X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia kochana wszystkiego najlepszego na te 20ścia;) hihi

Co do porodów to fakt wywoływany jest dużo cięższy przerobilam to i ciekawe jak będzie tym razem.

Molcia lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia, wszystkiego wymarzonego :-D

Molcia lubi tę wiadomość

Synuś :-)
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pomału się prasuje. Szwagierka wzięła rzeczy do siebie i w chwili wolnego mi to ogarnia.

Kurcze w szkole juz jakiś typek zaczepia i bije Patryka:( on nauczony żeby się nie bić i szanować innych ale jak ktoś go uderzy to przecież musi jakoś zareagować. Szkoda ze te dobre zasady wpajane naszym dzieciom maja się nijak do dzisiejszych czasów:/

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • mikado Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, ja nawet 1/4 ubranek nie mam z tego co u CIebie widze.. a posiadam do rozmiaru 68 tylko i zaczynam się stresować że mam za mało!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 16:21

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger a co pani na to?

Mikado mój dziadek pytał, czy trojaczki rodzę :P Ale ja tu mam nawet pojedyncze sztuki 74, więc na dłuższą chwilę starczą.
    A jak pisałam dzisiaj czego mi brakuje (akcesoria) to wolałabym ubranka kupować

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damy rade jakoś urodzić, nie ma wyjścia :P mi się tez sni poród co drugi dzien:P

Ja pierniczę i nic nie robię. Wole mieszkać w nieogarniętym mieszkaniu niż byc w szpitalu do konca porodu :P

perelka89 lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia, kurcze to faktycznie nieprzyjemna sprawa ;/
    A z tych przyjemnych to samych wspanialosci zycze Kochana :)!

Paolka, taki etap,ze coraz ciezej bedzie cokolwiek robic.
    Ja sie przyznaje bez bicia,ze juz nawet mi sie nie chce nic robic jak zaraz zaczyna brzuch bolec i wgl zmeczona po jednej czynnosci,ze szok.
    Kucnac po cos to tez masakra i Meza do tego wykorzystuje :)
    No nic robic cos trzeba nie ma wyjscia,ale nie powiem naprawde robi sie powaznie :)

Ginger, masz racje czasem trzeba nagiac zasady tak by Twoj synek nie mial ciezko w szkole i niech sie broni.
    Jak ktos go uderzy i sie nauczy to juz koniec taki sie nie odczepi.
    Niech odda kopniaka to nastepnym razem sie porzadnie gnojek zastanowi co robi.

Mala, zapasy jak na wojne hihi :)
    Pewnie w takiej ilosci nie przenosi Ci wszystkiego Malutka chyba,ze masz tu rozne wielkosci :)

Molcia, perelka89 lubią tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk mi to w domu powiedzial wiec nie rozmawialam z panią. Ale umówiłam się z nią ze w pt będę przychodzić po materiał z całego tyg żeby nie miał zaległości po takiej nieobecności to wtedy z nią porozmawiam. A co do tego chłopaka to już mnie koleżanka uprzedzala ze będą z nim problemy bo miała go w grupie w przedszkolu.
    Rozmarzona dokładnie tak mu powiedzialam ze jak go uderzy to niech mu odda ale mamy umowę ze o wszystkim mi mówi i wspólnie zastanawiamy się jak rozwiązać dany problem.

Rozmarzona, perelka89, Kitaja lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • haen Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie wracam ze slubu, jednak sluby w piatki pracujace to dziwna sprawa:)

Ginger powiem Ci, ze moje siostrzenice tez nienauczone oddawania i ta najstarsza jeszcze jest typem, ktory ustapi i bedzie chciala lepiej dla innego dziecka niz siebie samej. Jak siostra mi opowiadala, ze na Lato w miescie (gdzie nie znala dzieci), podczsd obiadu "zajela" sobie miejscd czapka i poszla po jedzenie, a jakies inne dziecko jej zrzucilo i walnelo tekst w rodzaju "juz tu nie siedzisz" no serce mi peklo...a to i tak nie bylo cos strasznegk (tzn.nic fajnego, ale dzieci potrafia gorsze rzeczy robic/mowic) i bardzo sie boje, jak bede prEzywac takie sytuacje wzgledem swojego dziecka. Siostrzenica nic nie powiedziala, tylko odpuscila, nie poszla do pani (zreszta moze te dzieci bardziej by jej dokuczyly potem), zadna pani tez tego nie widziala...tyle dobrego, ze powiedziala o tym rodzicom, a to juz ich praca nad obupolnymi relacjami zaprocentowala.

Molcia szalonej 18tki:)

Molcia, perelka89 lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png

Wysłany: 4 września 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś w tym jest że III trymestr TEZ (bo u nas wszystkie ;) ) jest męczący. Ja się łapię na tym, że przy zlewie jakoś daleko przez brzuch mam do kranu :D

Rozmarzona zapasy po mojej córce- jak się moja mama dowiedziała, że będziemy mieli dziecko miesiąc przed maturą, to leczyła "depresję" kupując małej ciuszki :)

biedroneczka1910, Rozmarzona, perelka89, Kitaja lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 4 września 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli to taki problematyczny chłopak to warto poruszyć temat na wywiadówce z kilkoma rodzicami, bo jak jeden rodzic się skarży to wych może to olać..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy porozmawiam z wychowawczynia. Szkola dostala ocene dzieci z przedszkola a ocena tego chlopaka pozostawia wiele do zyczenia. Wszyscy mieli z nim problemy. Nietety matka glupsza od dziecka i na wszystkie uwagi nauczycielki reagowala : to wasz problem ze nie umiecie sobie z nim radzic itp. Nic do niej nie docieralo:/ wlasnie rozmawialam z ta kolezanka moja i mi wszystko powiedziala o nich wiec wyglada to nieciekawie:/ matka tak samo problematyczna jak dziecko:/ bedzie ciezki orzech do zgryzienia. chlopak o ponad glowe wiekszy od patryka i z tego co sie dowiedzialam jak wpadnie w agresor to sie obawiam ze moze zrobic krzywde komus:( nie chce zeby przez jakiegos jednego gnojka patryk zrazil sie do szkoly:/
    i sie zaczely problemy szkolne kuzwa.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a miałam dzisiaj nic nie robić:P:P:P

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ff1b5bab50f9.jpg

natali101, Nymeria, MW26, perelka89, Paolka_25, justa1234, Kitaja, szczesciara25 lubią tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zależy od wychowawcy. Przerabialiśmy ten temat w szkole z dziewczynka. Strasznie zazdrości Nati wszystkiego i bardzo dokuczała mojej. Odnajdywanie to nic, ona wręcz zastraszala inne dzieci aby tylko nikt z moją się nie bawił,czy rozmawiał. Wzorowa bo rodzice płacą pani za 5 i 6 . Moja wygrała konkurs i co z tego jak daliśmy łapówki. Dostała się do zespołu, bo łapówkę daliśmy. Takich przykładów było tysiące. Doszło do tego, że Nati płakała, brzuch bolal,wymioty na hasło idziemy do szkoły. Niestety pani w 1-3 nie widziała problemu. Dopiero w czwartej klasie po kolejnym incydencie powiedziałam wychowawczyni,że daje 3 dni na wyjaśnienie sprawy, a później idę na policję. Powiem Wam,że to co wyszło później przeszło najśmielsze oczekiwania. Jak ta dziewczynka zastraszala inne dzieci aby zrobić na złość mojej. Były rozmowy z pedagog,psycholog,wychowawca,dyrektor. Ona kłamała w żywe oczy, aż w końcu pękła jakaś dziewczynka i zaczęła opowiadać,ze to wszystko co mówi Wiolka to kłamstwo. Że tak robiła Wiolka względem Natalki. Po tym pozostałe dziewczynki zaczęły mówić. Problem się rozwiązał, a ja pół roku chodziłam z Nati do psychologa
    Tak miała obniżoną samoocenę na swój temat. Najgorsze w tym wszystkim było to, że rodzice tej dziewczyny nie widzieli problemu. Wręcz mieli pretensje,ze jak mogłam poruszyć temat w szkole.
    Dlatego Ginger walcz od samego początku. Nie życzę nikomu aby jego dziecko przeszło, to co moje.
    Jak zgłosiłam problem i powiedziałam Nati o tym, to ona się rozplakala i powiedziała Dziękuję Mamo.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w przedszkolu tez byla taka dziewczynka co innym dokuczala i uwazala sie za najmadrzejsza i widze ze znowu jest w grupie mojej. Ale u nas Pani reaguje na jej wybryki takze sie az tak nie musze martwic. Moja Oliwka mialam w zreszłym roku taki miesiac ze nei chodzila i nei chcial powiedziec dlaczego nei chce isc az wkoncu pekła poszlam do Pani porozmawialam z nia i bylo jzu dobrze potem
    Za to jak robilismy urodzinki mojej na stadninie konnej to ta jedna dziewczynka nie zostala zaproszona tak troszke jej noska utarlismy.

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam zamiaru tak tego zostawiac napewno bede walczyc tym bardziej ze to dopiero poczatek az sie boje co bedzie jak ten chlopak sie rozkreci:/ mam nadzieje ze nie bede z tym sama i wychowawczyni jednak zobaczy problem. I pewnie inni rodzice tez.
    Natali widze ze twoja corka wiele przeszla i wybrazam sobie jak musialas to przezywac z nia. Ja juz sie przejmuje co to bedzie i nie pozwole go krzywdzic tylko prawda jest taka ze patryk jest wrazliwym chlopcem lubi pomagac innym kolezenski nigdy nikomu krzywdy nie zrobil a to bedzie sie obracalo przeciw niemu z powodu takich dzieci:/ dobrze ze ma tych swoich kolegow to moze jak wszyscy sie postawia to cos da. No nic czas pokaze ale zdaje sobie sprawe ze bede musiala stoczyc batalie z matka tego dzieciaka a to jak walka z wiatrakami:/

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala, dlatego ja teraz unikam mycie naczyn jak ognia hihi :)
    Umyje jak juz musze lub jestem sama,a tak to Mezu sam mnie odgania od zlewu bo widzi,ze brzuszek gniote.
    Zreszta tak szybko sie mecze jak tak daleko do kranu przy tych naczyniach,ze az ucisk taki w brzuchu czuc z rekoma wyciagnietymi do przodu.

Ginger, no to nieciekawie kurcze ;/
    Mysle,ze jak ten gnojek bedzie tak szalal i zaczepial inne dzieci to rodzice na pewno sie postawia i razem zmiazdzycie na zebraniu jego rodzicow.
    Powiem Wam,ze w tych czasach to wgl jedno wielkie nieporozumienie w tych szkolach.
    Jakies zabawy w sloneczka nooo kto by pomyslal,ze takie rzeczy maja miejsce w szkolach..
    Przemoc tez sie staje tematem codziennym (juz nie wspomne o dziewczynach bijacych do krwi jak sie oglada w tv) szczegolnie w gimnazjach i szkolach srednich az strach jak nasze dzieci do nich pojda.
    Na pewno bede sie starala wybrac spokojne szkoly bo mniej wiecej wiem,ktore wgl sie nie nadaja pod tym wzgledem.
    Jednak co przez tyle lat jeszcze sie zmieni to tez nie wiadomo.
    W tym wszystkim nasuwa sie jedno pytanie, gdzie sa wtedy rodzice??

perelka89 lubi tę wiadomość

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona problem wlasnie w tym ze rodzice czesto nie dostrzegaja a raczej nie chca dostrzegac problemu w swoim dziecku i umywaja rece na zasadzie niech sie szkola/przedszkole uzera:/

haen, MadaLena30 lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2mg1avp.jpg

2hxtxzp.jpg

Moja mala kochana Dzidziusia bo Wam sie nie pochwalilam wczoraj :)
    Pani doktor nawet zdjecie warg sromowych zrobila az Maz potem sie smial,ze tak brzydko podgladala i zdjecia robila bezbronnemu dzidziusiowi hehe :)

Ginger84, Shibuya, Nymeria, izulkaa, mikado, MadaLena30, Zorro, perelka89, Paolka_25, biedroneczka1910, Ona_89', MW26, Micia, justa1234, olcia88, Kitaja, Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, wlasnie tak jak pisalam gdzie sa Ci rodzice ;/
    Pozniej wyrastaja mlodzi gniewni i kryminalisci bo rodzice nie widza problemu.
    Wszystko wynosi sie z domu wychodzi na to.

‹‹ 1202 1203 1204 1205 1206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ