Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mala zapisalam, jak dowiem sie ceny to dam ci znac, ale obstawiam ze bedzie taniej niz zamawiac z neta.
Szczecsiara podziel sie przepisem - skoro 10 min to moze starczy mi sily....Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
Dzięki Madziu, najważniejsze, że będzie, też testowałam i jest niezastąpiony
Jak tak teraz patrzę na ten mój kącik to myślę, że dobrze, że pozwoliłam Laurce poszalec z kolorami przscieradel itd, bo taki smutny jest na razie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 14:29
-
Zorro wrote:Mała, śliczny kącik ❤ My też mamy ciemne łóżeczko i mebelki
Szczęściara, ja na pewno kupię nowy, ale myślę,że to kwestia podejścia do tematuNo ja za cholerę nie mogę się przekonać do używanych laktatorów...
chcialabym nowy
Zorro lubi tę wiadomość
-
To ja też poproszę przepis na ten placek ze śliwkami!! Marzy mi się skubaniec ale nie mam powideł domowych...
Znacie jakieś krasnoludki które sprzątają kuchnię? Bo zrobiłam taki burdel właśnie ze aż wstyd a wszystko przez zasypywanie kopca :p i chyba przesadzilam z obiadem bo żołądek w gardle czuję Ale młodemu smakował gulasz i kasza bo się rozpycha aż mi tchu brakuje :p
-
Sab - ok dowiem sie i dam znac...
A moze jakies krasnoludki robia obiad??
Bedzie kurczak z brokulami i pieczarkami w serku mascarpnone.. ale trzeba isc do sklepu bo jest tylko kurczak
A czuje sie fatalnie i do tego deszcz pada ... -
Laktator to rzecz która wymaga higieny a nie wiadomo jak obcy o niego dbał... Wyparzenie by mi nie wystarczyło..
To w piątek robię placek ze śliwkami. A powiedz mi jak zrobię w okrągłej tortownicy 26 cm średnicy to mi wyjdzie z blachy? Bo nie naan prostokątnej.. -
Ja postanowiłam, że jak będzie mi rzeczywiście elektryczny potrzebny to kupie używany Medeli bo mam z tej firmy ręczny i wszystkie części pasują i tak naprawdę tylko silniczka użyję...a różnica w cenie ponad 200 zł...Synek ur. 8.11.2015
Córeczka ur. 15.10.2013 -
mikado wrote:Laktator to rzecz która wymaga higieny a nie wiadomo jak obcy o niego dbał... Wyparzenie by mi nie wystarczyło..
To w piątek robię placek ze śliwkami. A powiedz mi jak zrobię w okrągłej tortownicy 26 cm średnicy to mi wyjdzie z blachy? Bo nie naan prostokątnej..wiec w okraglej mozna zrobic jak najbardziej;)
mikado lubi tę wiadomość
-
U mnie dziś mąż gotował
były klopsiki w sosie koperkowym
A ja dziś jestem do niczego. Miałam robić pranie, prasowanie, a cały czas leżę aż mnie juz uda po bokach bolą.
W ogóle ten 8 miesiąc przypomniał mi że jestem w ciąży bo do tej pory było ok.
Ale mi narobilyscie smaka na ciacho!
-
Ginger:
Kurczaka kroje w kosteczke/paski przyprawiam i obsmazam na masle klarowany.
Brokula gotuje, pieczarki kroje na cwiartki i dusze na patelni. Lacze te skladniki i dodaje serek mascarpone doprawiam do smaku. Mozna podawac np. z kasza gryczana.
Rozmawialam z tata mowi ze ten Sab kosztuje chyba 6-8Euro, w poniedzialek sprawdzi i da mi znac. -
Ojj smaki mi się zrobily bo moja mama robila takie ciasto
Czy wasze dzieci też takie aktywne ? Od godz 3 w nocy prawie non stop sie rusza, kopie, rozpycha, wypina..
Moze ze 3 godz spokoju bylo, niby dziecko śpi kolo 15 godz w brzuchu...chyba nie moje
W dodatku ruchy powodują skurcze wiec ciekawe kiedy sie urodzi przy takim trybie zycia jej -
Rozmarzona całkiem dobry pomysł. A ceny wyobrażam sobie jakie maja bo niestety te rzeczy typowo handmade jak ja np robie maja swoja cene. Na jarmarku kocyki ktore ja mam po 60zł tam był po 159zł wiec jest roznica a te same materiały sa.
U nas octanisept sie nei sprawdził na pępuszek i niestety wylądowałam z Lenka u chirurga która zalecił nam smarowac właśnie gazikami ze spirytusem nazwa LEKO
duzo szybciej się goi i szybko odpada po tym.
Ważne zeby tez nie moczyć pępuszka.
Octaniseptem każą robić bo taka weszła moda w szptalach odkąd im spirytusu zabronili używać. Także z doświadczenia juz pisze że lepsze sa gaziki LEKO.
Uzywałam ich przy Oliwce i nic sie nie działo a przy Lenci kazali ten octanisept i co i kicha wyszła paprało sie jej przeszlam na gaziki i szybko wyleczony był pępuszek który odpadł po 3 dniach stosowania gazików.
Rozmarzona lubi tę wiadomość