Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie też pomału się prasuje. Szwagierka wzięła rzeczy do siebie i w chwili wolnego mi to ogarnia.
Kurcze w szkole juz jakiś typek zaczepia i bije Patryka:( on nauczony żeby się nie bić i szanować innych ale jak ktoś go uderzy to przecież musi jakoś zareagować. Szkoda ze te dobre zasady wpajane naszym dzieciom maja się nijak do dzisiejszych czasów:/ -
Molcia, kurcze to faktycznie nieprzyjemna sprawa ;/
A z tych przyjemnych to samych wspanialosci zycze Kochana!
Paolka, taki etap,ze coraz ciezej bedzie cokolwiek robic.
Ja sie przyznaje bez bicia,ze juz nawet mi sie nie chce nic robic jak zaraz zaczyna brzuch bolec i wgl zmeczona po jednej czynnosci,ze szok.
Kucnac po cos to tez masakra i Meza do tego wykorzystuje
No nic robic cos trzeba nie ma wyjscia,ale nie powiem naprawde robi sie powaznie
Ginger, masz racje czasem trzeba nagiac zasady tak by Twoj synek nie mial ciezko w szkole i niech sie broni.
Jak ktos go uderzy i sie nauczy to juz koniec taki sie nie odczepi.
Niech odda kopniaka to nastepnym razem sie porzadnie gnojek zastanowi co robi.
Mala, zapasy jak na wojne hihi
Pewnie w takiej ilosci nie przenosi Ci wszystkiego Malutka chyba,ze masz tu rozne wielkosciMolcia, perelka89 lubią tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Patryk mi to w domu powiedzial wiec nie rozmawialam z panią. Ale umówiłam się z nią ze w pt będę przychodzić po materiał z całego tyg żeby nie miał zaległości po takiej nieobecności to wtedy z nią porozmawiam. A co do tego chłopaka to już mnie koleżanka uprzedzala ze będą z nim problemy bo miała go w grupie w przedszkolu.
Rozmarzona dokładnie tak mu powiedzialam ze jak go uderzy to niech mu odda ale mamy umowę ze o wszystkim mi mówi i wspólnie zastanawiamy się jak rozwiązać dany problem.
Rozmarzona, perelka89, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Ja wlasnie wracam ze slubu, jednak sluby w piatki pracujace to dziwna sprawa:)
Ginger powiem Ci, ze moje siostrzenice tez nienauczone oddawania i ta najstarsza jeszcze jest typem, ktory ustapi i bedzie chciala lepiej dla innego dziecka niz siebie samej. Jak siostra mi opowiadala, ze na Lato w miescie (gdzie nie znala dzieci), podczsd obiadu "zajela" sobie miejscd czapka i poszla po jedzenie, a jakies inne dziecko jej zrzucilo i walnelo tekst w rodzaju "juz tu nie siedzisz" no serce mi peklo...a to i tak nie bylo cos strasznegk (tzn.nic fajnego, ale dzieci potrafia gorsze rzeczy robic/mowic) i bardzo sie boje, jak bede prEzywac takie sytuacje wzgledem swojego dziecka. Siostrzenica nic nie powiedziala, tylko odpuscila, nie poszla do pani (zreszta moze te dzieci bardziej by jej dokuczyly potem), zadna pani tez tego nie widziala...tyle dobrego, ze powiedziala o tym rodzicom, a to juz ich praca nad obupolnymi relacjami zaprocentowala.
Molcia szalonej 18tki:)Molcia, perelka89 lubią tę wiadomość
-
coś w tym jest że III trymestr TEZ (bo u nas wszystkie
) jest męczący. Ja się łapię na tym, że przy zlewie jakoś daleko przez brzuch mam do kranu
Rozmarzona zapasy po mojej córce- jak się moja mama dowiedziała, że będziemy mieli dziecko miesiąc przed maturą, to leczyła "depresję" kupując małej ciuszkibiedroneczka1910, Rozmarzona, perelka89, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Zobaczymy porozmawiam z wychowawczynia. Szkola dostala ocene dzieci z przedszkola a ocena tego chlopaka pozostawia wiele do zyczenia. Wszyscy mieli z nim problemy. Nietety matka glupsza od dziecka i na wszystkie uwagi nauczycielki reagowala : to wasz problem ze nie umiecie sobie z nim radzic itp. Nic do niej nie docieralo:/ wlasnie rozmawialam z ta kolezanka moja i mi wszystko powiedziala o nich wiec wyglada to nieciekawie:/ matka tak samo problematyczna jak dziecko:/ bedzie ciezki orzech do zgryzienia. chlopak o ponad glowe wiekszy od patryka i z tego co sie dowiedzialam jak wpadnie w agresor to sie obawiam ze moze zrobic krzywde komus:( nie chce zeby przez jakiegos jednego gnojka patryk zrazil sie do szkoly:/
i sie zaczely problemy szkolne kuzwa. -
Dużo zależy od wychowawcy. Przerabialiśmy ten temat w szkole z dziewczynka. Strasznie zazdrości Nati wszystkiego i bardzo dokuczała mojej. Odnajdywanie to nic, ona wręcz zastraszala inne dzieci aby tylko nikt z moją się nie bawił,czy rozmawiał. Wzorowa bo rodzice płacą pani za 5 i 6 . Moja wygrała konkurs i co z tego jak daliśmy łapówki. Dostała się do zespołu, bo łapówkę daliśmy. Takich przykładów było tysiące. Doszło do tego, że Nati płakała, brzuch bolal,wymioty na hasło idziemy do szkoły. Niestety pani w 1-3 nie widziała problemu. Dopiero w czwartej klasie po kolejnym incydencie powiedziałam wychowawczyni,że daje 3 dni na wyjaśnienie sprawy, a później idę na policję. Powiem Wam,że to co wyszło później przeszło najśmielsze oczekiwania. Jak ta dziewczynka zastraszala inne dzieci aby zrobić na złość mojej. Były rozmowy z pedagog,psycholog,wychowawca,dyrektor. Ona kłamała w żywe oczy, aż w końcu pękła jakaś dziewczynka i zaczęła opowiadać,ze to wszystko co mówi Wiolka to kłamstwo. Że tak robiła Wiolka względem Natalki. Po tym pozostałe dziewczynki zaczęły mówić. Problem się rozwiązał, a ja pół roku chodziłam z Nati do psychologa
Tak miała obniżoną samoocenę na swój temat. Najgorsze w tym wszystkim było to, że rodzice tej dziewczyny nie widzieli problemu. Wręcz mieli pretensje,ze jak mogłam poruszyć temat w szkole.
Dlatego Ginger walcz od samego początku. Nie życzę nikomu aby jego dziecko przeszło, to co moje.
Jak zgłosiłam problem i powiedziałam Nati o tym, to ona się rozplakala i powiedziała Dziękuję Mamo. -
U nas w przedszkolu tez byla taka dziewczynka co innym dokuczala i uwazala sie za najmadrzejsza i widze ze znowu jest w grupie mojej. Ale u nas Pani reaguje na jej wybryki takze sie az tak nie musze martwic. Moja Oliwka mialam w zreszłym roku taki miesiac ze nei chodzila i nei chcial powiedziec dlaczego nei chce isc az wkoncu pekła poszlam do Pani porozmawialam z nia i bylo jzu dobrze potem
Za to jak robilismy urodzinki mojej na stadninie konnej to ta jedna dziewczynka nie zostala zaproszona tak troszke jej noska utarlismy. -
Nie mam zamiaru tak tego zostawiac napewno bede walczyc tym bardziej ze to dopiero poczatek az sie boje co bedzie jak ten chlopak sie rozkreci:/ mam nadzieje ze nie bede z tym sama i wychowawczyni jednak zobaczy problem. I pewnie inni rodzice tez.
Natali widze ze twoja corka wiele przeszla i wybrazam sobie jak musialas to przezywac z nia. Ja juz sie przejmuje co to bedzie i nie pozwole go krzywdzic tylko prawda jest taka ze patryk jest wrazliwym chlopcem lubi pomagac innym kolezenski nigdy nikomu krzywdy nie zrobil a to bedzie sie obracalo przeciw niemu z powodu takich dzieci:/ dobrze ze ma tych swoich kolegow to moze jak wszyscy sie postawia to cos da. No nic czas pokaze ale zdaje sobie sprawe ze bede musiala stoczyc batalie z matka tego dzieciaka a to jak walka z wiatrakami:/ -
Mala, dlatego ja teraz unikam mycie naczyn jak ognia hihi
Umyje jak juz musze lub jestem sama,a tak to Mezu sam mnie odgania od zlewu bo widzi,ze brzuszek gniote.
Zreszta tak szybko sie mecze jak tak daleko do kranu przy tych naczyniach,ze az ucisk taki w brzuchu czuc z rekoma wyciagnietymi do przodu.
Ginger, no to nieciekawie kurcze ;/
Mysle,ze jak ten gnojek bedzie tak szalal i zaczepial inne dzieci to rodzice na pewno sie postawia i razem zmiazdzycie na zebraniu jego rodzicow.
Powiem Wam,ze w tych czasach to wgl jedno wielkie nieporozumienie w tych szkolach.
Jakies zabawy w sloneczka nooo kto by pomyslal,ze takie rzeczy maja miejsce w szkolach..
Przemoc tez sie staje tematem codziennym (juz nie wspomne o dziewczynach bijacych do krwi jak sie oglada w tv) szczegolnie w gimnazjach i szkolach srednich az strach jak nasze dzieci do nich pojda.
Na pewno bede sie starala wybrac spokojne szkoly bo mniej wiecej wiem,ktore wgl sie nie nadaja pod tym wzgledem.
Jednak co przez tyle lat jeszcze sie zmieni to tez nie wiadomo.
W tym wszystkim nasuwa sie jedno pytanie, gdzie sa wtedy rodzice??
perelka89 lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Moja mala kochana Dzidziusia bo Wam sie nie pochwalilam wczoraj
Pani doktor nawet zdjecie warg sromowych zrobila az Maz potem sie smial,ze tak brzydko podgladala i zdjecia robila bezbronnemu dzidziusiowi heheGinger84, Shibuya, Nymeria, izulkaa, mikado, MadaLena30, Zorro, perelka89, Paolka_25, biedroneczka1910, Ona_89', MW26, Micia, justa1234, olcia88, Kitaja, Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość
Jestes juz z nami