Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Rozmarzona pociesze Cię, nie ma dwóch takich samych ciąż. W pierwszej była tragedia,a teraz odpukac jest ok. Dopiero 30 tc a ja dalej jeżdżę autem, nie potrzebuje pomocy przy większości obowiązkach. Czasem pomarudze ale to pewnie dla zasady. A starsza jestem o 11 lat.
Zorro, Rozmarzona, Ona_89', haen lubią tę wiadomość
-
Zorro wrote:Rozmarzona, to normalne
Od 30tc tez mam wizyty co 2tygodnie. O tym hbs pisałam wczoraj- bo miałam już pobrany
Tylko bezpłatnie.
No popatrz,a tutaj co chwile za cos kurcze place ;/
Jeszcze bede musiala zrobic badania na tsh i ft4 znowu,wiec kolejna stowka sie uzbiera.
Dopiero co w tym miesiacu placilam za usg III trymestru ehhh.
Jestes juz z nami -
Rozmarzona ciesz sie ze za 2 tyg, ja mam za miesiąc a niedawno wyszłam ze szpitala
zdziwilam sie bardzo ze nie mam częściej teraz wizyt no ale ...
Z drugiej strony kazda wizyta 200zl...
No wymaz z pochwy sie robi kolo 36 Tc czy nie masz infekcji:P
Mi jeszcze nic nie mowil na ten temat..
A co do bolu.. Mnie pisia boli jak siedzę. Tak mam dalej zapuchnięte wszystko...antybiotyk jeden wzięłam a boli jak diabli.. Nie mówiąc juz o badaniu.. Jak mierzysz szyjke przez USG które jest malutkie to myślałam ze zejdę na tym krześle..nie mówiąc o badaniu' Ręcznym'...
I nie boj sie ze pytal o skurcze..chcial wiedzieć,czy jest sie czym martwicale nie masz często wiec nie stresuj sie
Wybrane łóżeczko
Ale mąż okupuje teraz kompa wiec zamówię wieczorem
Rozmarzona lubi tę wiadomość
-
Natali, dobrze prawisz.
Mezu jak mi caly czas mowi,ze za rok startujemy z drugim dzieckiem to mu stukam palcem po czole.
Tak jak przechodze pierwsza ciaze to nie wiem czy tak odrazu bym sie skusila na drugie dziecko.
Zwyczajnie bym sie bala przy malym dziecku,ze znowu musialabym lezec,a kto zajalby sie drugim?
Czasami sie zastanawiam czy zartuje,a czasami pytam "Ty tak serio? Czy mam Ci zaczac to wybijac z glowy".
Mojemu chyba sie instynkty tatusiowe pelna para zalaczyly
natali101 lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Izulka, kurcze faktycznie nie powinien Cie tak pozno zapisywac na wizyte skoro zaliczylas szpital i serie lekow.
Z drugiej str Ty prywatnie i masakryczny koszt wychodzi za wizyte.
Przy usg dopochwowym mnie nie bolalo jak babka robila,ale przy dzisiejszym palpacyjnym to myslalam,ze mi czop zaraz wypchnie..
Madzia, a na katar jest tez z serii prenalen psikadlo.
Ja na poczatku ciazy tak chorowalam to uzywalam tego po inhalacji takiej nad misa z woda i np mieta.
Troszke powdychac i odrazu Ci przetka nosek.
Potem zakropic tym prenalem i na jakis czas spokoj.
MadaLena30 lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Rozmarzona, czyli Ty też na NFZ chodzisz? Ciekawe jak to jest,ze w jednym miejscu dodatkowo liczą za badania,a w drugim nie...
Na usg III trym tez poszłam odpłatnie, bo nfztowskiemu sprzętowo srednio ufam
Izulka, wymaz na gbs pobiera się między 33 a 37tc. Badanie to pozwala wykryć paciorkowca (masa ludzi jest nosicielami). Jezeli wynik jest dodatni to przy porodzie podają antybiotyk. Dlatego takie ważne jest zabranie tego wyniku ze sobą do poroduSynuś
-
No niestety ja mam paciorkowca juz miałam badania zrobione
Natali Dziękuję dzisiaj juz dużo lepiej. Od czasu do czasu pomarudzi ze go boli ale dostaje syrop i jest ok. Największy problem to z jedzeniem bo jeszcze przez kilka dni mało co może
Byłam dziś w szkole rozmawialam z panią na temat tego chłopaka. Pani ma na niego oko bo juz wie o co chodzi. Siedzi w pierwszej ławce i wszędzie chodzi z panią za rękę żeby nie miał możliwości zaczepiac dzieci
Kurcze wybrałam dziś łóżeczko i co mąż złożył te po Patryku i stwierdził że nie ma sensu kupować nowego bo te idealne jest. No ma chłopak racje ale chciałam nowe.. Ehh ale skoro kupiliśmy wózek a mieliśmy nie kupować to chyba zostaniemy przy tym łóżeczku.
Rozmarzona kop w pupę ty zamiast fruwac po tych wizytach to jakoś doła łapiesznatali101, Rozmarzona lubią tę wiadomość
-
Rozmarzona zatem zaraz zrobie inhalacje, a potem psiukne woda morska,
A co myslicie o takim zestawie ?
Tylko kurde to jest na lozeczko 120x60, myslicie ze bedzie za male na 140x70 ??
http://allegro.pl/posciel-7-el-120x90-dlugi-ochraniacz-wzory-nowosc-i5122314802.html
Rozmarzona, izulkaa lubią tę wiadomość
-
Mala_Czarna_89 wrote:Paolka druga córcia, ale dużo większa niż pierwsza, a przy pierwszej ją nacinali
Haen haha nie mam torby do szpitala gotowej więc odpadawzięłam tą koszulę z italian fashion, naprawdę niezła. I zmieściłam się w eskę, co niezmiernie mnie cieszy
Ale ze mnie wrak się zrobiłnie wiem czy to organizm podświadomie się broni przed wysiłkiem, ale co chwilę "aktywności" to muszę się położyć
To widze, ze w listopadzie bedziemy w salach poporodowych ubrane w to samoa ktora wzielas?
-
Zorro, tez sie zastanawiam dlaczego w jednym miejscu platne,a w innym nie hmm ciekawe
Na badanie trzeciego mnie wysylal do przychodni gdzie wlasnie dobry sprzet.
Wprost powiedzial,ze tam najlepszy i tu fajnie bo rzeczywiscie widac bylo rezultaty.
Mowisz,ze to badanie gbs,a ja pomylilam z hbs
Dokladnie tak przeciez,ze o paciorkowcu mi cos mowil.
Ginger, to pewnie ten 3 trymestr tak na mnie dziala i jakos sie zaczynam rozsypywac momentami psychicznie
Strach przed nieznanym tez zreszta robi swoje.
Porzadny kopniak w tylek mi sie przyda zdecydowanie
Czyli problem wyboru lozeczka masz Kochana z glowy
Madzia, nakryj sie recznikiem zeby tego troche nawdychac.
Tylko ja zawsze uprzedzam by sobie przerwy robic abys nie zaslabla.
Powtarzaj sobie tak pare razy dziennie,a po paru dniach powinno calkiem przejscJestes juz z nami -
Pokusilam sie dzisiaj na kebaba bo mialam ochote na jakiegos fasta,ale pozalowalam decyzji.
Nie dosc,ze mieso slone to i sos mi cos nie podchodzil,a rezultat na koniec to mega zgaga.
Wszystko przez Meza bo wolalam domowe zarcie w knajpce,ale bylo nie po drodze buuu
Mezu za to skorzystal bo oczywiscie musial po mnie dojadac.
Mysle sobie teraz co by tu sobie wtrynic ze smakiem i zadowoleniem w nagrodeJestes juz z nami -
Dziewczyny, właśnie zadzwoniła do mnie do drzwi sąsiadka, że właśnie robi porządek w ciuszkach po swoich dzieciach i czy nie chciałabym sobie ich przejrzeć, bo są w dobrym stanie, a ona chciała je wrzucić do czerwonego krzyża, ale widząc mój stan pomyśleli z mężem o nas czy byśmy nie chcieli. Powiem Wam, że bardzo miło mi się zrobiło
izulkaa, haen, Shibuya, olcia88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bo ja się zawsze sama zapisuje i tym razem mowie w recepcji że chce za 3 tygodnie a babka do mnie:a cos sie dzieje ze nie za miesiąc a ja sklamalam ze nie, ale lekarz kazał :p bo myślałam ze na tym etapie to jux powinno się częściej chodzić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 20:31