X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona jaki fajny nosek ma córcia :P

Shibuya jak czysto ! Tez bym chciała żeby u mnie tak bylo.. Mówiłam do mojego zr chciałam zrobić generalne porządki przed porodem ..o dziwo stwierdził ze pomarudzi ale posprząta jak mu powiem co i jak:P

Ginger ja nawet nie chce wiedzieć co bedzie za kilka lat. Jak istotne jest z kim dzieci dorastają. Nie ma się wpływu często tez na towarzystwo dzieci.. Zabronić można ale jak będą chcieli to i tak będą sir spotykać..

Rozmarzona, perelka89, Shibuya lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, nosek ewidentnie ma po mamusi hihi :)
    Nawet tatus to zauwazyl i osoby z boku.
    Na poczatku jak dziecko jest podobne do jednego z rodzicow to z czasem po uplywie lat nagle bardziej upadabnia sie do drugiego.
    Tak sobie zaobserwowalam przynajmniej u siebie w rodzinie,a ciekawe czy teraz tez tak bedzie :)

perelka89, izulkaa lubią tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 21:59

Nymeria, Rozmarzona, biedroneczka1910, Molcia, olcia88, Zorro, Kitaja, Mala_Czarna_89, MadaLena30 lubią tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem po wizycie. Mały waży 1680g. Termin przesunął się na 02.11. Niby wszystko ok, ale jestem jakaś taka nie do życia. Zestresowałam się dzisiaj trochę, bo usg trwało jeszcze dłużej niż zwykle i lekarz baaaardzo długo oglądał serduszko. Już mi się gorąco robiło jak tam leżałam i bałam się, że zaraz usłyszę, że coś nie tak. W efekcie powiedział, że wszystko jest ok, ale to jego milczenie mną wstrząsnęlo :/ to były najdłuższe minuty w moim życiu. No i do tej pory jestem taka trochę nieswoja mimo, że gadamy z moim, że gdyby coś było nie tak, to by powiedział przecież. No i mój stwierdził, że on chciał się po prostu skupić, bo mierzył te wszystkie ważne rzeczy przy tym serduszku i dlatego nic nie mówił... Pewnie ma rację, ale co się nastresowałam tam dzisiaj to moje...
    Poza tym, z szyjka super. Zamknięta, mocno trzyma. Młody był bardzo ruchliwy podczas badania. Mam jakieś fotki, ale widać mu pół buźki, bo leżał przytulony do łożyska. Lekarz się śmiał, że śpi do poduszki przytulony :P

Shibuya, haen, Nymeria, Buffy, Rozmarzona, perelka89, Zorro, Kitaja, Mala_Czarna_89, MadaLena30 lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wszystkiego najlepszego i szybkiego i bezbolesnego porodu :*

Molcia lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka mnie w sklepie powiedziano że tak od 2 tyg do miesiąca czasu trzeba czekać na wózek. Brałaś 3w1 czy 2w1?

Paolka _25
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Shibuya :)

Paolka, 2w1 :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki muszę się pochwalić :D Zrobiłam sobie SAMA :P pedicure :D trwało to od 18, bo powoli i z przerwami, ale mam ogarnięte stopki na pomarańczowo z kwiatkami czarnymi na dużym palcu, i jeszcze przez jakiś czas ponoszę wakacyjny kolor :D Brzusio wytrzymał :D

Rozmarzona, haen, perelka89, Zorro, Kitaja, Paolka_25 lubią tę wiadomość

201511211678.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka i Modliszka gratulacje udanych wizyt ;)

Modliszka, to normalne,ze lekarz najpierw bada w ciszy,a dopiero potem wszystko omawia.
    Poprostu sie skupia na wszystkim by wszystko dokladnie pomierzyc i zbadac.
    U mnie tak za kazdym razem robila i na poczatku badania nawet uprzedzala,ze najpierw sobie wszystko sprawdzi takze bez paniki :)
    Widze,ze badanie III trymestru nie tylko mnie czyms zmartwilo hihi.
    Chyba jakos tak bardziej sie teraz schizujemy na tym etapie choc teraz przeciez bezpieczniej.
    Ty sie zestresowalas dlugim badaniem,a ja szyjka i co bylo bledem,ze dalam ja zbadac na tej wizycie innemu lekarzowi bo wlasnie takie mierzenie przez roznych lekarzy wprowadza zamieszanie.
    Moj mi mowil,ze jest ok i dlugosci nie podawal,a ta sprawila,ze sie zestresowalam eh.
    Duze te Wasze Szkraby bo moja mi sie wydala taka malutka do Waszych pomiarow,ale lekarka mowila,ze wszystko dobrze.
    Jesli dalej bedzie rosla takim tempem to bedzie wazyla w granicach 3500-3800.

perelka89, moodliszka lubią tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to podziwiam Nymeria bo ja juz nawet sobie nie obetne paznokci u stop co mnie mocno irytuje ;/

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 10:55

Molcia, perelka89 lubią tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • haen Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co czasami nie czaje ludzi...
    chce kupic uzywana gondole, bo uwazam ze nie ma sensu nowej (Zwlaszcza, ze tak jak pisalam akurat gondola w moim wozku jest slaba i szkoda mi placic za nowa), znalazlam na allegro, pisze do goscia czy zejdzie z ceny (no bo mysle sobie co mi szkodzi zapytac), a on, ze nie... okej, nie draze dalej tematu, nie to nie;) i co ogloszenie wisi kolejny tydzien...no to ja nie wiem, chyba lepiej zejsc z ceny z 50 zl i miec jakies pieniadze niz cos ma zalegac i nie miec nic...no chyba, ze ja mam jakies wygorowane oczekiwania...

albo ogloszenie, ze ktos chce sprzedac cos uzywanego w stanie idealnym, ale w cenie takiej jak nowe ze sklepu, no moze 100 zl mniej

takie mnie rozkminki naszly

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie idę na usg 3 trym,genetyczne :P
    Moj gin mnie zbada w gabinecie. Tj mnie i amelke :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya ladne jest :)

Shibuya lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shibuya jest ok tylko przytnij lekko nozyczkami tzn wyrównaj:)

Musiało się przesunąć jak ściągałaś z kółka i dlatgo taki wyszedł.
    A tiulem się nei przejmuj jestem w sklepie raz w tygodniu a jak nie to mi z materiałami wysle:P:P:P:P

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no kuchnie mam na błysk. Jakoś energia mie chwyciła do posprzatania w kątach i szafkach. Tak czysto to ja mialam chyba na świeta ale przed porodem chce miec błysk w domu. I tak sobie pomieszczenie po pomieszczeniu bede sprzatac jak mnie najdzie:):):)

ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jutro rano zadzwonie czy ma na stanie i w poniedzialek albo mi podesle albo pojade odebrac:)

ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f738c1537836.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c0e17c3f636a.jpg

Buffy, Shibuya, natali101, justa1234, Micia, Kitaja, biedroneczka1910, MW26, Nymeria lubią tę wiadomość

ug376iyelyb9zcc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka ile kosztowałoby mnie zamówić taką kostkę sensoryczna i te serduszka? :) Bo powiem ci, że to ślicznie zrobiłaś i zakochałam się :) (tylko jak coś inny wzór i kolorek niż różowy, bo u mnie synek :p)

• aparatka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    razem 35zł taki zestaw tylko kostka jest ta duza:)

ten zestaw dzisiaj poleciał do włascicielki juz:)

Shibuya Twoje tez są śliczne lekko przytnij tylko nożyczkami i będa równiutkie:) Ja tez czasmi musze wyrównać bo mi się przesunie podczas ściągania

ug376iyelyb9zcc9.png
‹‹ 1203 1204 1205 1206 1207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ