X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oscypki sa robione z niepasteryzowanego mleka wiec nie powinno sie ich jesc, jesli chodzi o fety tez trzeba czytac bo z nimi bywa roznie.... mi to sie marzy losos wedzony na kanapeczce z jajeczkiem, majo i koperkiem..oscypka z zurawina tez chetnie bym zjadla.

Zrobilam sobie parowke z miety i szalwi- szczerze malo mi to pomoglo :/
    Chyba zrobie jeszcze mleko z czochem i miodem tradycyjnie i do lozka...

Dobrze ze ten dzien sie konczy bo byl fatalny - niech jutro bedzie lepiej!!

Plan jest taki ze poki nie zrobie tego co mam zrobic nie wlacze komputera :)

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba nigdy nie jadlam takiego domowego majonezu, w mojej blizszej czy dalszej rodzinie nikt go nie robil nawet na swieta :) w ogole za bardzo go nie lubie, a jak widze jajka z majonezem, to zdrapuje majo i jem same jajka.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teraz wizyty co 2 tygodnie,ale bez usg. Będzie robione tylko ktg i badanie szyjki na fotelu. Od 36 tygodnia co tydzień wizyty, ale to pewnie przez cukrzycę ciążowa.

Wy tak dziewczyny o kopcach kreta i innych smakołykach, a ja na diecie prawie wszystko zakazane

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89' wrote:
    Czy któraś oprócz mnie nie miała badań 3 trymestru? Ja bylam tylko na prenatalnych i polowkowych a potem to juz tylko takie szybkie 5-minutowe usg.

Jak czesto macie teraz wizyty? Dwie osoby pisaly ze co dwa tyg, Izulka za miesiąc a reszta?
    Ja mam wizyty co 6 tyg. I w tym pakiecie nfz naleza sie 3 usg wiec wszystkie inne mam z wlasnej inicjatywy. Usg 3 trym. Bede miec 22 wrzesnia to bedzie poczatek 35 tygodnia. Potem wizyta wiec peenie dopiero wtedy dostane skierowanie na te badania z paciorkowcem itd.

co do serow oscypki jadlam ,ser feto podobny i plesniowy tez ale okazyjnie wiec zyje nadzieja ,ze nic malemu nie bedzie .

Ja dalej siedze u rodzicow a maz na imprezie integracyjnej z pracy 250km ode mnie i jeszcze biedny obraczki zapomnial ;-)

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja też nie mam badań III trym. Wizyty od jakiegoś czasu mam co 2 tygodnie. Zawsze szyjka sprawdzana ręcznie i usg dopochwowym i usg normalne ze spr kości udowej i główki i serduszka. Chodzę na abonament, więc badania bezpłatne, sama mówię co bym chętnie sprawdziła- a to, że kot to toxo, a to, że swędzi mnie wszystko to aspat alat i birulbina a to, że nic mi się nie chce to tsh,ft4 no i zawsze morfo i mocz i glukoza i przeciwciała.

Galaretka, ja też sama. Mąż pojechał na ściankę wspinaczkową a potem organizują tam festiwal piwa- pojechał rowerem- 15 km. Już widzę jak wraca slalomem. Ale zdąrzy wytrzeźwieć bo będzie cały czas pod górkę :D Boję się trochę jak tak rowerem wraca po nocach bo kupił sobie taki, że niektóre samochody tyle nie kosztują. I to widać, że to taki rower... Oczywiście bez mojej wiedzy bo dla mnie to jakieś szaleństwo ;/ W dupie się poprzewracało. Stanowczo na za dużo mu pozwalam... czemu ja zawsze myślę o innych a nie o sobie... "Biedny Adaś, ostatnie chwile, niech korzysta zanim zacznie się hardkor" a ja ?? A może wolałabym z nim spędzić piątkowy wieczór inaczej, romantycznie przy jakimś filmie ? No ale po co siedzieć z ciągle głodnym wielorybem...
    Wkurza mnie, że skoro on nie myśli to może jakiś kumpel by mu podpowiedział: ej stary Twoja żona już jest na końcówce, nie powinieneś być w pogotowniu?

Wrrrrr... sama sobie zasłużyłam i go tak nauczyłam. BEZNADZIEJAAAAAAA

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 00:13

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 00:13

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj czyzby listopadowki smacznie spaly?

Ja tylko na sekundke...
    Troszke lepiej sie czuje w sensie jez wyszedl z gardla - o tyle dobrze :)

Cebulka Olcia tule was... A na pocieszenie powiem tyle moj chlop wraca do domu i zasypia tyle go mam dla siebie- ja siedze w domu klebia mi sie myslu a nie mam jak z nim porozmawiac. Wiec nie wiem co lepsze ...

Dzis mam plan wziasc sie do pracy...

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O chyba dziewczynki w koncu dobrze noc przespaly :-)

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:) ja sie budziłam co chwilkę bo...mnie swędzi tam ! Masakra. Nie dość ze zapuchnięte jak nie wiem to,jeszcze swędzi...jutro znowu mam wziąć antybiotyk..ciekawe czy ti cos da..

To ja nie powiem bo od kiedy bylam w szpitalu to mój nawet piwa njr wypil bo sie boi ze jak coś sie zacznie dziać to nie bedzie miał mnie kto zawieźć,do szpitala...:P u nas busy późno nie jeżdżą , taksówek nie ma bo to mala,miejscowość :P

Łóżeczko zamówione i pościel tez ;) takze czekam na 3 paczki i jestem mega podjarana ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Ja mam dzisiaj postanowienie. Wstałam z mężem zjemy razem śniadanie a ja później muszę iść na jakieś zakupy i marzy mi się ten kopiec kreta chyba kupię. A na obiad kasza gulasz i ogórek kiszony :) dla męża ziemniaki :)
    Zamówienia pójdą w poniedzialek za tydzień przywieziemy ubranka po synku koleżanki i mamy całą wyprawkę już się nie mogę doczekać prania i prasowania i kiedy będzie już wszytko gotowe :)

Rozmarzona lubi tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też ma dzis wychodne- idą opijac nowego dzidziusia z dzidziusiowym tata i kilkoma chłopakami.
    Po południu chcemy ich odwiedzić bo dziewczyny wczoraj wyszły ze szpitala- ciągle powtarzam ze dosłownie na chwilę bo pewnie chcą się nacieszyć sobą. Wczoraj mężowi wprost powiedziałam że po szpitalu mam nadzieję ze nikt tu nie będzie przesiadywał. Dziwna mine zrobil- jego rodzina pewnie cala się tu zwali..

Idę chyba dzis do apteki kupić te środki higieniczne których mi brakuje. Myślicieze aspirator do noska bedziw mega drogi w aptece stacjonarnej? Ile placilyscie za niego w necie?

Miałam odespać dzis a od 7 oczy jak5zl.
    Snilo mi się ze za 2 tygodnie mam termin :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 08:04

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    My dzisiaj weselny dzień, a ja coś kiepsko się czuję :/ mam nadzieję, że to tylko z głodu i jak zaraz coś zjem, to się poprawi :P mój pobiegł do fryzjera, bo mu się teraz przypomniało, że ma trochę włosy za długie :P dobrze, że ślub dopiero o 14.30, to na spokojnie myślę się wyrobię.

Jak się obudziłam i przełożyłam rękę do brzucha po lewej stronie, to wyczulam coś maleńkiego :) wydaje mi się, że to musiała być stópka lub ewentualnie kolanko Małego, bo zaraz uciekł :P słodkie to było.

Wszystkim źle czującym się mamom życzę dużo wytrwałości, powrotu do formy i pogody ducha :* już niewiele nam zostało! Damy radę! Także uśmiech na twarzy i walczymy na tej ostatniej prostej :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała 19 zł nose Frida w necie kosztuje plus filtry zapasowe i szczoteczką czyli łącznie 30 zł mnie wyszlo

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png

Wysłany: 12 września 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodlisxka ja mam często w jednym miejscu taka kuleczke wypypachaca i przesuwają a się wg ułożenia małej z usg to by musiała być stopka :)
    Baw się dobrze :)

moodliszka lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja dama cala noc sie wiercila.. :P spać mi nie dala :P za to teraz cisza :P
    Wyczytalam ze od 31 Tc widac temperament dziecka..az ske boje ze to prawda :P bo będę miec przejeb....:P tak mi w pęcherz wali ze szok..noge ma gdzies w pachwinie wiec nie mogę,na drugi bok sie położyć :P wczoraj glowke czułam przez skore :P wiem gdzie ma to wnioskuje ze to glowka :P chyba ze się obrocila ...alr wątpię bo ponoc bardziej czuc nogi dziecka a ja ciagr czuje na dole kopniaki kolo pęcherza :P w sumie caly brzuch mi się rusza,no ale tam najmocniej :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala ja kupiłam z canpola dalam,kolo 15 zl 3 filtry byly w środku :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • alus21 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam w Rossmannie nosefride 17 zł 6 filtrów wymiennych :)

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png

Wysłany: 12 września 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane, to w aptece w takiej cenie raczej nie kupię.
    I tak z wyjścia nici, bo mam skurcze :( gdyby nie internet to chyba dla maluszka miałabym tylko ciuszki po Laurce

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 12 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety a co w końcu z pielegnacja pepuszka?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1262 1263 1264 1265 1266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ