X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro, własnie zaraz się za to biorę bo wczoraj zaniedbałam :) Ogólnie staram się codziennie wieczorem smarować. Aktualnie smaruję się olejkiem ze słodkich migdałów ale i tak mi się wydaje, że rozstępy mnie nie ominą (moja mama ma ich spoooro po ciąży) tym bardziej że brzuszek rośnie mi teraz na potęgę!

Zorro lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Biedroneczka a wg om który masz tydzień? Nie dostałam fotki tym razem. Pytałam gina i twierdził ze nie mam się czym przejmować. Ale widzę ze teraz dużo dziewczyn mnie goni ;)
    Mnie brzuch nie swędzi ale podobno to normalne.
    A siarę miałam w obu ciazach pod koniec 5 miesiąca ale przecież czasem dopiero po porodzie sie pojawia

Zorro mlodniejesz :D

Nie wiem dlaczego, ale mój gin się uparł żeby trzymać się tego terminu z pierwszego USG czyli że mam 31 tydz. a wg OM 33.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 23:15

• MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka to koniecznie zacznij sobie cwiczyc na tej pilce, ja tez ja mam ale jeszcze nie wyciagnelam z szafy hehe. Na yt mozna znalesc cw jakie mozna wykonac. Zawsze dobrze jest sie porozciagac.
    Po kazdym ruchu wytwarzaja sie endorfiny ktore nie tylko na nas pozytywnie wplywaja ale na maluszka tez :)

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:

Swietna sprawa z tym prezentem dla starszego dziecka od młodszego pierwsze słyszę :) na jakiej zasadzie to działa? Kiedy się daje?

Ja na razie mam prezent od Patryka dla brata jak będziemy wychodzić ze szpitala, a Patryk tez dostanie od Marcela jak wrócimy do domku;)

Dzięki za kciuki. Patryk tez się zaczął już bać bo mi się rozplakal:( a zabieg dopiero w środę wiec znowu kolejny dzień w stresie. Jak mąż wrócił mówi ze zaczyna się stresować tym szpitalem jak zaczęłam ryczec nie umiał mnie uspokoić efekt był taki ze dostałam mega skurczy:/

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka to niezbyt fajny sen, że już urodziłam :((( Leże i brzuch się spina co 3 min znów. Mam średnie przeczucia. Tzn bardziej, że wyląduje w szpitalu niż, że urodzę. Stresuję się, że nowe mieszkanie to plac budowy, pełno kurzu, gruzu a my już nie mamy $ żeby przyspieszyć kupowanie rzeczy.

I tak jak mąż był wczoraj fajny, tak dziś już normalny. Mało wyrozumiały. Chciałabym, żeby mi kazał leżeć, nie robić obiadów. A nie ja głupia z twardym brzuchem stałam i placki smażyłam, a potem te skurcze. Pierd*le, nie robię. Będziemy jeść gotowe jedzenie- mrożone pierogi i jakieś inne rzeczy. Książe będzie musiał przeżyć albo sam gotować. Trudno- jego mamusi i tak nie dorównam i nawet nie chce mi się próbować. Ehh ciężki egzemplarz sobie wybrałam i zupełnie inny niż mój tata dla mojej mamy :( A chciałam takiego samego :(

Dobranoc, idę posmutać w łóżku.

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona mam jednak nadzieję że amortyzatory dają radę i nic się nie będzie działo. Jak coś to będę reklamowac. Ale nie biorę takiej opcji pod uwagę;)

Rozmarzona lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 21:13

Paolka_25 lubi tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia to może lepiej odwiedzić ten sxoital...choćby żeby ten twój zobaczył że robi się coraz poważniej i naprawdę musisz duuuużo leżeć żeby zatrzymać dziewczyny jeszcze jakiś czas w brzuszku...jesteś taka dzielna, wszystko robisz więc do niego nie dociera powaga sytuacji...

Jak masz regularne i bolesne skurcze to nie czekaj...wiem to z własnego doświadczenia...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia podziwiam Ciebie za Twoja energie ,ja mam jedno i ciagle narzekam i marudze,a co by bylo gdybym miala blizniaki! Masz prawo czuc sie gorzej,Twoje cialo sie buntuje bo potrzebuje wiecej odpoczynku,a te skurcze czy twardnienie brzucha nie wolno tak lekcewazyc! Maz moze przywykl do tego ,ze " olcia to wulkan energii" nic sie mu nie stanie jak obiadu nie zje ;-) GINGER tule mocno Ciebie i Patryka :-*

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja a ciebie chyba w środę podróż czeka, nie mylę się?

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak cebulka,strasznie sie boje,w sobote mialam skurcze teraz staram sie duzo lezec i odpoczywac,dopiero w srode podejme decyzje czy lece z mezem czy nie ,bardzo bym chciala,bo tutaj jest tylko jedno usg podczas calej ciazy,szyjki nie sprawdzaja dlatego ciaze prowadze i tu i w Polsce.Chcialabym bardzo zobaczyc jak tam Jasio rosnie no i czy z ta moja szyjka wszystko okej.Duzo zdrowka dla Misi biedna malutka,mam nadzieje ze jutro,znaczy sie juz dzis bedzie lepiej

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję...a masz w razie czego nospe i magnez? Ja jeszcze biorę scopolan albo odpowiednik buscopan. W razie czego mogłabyś wziąć...trzymam kciuki żebyś się dobrze czuła...a nie ma u was lekarzy prywatnych np Polaków żeby do nich chodzić na dodatkowe wizyty?

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jakim wieku jest misia? Pewnie pisalas juz ,a ja nie doczytalam;-) patrzeliscie pod katem glutenu czy nie jest uczulona,bardzo duzo dzieci u mnie w grupie w przedszkolu bylo uczulona na gluten,po zjedzeniu czegos z jego dodatkiem mialy podobne objawy jak u Misi

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem o dwoch cena wizyty 600zl, i przez wieloletnia praktyke tutaj maja typowo Norweskie podejscie,czyli bedzie tak jak natura chce,ciaza zaczyna sie Od 12tyg nie daja zadnych tabletek na podtrzymanie ciazy:-/ moze dlatego taki slaby u nich przyrost naturalny.Ostatnio wspomnialam mojej poloznej o skurczach to odp " to maly urodzi sie szybcjej" - brak komentarza! Magnez lykam aspargin a nospe mam ale lykam jak naprawde czuje,ze to ten gorszy dzien

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 21:13

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa dla zainteresowanych...raczej już zawsze będę robić zakupy w rossman online...wczoraj zamówiłam. Rano potwierdzili dostępność produktów. Zapłaciłam i po 3h można było już odebrać. Ładnie zapakowane w zgrzewane torby...polecam

haen, moremi, Kitaja lubią tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra...próba zaśnięcia...dobranocka

Kitaja lubi tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak zwykle bezsenność i zgaga :/ a nawet brzuch lekko boli no i mały chyba polubił zabawę moim pęcherzem...

• haen Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 03:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmiana warty nocnej...od jakiegos czasu budze sie o 3 wyspana i czasami uda sie usnac, a czasami krece sie z boku na bok i tyle spania. Jakiegos stresa lapie, teraz remontowego i ze skrajnosci mamy duzp czasu i ogarniemy wszystko i bedzie ok w druga w strone, a co bedzie jesli stracimy prace, zachorujemy itd. Ciezko mi wyluzowac, a dla samej siebie powinnam to zrobic, bo tak bedzie mi lzej zyc.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 03:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ale bym sie napila grzanego wina...z pomarancza i gozdzikami i cynamonem

Micia, MadaLena30, Kitaja, Paolka_25, biedroneczka1910 lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
‹‹ 1225 1226 1227 1228 1229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ