Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
To ja mam tak teraz
czekam na ponad 20 rzeczy, dostaję smsy, że coś idzie, potem sprawdzam z jakiego miasta i próbuję dojść do tego, co to
No i dzwoni dzwonek a to kominiarz więc poczułam się przed chwilą tak jak ty.moodliszka lubi tę wiadomość
-
uff łazienka posprzątana, jeszcze tylko podłoga została
nareszcie porządek zdecydowanie lepiej
coś mi się dzisiaj brzuch spina, teraz to już chyba czas się położyć i odpocząć
izulkaa - ja wzięłam ten co buffy vitmat kokos-lateksi mogę polecić sprzedawcę - wysyłka ekspres następnego dnia miałam już u siebie materac i poduszkę klin - interjoker.pl
dziewczyny - ile butelek zamawiałyście i jaka pojemność? zamawiałyście dodatkowo smoczki na te butelki na zapas?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 12:50
izulkaa lubi tę wiadomość
-
izulkaa wrote:A jaki materac w kocu kupilyscie / kupujecie ?
Ja kupiłam w końcu jeden lateksowy i jeden sama pianka. Zastanawiałam się długo i już nie mogłam znieśćwięc zrobiłam zamówienie i mam
Mam dwa łóżeczka, więc musiałam zakupić wsad do dwóch, główny materac będzie lateksowy i powiem wam, że jest mega zajebisty, bo i mięciutki w dotyku a jak się położysz to wygodny i się nie zapada. Z tego co rozmawiałam z ortopedą to odchodzą od twardych materacyków dla dzieci (czyli kokosy i gryki) i zalecają samą piankę.
Właśnie dostałam SMS, że wysłali furkę!!! Ale radocha -
30+4 (rozpoczety 31)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/befff4095f86.jpgShibuya, izulkaa, MadaLena30, Marta1986, Zorro, Nymeria, Mala_Czarna_89, biedroneczka1910, Buffy, mikado, Ona_89', perelka89, Rozmarzona, Paolka_25, olcia88 lubią tę wiadomość
-
hmm no właśnie chyba też kupie ten zestaw startowy z aventu
no to jeszcze pytania dodatkowe - ile i jakie podpaski/podkłady po porodzie (cc) jakie majtki siatkowe no i jakie wkładki laktacyjne?
bo jak rozumiem ten podkład na łóżko to jest coś innego niż podkłady poporodowe - takie z bella mamma no nie?
przepraszam za to 100 pytań do ale jestem kompletnie zielona i chciałabym poczerpać z Waszego źródełka wiedzyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 13:14
-
dzwoni mój z pracy i mówi "kochanie sobie przemyślałem pare spraw. A więc jak Lenka skończy zabiegi wyjeżdżamy na dwa lata zarobie tam i zbudujemy dom bo po co nam mieszkanie. A za 4 lat pomyślimy o synku" moja odpowiedź "czy Ty czasami z dachu nei spadłeś??? A może Ci dachówka spadła na głowe??"
To wymyślił zamiast pracować to się głupotami zajmuje -
aparatka - dobry ten twoj jest;) chyba nie podaruje poki syn mu sie nie urodzi
hihi
molcia - wkladki laktacyjne to jak czytlam opinie w necie to chicco ma dobre (bo ma wyprofilowane miejsce na sutek i nie uwiera, nie boli) i J&J duzo osob chwalilo.
ja narazie w ogole wkladek nie kupuje, bo nie wiem czy da rade z karmieniem, mam kilka probek to bede je wykorzystywac a jak bedzie potrzeba to apteka pod blokiem...
majtki poporodowe to tez slyszalam ze koniecznie siateczkowe bo one oddychają (a te fizelinowe niekoniecznie)
podklady poporodowe bella mama/canpol (tak jak magdalena) + podklady na lozko 60x90 to taki uniwersalny rozmiar - pakowane sa po 5szt mysle ze 1 paczka na początek wystarczy, a jak nie zuzyjesz to zawsze mozna pozniej uzywac na przewijak, do wozka,lozeczka, zeby nie zalac materaca -
hehe ja po pierwszej ciazy mam troche dosc...moj to by chcial zaraz drugie, ale mnie to przeraza!! pierwszy trymest mialam tragiczny, teraz jeszcze ta cukrzyca, oj czuje ze bede chciala troche "odpocząc"...
chociaz moze jak juz maluszek pojawi sie na swiecie to moze mi sie odmieni
dziewczyny a czy wy wszystkie nastawiacie sie na porod naturalnych (oprocz tych co muszą miec cc)? bo ja tak sie zastanawiam ostatnio jakies sa za i przeciw.
boje sie tego naturalnego strasznie, zwlaszcza powiklan z tym zwizanych (zle zszycie, pekniecie, zaklinowanie dziecka - co moze sie wiazac z wyciaganiem go na sile i pozniejsza rehabilitacja itp)
a cc to jednak operacja..
jakie macie zdanie na ten temat??
duzo ostatnio czytam i pytam ludzi to wam powiem ze żony wiekszosci ginekologow maja cc, skad to sie bierze?? moze ta pipka pozniej rzeczywiscie jest "inna"?