X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana, w moim labie nie akceptują cytryn, a moja gin też powiedziała, żeby nie brać cytrynki, bo może zaburzyć wynik. A tak liczyłam na pomoc tego kwaskowatego smaku! W każdym bądź razie, na glukozę idę dopiero za jakieś dwa tygodnie, więc teraz jeszcze korzystam i żrę słodkie ;)
    Madlen, dobrze, że już jesteś!
    Ja zasiadam przed kompem, bo zlecenie mi wpadło, ale muszę się Wam przyznać, że coraz mniej chce mi się pracować :P
    Miłego!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 09:21

Viviana, Madlen222 lubią tę wiadomość

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Madalena no jeśli pozwalają z cytryną to chociaż będzie lemoniada i jakoś to wypiję. Zastanawiam się co tu robić 2 godziny w labo, ale nudy hehe. Te duszności sa fakt okropne, łapią mnie ze 2 razy przed spaniem potem jak już dobrze usnę to nie budzą mnie.

Martinka to zapytaj gina właśnie o te duszności, mnie mój gin mówił, że to normalne, choć bardziej się zaczynają w III trymestrze gdy macica wyżej, a wczoraj lekarka rodzinna mówiła, że wg niej to też normalne, brzuch idzie wyżej, ale jednak zleciła mi sporo badań co by wykluczyć jakieś niedobory. Ciekawe co Ci gin powie na wyniki glukozy, może tylko jakaś dieta.
    Właśnie ja się boje tego że wyśle mnie na kolejne badania.. W tym miesiącu już zapłaciłam za badania 150 zł, bo niestety gin prywatnie.. No i do tego dochodzą jeszcze oczywiście wizyty..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 09:22

201411191762.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana jak to co bedziesz robic pisać z nami tu forum ;)

zupaztytki, Viviana, ÓptimusPrime, Lavendula lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati socjal na opał zwiększy się jak się mała urodzi bo spadną Wam dochody wtedy na osobę. Dostaniesz też becikowe część możesz przeznaczyć też na opał. JA Oliwkę wychowywałam też sama pierwsze 3 lata mieszkałam sama też w zimnym mieszkaniu miałam 1000zł z alimentami i dawałam rade odmówiłam sobie bluzeczki, nowego telefonu, tableta itp ale opał był. U nas ogrzewanie na gaz było więc rachunki co miesiąc wychodziły po 600zł niestety. Dasz rade napewno możesz iść do mopsu (jak moja przyjaciółka) po dodatek do żywności to jakieś 200zł na miesiąc ale zawsze możesz to też przeznaczyć na opał. JAkieś wyjście się napewno znajdzie. A jeśli masz być z kimś takim kto nie potrafi szanować to nie ma co się męczyć. Mój też idealny nie jest ale po ostatniej awanturze poszedł troszke po rozum do głowy i zmienił do mnie podejście widze że na niego działa słowo "odchodze mam cię dość" jeszcze u nas pozostaje kwestia finansowa ale czekam do 10 jak nie kolejna awantura będzie niestety aż sie wkońcu nauczy żyć w rodzinie.

zupaztytki, ÓptimusPrime, xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek,
    Oznajmiam,ze te noc moge smialo zaliczyc do przespanych - zombie bylo tylko 4 razy w nocy w WC.:-)
    Powodzenia na wizytach przeroznych!

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Optimus zazdroszczę ci.. Mój mnie dzisiaj ciągle budził z krzykiem "czułaś czułaś on teraz kopnął?" i tak w kółko.. Moje odpowiedzi że śpie i nie czułam niestety nie pomagały.. bo on twierdził że jak mogę spać skoro jego to obudziło.. To pewnie była pomsta za te ostatnie dni kiedy ja go budziłam żeby zrobić mu na złość..

ÓptimusPrime, zupaztytki, xpatiiix3, mada_lena, lkc, Maga31, desou lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj,Maaartinka,ale fajnie!Swietnie,ze Twoj tak reaguje!My od wielu lat mamy osobne koldry,kazdy spi na swojej stronie.Ja na dodatek,jak moj sie przewrace budze sie i odruch obronny mam albo brzuch zaslaniam,albo twarz.Bo moj Sr strasznie sie rzuca w nocy po calym lozku i nie raz juz mnie walna lokciem w twarz.A i ostatnio to tak sie rozklada na lozku,ze juz kilka razy bylam jedna noga "na parterze". A pozniej twierdzi,ze on spi i nie odpowiada za swoje ruchy,a jak ja nie spie,to ja powinnam uwazac. Wot!

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tylko łokcie mi wystawia jak nie pozwole mu się objąć :) wtedy zawsze w łep z niego dostanę :) chociaż ostatnio zaczęłam go mega mocno szczypać jak zobacze takiego łokcia i widzę że mimo że śpi to coraz rzadziej trzyma tak ręce :)
    A swojemu może daj spać przy boku? Wtedy on będzie spadał bo ciebie będzie chroniła ściana :)

201411191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam po drodze z powrotem załapałam się na darmowy prysznic :D hehe a bardziej chyba jakby ktoś lal wiadrami na łeb wodę ,powodzie na ulicach ;) a Marcysio jak się cieszył ;))

Nastka kochana masz racje może nie będzie tak źle w sumie faktycznie i tak już mała będzie to będę więcej dostawać ;) jak teraz daje rade na luzie z babcią ;)

Madalenka właśnie nie jest wpisany muszę składać sprawę od razu o ustalenie ojcostwa alimenty i pozbawienie praw bo po co ma mieć je skoro i tak ma w dupe syna od prawie roku juz Go nie widział... ;o

Kurde wiecie muszę po prostu Wam podziękować za wsparcie, bo potraficie pod budować. na duchu jak nikt inny ,jesteś szczęśliwa ,ze trafiłam na to forum i że na wątek który założyłam dołączyło tyle wspaniałych mamuś, jestem Wam na serio bardzo wdzięczna buziam i całuje wirtualnie ;**

Na lutowym starym nie spotkałam się z taka atmosferą bo ze tak powiem były grupki które tylko sobie kibicowaly..?! Nie utrzymuje z Nimi kontaktu tylko z jedna mamusia ;) bo reszta się przekrzykiwala które dziecko jest lepsze które ma więcej zębów i szybciej zaczęło chodzić i się usunęłam ;oo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 09:51

maaartinka, Viviana, ewelina_d, ÓptimusPrime, Lavendula, zupaztytki, mada_lena, desou, pinsleepe lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati walcz o alimenty przede wszystkim! Myśle że tutaj nie ma co się unosić honorem w końcu to też jego dziecko to niech płaci! Jeden i drugi :) A przynajmniej dzieciaczek będzie miał więcej :)

xpatiiix3, mada_lena lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maartinka, u mnie przy scianie sie nie da -maly pokoj, wiec lozko moze stac tylko 'na srodku' kazdy z nas ma przestrzen I podloge po bokach :)

• Viviana Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati masz rację, ja tez się cieszę, że trafiłam na to forum, razem jest łatwiej, podoba mi się, że nikt tu nikogo nie straszy czarnymi wizjami i każda o każdej pamięta :) no i każda jakieś inne doświadczenie ma i się nim dzieli :)

xpatiiix3, zupaztytki, mada_lena lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie razem jest łatwiej przede wszystkim jak gnębią jakieś dolegliwości czy coś.. Każdy coś doda i odrazu się wyjaśnia że żadna z nas nie jest z niczym sama :) i to jest super :) oby tak dalej :)

Viviana, zupaztytki, mada_lena lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, tylko najpierw ustalenie ojcostwa i alimenty, a potem pozbawienie wladzy rodzicielskiej. jak razem to zrobisz, to alimentow nie dostaniesz, a jak najpierw jedno a potem drugie to:
    "Pozbawienie obojga lub jednego z rodziców władzy rodzicielskiej nie oznacza ustania obowiązku alimentacyjnego. Zgodnie bowiem z art. 128 ustawy z dnia 25 lutego 1964 r. Kodeks Rodzinny i Opiekuńczy (Dz. U. 1964, Nr 9, poz. 59) obowiązek dostarczania środków utrzymania, a w miarę potrzeby także środków wychowania (czyli właśnie obowiązek alimentacyjny) obciąża krewnych w linii prostej (czyli np. rodziców) oraz rodzeństwo. Poza tym pamiętać należy o treści art. 133 KRO, zgodnie z którym rodzice obowiązani są do świadczeń alimentacyjnych względem dziecka, które nie jest jeszcze w stanie utrzymać się samodzielnie (chyba że dochody z majątku dziecka wystarczają na pokrycie kosztów jego utrzymania i wychowania).
    Pozbawienie władzy rodzicielskiej wiąże się jedynie z ustaniem obowiązków i praw składających się na treść owej władzy, nie ma jednakże wpływu na obowiązek alimentacyjny wiążący się z pochodzeniem; zarówno obowiązek alimentacyjny, jak i możliwość dziedziczenia istnieją w dalszym ciągu niezależnie od tego, kto sprawuje władzę rodzicielską."

ale najpierw musi byc wladza rodzicielska i alimenty...

i z R zrobilabym to samo, nawet jak sie pogodzice... jak to mowia "kochajmy sie jak bracia, liczmy sie jak żydzi", nie jestes w stanie przewidziec jaki numer odwali, a dzieci nie zywia sie powietrzem, a pampersy nie rosna na drzewach... oczywiscie, jesli nie bedzie wspolnoty malzenskiej:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 09:58

ÓptimusPrime, lkc, Viviana, xpatiiix3, zupaztytki, mada_lena, KUNIAK lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, no teraz to bedziesz miala zabawy! Jak ten Twoj M nie bedzie sie stawial na rozprawy, beda nerwy.a z tego co pisalas, to niezly malolata I jeszcze na zlosc będzie robić. Ale teraz to koniecznie wpisz R jako ojca. I alimenty od razu. Nawet z nim nie dyskutuj

Tak, jak profesjonalnie ujela to ewelina :) Sluchaj nas Pati :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 09:59

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie PAti przypomniało mi się coś Ty jako osoba ciężarna nie pracująca bo dopiero szkołę skończyłaś możesz pozwać R o alimenty dla siebei ale musisz złożyć wniosek na dniach bo to już 3 trymestr. Jak Ojciec mojej mnie pobił w ciąży i zostawił z niczym to adwokat mi polecił podać go o alimenty ale ja byłam głupia i uniosłam się honorem i nie podałam. Będzie musiał łożyć na Twoje utrzymanie albo wzrócić Ci część poniesionych kosztów np badań lekarzy itd.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana :) Kosiara za oknem szaleje, aż uszy więdną, więc trzeba było się zwlec z łóżka i wstać.

Pati, widzę, że z R zrobiło się niewesoło - dasz radę bo silna z ciebie kobitka! A On niech nie myśli, że tak łatwo się wywinie z obowiązków ojcowskich! jak nie chce wychowywać to niech przynajmniej płaci...Może jak zobaczy Nelcię to się "nawróci" i pójdzie po rozum do głowy...

wff2trd8302o6ogx.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Pati, no teraz to bedziesz miala zabawy! Jak ten Twoj M nie bedzie sie stawial na rozprawy, beda nerwy.a z tego co pisalas, to niezly malolata I jeszcze na zlosc będzie robić. Ale teraz to koniecznie wpisz R jako ojca. I alimenty od razu. Nawet z nim nie dyskutuj
    tylko jak Pati wpisze R do aktu, to nazwisko z automatu jego bedzie nadane, a Pati chce swoje...

mozna zrobi manewr, ze wpisuje, dziecko ma nazwisko R, a potem przy pozbawianiu praw urzedowo zmienia nazwisko na swoje, i chyba to jest nawet tansza opcja niz najpierw sprawa o ustalenie ojcostwa.

Ewelina
    hhojzmj.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina a nie można normalnie uznać ojca a nazwisko dziecku dać swoje?
    Ja tak właśnie chciałam zrobić..

201411191762.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zeby wpisac R to on musi sie na to zgodzic, bo nie maja slubu. moze to byc uznanie ojcostwa zanim dziecko sie urodzi albo po narodzinach. jesli nie bedzie chcial po dobroci to pozostaje sad i sadowe ustalenie ojcostwa.

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ