Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja robocza wersja listy do Gemini z worda
1) Octenisept
2) Sól fizjologiczna
3) Hipp Babysanft chusteczki pielegnacyjne ultra Sensitiv
4) paleczki higieniczne dla dzieci
5) Gaziki jalowe - rozne rozmiary
6) duze platki kosmetyczne
7) Jelp color soft (proszek)
Dzidzius biel (proszek)
9) MUSTELA Bebe, sztyft ochronny z Cold Cream
11) Olej ze slodkich migdalow
12) Disnemar baby
13) Aspirator Nosefrida+filtry
14) Dzidzius plyn do plukania (ew.)
15) Alantan plus masc
16) Linoderm plus z pantenolem
17) Podpaski poporodowe Bella
18) Medela Purelan
21) Susz z malin
22) Majtki jednorazowe Canpol
Do tego dojda wkladki laktacyjne
Gaziki niejalowe ew. bo mam duzo w domu
Rossmann:
1) Babydream kremowy zel pod prysznic (Wash und Dushcreme)
2) Podklady do przewijania (wieksze i mniejsze)
3) Babydream krem ochronny, przed wiatrem i zimnem
4) Kosmetyki do szpitala dla mnie
MadaLena30, Ona_89', olcia88 lubią tę wiadomość
-
Hmm,a ja zasugerowalam sie ktorejs z Was kiedys opinia i zamowione mam w domu jednorazowe gaziki te nasaczane alkoholem.
Czyli to sie nie nadaje za bardzo?
Ja znowu wzielam koszule M-ki i teraz mi sie wydaje,ze za duze beda i to na bank.
No nic beda na mnie wisialy i jeszcze te wzory troche bajkowe mnie wkurzaja,ale na cene polecialam
Musze ogarnac Mezulowi garniak,a tak mi sie nie chce.
Trzeba sie zmobilizowac i cos ruszyc na mieszkaniu.
Rano Mezu jak wstal to z pretensja do mnie "czy mi sie wydawalo czy Ty naczynia mylas?" hihiJestes juz z nami -
Aparatka, tak wgl to mi sie przypomnialo,ze wczoraj widzialam stoisko z takimi produktami jak Ty robisz.
Pomyslalam sobie zaraz o Tobie.
Ogolnie nie myslalas o tym by taki kiermasz czasem rozkladac w galeriach jak robia np przed swietami i takimi roznymi okazjami?
Fajnie idzie na tym zarobic,a zainteresowanie spore.
Ogolnie babka miala te kostki co Ty robisz, poduszki,kocyki,te kotki takie,ale ceny mega duze narzucila.
Nie wiem czy to dobry pomysl,ale pomyslalam,ze sie nim z Toba podziele,a noz sie przydaJestes juz z nami -
Haen czyli moja lista nie jest jednak taka krotka, raczej wszystko wrzucilam do koszyka
Mala ladne lozeczko, co kryje sie w jego zawartosci - nie pochwalilas sie
edit :
A jeszcze mam pytanie zamawialyscie wit d i k ??
Bo na gemini nie moge doczytac na jakich olejach sa, polecicie cos konkretnego ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 11:45
Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
Madzia graty dla maluszka- karuzela, chusta, posciel, fotelik i pojemniki na mleko. ja troche inaczej niz wiekszosc- wengee zamiast bialego, ktore tez bardzo mi sie podobalo ale nie pasowaloby do reszty.
wiecie zastanawiam sie jeszcze czy fotela z salonu nie przytargac do sypialni- wygodniej by sie karmilo nie? -
Bardzo ladne to wenge ja gdyby nie mebelki w pokoiku biale to tez bym brala wenge, ale pozniej lozeczko bedzie stalo w komplecie z mebelkami.
Ja o ile sie zmieszcze bede chciala miec fotel przy lozku - wydaje mi sie ze wygoda w karmieniu lepsza niz na lozku nie oparta czy na lezaco - wyjdzie wszystko w praniu.Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
Ja do karmienia znoszę fotel bujany w nim mi się najlepiej karmiło. Swoją drogą fotel ma ponad 30 lat. Kiedyś to robili porządne meble a teraz:/
Mała ja też w końcu nie będę mieć białego łóżeczka:( tez juz złożone ale narazie nie wnoszę do sypialni stoi przykryte folia w pomieszczeniu nad garażem
U nas wszystkie położne każą używać octaniseptu do pępka. Akurat mam w domu wiec kupować nie musze. Patrykowi bardzo długo odpadal miał mieć już nawet chirurgiczne usuwany.
Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
Cebulka, no właśnie Laurę karmiłam na moim łóżku opierając się o ścianę. Ale teraz mam taki zagłówek, który sięgałby mi do połowy pleców, więc chyba niewygodnie..?
A plan mam taki, by w nocy nie wychodzic z sypialni, żeby nie budzic wszystkich.
I tu jeszcze jedno pytanie do doswiadczonych mam: pisałyście kiedyś, że wodę na mleko grzałyście i przechowywałyście w termosie- czyli wodę do termosu wlewałyście w takiej idealnej temperaturze do karmienia tak? chodzi mi o to, czy termos trzymał taką samą całą noc?
Ginger a jaki kolor masz? może przemalujesz, zawsze to jakaś zmianaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 11:58
-
moodliszka wrote:Stwierdzam, że malowanie paznokci u stóp w ciąży jest gorsze od zaawansowanej jogi
Modliszka dzis mnie tez ta gimnastyka czeka - bede sie przeistaczac z kopciuszka w krolewne, ale ile bedzie mnie to kosztowalo to tylko my brzuchatki wiemy