X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Goplanko jak się czujesz, jak Twój bark?

Dziewczyny na jakiej wysokości macie macicę, wyskoczyły Wam już pępki? U mnie gdzieś na wysokości pępka mam właśnie.

Dzięki Kochana, ze mną już lepiej :) Na szczęście to pewnie była neuralgia od przewiania, bo od kręgosłupa by tak szybko nie przeszło...

U mnie dno lekko powyżej pępka, może z 1 palec, pępek sam też jakiś taki rozciągnięty... ale jeszcze nie wystaje :)

Viviana lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej zupaztytki:) witaj
    Evik jasne, ze możliwe:) moja czesto kopie mnie po dole;) najcześciej jak jestem na spacerze wtedy okopuje pecherz i cała resztę;)
    U nas pada, chłodno i przyjemnie. Troche oddechu od upałów.
    Co do naciecia mialam na mysli nacięcie ze wskazaniem a nie profilaktycznie. Jesli bedzie potrzeba nie bede sie upierać, ze nie chce. Po pierwsze zdrowie mojego dziecka jest dla mnie najwazniejsze, po drugie wole 2 tyg posiedzieć na gumowym kole, niz pozniej do konca zycia ponosić konsekwencje.
    Viviana moja macica jest ok 2-3palce nad pępkiem. Poki co jeszcze nie wyskoczył, ale zrównał sie z reszta;)
    Mała kopie coraz wyżej, lada moment dostanę po żebrach;)

zupaztytki lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana mi osobiście podoba się ten zwyczaj jak pisałam byłam w Anglii na takim czymś fajne zabawy itd ale u nas to jak narazie ma opinie że snoby robią takie imprezy aby sie upodobnić do amerykanów. moja kuzynka akurat dostała cała wyprawkę bo tyle ludzi było u niej a też jej ne chodziło o prezenty tylko o spędzenie troszkę czasu razem i żeby na chwilę zapomnieć że czeka ją poród jeszcze.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myślicie ochraniaczach do łóżeczko, bo sa rożne opinie i już sama nie wiem:/

w57vhgqsvnsaad78.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BabyShower jest fajną sprawą, ale jak grono kobiet wie co to i "jak to się je", inaczej będą posądzenia właśnie o "snobizm", "wysępienie prezentów" etc.
    Z takimi się spotkałam komentarzami na jednym takim zlocie, było mi strasznie przykro, że koleżanki świeżo upieczonej mamy zamiast cieszyć się miło spędzonym czasem w głowach liczyły ile pieniędzy musiały wydać etc. Dusiłam się z nimi straszliwie, nie moje klimaty zupełnie!

Czasami kobiety z fitnessu, robótek czy innych kółek wykazują się większą empatią i kulturą niż najbliższe towarzystwo, ja odpuszczam baby shower, z tego względu, że u nas praktykuje się luźne odwiedziny "wpadaj_kiedy_chcesz" i tak sobie rodzina ze znajomymi krąży, jednego takiego zlotu chyba bym nie ogarnęła ;)

Goplana, mada_lena, Madlen222 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki - witaj, gratuluję Małego Księcia,
    uroczy nick, myślałam, że jesteś Ślązaczką (ta "tyta" mnie zmyliła;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 11:01

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się Was nadgonić :) My znów u Babci w górach wciągamy świeże powietrze. Wczoraj ponad 8km spacerek, a dziś zapuchnięta lewa kostka - wiązać fakty ?? :)
    Udało mi się dostać skierowanie do endokrynologa - wizyta w poniedziałek, ciekawe co powie na to podwyższone TSH.

pozdrawiamy z gór

Goplana, RewolucjaSięDzieje, Nata, Maga31, KUNIAK lubią tę wiadomość

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e wrote:
    Dziewczyny co myślicie ochraniaczach do łóżeczko, bo sa rożne opinie i już sama nie wiem:/

Są super,
    te mniejsze na początek (pasują do kołysek także), nie zakrywają całego łóżeczka, a te większe 3,60 m na potem,
    ochraniają (przynajmniej częściowo) newralgiczne części ciała dzieciaczka i fajnie zdobią mebelek:)

Goplana lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    Udało mi się Was nadgonić :) My znów u Babci w górach wciągamy świeże powietrze. Wczoraj ponad 8km spacerek, a dziś zapuchnięta lewa kostka - wiązać fakty ?? :)
    Udało mi się dostać skierowanie do endokrynologa - wizyta w poniedziałek, ciekawe co powie na to podwyższone TSH.

pozdrawiamy z gór

Zazdroszczę!!!!!:):):)
    gdzie się "wspinacie"?

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Są super,
    te mniejsze na początek (pasują do kołysek także), nie zakrywają całego łóżeczka, a te większe 3,60 m na potem,
    ochraniają (przynajmniej częściowo) newralgiczne części ciała dzieciaczka i fajnie zdobią mebelek:)

Też mi się podobają :) Ja zamówiłam i do kołyski i do łóżeczka... tylko kołyski i łóżeczka jeszcze brak mimo zamówienia... do września :/

jftycms.png

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Też mi się podobają :) Ja zamówiłam i do kołyski i do łóżeczka... tylko kołyski i łóżeczka jeszcze brak mimo zamówienia... do września :/

To te białe słodziaki, które wklejałaś kiedyś? ciekawe dlaczego tak długo trzeba na nie czekać :)
    Posyłaj tu wzory ochraniaczy, które zamówiłaś, ale już! :):):)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana, moja macica jest dobre 3 palce nad pępkiem. Jak mi się brzuch napnie, to bardzo dobrze widać. Do tego rozlała się na boki jakoś, z czego jestem trochę niezadowolona, bo uroku to nie dodaje. Czuję synka w bardzo dziwnych miejscach. Potrafi mnie kopnąć w pachwinę czy w odbyt, szalone dziecko. W tych bokach najlepiej go czuję, jak się przeciąga to jednocześnie po lewej i prawej dostaję. Pępek nadal w środku, ale coraz płytszy. Trzeba się z nim powoli pożegnać :P

Ja nie widzę opcji baby shower. W Pl większość osób faktycznie postrzega to jako "wyłudzanie prezentów". Jeśli koleżanki miałyby mi to zorganizować, to spoko, ale ja nie mam ochoty na ogarnianie imprezy w chacie ;)

Viviana, mada_lena lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę!!!!!:):):)
    gdzie się "wspinacie"?

jesteśmy w Rabce-Zdrój :) Tężnia solankowa, park zdrojowy, gofry lepsze, niż nad morzem i Gorce z Beskidem Wyspowym na wyciągnięcie ręki :)

RewolucjaSięDzieje, Goplana, Madlen222, Maga31 lubią tę wiadomość

• pinsleepe Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja, tytka to po poznańsku!

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    góry jak ja zazdroszczę gór morze mam na codzien i szczerze już mi się znudzilo i bym się zamieniła. Ochraniacze też mam kupione fajnie wyglądają a i jak dzecko się kręci w łóżeczku to się az tak nei obija.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e wrote:

Ja będę kupować, bo to jednak ochroni Małą by nie wkładala nóżek i rączek między szczebelki, żeby się nie uderzyła itp.

relgkrhm1ojs0ctn.png

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe wrote:
    Rewolucja, tytka to po poznańsku!

Po śląsku też:)
    http://szl.wikipedia.org/wiki/Tyta

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skąd wy wiecie gdzie macie macicę? :) Wiem głupie pytanie ale ja naprawdę nie wiem :)

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupaztytki witamy w listopadówkach :) i gratuluje synka :)

201411191762.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To te białe słodziaki, które wklejałaś kiedyś? ciekawe dlaczego tak długo trzeba na nie czekać :)
    Posyłaj tu wzory ochraniaczy, które zamówiłaś, ale już! :):):)
    No właśnie nie wiem czemu aż tak długo... :/
    Wszystko kupiłam w ten sam deseń, plus dodatkowo jeszcze jeden komplet z prześcieradełkiem do kołyski na czerwono, bo to kolory mojej sypialni :) a pewnie tam głównie będzie stała kołyska.

oh4ie8bgjbb2_t.jpg
    zh85gvqj5fz5_t.jpg
    96forex5cu7x_t.jpg
    fyb7pd6jg9gv_t.jpg
    p6pdntkfo5px_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 11:16

blue00, mada_lena, RewolucjaSięDzieje, lkc, Mamadomina, Nata, Strupka, Maga31 lubią tę wiadomość

jftycms.png
‹‹ 771 772 773 774 775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ