X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_502 wrote:
    Nowe mamy proszę o podanie terminu porodu i płci dziecka w celu uzupełnienia tabelki :)
    Termin porodu wg USG 8 listopad. Płeć nadal nieznana :-(

Cześć Ryska :-)

A ja wrocilam do domku, godzinę temu.dziewczyny pojechały do klubu ale ja jednak sobie darowalam, siedzialam tam cały czas na tylku i brzuch mi się zaczął spinac więc nie będę ryzykować.

Lece Spac bo jutro rano pobudka i szykowanie na wesele.
    Dobranoc mamuski ;-) !

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka dobrze, że sobie odpuscilas...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka dołączam się do dolegliwości. I zgaga jak cholera. I młody buszuje i psoci ehh najtrudniejsza nocka w ciazy

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Cebulka, te niespokojne nogi do mnie znów powróciły. Nie tak bardzo jak wczesniej ale jednak...

Ja już wróciłam z urodzin, a mężuś poszedł w miasto z wszystkimi. Mam nadzieje, że jutro będzie żył. Ehh.. tyle mnie omija, ale brzuch mam taki twardy i napięty, że chwilami myślę, że go rozerwie.

Wracając miałam misje- mój brat postanowił się zaręczyć, więc dał mi klucze do mieszkania, miałam rozrzucić róże po mieszkaniu i zapalić świeczki- wyszło super. Mieszkanie na szczęście nie zdąrzyło spłonąć zanim się pojawili :) Dostałam od razu zdjęcia pierścionka na paluszku, który oczywiście sama wybierałam :D

Rozmarzona, zorientuj się dookoła z tym wózkiem- tak jak mówią dziewczyny. Ja swój zamówiłam w środę i czeka się 5 tygodni !! Spróbujcie też znaleźć najtańszą stronkę. Mój najtaniej wychodził na dino wózki, na bobo 200 zł droższy. A w sklepie na miejscu jeszcze 200 zł drożej. Zamówiłam samą spacerówkę, bo gondolki wylicytowałam już w czerwcu, ale zgadałam się z mamą bliźniaków i pożyczyłam jej te gondolki-w zamian za ciuszki po jej bliźniaczkach- mam nadzieje, że mi je odeśle( jest z gór a ja z nad morza), bo zaufałam obcej osobie a któraś z Was pisała, że dobre koleżanki kazały płacić za własny kombinezonik. Ja za te gondolki zapłaciłam 800 zł, choć są warte więcej, mam nadzieje, że nie zawiodę się. Lubię wierzyć w ludzi. Bo jak nie to będzie płacz i zgrzytanie zębów, że nie ma w czym dzieci wozić...

Rozmarzona lubi tę wiadomość

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze spicie cieszę się :) i przejmuje wartę.
    Mpj wrócił, pies szaleje, mi się chce płakać rzygac i co jeszcze.
    Skonczona maruda

Olcia dawaj fotki wózka ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ją nie śpię. Obudził mnie deszcz i nie mogę usnąć, ale za to fajnie chłodno.

moremi lubi tę wiadomość

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia ciekawa jestem jaka spacerowke zamowilaa dla dziewczyn - zdradzisz?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry to ja się dzisiaj przyznam że spałam jak zabita i zaraz idę spać dalej :)

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry po nieco nieprzespanej nocy ....

Witam sie w 7miesiacu :)

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej.
    U mnie noc przespana za to dzisiaj nie moge usiasc mała czuje tak nisko ze szok i przeszkadza mi to zeby sie wygiac do siedzenia. Matko co robić bo to dziwne uczucie jak cos blokuje

Oliwka wczoraj wybyla do babci na weekend wiec jestem sama z Lenka w domku. Mała teskni za siostra i to bardzo chodzi i szuka jej i woła "Buba buba"

Wczoraj mojemu przyczepielam liste zakupów dla małej na lodówke to sie za glowe złapał. I stoi i glosno mysli za chwile woła "dziubek toc to jeszcze z 6tysi musze miec"
    Nie wiem jak on to wyliczyl ale niech mu bedzie ja tam widze 2,500:P:P:P:P

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko! Dziewczyny, też nie mogłam wczoraj za cholerę zasnąć :-\ już takie nerwy miałam, myślałam że tylko ja tak mam, a Tu widzę że mialyscie podobnie.

Cebulka też uważam, że dobrze że nie pojechalam jednak :-)

Mała, wymiotowalas??

Olcia, mam nadzieję że się nie zawiedziesz :-)

Skarb, a co tam u Ciebie? Jakoś tak zamilklas ostatnio.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, nie wiem czy komuś się przyda ale wrzucam :-) od 7 września maja być takie kulki świecące w biedrze, coś jak cottonballs. 20 szt za 35 zł :-P

http://www.biedronka.pl/pl/press,id,326,title,Domowe-metamorfozy

haen, Zorro, olcia88 lubią tę wiadomość

• aparatka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo a ja sama sobie zrobilam takie kulki szybko i łatwo sie robi a mam kolorki jakie chcialam na balkonie

MW26 lubi tę wiadomość

ug376iyelyb9zcc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to z czego się robi te kulki, aparatka ;-) ? Ty to zdolniacha jesteś więc się nie dziwie, że już takie zrobiłas :-)

• aparatka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mozesz zrobic z kordonka albo zeby bylo szybciej z bandarza:)klej wikol i lampki na choinke

ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmuchasz baloniki na wielkosc okolo 6cm srednicy nawijasz na niego kordonek badz bandarz a potem maczasz w kleju vikol. Czekasz az wyschnie przebijamy balonik i gotowe. Jak chcesz z bandarza to do miseczki nalewasz kleju i wciskasz troszke farbki i tak powstaje kolorek. Szybko sie to robi :)

biedroneczka1910, MW26 lubią tę wiadomość

ug376iyelyb9zcc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak o tym piszesz to wydaje się to rzeczywiście łatwe i proste ale coś czuje że z moim talentem nawet nie mam co marzyć na fajny efekt :-P

• anet Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam mamusie :) a w szczególności nowe mamusie :)
    dziewczyny jak u mnie jest dziś cuuuudownie, nie ma słońca :D można normalnie żyć!
    lecę zaraz, na targ po pomidorki na przeciery
    wczoraj upiekłam ciasto, które sie mi nie udało i całe poszło do kosza, co za ból:/

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedroneczka moja Lolka ze mna robila a ma 5 lat wiec łatwe to jest bardzo dasz rade:)

biedroneczka1910 lubi tę wiadomość

ug376iyelyb9zcc9.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za noc :/ zgagę miałam taką, że miałam ochotę rzucić się z balkonu. Już mleko nie pomogło, o 1 poszłam po rennie, no i po jakimś czasie odpuściła. No to jak zgaga odpuściła, to siku byłam 5 razy. W międzyczasie czasie budził mnie deszcz jakby tsunami miało się zaraz wedrzeć do mieszkania. A pomiędzy rewelacjami Młody buszował w brzuchu i spać nie dał. O 7 mężuś juz wyspany, nieświadomy, że ja nie, włączył sobie tv, zaczął się krzatac, a ja już nie miałam szans na drzemkę. Wyglądam jak zombie.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
‹‹ 1145 1146 1147 1148 1149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ