X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie może czym się różni becik od rożka?

w57vhgqsvnsaad78.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja wrote:
    Dziewczyny,pomóżcie! Bebetto Flavio czy Expander Mondo? Bo już sama nie wiem.

Zerknij sobie na Babyactive Shell eko :) ja się w nim zakochałam i widziałam na żywo, dotykałam jeździłam i doznałam szoka. Super wózek, amortyzator tak mięciutki ze można dziecko pobujać, do tego super wygląd.

Amnezja lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e wrote:

Wg mnie to tylko nazwa zamienna. Chyba, że becik to coś w rodzaju długiej poduszki.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • caśka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:

1h8p07.jpg

nfk9on.jpg

Ale masz brzuchola ogromniastego :DDDD

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ja jestem przeciwna kiszeniu chorych w domu :), pod warunkiem że nie ma gorączki i czują się na siłach, niezbyt forsujący spacer na świeżym powietrzu czemu nie. Lepiej unikać tylko wszelkich zbiorowisk ludzkich, bo tam łatwo o nadkażenie innym dziadostwem, no i zaraża innych :)
    Po Klacidzie, ani Summamedzie nie powinno być wysypki jeśli chodzi o mononukleozę. Może oczywiście wystąpić zwykła reakcja alergiczna na klarytromycynę, ale to wątpliwe jeśli kiedykolwiek w życiu brał Klacid albo pochodne i dobrze tolerował.
    Czyli pojawiły się plamy na dłoniach i stopach? Zobacz czy to są krostki (z punkcikiem ropy), czy to tylko plamy? Czy występują jeszcze gdzieś?
    W bostonce typowymi zmianami są grudki i pęcherzyki wypełnione płynem lub ropą (wtedy już krostki), występują w obrębie jamy ustnej, często też okolicach skóry ust, na dłoniach i stopach i często w szparze międzypośladkowej - czyli pasowałoby. Zmiany w gardle są trochę inne niż przy typowym paciorkowcu, ale na pierwszy rzut oka ciężko je rozróżnić.
    Jeśli wysypka występuje obficie na tułowiu, to jeszcze można brać pod uwagę szkarlatynę, co byłoby dla Ciebie bardziej korzystne :) CRP wiele pokaże.
    Masz rację, patogeny mogą być wszędzie, ale pamiętaj, że właściwie tylko Ty jesteś w stanie załatwić im transfer do swojego organizmu :) Nie dotykaj nosa, oczu i przede wszystkim ust, zanim nie umyjesz rąk :) Trzymam kciuki coby Cie nie wzięło.

no na pośladkach i właśnie pomiędzy są to kropki - malutkie czerwone, dużo i swędzące - w pierwszej chwili obstawialiśmy nawet owsiki - wymaz poszedł czekamy na wyniki- na stopach takie plamy tylko na piętach i na kilku palcach - takie jak "krew pod skórą" - na tułowiu nic niema - laryngolog szkarlatynę wykluczył - czytam o mononukleozie ale badała mu wczoraj brzuszek i też mi nie pasuje - klacid brał kilka razy w życiu - zresztą jak inne i nic mu nie było..

kurcze dziewczyny ale macie tempo pisania - staram się was nadrabiać ale ciężko być w tematach - niby siedzę w domu ale chorubska synka + niekończący remont i ciągłe sprzątanie mnie absorbuje..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • caśka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    no na pośladkach i właśnie pomiędzy są to kropki - malutkie czerwone, dużo i swędzące - w pierwszej chwili obstawialiśmy nawet owsiki - wymaz poszedł czekamy na wyniki- na stopach takie plamy tylko na piętach i na kilku palcach - takie jak "krew pod skórą" - na tułowiu nic niema - laryngolog szkarlatynę wykluczył - czytam o mononukleozie ale badała mu wczoraj brzuszek i też mi nie pasuje - klacid brał kilka razy w życiu - zresztą jak inne i nic mu nie było..

kurcze dziewczyny ale macie tempo pisania - staram się was nadrabiać ale ciężko być w tematach - niby siedzę w domu ale chorubska synka + niekończący remont i ciągłe sprzątanie mnie absorbuje..

Moja mama takie coś podobnego ma od słońca, tyle że jej wyskakują na dłoniach i podbiciu stopy, że aż strupy się robią i czasem krwawi.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia, ja przerabiałam tą bastońską chorobę z moimi chłopakami jakiś czas temu. Zaczęło się od tego, że starszy syn zaczął narzekać na straszne swędzenie stóp. Aż płakał, więc na drugi dzień pędem do dermatologa prywatnie bo się przestraszyłam, że jakaś grzybica czy coś mu się przypałętała.Oglądał go dokładnie zaglądał nawet w gardło, i zdiagnozował właśnie to. Zauważył też w buzi kilka krostek i przypomniało się nam, że dzień wcześniej mówił, że go boli dziąsło w jednym miejscu i że chyba się zadrapał długopisem trzymając w buzi.
    Lekarz kazał tylko w razie swędzenia smarować tym pudrem w płynie co na ospę. Żadnych innych leków na to nie ma. Powiedział,że to podobny wirus co wywołuje ospę, ale różni się tym że na ospę choruje się raz a to można jeszcze złapać. Na drugi dzień drugi syn miał już gorączkę i krostki ale tylko na pupie i w okolicach ust. Pamiętam jeszcze że mówił, że choć choroba minie na zewnątrz, czyli nie widać nic, to najwięcej tych zarazków ją wywołujących i zarażających jest w kale, więc dokładnie myć ręce po korzystaniu z wc.

Goplana lubi tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e wrote:
    Ostatnio się pytałam o to mamy, bo widzę, że nawet w sklepach czy na aukcjach allegro te nazwy są używane zamiennie. Ale różek jest kwadroatowy lub trójkątny i po zawinięciu wygląda jak rożek http://pl.m.wikipedia.org/wiki/Becik#/image/Plik:New-born_Tomáš_(1).jpg.
    A becik to taki prostokąt jak tutaj http://pl.dawanda.com/product/50435026-Becik-tradycyjny-z-troczkami-z-lnu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 22:46

e_v_e lubi tę wiadomość

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    Zerknij sobie na Babyactive Shell eko :) ja się w nim zakochałam i widziałam na żywo, dotykałam jeździłam i doznałam szoka. Super wózek, amortyzator tak mięciutki ze można dziecko pobujać, do tego super wygląd.

Chyba muszę zobaczyć na żywo.A tak się cieszyłam,że mam już tylko 2 do wyboru :) (a było 6)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe caska gdzie tam ogromniasty ale jest różnica jak babeczka moja sie wykręca hehe zależy jak leży :) juz matulki podoganialy rozmiarem hehe ni jestem sama mojnn szczęście ciut się wstrzymał z rosnieciem :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa wrote:
    Izia, ja przerabiałam tą bastońską chorobę z moimi chłopakami jakiś czas temu. Zaczęło się od tego, że starszy syn zaczął narzekać na straszne swędzenie stóp. Aż płakał, więc na drugi dzień pędem do dermatologa prywatnie bo się przestraszyłam, że jakaś grzybica czy coś mu się przypałętała.Oglądał go dokładnie zaglądał nawet w gardło, i zdiagnozował właśnie to. Zauważył też w buzi kilka krostek i przypomniało się nam, że dzień wcześniej mówił, że go boli dziąsło w jednym miejscu i że chyba się zadrapał długopisem trzymając w buzi.
    Lekarz kazał tylko w razie swędzenia smarować tym pudrem w płynie co na ospę. Żadnych innych leków na to nie ma. Powiedział,że to podobny wirus co wywołuje ospę, ale różni się tym że na ospę choruje się raz a to można jeszcze złapać. Na drugi dzień drugi syn miał już gorączkę i krostki ale tylko na pupie i w okolicach ust. Pamiętam jeszcze że mówił, że choć choroba minie na zewnątrz, czyli nie widać nic, to najwięcej tych zarazków ją wywołujących i zarażających jest w kale, więc dokładnie myć ręce po korzystaniu z wc.

dzięki za wpis - no ja właśnie też wyczytałam że zaraża 14 dni więc czeka mnie ze 3 tygodnie niepewności czy się nie zaraziłam no i podstawowe pytanie czy to wogóle to ..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • caśka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja zobacz bo naprawdę super ten wózek. Ja tez juz mialam na 100% wypatrzony inne ale jak ten zobaczylam to od razu wiedzialam ze nedzie idealny. Nie dosc ze super wygląda zwłaszcza dol wózka, ktoś bardzo mądrze pomyslal, wygląda na lekki i delikatny, żywa kolorystyka, super material, zwłaszcza w środku gondoli, material bardzo mięciutki i przyjemny w dotyku, taki trochę misiaty. I ta lekkość w prowadzeniu, jedna reka obracałam wózek wokól jego osi.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no powiem Wam, że mój brzuch też rośnie, tak mnie wywaliło przez tydzień że każdy mówi wow! no ja sama jakoś się nie mogę przyzwyczaić, ogólnie jest mi jakoś ciężko już i czuję się jak staruszka jakaś, do tego te cycki jak u krowy no dziwnie mi jakoś ...chciałabym poćwiczyć ale na tym CHCIAłABYM się kończy :(
    mam okropna zgagę wieczorami...mnie się podoba wózek bebetto silvia i coraz bardziej jestem na niego nastawiona bo ma dużą spacerówkę...w sumie coś jest w tych ochraniaczach i chyba faktycznie sa zbędne jak dziecko się jeszcze nie wierci po całym łózeczku, więc sobie chyba faktycznie daruje...dzisiaj na kolację zjedliśmy pierogi z jagodami, kupne ale bez konserwantów i faktycznie wyglądały i smakowały jak mamine :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj dostalam od męża książkę, ogólnie to chciał mi zrobić niespodziankę i myslał że dojdzie zanim pójdę na glukozę, no ale doszła dzisiaj więc po ptokach, tak czy siak niespodzianka i tak była:-) zobaczymy jak sie będzie czytało, niestety tytułu Wam nie napiszę bo jest w domu a my śpimy u teściów ze względu na babcie dwie...

rfnnk6n.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do tego ta nakladka na gondole zapinana na zamek i podzielona na dwie części, nie musisz odpinac calej tej pokrywy gondoli zeby wyciagnac dziecko, wystarczy ze polowe odkryjesz i juz masz dostęp do malucha. Fajne tez rozwiązanie torby pod wózkiem. Cala torba zapinana na zamek, nic ci nie wyleci a ni nikt nie zaglada ci w zakupy i nie ukradnie z wózka nic.

mada_lena lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka a który model wybrałaś i jaki kolorek?? jeeezzzzuuuu płonę!! wykończy mnie ta zgaga!! chyba jednak bez rennie się nie obejdzie..

rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa juz znalazłam wpis, wózek owszem spoko ale nie podoba mnie się ten daszek w muszelki i ta torba jakoś...wydziwiam wiem :p to będzie bardzo ciężki wybór coś czuję...

rfnnk6n.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    mnie się podoba wózek bebetto silvia i coraz bardziej jestem na niego nastawiona bo ma dużą spacerówkę...w sumie coś jest w tych ochraniaczach i chyba faktycznie sa zbędne jak dziecko się jeszcze nie wierci po całym łózeczku, więc sobie chyba faktycznie daruje...dzisiaj na kolację zjedliśmy pierogi z jagodami, kupne ale bez konserwantów i faktycznie wyglądały i smakowały jak mamine :-)

Też dzisiaj oglądałam :) Bardzo ładna,tylko dla nas za bardzo udziwniony stelaż.Największą spacerówkę miał expander mondo ale to raczej wózek dla wysokich rodziców.

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak udziwniony, bo nie zwróciłam uwagi?? :-) expander mondo ma mniejsze wymiary spacerówki niż silvia. Chociażby długość oparcia to rożnica 7 cm. Ogólnie to mnie się podoba większość wózków, ale do każdego znajdę jakies małe ale...ehhh powiedziałam Pani w sklepie że najlepiej by było jakby np gondola była od riko nano a spacerówka od bebetto...uśmiała się ze mnie :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 23:27

desou, Milaszka lubią tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wspolczuje u mnie dzisiaj tez meeeeeega zgaga dawno tak nie miałam aż kwasem do buzi mi się wracało... A jeszcze jak mała kopnie po żołądku to niedobrze mi... Także nadrabiam za Was mdłości teraz które u mnie krótko trwały na poczatku...

Ja to lece Lulu bo jutro wracamy do domu a poki co jeszcze prawie caly dzień w Kołobrzegu Nas czeka i jedziemy w nocy także z rana w domu po 10 będziemy w końcu swoje łóżko ale będę tęsknić za tym słonkiem i morzeeeem.. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 23:36

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 778 779 780 781 782 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ