X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona pociesze Cię, nie ma dwóch takich samych ciąż. W pierwszej była tragedia,a teraz odpukac jest ok. Dopiero 30 tc a ja dalej jeżdżę autem, nie potrzebuje pomocy przy większości obowiązkach. Czasem pomarudze ale to pewnie dla zasady. A starsza jestem o 11 lat.

Zorro, Rozmarzona, Ona_89', haen lubią tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro wrote:
    Rozmarzona, to normalne :-) Od 30tc tez mam wizyty co 2tygodnie. O tym hbs pisałam wczoraj- bo miałam już pobrany ;-) Tylko bezpłatnie.

No popatrz,a tutaj co chwile za cos kurcze place ;/
    Jeszcze bede musiala zrobic badania na tsh i ft4 znowu,wiec kolejna stowka sie uzbiera.
    Dopiero co w tym miesiacu placilam za usg III trymestru ehhh.

Jestes juz z nami :)
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona ciesz sie ze za 2 tyg, ja mam za miesiąc a niedawno wyszłam ze szpitala :/ zdziwilam sie bardzo ze nie mam częściej teraz wizyt no ale ...
    Z drugiej strony kazda wizyta 200zl...
    No wymaz z pochwy sie robi kolo 36 Tc czy nie masz infekcji:P
    Mi jeszcze nic nie mowil na ten temat..
    A co do bolu.. Mnie pisia boli jak siedzę. Tak mam dalej zapuchnięte wszystko...:( antybiotyk jeden wzięłam a boli jak diabli.. Nie mówiąc juz o badaniu.. Jak mierzysz szyjke przez USG które jest malutkie to myślałam ze zejdę na tym krześle..nie mówiąc o badaniu' Ręcznym'...
    I nie boj sie ze pytal o skurcze..chcial wiedzieć,czy jest sie czym martwic :) ale nie masz często wiec nie stresuj sie

Wybrane łóżeczko ;)
    Ale mąż okupuje teraz kompa wiec zamówię wieczorem :)

Rozmarzona lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali, dobrze prawisz.
    Mezu jak mi caly czas mowi,ze za rok startujemy z drugim dzieckiem to mu stukam palcem po czole.
    Tak jak przechodze pierwsza ciaze to nie wiem czy tak odrazu bym sie skusila na drugie dziecko.
    Zwyczajnie bym sie bala przy malym dziecku,ze znowu musialabym lezec,a kto zajalby sie drugim?
    Czasami sie zastanawiam czy zartuje,a czasami pytam "Ty tak serio? Czy mam Ci zaczac to wybijac z glowy".
    Mojemu chyba sie instynkty tatusiowe pelna para zalaczyly :)

natali101 lubi tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, kurcze faktycznie nie powinien Cie tak pozno zapisywac na wizyte skoro zaliczylas szpital i serie lekow.
    Z drugiej str Ty prywatnie i masakryczny koszt wychodzi za wizyte.
    Przy usg dopochwowym mnie nie bolalo jak babka robila,ale przy dzisiejszym palpacyjnym to myslalam,ze mi czop zaraz wypchnie.. :)

Madzia, a na katar jest tez z serii prenalen psikadlo.
    Ja na poczatku ciazy tak chorowalam to uzywalam tego po inhalacji takiej nad misa z woda i np mieta.
    Troszke powdychac i odrazu Ci przetka nosek.
    Potem zakropic tym prenalem i na jakis czas spokoj.

MadaLena30 lubi tę wiadomość

• Zorro Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona, czyli Ty też na NFZ chodzisz? Ciekawe jak to jest,ze w jednym miejscu dodatkowo liczą za badania,a w drugim nie...
    Na usg III trym tez poszłam odpłatnie, bo nfztowskiemu sprzętowo srednio ufam :-)

Izulka, wymaz na gbs pobiera się między 33 a 37tc. Badanie to pozwala wykryć paciorkowca (masa ludzi jest nosicielami). Jezeli wynik jest dodatni to przy porodzie podają antybiotyk. Dlatego takie ważne jest zabranie tego wyniku ze sobą do porodu :-)

Synuś :-)
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety ja mam paciorkowca juz miałam badania zrobione

Natali Dziękuję dzisiaj juz dużo lepiej. Od czasu do czasu pomarudzi ze go boli ale dostaje syrop i jest ok. Największy problem to z jedzeniem bo jeszcze przez kilka dni mało co może

Byłam dziś w szkole rozmawialam z panią na temat tego chłopaka. Pani ma na niego oko bo juz wie o co chodzi. Siedzi w pierwszej ławce i wszędzie chodzi z panią za rękę żeby nie miał możliwości zaczepiac dzieci

Kurcze wybrałam dziś łóżeczko i co mąż złożył te po Patryku i stwierdził że nie ma sensu kupować nowego bo te idealne jest. No ma chłopak racje ale chciałam nowe.. Ehh ale skoro kupiliśmy wózek a mieliśmy nie kupować to chyba zostaniemy przy tym łóżeczku.

Rozmarzona kop w pupę ty zamiast fruwac po tych wizytach to jakoś doła łapiesz

natali101, Rozmarzona lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dziś obowiązki wykonane. Czekam na córkę i lecimy na ploteczki :-)

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona zatem zaraz zrobie inhalacje, a potem psiukne woda morska,

A co myslicie o takim zestawie ?

Tylko kurde to jest na lozeczko 120x60, myslicie ze bedzie za male na 140x70 ??

http://allegro.pl/posciel-7-el-120x90-dlugi-ochraniacz-wzory-nowosc-i5122314802.html

Rozmarzona, izulkaa lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Paolka druga córcia, ale dużo większa niż pierwsza, a przy pierwszej ją nacinali

Haen haha nie mam torby do szpitala gotowej więc odpada :D wzięłam tą koszulę z italian fashion, naprawdę niezła. I zmieściłam się w eskę, co niezmiernie mnie cieszy :D

Ale ze mnie wrak się zrobił :( nie wiem czy to organizm podświadomie się broni przed wysiłkiem, ale co chwilę "aktywności" to muszę się położyć :(

To widze, ze w listopadzie bedziemy w salach poporodowych ubrane w to samo :D a ktora wzielas?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro, tez sie zastanawiam dlaczego w jednym miejscu platne,a w innym nie hmm ciekawe :)
    Na badanie trzeciego mnie wysylal do przychodni gdzie wlasnie dobry sprzet.
    Wprost powiedzial,ze tam najlepszy i tu fajnie bo rzeczywiscie widac bylo rezultaty.
    Mowisz,ze to badanie gbs,a ja pomylilam z hbs :)
    Dokladnie tak przeciez,ze o paciorkowcu mi cos mowil.

Ginger, to pewnie ten 3 trymestr tak na mnie dziala i jakos sie zaczynam rozsypywac momentami psychicznie :)
    Strach przed nieznanym tez zreszta robi swoje.
    Porzadny kopniak w tylek mi sie przyda zdecydowanie ;)
    Czyli problem wyboru lozeczka masz Kochana z glowy :)

Madzia, nakryj sie recznikiem zeby tego troche nawdychac.
    Tylko ja zawsze uprzedzam by sobie przerwy robic abys nie zaslabla.
    Powtarzaj sobie tak pare razy dziennie,a po paru dniach powinno calkiem przejsc :)

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokusilam sie dzisiaj na kebaba bo mialam ochote na jakiegos fasta,ale pozalowalam decyzji.
    Nie dosc,ze mieso slone to i sos mi cos nie podchodzil,a rezultat na koniec to mega zgaga.
    Wszystko przez Meza bo wolalam domowe zarcie w knajpce,ale bylo nie po drodze buuu :)
    Mezu za to skorzystal bo oczywiscie musial po mnie dojadac.

Mysle sobie teraz co by tu sobie wtrynic ze smakiem i zadowoleniem w nagrode :)

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen jutro wkleję linka bo komputer mam juz wyłączony

Co do jedzenia to mój m był dzis w Zakopcu i przywiózł mi oscypki i swieza babke z piekarni wiec zjadłam to na raz bo nieoglam się zdecydować co wole :P

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie zadzwoniła do mnie do drzwi sąsiadka, że właśnie robi porządek w ciuszkach po swoich dzieciach i czy nie chciałabym sobie ich przejrzeć, bo są w dobrym stanie, a ona chciała je wrzucić do czerwonego krzyża, ale widząc mój stan pomyśleli z mężem o nas czy byśmy nie chcieli. Powiem Wam, że bardzo miło mi się zrobiło :)

izulkaa, haen, Shibuya, olcia88 lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka bylas ? ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala, ale mi smaka zrobilas na takiego grilowanego oscypka z zurawina taka w dzemiku o jaaaa.

Mala_Czarna_89, Micia lubią tę wiadomość

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś oprócz mnie nie miała badań 3 trymestru? Ja bylam tylko na prenatalnych i polowkowych a potem to juz tylko takie szybkie 5-minutowe usg.

Jak czesto macie teraz wizyty? Dwie osoby pisaly ze co dwa tyg, Izulka za miesiąc a reszta?

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam następna za 3tyg. Kolejna za 2 tyg. :)

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, gdzie byłam? :D

Ja mam wizytę dopiero 5.10. Zdziwiłam się, że dał mi znowu dopiero po miesiącu.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja się zawsze sama zapisuje i tym razem mowie w recepcji że chce za 3 tygodnie a babka do mnie:a cos sie dzieje ze nie za miesiąc a ja sklamalam ze nie, ale lekarz kazał :p bo myślałam ze na tym etapie to jux powinno się częściej chodzić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 20:31

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
‹‹ 1260 1261 1262 1263 1264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ