kupić butelki które można myć w zmywarce...także myślę , że będzie ok:)

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe no baa a tam chyba jakaś tam temperatura jest nie i to zdezynfekowane .?? ahahaha kiedys program oglądałam co baba w zmywarce gotowała ahahahaah i przy okazji naczynia myła :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra a co z detergentem? zwykle tabletki do zmywarki? cz oddzielnie tylkow wodzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 19:20

desou lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
‹‹ 633 634 635 636 637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ