X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Rokss:-)
    ja właśnie do tej pory nie znam płci, bo lekarz też mi powiedział, żebym się na nic nie nastawiała, także z wyprawka stoję w miejscu.

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka sporo faktycznie, milo mi ze ktoś ma więcej niż ja :P
    Mikado też podgonilas. Ja również +12 bo od trzech tygodni nic się nie zmieniło. Albo nawet trace bo dziecko rosnie

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :)
    Roks to ciekawe ze jeszcze,lekarz nie,wie..a chodzIsz na nfz? Moj mi juz w 12tc powiedzial co wstępnie bedzie.. Ale ja chodzę prywatnie i sprzęt dobry maja.. Serduszko juz w 6tc słyszałam ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz izulkaa, to nawet nie wiedziałam że tak może być, dzięki za info :-) Ty kluseczka z 6 kg? Oj zamien się że mną ;-) mój też mówi na mnie kuleczka, ale tak właśnie wyglądam i mówi jeszcze że się tocze :-\

• Sajgonara Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moodliszka, to mąż Ci pomoże jak się Michasiem zajmie a Ty sobie ćwiczyć będziesz. Mój M jak mówię że jestem gruba to mówi ,,głupia jesteś, a nie gruba, w ciąży jesteś!'' i czasem miło mi to słyszeć i się uśmiecham, a czasem mówię "to jak w ciąży, to juz nie muszę jak człowiek wyglądać? "

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala,jak możesz cieszyć sie cudzym nieszczęściem hehe :)zartuje :-*

Modliszka u mnie tez,cellulit..ale lepsze to niż rozstępy... Bo ich ponoc,nie da się pozbyć..
    Moj tez obiecuje ze będę miała zawsze trochr czasu dla siebie tez :)
    Ale zobaczymy czy zapal nie minie :P twierdzi ze pól dnia z corka będę ćwiczyć.. (fakt zr dobre ćwiczenie i wymówek nie bedzie ) a jak wróci z pracy to z nim będę ćwiczyć w łóżku hahaha ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała,a jak Was podczytywalam to zawsze mi razniej było że Ty też tyjesz :-P a teraz zrobiłas mnie w bambuko i zostalam sama <nonono>

• Aga_502 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Aga o to chodzi?
    http://unggravid.blogspot.com/2010/03/hur-man-syr-ett-babynest.html

Mała, dziękuje o to chodziło :)
    Jak się teraz okazało mam tę stronę zapisana w tablecie tylko nie umiałam odszukać :)

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała czarna Ty teraz ze swoją wagą to nie podskoczysz bo dzidziore wielką masz i nie wiadomo czy wrześniówką nie jesteś! :-)

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Birdroneczka kuleczka nie kluseczka :P ale motyw ten sam :P
    No uwierz ze cycki moje same chyba waza z 8kg :P
    Startowa waga to jakos 58 tzn tyle miałam w 8tc :P
    Niestety na sam,brzuch mi nie,idzie :P alr trudno.. Jakis przeżyje :P ruszać tez się coraz,gorzej.. Moj musi mi pomagać wstac nie raz,bo masakra z tym,cielskiem :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rokss Znajoma

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam wam zdjecie wstawic z usg tego 2d tylko one bylo w 19 tygodniu a nie umiem z tableta wstawic chyba ze w miniaturke ustawie ;) bo laptop w naprawie ... chodze na nfz do gina i on ma wlasnie stare usg ze tylko widac bicie serducha a na lepszy sprzet zapisal mnie dopiero za 3 tyg i tam powie mi na 100% . Nastawilam sie na corunie a on mnie teraz tak zdziwil ehh a propo tycia dziewczyny ja tez tyłam duzo od wizyty do wizyty na poczatku 2kg a ostatnio 4 i 4 a teraz odstawilam sol nie sole ziemniakow ani nic i przytyłam tylko 2 kg przez 4 tygodnie nawet nie wiecie jaka ulga i motywacja do dalszego nie solenia potraw hehe

Karolciaaa ;** (03.11.2015r.)
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roks tez przestalam solić ziemniaki :P moj ubolewa nad tym ale trudno:P

Rokss lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulkaa, piszę z tableta i samo mi wyrazy zmienia :-\ mnie też czasem pomaga z łóżka wstać :-D a solic, nie sole...buu :-(

Rokss lubi tę wiadomość

• mikado Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    178 cm wzrostu a startowalam z wagi +/- 83-84 kg nigdy szczupla nie bylam ale dobicie do setki mnie przeraża. Warzylam dwa lata temu tyle co teraz ale w 7 tyg praca w Austrii w hotelu dala mi rade i 12 na minusie po powrocie odnotowalam. A teraz ewidentnie mi dupa rośnie choć siostra mówi ze ciut uda mi przytylu a tak wszystko brzuch do przodu. No ale jak patrzę na zdjrcia z 6 Tc a teraz to mnie krew zalewa.. Aaa i mąż tez obiecuje ze będę miała dwa razy w tygodniu wychodne na fitnes albo silownie to mi karnecik fundnie :P

Rokss lubi tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Rokss Znajoma

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zainwestowałam w garnek na parze i na dole jemu sole (sol morska) a moje sie na parze dochodza hehe a zupe np najpirw odlewam sobie a pozniej doprawiam...no i jak widac to moje zdjecie z usg ja tam widze cipulke a wy??

• Rokss Znajoma

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam 177cm startowalam z waga 85 bo przytyłam juz 5kg zanim zaszłam w ciaze po odstawieniu tabletek a teraz juz 14kg na plusie a tu jeszcze 2 i poł miecha ;-) w pierwszej ciazy przytylam 26kg !! ale po porodzie od razu 8kg spadło tzn dziecko łozysko wody itp ;-)

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedroneczka1910 wrote:
    A w tyłek i uda też Ci poszło? Bo mnie masakrycznie :-\

Na szczęście nie szczególnie..każdy mi mówi że szczupło wyglądam a czy mówią szczerze :P

Ja mam 12 kg na plusie od początku ciąży

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha nie cudzym nieszczęściem tylko wy takie chucherka tutaj ze czułam się wyobcowana :D teraz mam 64kg
    nie robcie ze mnie wrzesniowki ja was proszę :P podczytalam w październikowych mamach i mam nadzieję na koniec października.
    Ciekawe jak tam Zorro po wizycie.

Co do płci to przy Laurze dowiedziałam się dopiero gdy urodziłam to dopiero było przeżycie ;)
    A propos Lauty- maz właśnie zawozi ja do przyjaciolki na noc. Trochę się stresuję bo to pierwszy raz :P

moremi lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to nie jestem sama hehehe w kupie raźniej z taka waga. To moja pierwsza ciąża jest a szwagierka mi dalej wróży 30 kg na plusie a ja wątpię ze 18 jeszcze przytyje do porodu :P bym musiała nie wiem ile w siebie wpychać a ja jem 4 posiłki dziennie piaty to owoce na podwieczorek do słodkiego tez mnie nor ciągnie jakos bardzo czasem cos zjem a tak to jem jak przed ciaza.

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sajgonara, no dokładnie :) choć tak jak pisze Izulka, zobaczymy czy zapał do ćwiczeń zostanie na takim poziomie co jest teraz :D pewnie, że miło od męża coś takiego usłyszeć :) choć mój ostatnio strzelił gafę, ale nawet nie potrafiłam być na niego zła. Mianowicie coś do mnie świrował, a ja zaczęłam się wykręcać, że nieeee przestań, gruba jestem! Taki hipopotam ze mnie! I mój mąż zamiast dyplomatycznie odpowiedzieć, że nie wcale nie, to do mnie: no to cooooooo! Haha :D wiem jednak ze nie miał nic złego na myśli, a poza tym powiedział to tak słodko, że zaczęłam się śmiać :D

Izulka, dokładnie, z rozstepami przewalone. Swojego czasu szybko roslam w okresie dojrzewania i rozstępy się pojawiły głównie na wewnętrznej stronie ud. Ale one mają takie swoje dni. Raz je bardzo widać, a raz mniej :p mimo wszystko nie przeszkadzają mi, bo nie wyglądają tragicznie. Brzuszek odpukać rozstępy oszczedzily i myślę, a raczej mam nadzieję, że tak zostanie.

Ach, przełożyłam wizytę na dzień wcześniej i to w ostatnim momencie. Ledwo mnie wcisnęła :p także mogę z mężusiem jechać pod kościół :D

izulkaa lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
‹‹ 1048 1049 1050 1051 1052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ