X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oscypki sa robione z niepasteryzowanego mleka wiec nie powinno sie ich jesc, jesli chodzi o fety tez trzeba czytac bo z nimi bywa roznie.... mi to sie marzy losos wedzony na kanapeczce z jajeczkiem, majo i koperkiem..oscypka z zurawina tez chetnie bym zjadla.

Zrobilam sobie parowke z miety i szalwi- szczerze malo mi to pomoglo :/
    Chyba zrobie jeszcze mleko z czochem i miodem tradycyjnie i do lozka...

Dobrze ze ten dzien sie konczy bo byl fatalny - niech jutro bedzie lepiej!!

Plan jest taki ze poki nie zrobie tego co mam zrobic nie wlacze komputera :)

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba nigdy nie jadlam takiego domowego majonezu, w mojej blizszej czy dalszej rodzinie nikt go nie robil nawet na swieta :) w ogole za bardzo go nie lubie, a jak widze jajka z majonezem, to zdrapuje majo i jem same jajka.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teraz wizyty co 2 tygodnie,ale bez usg. Będzie robione tylko ktg i badanie szyjki na fotelu. Od 36 tygodnia co tydzień wizyty, ale to pewnie przez cukrzycę ciążowa.

Wy tak dziewczyny o kopcach kreta i innych smakołykach, a ja na diecie prawie wszystko zakazane

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89' wrote:
    Czy któraś oprócz mnie nie miała badań 3 trymestru? Ja bylam tylko na prenatalnych i polowkowych a potem to juz tylko takie szybkie 5-minutowe usg.

Jak czesto macie teraz wizyty? Dwie osoby pisaly ze co dwa tyg, Izulka za miesiąc a reszta?
    Ja mam wizyty co 6 tyg. I w tym pakiecie nfz naleza sie 3 usg wiec wszystkie inne mam z wlasnej inicjatywy. Usg 3 trym. Bede miec 22 wrzesnia to bedzie poczatek 35 tygodnia. Potem wizyta wiec peenie dopiero wtedy dostane skierowanie na te badania z paciorkowcem itd.

co do serow oscypki jadlam ,ser feto podobny i plesniowy tez ale okazyjnie wiec zyje nadzieja ,ze nic malemu nie bedzie .

Ja dalej siedze u rodzicow a maz na imprezie integracyjnej z pracy 250km ode mnie i jeszcze biedny obraczki zapomnial ;-)

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja też nie mam badań III trym. Wizyty od jakiegoś czasu mam co 2 tygodnie. Zawsze szyjka sprawdzana ręcznie i usg dopochwowym i usg normalne ze spr kości udowej i główki i serduszka. Chodzę na abonament, więc badania bezpłatne, sama mówię co bym chętnie sprawdziła- a to, że kot to toxo, a to, że swędzi mnie wszystko to aspat alat i birulbina a to, że nic mi się nie chce to tsh,ft4 no i zawsze morfo i mocz i glukoza i przeciwciała.

Galaretka, ja też sama. Mąż pojechał na ściankę wspinaczkową a potem organizują tam festiwal piwa- pojechał rowerem- 15 km. Już widzę jak wraca slalomem. Ale zdąrzy wytrzeźwieć bo będzie cały czas pod górkę :D Boję się trochę jak tak rowerem wraca po nocach bo kupił sobie taki, że niektóre samochody tyle nie kosztują. I to widać, że to taki rower... Oczywiście bez mojej wiedzy bo dla mnie to jakieś szaleństwo ;/ W dupie się poprzewracało. Stanowczo na za dużo mu pozwalam... czemu ja zawsze myślę o innych a nie o sobie... "Biedny Adaś, ostatnie chwile, niech korzysta zanim zacznie się hardkor" a ja ?? A może wolałabym z nim spędzić piątkowy wieczór inaczej, romantycznie przy jakimś filmie ? No ale po co siedzieć z ciągle głodnym wielorybem...
    Wkurza mnie, że skoro on nie myśli to może jakiś kumpel by mu podpowiedział: ej stary Twoja żona już jest na końcówce, nie powinieneś być w pogotowniu?

Wrrrrr... sama sobie zasłużyłam i go tak nauczyłam. BEZNADZIEJAAAAAAA

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 00:13

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 00:13

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj czyzby listopadowki smacznie spaly?

Ja tylko na sekundke...
    Troszke lepiej sie czuje w sensie jez wyszedl z gardla - o tyle dobrze :)

Cebulka Olcia tule was... A na pocieszenie powiem tyle moj chlop wraca do domu i zasypia tyle go mam dla siebie- ja siedze w domu klebia mi sie myslu a nie mam jak z nim porozmawiac. Wiec nie wiem co lepsze ...

Dzis mam plan wziasc sie do pracy...

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O chyba dziewczynki w koncu dobrze noc przespaly :-)

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:) ja sie budziłam co chwilkę bo...mnie swędzi tam ! Masakra. Nie dość ze zapuchnięte jak nie wiem to,jeszcze swędzi...jutro znowu mam wziąć antybiotyk..ciekawe czy ti cos da..

To ja nie powiem bo od kiedy bylam w szpitalu to mój nawet piwa njr wypil bo sie boi ze jak coś sie zacznie dziać to nie bedzie miał mnie kto zawieźć,do szpitala...:P u nas busy późno nie jeżdżą , taksówek nie ma bo to mala,miejscowość :P

Łóżeczko zamówione i pościel tez ;) takze czekam na 3 paczki i jestem mega podjarana ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Ja mam dzisiaj postanowienie. Wstałam z mężem zjemy razem śniadanie a ja później muszę iść na jakieś zakupy i marzy mi się ten kopiec kreta chyba kupię. A na obiad kasza gulasz i ogórek kiszony :) dla męża ziemniaki :)
    Zamówienia pójdą w poniedzialek za tydzień przywieziemy ubranka po synku koleżanki i mamy całą wyprawkę już się nie mogę doczekać prania i prasowania i kiedy będzie już wszytko gotowe :)

Rozmarzona lubi tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też ma dzis wychodne- idą opijac nowego dzidziusia z dzidziusiowym tata i kilkoma chłopakami.
    Po południu chcemy ich odwiedzić bo dziewczyny wczoraj wyszły ze szpitala- ciągle powtarzam ze dosłownie na chwilę bo pewnie chcą się nacieszyć sobą. Wczoraj mężowi wprost powiedziałam że po szpitalu mam nadzieję ze nikt tu nie będzie przesiadywał. Dziwna mine zrobil- jego rodzina pewnie cala się tu zwali..

Idę chyba dzis do apteki kupić te środki higieniczne których mi brakuje. Myślicieze aspirator do noska bedziw mega drogi w aptece stacjonarnej? Ile placilyscie za niego w necie?

Miałam odespać dzis a od 7 oczy jak5zl.
    Snilo mi się ze za 2 tygodnie mam termin :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 08:04

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    My dzisiaj weselny dzień, a ja coś kiepsko się czuję :/ mam nadzieję, że to tylko z głodu i jak zaraz coś zjem, to się poprawi :P mój pobiegł do fryzjera, bo mu się teraz przypomniało, że ma trochę włosy za długie :P dobrze, że ślub dopiero o 14.30, to na spokojnie myślę się wyrobię.

Jak się obudziłam i przełożyłam rękę do brzucha po lewej stronie, to wyczulam coś maleńkiego :) wydaje mi się, że to musiała być stópka lub ewentualnie kolanko Małego, bo zaraz uciekł :P słodkie to było.

Wszystkim źle czującym się mamom życzę dużo wytrwałości, powrotu do formy i pogody ducha :* już niewiele nam zostało! Damy radę! Także uśmiech na twarzy i walczymy na tej ostatniej prostej :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała 19 zł nose Frida w necie kosztuje plus filtry zapasowe i szczoteczką czyli łącznie 30 zł mnie wyszlo

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png

Wysłany: 12 września 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodlisxka ja mam często w jednym miejscu taka kuleczke wypypachaca i przesuwają a się wg ułożenia małej z usg to by musiała być stopka :)
    Baw się dobrze :)

moodliszka lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja dama cala noc sie wiercila.. :P spać mi nie dala :P za to teraz cisza :P
    Wyczytalam ze od 31 Tc widac temperament dziecka..az ske boje ze to prawda :P bo będę miec przejeb....:P tak mi w pęcherz wali ze szok..noge ma gdzies w pachwinie wiec nie mogę,na drugi bok sie położyć :P wczoraj glowke czułam przez skore :P wiem gdzie ma to wnioskuje ze to glowka :P chyba ze się obrocila ...alr wątpię bo ponoc bardziej czuc nogi dziecka a ja ciagr czuje na dole kopniaki kolo pęcherza :P w sumie caly brzuch mi się rusza,no ale tam najmocniej :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala ja kupiłam z canpola dalam,kolo 15 zl 3 filtry byly w środku :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • alus21 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam w Rossmannie nosefride 17 zł 6 filtrów wymiennych :)

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png

Wysłany: 12 września 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane, to w aptece w takiej cenie raczej nie kupię.
    I tak z wyjścia nici, bo mam skurcze :( gdyby nie internet to chyba dla maluszka miałabym tylko ciuszki po Laurce

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 12 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety a co w końcu z pielegnacja pepuszka?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1262 1263 1264 1265 1266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ