Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDostane kolejne ubranka a tak sie balam ,ze malemu ciuchow braknie...i mam kolezanke.ktorajuz dawno mi obiecywala po synku malenkie ciuszki , miedzy czasie dostalam od miliona innych osob mniej z nami zzytych ciuszki a ona caly czas wiezie i mowi przy tym ,ze mam przyjechac do niej przebrac a jak maly wrosnie to.oddam ,to ja ze ok ale zebym tylko pamietala.wszystkie a ona ,ze bedzie pamietac i tak mysle czy w ogole brac cos oddniej bo jak cos sie zniszczy albo zapomne ,ze to jej to sie obrazi albo co....a po drugoe kazdy kto mi cos dal albo mowil, ze nie chce zwrotu albo , ze jak beda miec kolejne dziecko ,to zeby pamietac o nich i nie to ,ze jestem jej niewdzieczna ale za kazdym razem jak mowi ,ze da a jeszcze nie dala to zebym pamietala o oddaniu...z drugoej strony wrzesien w pazdzierniku to ja pierdziele jej ubranka bo juz chce byc poprana i poprasowana a nie przebierac....uffff wylalam zale
Natali mam nadzieje.,ze wszystko sie wyjasni.
Ginger usciski do Patryka.
Mala pytalas czy na tego drozdzaka mam masc czy od srodka....masc niestety z misiem w brzuszku nic nie mogla mi dac.
Sluchajcie na jakim termometrze stanelo ,ze jest najlepszy?
-
nick nieaktualnyKochane, a teraz trochę mniej radosnych wieści jeśli chodzi o moje USG. Otóż mam łóżysko w II/III stopniu (czyli stare) i lekarz pytał czy przebywam z osobami, które przy mnie palą. Otóż nie, moja mama pali ale odkąd wiemy o ciąży nie pali w domu. Nie wiem dlaczego zrobiło mi się tak z tym łożyskiem ale się niepokoję, bo trochę poczytałam na ten temat w Internecie. bo oczywiście wcześniej nic na temat łożyska i jego stopbi nie wiedziałam. Lekarz powiedział mi też, że główka małej jest wieksza i to jakoś o 2 czy nawet 3 tyg.względem pozostałych narządów ciała. Nie wiem, ale to mnie mega stresuje. Czy któraś też tak miała?? Zdjeć nie wrzucę, bo nie mam ładnych-całych, mam tylko samą główkę i serduszko
no i coś czuję,że urodzę w październiku. I w ogóle coś ta moja Kruszynka wcale nie jest taką Kruszynką
Haen, nie ma za co
Galaretka. współczuję grzybka! Ale dobrze, że poszłaś do lekarza z tym.
Ginger, gratuluję zakupu limuzyny dla swojego Księcia i zazdroszczę, że masz to już za sobą
Aparatka, rozśmieszyłaś mnie z tą akcją z mężem ! cha chaTy to jesteś udana babka! O! i mam do Cb pytanie odnośnie tych kuleczek, jaki jest wg Ciebie koszt ich zrobienia jeśli chciałabym sama zrobić?
Shibuya, masakra z tym badanie serca a raczej brakiem. Nieźle Cię potraktowalikurczę ciekawe dlaczego Twoja Julia waży teraz mniej, ale to na pewno wina sprzętu, Mówił coś lekarz na ten temat?
Cebulka, biedna Michalinkarzeczywiście to może być wirus, oby jej szybko przeszło!
Szczęściara, super że wszystko z Adaśkiem ok
Natali i bardzo dobrze, ze tak rozegrałaś tą sprawę z kolczykami! tylko szkoda mi Natalki, bo pewnie przeżywa biedna.
MadaLEna, co tam się dzis dowiedziałas na SR? Lubię jak o tym piszecie, bo sama niestety nie chodzę a zawsze coś tam się od Was dowiaduję
Paolka życzę stalowych nerwów do teściówki
Rozmarzona w sumie dobrze, że dałaś sobie spokój i nie odezwałaś się już do tego chłopaka, szkoda nerwów ale wiem jakie to wnerwiające takie zachowanie! Sama bym się nieźle wkurzyła
A ja teraz oglądam TOP MODELszczesciara25, Rozmarzona lubią tę wiadomość
-
Biedronka dzis na zajeciach polozna omawiala pozycje/cwiczenia wertykalne, niwelujace bol, ulatwiajace dzidziusiowi wejscie w kanal rodny-sporo bylo tego a zajecia odbyly sie jak dla mnie w przyspieszonym tempie.
Siedzac tam bylo mi strasznie duszo, nie wiem czy to malutka naciska mi na przepone ale czasami mam taka trudnosc w oddychaniu a do tego szybsze bicie serca...
zastanawiam sie co to jest bo nie pierwszy raz mi sie to przytrafilo.
-
nick nieaktualny
-
Haen dziękuję ci dobra kobieto
Biedroneczka spokojnie na pewno wszystko się unormuje. Na tym etapie są duże odchylenia od normyA jeśli chodzi o łożysko to ktoś ostatnio pisał ze ma łożysko II stopnia. Chyba to taki czas że tak się dzieje, podobnie jak ze skracająca sie szyjka
Cebulka ponieważ niedługo pewnie wpadniesz na forum- jak Misia się czuje? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMi dzis ciotka mowila zebym zaczela cwiczyc...hmmm a ponoc jak sie duzo chodzi to lad ie soe rodzi a ja sporo jestem na nogach bo jak siedze to dretwieje
Czy wam tez.sutki szaleja? Mi czasami jeden 'stanie' a drugi normalny albo oba ni z gruchy twarde.stercza az bola , maz napatrzec na nie sie nie moze takie wielkie sie robia
Oooo Mlody moj ma czkawke, trzeba przytulic brzuszekbiedroneczka1910, Paolka_25 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
biedroneczka niby 2200 w niby 29tc
Galaretka moje są większe zarówno cala otoczka jak i to wystająceale żeby bardziej stawały to nie zauważyłam. Na pewno więcej siary leci- na początku przy naciśnięciu zbierały się kropelki teraz duuuuzo wielkich kropli. Ale staram się nie majstrować przy nich żeby porodu nie przyspieszać
-
Biedroneczko ciezko opisac/powiedziec o tych pozycjach. Mozna wykorzystac pilki usiasc w rozkroku i skakac,kolejna pozycja to ukleknac i opuszczac sie nq pilke tak aby naciskac dekikatnie na dno macicy. Cwiczenia ktore wykonujemy na macie/podlodze i na stojaco przy drabinkach. Mozna poogladac na yt.. Wtedy bedzie wiadomo co i jak bo tak ciezko wytlumaczyc a niestety zadnych inst. Ilustracyjnyfh nie dostalysmy.
A ty to usg robilas u dobrego gina na dobrym sprzecie? Moze to jakis blad pomiaru .. Tak jak dziewczyny pisaly ze na usg wyszla mniejsza np waga niz ostatnio... Uwazam ze to blad pomiaru.
Pozatym nie raz na usg wychodzilo ze rozne czesci ciala rosna roznie tzn na rozny tg sa przypisane.
Ta Twoja kruszynka to kawal babki juzWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 22:58
-
Mi sie nic nie robi z sutkami,narazie tez nie mam siary i nie wiem co to czkawka maluszka.... Ale wiem ze to wszystko przedemna bo wy jestescie troszke w bardziej zaawansowanych ciazach.. Wiec czytajac was wiem co moze mnie spotkac za 2-3 tg
Moja malutka narazie chodzi mi po kiszkach i cwiczy chyba nozki -
nick nieaktualnyMała,a nie pisało Ci na tym wyciągu z USG który to niby tydzień z USG właśnie wykonywanego? Bo mi według wagi wyszło że jestem w 32tydz.3dzień.
A moja Mała ma dokładnie 2046g przy czym +/- błędu 299g. No nie wiem gin nic w sumie nie mówił na temat wagi. Podpytam go o to przy najbliższej wizycie czyli za 2 tyg.
O widzisz Mada, a mnie mężu właśnie w nd zakupił taką piłkę
aha, mam pytanie: czy też Was tak swędzi brzuszek? Mnie czasem tak i jedna młoda mama uświadomiła mnie, że to świadczy o rozstępach, że to nic że teraz ich nie widać ale że sąWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 23:06
-
II st łożyska to normalna sprawa w III trymestrze
A różnicami np wadze dzieci na różnym sprzęcie się nie przejmujcie. Ja miałam usg w 30tc to wyszedł II stopien lozyska,a tydzień pozniej (w innym gabinecie) miałam opisany I st.
Edit- Biedroneczka, ten świąd świadczy o rozciaganiu i silnym napięciu skory,a nie o rozstepach. Smaruj sie kremikami/oliwkami,a odczujesz duuuuza ulgęWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 23:08
biedroneczka1910 lubi tę wiadomość
Synuś
-
nick nieaktualny
-
Biedroneczka a wg om który masz tydzień? Nie dostałam fotki tym razem. Pytałam gina i twierdził ze nie mam się czym przejmować. Ale widzę ze teraz dużo dziewczyn mnie goni
Mnie brzuch nie swędzi ale podobno to normalne.
A siarę miałam w obu ciazach pod koniec 5 miesiąca ale przecież czasem dopiero po porodzie sie pojawia
Zorro mlodniejeszWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 23:11
Zorro lubi tę wiadomość