X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado śliczny synek :)

mikado lubi tę wiadomość

• mikado Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co myślicie o tej aukcji?
    http://allegro.pl/8-cz-posciel-dziecieca-120x90-do-lozeczka-nowosc-i5223086377.html

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado i dlatego lepiej o tym nie myśleć, a jak przyjdzie co do czego, to się samo potoczy :) będziemy miały wokól siebie lekarzy i pielęgniarki i jakoś wypchamy, jeszcze nie zdarzyło się tak, by ktoś nie urodził :D
    będzie dobrze :)
    a synuś śliczny

mikado, Micia lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 11 września 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzisiaj dzień dziecka. Przywieźli mi fotelik do samochodu, adaptery do wózka, pojemniki do mrożenia mleka, karuzelę, łóżeczko i koszulę do szpitala :)

biedroneczka1910, Shibuya, Zorro, agulla03 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam nadzieję na poród naturalny i w dodatku max 4 godzinki :p

To jest najgorsze, że też nie dopuszczam do siebie myśli o cc a jak będzie konieczne to dopiero wtedy będę się martwić.

Magdalena prawidłowo odpoczywaj i kuruj się :) ja miałam zapędy dzisiaj na wielkie sprzątanie ale też nic mi z tego nie wyszło, pooglądałam tv, zrobiłam obiad, i zrobiłam porządek z włosami :p
    Teraz przyszedł mężu, zjemy i pojedziemy na zakupy niestety spożywcze. :(

Mała a ta Twoja kuzynka który poród miała?

Coś to moje dzieciątko dzisiaj bardzo leniwe...:(

Paolka _25
  • haen Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala tylko z tych wrazen nie zacznij rodzic:*
    Bo widze, ze wyprawke masz na tyle ogarnieta, ze juz moglabys dziecko ze szpitala w foteliku przewiezc :D

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado tez myślałam,o,tym,kpl,ale stwierdzam ze musialabym dokupić,jeszcze organizer na łóżeczko..myslisz ze jest w tym,zestawie ta falbanka maskującą ?

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 11 września 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka druga córcia, ale dużo większa niż pierwsza, a przy pierwszej ją nacinali

Haen haha nie mam torby do szpitala gotowej więc odpada :D wzięłam tą koszulę z italian fashion, naprawdę niezła. I zmieściłam się w eskę, co niezmiernie mnie cieszy :D

Ale ze mnie wrak się zrobił :( nie wiem czy to organizm podświadomie się broni przed wysiłkiem, ale co chwilę "aktywności" to muszę się położyć :(

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam się po wizycie. Cukrzyca opanowana, czyli dieta działa. Schudłam jakiedś2.5kg. Zosia waży 2180 , wszystkie parametry w normie. Wyszło z pomiarów ,że jest starsza,ale kazał na razie trzymać się terminu z karty ciąży czyli nie jak straszył koniec października tylko 08.11
    Postaram się odzywać częściej ,ale mąż ma urlop i wziął się za remont.

Mala_Czarna_89, Zorro, mikado, Molcia, Shibuya, MadaLena30, biedroneczka1910, haen, Ona_89', Micia lubią tę wiadomość

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja kiedyś pisałam z tym użytkownikiem i można skomponować swój własny zestaw który oni wycenia. Ja potrzebuję pościel i wypełnienie i ochraniacz a że w zestawie jeszcze poszewka dodatkowa obrazek i prześcieradło to nawet lepiej. Od razu od nich też zamowie dwa dodatkowe prześcieradła. A jak jakość się sprawdzi to drugi komplet pościeli za jakiś czas. Zastanawiam się jeszcze nad materacem w jednej przesyłce bo w sklepach stowka a tam 70 ten sam.

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena30 wrote:
    Zorro nie moge znalesc inf z ktorymi wozkami pebble jest kompatybilny.
    Masz jakies takie zestawienie?

Niestety nie mam zestawienia, ale wiem,że do mojego wózka na pewno są adaptery. A jaki Ty masz wózek? Moze uda mi się znaleźć taką informację :-)

Swoją drogą ja jeszcze nie kupiłam tych adapterów, bo dziewczyny zasiały mi wątpliwość czy są potrzebne... ;-)
    W razie czego zawsze zdążę dokupić :-)

Synuś :-)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry dzien dobry.

Ja tez po wizycie u gina i ogolnie mieszane uczucia po jak i przed.
    Mowilam lekarzowi o skurczach,ktore mnie w nocy lapaly i dopytywal kiedy dokladnie i ile razy sie powtarzaly.
    Po czym kazal brac nospe 3x1 i powiedzial by sie wstrzymac z wspolzyciem (z tym akurat nie ma problemu).
    Mowilam,ze na usg 3 trymestru mala ponoc bardzo nisko siedziala i pytalam czy stad moze byc taki ucisk na macice i wgl zeby szyjke zobaczyl palpacyjnie bo tamta lekarka nie miala porownania.
    Strasznie bolesnie przeszlam to badanie bo bardzo daleko wpychal sie,ze tak powiem do badania az Malutka zaczela tak szalec w brzuchu,ze szok..
    Przez moment to sie balam,ze w domu bede miala problem przez to z plamieniem
    bo naprawde do oporu pchal dzisiaj,ale coz trzeba bylo przecierpiec.
    Powiedzial,ze jest zamknieta szyjka i nic sie nie dzieje i Mala wcale nie jest nisko.
    Niby uspokoil mnie,ale z drugiej str jak pytal o skurcze to troche sie zmartwilam.
    Najgorsze,ze zapomnialam zapytac czy jak to sie powtorzy to normalne jak pare razy i minie czy mam cos z tym robic.
    Na szczescie teraz wizyte dal mi na za 2 tyg,wiec bardzo szybko az w szoku bylam.
    Moze i stad te mieszane uczucia?
    Dal skierowanie kolejne na badania i mowil,ze najlepiej byloby tez wymaz pobrac na kolejnej wizycie platny na hbs (nie wiem czy dobrze zapamietalam bo jakas rozkojarzona bylam)?
    Czy nic nie wyjdzie bo jesli tak to po ur daja dziecku antybiotyk by na nie, nie przeszlo.

Teraz tez brzuszek mnie pobolewa od czasu wizyty,ale na szczescie znosnie,wiec praktycznie caly czas leze.

Mikado, sliczny Synus i nie martw sie tez mam coraz wieksze obawy :)
    Niby blizej konca i powinnysmy czuc sie bezpieczniejsze,a teraz wychodza w praniu inne zmartwienia.

Madzia, bardzo ladny ciazowy brzuszek super :)

Haen, a ponoc to ja mam maly brzuszek i ze nie widac aby to byl 8 miesiac,a tu prosze Ty masz jeszcze mniejszy :)
    Z drugiej str tak jak mowisz wygodniej wiele rzeczy zrobic hihi ;)

Mala, pozazdroscic przesylek bo ja nadalll musze czekac :)
    Przez chwile nawet mielismy podejsc z Mezem do sklepu zapytac o wozek,ale stwierdzilismy ,ze to w sumie bez sensu bo beda dzwonic.

Na prezent dla chrzesnicy Meza kupilismy zlote kolczyki,a co najlepsze teraz sobie przypomnialam,ze w pospiechu zapomnielismy o prezencie na ur dla drugiej :O
    Baba w ciazy...

mikado lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)

Wysłany: 11 września 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona oni wszyscy mówią, żeby nospę łykać ;) mój powiedział wczoraj, żeby sporo odpoczywać aż skurcze nie przejdą, a jak ich nie będzie, to mogę normalnie funkcjonować. Za 2 tygodnie- super! gdyby zaprosił cię za miesiąc, to nie podobałoby ci się, że tak późno, a tak wiesz, że niedługo cię zbada :) I skoro mówi, że mała nie jest nisko, tzn, że nie jest nisko i nie ma się czym martwić :)

Rozmarzona lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona po 30 tc wizyty są częstsze, pewnie stąd masz termin za 2 tyg.

Ja dzis byłam na badaniach,a że samej mi się nie chciało jechać, to męża wyciągnęłam.
    Miał okazję zobaczyć 2 tygodniowego bobasa 2 kg. Był mikroskopijny.
    Ja wizyty mam już rozpisane do końca ciąży i wychodzi ich 4 .ostatnią mam na tydzień przed terminem.

W październiku mamy chrzciny i bardzo chce pojechać,a to jedynym dniem 350 km . Zobaczymy jak się będę czuć. Najwyżej Adam z Nati pojedzie.

Ginger jak synek?

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro ja wlasnie zaczelam od fotelika hehe - wozka nie mamy wybranego bo ciagle sie zastanawiam czy kupowac nowy czy skorzystac z gondoli Emmaljunga ktora dostalismy i wrazie czego bedzie u rodzicow czekac jak pojedziemy w odwiedziny :)

Rozmarzona ciesz sie ze wizyta za 2 tyg, jak by byla pozniej to bys marudziala ;)

Paolka odpoczywam bo naprawde czuje sie oslabiona, ale szlak mnie trafia bo przez to oslabienie rozbicie i bol nie moge sie skupic. A ty tak naprawde zrobilas sporo - a ja czuje sie i wygladam jak kopciuszek.

Rozmarzona, Zorro lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Mala i Natali za slowa otuchy :)
    Nie wiem cos ostatnio za duzo mysle i nasluchuje organizmu.
    Pewnie zaczyna sie stres i stad te wszystkie obawy i wgl.
    Nowe doswiadczenia uczucia w brzuszku i macicy : typu ucisk,a czlowiek jak zielony to zaraz sie zastanawia.
    Musze wiecej chyba wypoczac i nie myslec tyle.
    Macie racje te 2 tyg to super sprawa bo 4 to juz odlegly termin,a pytan coraz wiecej :)

Masa chrzcin wsrod listopadowek wypada :)

Wysłany: 11 września 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena30 wrote:

Paolka odpoczywam bo naprawde czuje sie oslabiona, ale szlak mnie trafia bo przez to oslabienie rozbicie i bol nie moge sie skupic. A ty tak naprawde zrobilas sporo - a ja czuje sie i wygladam jak kopciuszek.
    to jest nas 2.
    Jeszcze teściowa na chwile wpadła a tu syf na kolkach, paczki pootwierane, piec brudny, koc rozwalony na kanapie i jeszcze pies się zesral i zsikap przy niej ehhh chyba dostałam rumieńców tak mi było wstyd :(

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona, to normalne :-) Od 30tc tez mam wizyty co 2tygodnie. O tym hbs pisałam wczoraj- bo miałam już pobrany ;-) Tylko bezpłatnie.

Synuś :-)
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    to jest nas 2.
    Jeszcze teściowa na chwile wpadła a tu syf na kolkach, paczki pootwierane, piec brudny, koc rozwalony na kanapie i jeszcze pies się zesral i zsikap przy niej ehhh chyba dostałam rumieńców tak mi było wstyd :(

Heheeh

Mala od razu mi sie lepiej zrobilo :)
    U mnie tez pobojowisko i pelno chusteczek zasmarkanych ;)

Z braku sil nawet jeszcze obiadu nie zrobilam a glodna jestem juz .... ide wlacze piecyk i upieke rybke bedzie zdrowo i bez stania w kuchni bo nie mam na to sily.

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz dzisiaj wlaczyl w tv program o 4-raczkach (az w szoku bylam).
    Para nie mogla dlugo doczekac sie upragnionego dziecka bo 4 lata w tym 2 proby sztucznego zaplodnienia.
    W koncu im sie udalo i to jak 4- raczki :)!
    Pokazywali rok zycia tych dzieci i wgl jak rodzice sobie musieli radzic przy pomocy dziadkow.
    Myslalam,ze wtedy do takiej "Zalogi" wysylaja jakas pielegniarke czy cos do pomocy,a tu pupa radzcie sobie sami.
    Pozniej na koniec pokazali motyw jak para leciala gdzies na wakacje i zaginely im na lotnisku torby ze wszystkimi ciuszkami i butelkami dla dzidziusiow :O
    I wez tu na szybko kupuj tyle ciuszkow i butelek naraz :)
    Program widzialam urywkami bo mialam troche zajec,ale bylam w szoku, gdzie sie mieszcza takie 4 kruszynki :)

‹‹ 1259 1260 1261 1262 1263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ