Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Viviana wrote:Goplanko jak się czujesz, jak Twój bark?
Dziewczyny na jakiej wysokości macie macicę, wyskoczyły Wam już pępki? U mnie gdzieś na wysokości pępka mam właśnie.
Dzięki Kochana, ze mną już lepiejNa szczęście to pewnie była neuralgia od przewiania, bo od kręgosłupa by tak szybko nie przeszło...
U mnie dno lekko powyżej pępka, może z 1 palec, pępek sam też jakiś taki rozciągnięty... ale jeszcze nie wystaje
Viviana lubi tę wiadomość
-
Hej zupaztytki:) witaj
Evik jasne, ze możliwe:) moja czesto kopie mnie po dole;) najcześciej jak jestem na spacerze wtedy okopuje pecherz i cała resztę
U nas pada, chłodno i przyjemnie. Troche oddechu od upałów.
Co do naciecia mialam na mysli nacięcie ze wskazaniem a nie profilaktycznie. Jesli bedzie potrzeba nie bede sie upierać, ze nie chce. Po pierwsze zdrowie mojego dziecka jest dla mnie najwazniejsze, po drugie wole 2 tyg posiedzieć na gumowym kole, niz pozniej do konca zycia ponosić konsekwencje.
Viviana moja macica jest ok 2-3palce nad pępkiem. Poki co jeszcze nie wyskoczył, ale zrównał sie z reszta;)
Mała kopie coraz wyżej, lada moment dostanę po żebrach;)zupaztytki lubi tę wiadomość
-
Goplana mi osobiście podoba się ten zwyczaj jak pisałam byłam w Anglii na takim czymś fajne zabawy itd ale u nas to jak narazie ma opinie że snoby robią takie imprezy aby sie upodobnić do amerykanów. moja kuzynka akurat dostała cała wyprawkę bo tyle ludzi było u niej a też jej ne chodziło o prezenty tylko o spędzenie troszkę czasu razem i żeby na chwilę zapomnieć że czeka ją poród jeszcze.
-
BabyShower jest fajną sprawą, ale jak grono kobiet wie co to i "jak to się je", inaczej będą posądzenia właśnie o "snobizm", "wysępienie prezentów" etc.
Z takimi się spotkałam komentarzami na jednym takim zlocie, było mi strasznie przykro, że koleżanki świeżo upieczonej mamy zamiast cieszyć się miło spędzonym czasem w głowach liczyły ile pieniędzy musiały wydać etc. Dusiłam się z nimi straszliwie, nie moje klimaty zupełnie!
Czasami kobiety z fitnessu, robótek czy innych kółek wykazują się większą empatią i kulturą niż najbliższe towarzystwo, ja odpuszczam baby shower, z tego względu, że u nas praktykuje się luźne odwiedziny "wpadaj_kiedy_chcesz" i tak sobie rodzina ze znajomymi krąży, jednego takiego zlotu chyba bym nie ogarnęła
Goplana, mada_lena, Madlen222 lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
zupaztytki - witaj, gratuluję Małego Księcia,
uroczy nick, myślałam, że jesteś Ślązaczką (ta "tyta" mnie zmyliła;))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 11:01
zupaztytki lubi tę wiadomość
Udało mi się Was nadgonić
My znów u Babci w górach wciągamy świeże powietrze. Wczoraj ponad 8km spacerek, a dziś zapuchnięta lewa kostka - wiązać fakty ??
Udało mi się dostać skierowanie do endokrynologa - wizyta w poniedziałek, ciekawe co powie na to podwyższone TSH.
pozdrawiamy z gór
Goplana, RewolucjaSięDzieje, Nata, Maga31, KUNIAK lubią tę wiadomość
-
e_v_e wrote:Dziewczyny co myślicie ochraniaczach do łóżeczko, bo sa rożne opinie i już sama nie wiem:/
Są super,
te mniejsze na początek (pasują do kołysek także), nie zakrywają całego łóżeczka, a te większe 3,60 m na potem,
ochraniają (przynajmniej częściowo) newralgiczne części ciała dzieciaczka i fajnie zdobią mebelek:)
Goplana lubi tę wiadomość
Lavendula wrote:Udało mi się Was nadgonić
My znów u Babci w górach wciągamy świeże powietrze. Wczoraj ponad 8km spacerek, a dziś zapuchnięta lewa kostka - wiązać fakty ??
Udało mi się dostać skierowanie do endokrynologa - wizyta w poniedziałek, ciekawe co powie na to podwyższone TSH.
pozdrawiamy z gór
Zazdroszczę!!!!!
gdzie się "wspinacie"?
RewolucjaSięDzieje wrote:Są super,
te mniejsze na początek (pasują do kołysek także), nie zakrywają całego łóżeczka, a te większe 3,60 m na potem,
ochraniają (przynajmniej częściowo) newralgiczne części ciała dzieciaczka i fajnie zdobią mebelek:)
Też mi się podobająJa zamówiłam i do kołyski i do łóżeczka... tylko kołyski i łóżeczka jeszcze brak mimo zamówienia... do września
-
Goplana wrote:Też mi się podobają
Ja zamówiłam i do kołyski i do łóżeczka... tylko kołyski i łóżeczka jeszcze brak mimo zamówienia... do września
To te białe słodziaki, które wklejałaś kiedyś? ciekawe dlaczego tak długo trzeba na nie czekać
Posyłaj tu wzory ochraniaczy, które zamówiłaś, ale już!
Viviana, moja macica jest dobre 3 palce nad pępkiem. Jak mi się brzuch napnie, to bardzo dobrze widać. Do tego rozlała się na boki jakoś, z czego jestem trochę niezadowolona, bo uroku to nie dodaje. Czuję synka w bardzo dziwnych miejscach. Potrafi mnie kopnąć w pachwinę czy w odbyt, szalone dziecko. W tych bokach najlepiej go czuję, jak się przeciąga to jednocześnie po lewej i prawej dostaję. Pępek nadal w środku, ale coraz płytszy. Trzeba się z nim powoli pożegnać
Ja nie widzę opcji baby shower. W Pl większość osób faktycznie postrzega to jako "wyłudzanie prezentów". Jeśli koleżanki miałyby mi to zorganizować, to spoko, ale ja nie mam ochoty na ogarnianie imprezy w chacieViviana, mada_lena lubią tę wiadomość
-
RewolucjaSięDzieje wrote:Zazdroszczę!!!!!
gdzie się "wspinacie"?
jesteśmy w Rabce-ZdrójTężnia solankowa, park zdrojowy, gofry lepsze, niż nad morzem i Gorce z Beskidem Wyspowym na wyciągnięcie ręki
RewolucjaSięDzieje, Goplana, Madlen222, Maga31 lubią tę wiadomość
-
RewolucjaSięDzieje wrote:To te białe słodziaki, które wklejałaś kiedyś? ciekawe dlaczego tak długo trzeba na nie czekać
Posyłaj tu wzory ochraniaczy, które zamówiłaś, ale już!
Wszystko kupiłam w ten sam deseń, plus dodatkowo jeszcze jeden komplet z prześcieradełkiem do kołyski na czerwono, bo to kolory mojej sypialnia pewnie tam głównie będzie stała kołyska.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 11:16
blue00, mada_lena, RewolucjaSięDzieje, lkc, Mamadomina, Nata, Strupka, Maga31 lubią tę wiadomość