Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
i nastepna wizyta za 2 tyg i wtedy dalej bedzie wiadomo co i jak czy lezec w domu w szpitalu czy juz wszystko dobrze
-
Madziara wrote:Moze zle napisałam chodzilo mu o fale ultradźwiękowe...zrobil mi usg w 5 tyg i 4 dniu i w 7.4 dniu teraz mam 9 kwietnia bedzie 9t i 4 dzien
Szkoda gadać kazdy co innego ...tylko tak dziwne ze prywatnie jej usg nie zrobil... ja rozumie nie robic co pare dni ale tu?
Ja też nie rozumiem dlaczego prywatnie nie zrobił Ci usg. Ja bym lekarza zmieniła. To jest podstawa do oceny rozwoju ciąży.Natka_79 lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Nuffeq wrote:Juz po wizycie. Dzidzia ładnie urosła (1,31cm) i widać było bijące serduszko. Termin teraz zgadza się z om. Jednak nie jest tak pięknie i kolorowo, bo niestety pęcherzyk zaczyna odklejac się od macicy. dostałam zastrzyki clexane i nakaz oszczędzania się.-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Skarb, jezeli czosnek nie, to proponuje zrobic imbir z cytryną i miodem na gorąco. Ja mam od mamy zapasy soku z malin i kwiatu czarnego bzu. Jezeli ktoś moze Cię takim wspomóc, to pij na gorąco. Te sklepowe niestety są tak sztuczne, że mi się niedobrze robi. W aptece też są dostępne syropy wykrztusne dla ciężarnych. Trochę tego jest.-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Moremi, wizytę miałam dzień po dniu więc aż tak bardzo mi nie zależało na usg Sprawdziła badania, wypisała kartę ciąży i to mi na razie wystarczy. Kolejna wizyta po badaniu prenatalnym.
-
dziekuje kochane oczywiscie ja bede lezec nie wyobrarzam sobie inaczej jak trzeba to dla dzieciatka wszystko .. A sze w prawdopodobnie zakladany bede miala w 12/13 tc .
Ja mam w domu miod nie mam imbiru a jakies inne sposoby jeszcze ?
-
moremi wrote:Do przeżycia. Też mam clexane. Mąż mi robi i jakoś to znoszę. Dodatkowo rano mam acard (zastrzyki po południu). Tylko drogie są cholernie.
-
Nuffeq wrote:Kochana myślę, że zastrzyki też zniose tylko boję się zaistnialej sytuacji. A co do ceny to się zgodzę, drogie bardzo, niestety nie ma refundacji w tych wskazaniach. A jaka dawkę bierzesz i czy powód jest podobny do mojego?
Na razie mąż rozpieszcza. Tylko nie ma komu sprzatać, ale z odrobiny brudu i bałaganu nikt nie umarł
Skarb, miód w ciąży powinno się stosować oszczędnie. Proponuje herbatę z dodatkiem miodu. Tylko zanim dodasz miód herbatę powinnaś schlodzić do około 60 stopni. W wyższej temperaturze traci swoje właściwości. Drugi sposób to ciepłe mleko z miodem.
A jutro zaopatrz się w ten imbir.skarb15 lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Dziekuje bardzo wlasnie nie wiedzialam o tym , jakby nie ty to dalej bym nie wiedziala :o naprawde dziekuje jeszcze raz.
Jestem tak przerazona po tej wizycie wiec sama nie wiem co myslec , mam nadzieje ze po lezeniu bedzie tylko lepiej , Tobie tez tego zycze :* -
moremi wrote:Mam czterdziestke. Tak, dlatego byłam w szpitalu. Po tygodniu się uspokoiło, ale niestety wczoraj znowu zaczęłam plamić i tym razem w domu leże. Nospa, luteina, clexane i acard. Oby do drugiego trymestru i powinno się uspokoić.
Na razie mąż rozpieszcza. Tylko nie ma komu sprzatać, ale z odrobiny brudu i bałaganu nikt nie umarł
Skarb, miód w ciąży powinno się stosować oszczędnie. Proponuje herbatę z dodatkiem miodu. Tylko zanim dodasz miód herbatę powinnaś schlodzić do około 60 stopni. W wyższej temperaturze traci swoje właściwości. Drugi sposób to ciepłe mleko z miodem.
A jutro zaopatrz się w ten imbir.
Dziewczyny dlaczego mie macie regundacji Clexane? Wystarczy jeden wskaznik zły i refundacja jest. Ja msm niedobór białka s i biorę też zastrzyki. Mam refundowane. Martwię się bo lekarz nie karze mi brać acardu. Do końca ciąży brrr:-( miejmy nadzieje ze sie dobrze pouklada bo poprzednim razem skończyło due źle:-(
-
Moremi troche mnie uspokoilas. Odpoczywaj i niech plamienia całkowicie ustąpią.
Aniu ja nie robiłam żadnych wskaźników, jedynie przeciwciala p/kardiolipinie, które są w normie. Nie biorę tez acardu, tylko te zastrzyki i duphaston. Trzymam kciuki żeby było u nas dobrze. -
nick nieaktualnyMi sie najbardziej wózki z firmy Tutek podobają!!
http://www.google.pl/search?q=tutek&prmd=ivns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=krAZVe2vOITUPf7PgfAG&ved=0CAYQ_AUoAQ#mhpiv=0
3 części w granicach 1500- 1700 zl kazdy kolor chyba jest ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 22:26
-
Zycze Wam dziewczyny i sobie bysmy w spokoju donosily nasze malenstwa bo wiem jakie to trudne sama musze lezec jak klocek bo inaczej szpital w tych czasach ciaza to choroba mozna tak powiedziec
-
nick nieaktualny