X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka przeszłas swoje..... Postaraj sie zapomnieć, ważne ze masz Oliwkę i drugiego skarba w drodze. Podziwiam Cie

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem Cie kochana ze był to temat tabu to normalne, ale dokładnie jak napisałaś nie masz sie czego wstydzić Twojej winy tu nie ma, ja też miałam kilka tematów tabu w swoim życiu ale nauczylam sie o tym mówić i nawet mi to pomogło:)

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAdalena mam dziś to samo, brzuch przez ostatnie 3h urósł 10 razy!!! haha...jem, jem i jem... po kfc zjadłam 4 nektarynki, lody, ogóki, potem znowu ostatki z kfc..masakra...zdycham!!! a najlepsze że dalej coś bym pożuła... ale muszę powiedzieć sobie stop!!!

Nastka przykre, że czasami musimy doświadczać takich okrucieństw....ja przed mężem też byłam z chłopakiem 8 lat, mieszkaliśmy razem, zaręczeni byliśmy...kochałam bardzo bo to pierwsza wielka miłośc...on dużó pił, był chorobliwie zazdrosny i robił się agresywny, nie raz dostałam od niego...ale głupia byłam bo wybaczałam...aż w końcu dojrzałam i powiedziałąm dość!!!
    Szczerze powiedziawszy gdzieś mi się to wszystko w psychice odbiło troszkę...niby jest ok, ale malutka trayma pozostała...mimo, że teraz mam cudownego mężą, który nie podniósł by na mnie ręki i tak czuję gdzieś czasami mały niepokój...

relgh3714vlmssyj.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem:).
    Starszy brat Kryśka śpi. Dziś pół dnia na dworze, jakoś mnie to wyciszyło i doładowało akumulatorki.
    Telefony od męża ignoruje, ale nie jestem już całkowicie pewna swej decyzji.
    Dzięki Dziewczyny za słowa otuchy, wsparcie i swoje opinie.
    Goplana, łezka mi sie w oku zakrecila jak przczytalam Twoj tekst, madrze napisane.
    Nastko, jesteś dzielna i silna, nowym udanym zwiazkiem Bog Ci wynagrodzil to co przeszlas z tatmtym draniem.
    Musze sie wyciszyc do konca, poczekac az emocje opadna i nie podejmowac pochopnie ostatecznego ciecia, bo to za powazna sprawa.
    Nie jestem szczesliwa, ale moze faktycznie da sie to jeszcze wszystko naprawic, sama nie wiem.
    maz jest odpowiedzialny, dba o to, zeby nam niczego nie brakowalo, pod wzgledem materialnym, ale niestety nie mam w nim oparcia, brakuje mi czulosci, troski, opieki, zwlaszcza teraz.
    Wymaga ode mnie ,zebym byla nei wiadomo jak twarda, nei mam prawa sie zalic, miec gorszego dnia, zle sie poczuc, bo jetsem matka, a wg niego matki sa niezniszczalne. Boli mnie to ze po tygodniu nieobecnosci wpada niczym inspekcja sanitarna, patrzy po katach czy wysprzatane, peirwsze slowo po przyjsciu, zamiast jak sie czujesz( ktorego i tak wogle nie uslysze) to zrob mezowi kawe..
    Pisalyscie kiedys, ze partnerski podizal obowiazkow tzreba sobie wywalczyc, ale ja juz nei mam sil, przed slubem byl inny, nie bylo dla niego ujma na honorze odkurzyc czy raz na jakis czas ugotowac obiad, teraz nawet cholernej kawy sobie nie zrobi..
    Wiem, byc moze w obliczu wiekszych problemow, ktore maja inni to sa pierdoly, nie pije, nie zdradza, ale te pierdoly bola mnie.I nie wiem jak to zmienic.

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz przejde na tryb dzieciowy:) . Sterylizatora nie miałam, i nie zamierzam, jak bylo trza butelki wyparzylam wrzatkiem.
    Laktator mialam, ale bodaje po roku zdecydowalam go sie uzyc po raz pierwszy i nie wychodzilo mi, godzina dojenia i 10 ml mleka, poddalam sie, karmilam do 1,5 roku i jakos obylam sie bez, ale teraz jakby mi wpadla jakas uzywka, to bym przyjela, moze tamten model byl jakis felerny, albo zabraklo mi cierpliwosci po prostu.
    Przewijak mialam miekki, kladlam go po prostu na podlodze, albo kanapie, jak nie byl potrzebny szedl w kąt.

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK też by mnie to bolało i teraz rozumiem Cię w 100%. Mój poprzedni też właśnie taki był i również nie mogłam tego znieść...wiem jaki to typ faceta...kurcze to on chyba musi się zmienić bo nie sądzę, że będziesz to w stanie zaakceptować, prawda?

relgh3714vlmssyj.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, no wlasnie musialby sie zmienic, ale ja po malu trace nadzieje, ze tak bedzie.

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja Cie nastka rozumiem, nie wyobrażam sobie czegos takiego u mnie mąż robi duzo za mnie jest troskliwy tak naprawde to tylko ja i teraz dziecko maja dla niego znaczenie, mimo wielu innych wad...ale to jest najwazniejsze ta bliskosc czułość troskliwośc. Wcale nie przesadzasz i nie porównuj ze inni mają moze gorsze problemy, Ty masz taki i jest najwazniejszy! Popracuj moze jeszcze sie zmieni, jakis bunt zastosuj, skoro dzwoni teraz to jednak nie olewa sprawy, powiedz co czujesz czego oczekujesz i jak nie zmieni to koniec, moze takie ultimatum?przetrzymanie?

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana niestety sama nic nie zdziałasz...on też musi chcieć:)

relgh3714vlmssyj.png
  • misiaczk25 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dziewczyny :) Witam się z rana nie było mnie cały weekend ale czytałam was na tel.
    Chyba każda kobieta spotkała kiedyś na swojej drodze jakiegoś debila ja też byłam w toksycznym związku który skończył sie tragicznie nie będę opowiadała bo to nie nadaje się dla kobiet w ciązy ale powiem jedno że zapłacił za wszystko 5 czerwca go pochowali. A ja teraz mam wspaniałego męża :)

Nastka to nie twoja wina co się stało i nie masz się czego wstydzić

Evik trzymam kciuki za twojego tatę

FK ja nie chcę za bardzo się wtrącać bo ty sama wiesz najlepiej jak między wami jest ale ja na twoim miejscu rozstałabym się na jakiś czas niech zobaczy co stracił i przekonasz się jak zareaguje czy będzie walczył o Ciebie i się starał czy nie a jak mu nie zależy to będziesz miała odpowiedź a żeby walczyć o związek to dwoje musi chcieć sama nic nie zdziałasz.

A ja kończę kawkę i zbieram się do pracy :/ Tak mi się nie chce spałabym cały dzień

Miłego dnia wszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 07:43

Evik lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69555.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja wyjątkowo rano:D bo za chwilke ruszamy po rodzicow i na Sprawę, trzesę się od samego rana. Narazie powietrze taaakie milutkie chłodne ale już pogosynka zaspiewała co bedzie pózniej!! Nieee!;/ Miłego dnia kochane:*

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • paula1234 Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik- trzymam kciuki za pozytywne dla Twojego Taty rozstrzygniecie sprawy:-)

w57v9n730utmu24b.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!! :)

Obudziłam się dziś cała w stresie - jutro mam "połówkowe" i strasznie się denerwuję czy wszystko będzie w porządku z naszym maleństwem... Niestety badanie dopiero jutro o 18:30 - i jak tu nie zwariować?????

Evik - trzymam kciuki!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty, musi być dobrze:)

dzień dobry dziewczęta! ja się dziś bardzo ucieszyłam z rana, bo przytyłam!:) 0.7kg w 10 dni, no w końcu! bo ostatnio moja waga i brzuch stały w miejscu, lekarz pyta, czy w ogóle jem. no jem, tylko nie jestem w stanie jeść więcej, niż zwykle... jak to ciężko nam dogodzić - tyjesz - źle, nie tyjesz - też źle;)

dziś też do lekarza, niech zobaczy jak tam moja szyjka, bo macica nadal twardnieje, i moje dziecko wtedy z nią walczy bardzo i okłada pięściami, a do tego hicksy mi się zaczęły...

miłego dnia:)

Dotty84 lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Dzień dobry!! :)

Obudziłam się dziś cała w stresie - jutro mam "połówkowe" i strasznie się denerwuję czy wszystko będzie w porządku z naszym maleństwem... Niestety badanie dopiero jutro o 18:30 - i jak tu nie zwariować?????

Evik - trzymam kciuki!
    Z pewnością wszystko jest ok :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba wreszcie wybraliśmy model wózka!!
    Zdanie zmienialiśmy wielokrotnie, w czołówce znalazł się Hartman i Tako Extreme.

Patrząc na najbardziej optymalny stosunek jakości do ceny - zwyciężył TAKO EXTREME!
    Jedyny mankament: waga, ale do przeżycia :)

Kolor: 07B

http://www.tako.net.pl/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=207&virtuemart_category_id=39

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    błękitny jest śliczny :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    chyba wreszcie wybraliśmy model wózka!!
    Zdanie zmienialiśmy wielokrotnie, w czołówce znalazł się Hartman i Tako Extreme.

Patrząc na najbardziej optymalny stosunek jakości do ceny - zwyciężył TAKO EXTREME!
    Jedyny mankament: waga, ale do przeżycia :)

Kolor: 07B

http://www.tako.net.pl/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=207&virtuemart_category_id=39

:D Diabelski :)
    Wygląda fajnie - jak wypadł na testach indywidualnych w sklepie? Prosimy o recenzję :)

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efforts - co za smutne wieści z tym głupim Tutkiem... i co ja tera zrobię, chyba muszę go zobaczyć jeszcze raz, wezmę męża i przedyskutujemy sprawę... najgorzej, że już się nie zastanawiałam nad wózkiem, bo myślałam że już po problemie :D W rezerwie miałam jeszcze Jedo w wersji eko-skóra, który bardzo zachwalają moje 3 kolezanki, ale to nie to samo... :|

eforts lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ładny ale dla mnie kiepski kosz na zakupy:)Musze mieć większy z moimi możliwościami:):)

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
‹‹ 635 636 637 638 639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ