X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy my się staramy być delikatniejsi niż zwykle ale myślę ze dzidzia po prostu czuje ze mama jest szczęśliwa :) coś tam kiedyś czytałam ze siw jakiś hormon szczęścia wytwarza i do dziecka też wędruje ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w domu mam brać lutke rano i wieczorem w środę idę do ginek. Wreszcie ktos wartny uwagi babeczka sama miala problemy poroniła dzis byla na wizycie lekarskiej jeszcze nie wie ze przyjdę do niej w środę bo pierwszy raz to będzie a juz uśmiechnęła sie jako jedyna do mnie a bylo z 10 osób . w czwartek ide na betę i sie okaże co dalej jak by co to po świętach zabieg .....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 11:31

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Buffy my się staramy być delikatniejsi niż zwykle ale myślę ze dzidzia po prostu czuje ze mama jest szczęśliwa :) coś tam kiedyś czytałam ze siw jakiś hormon szczęścia wytwarza i do dziecka też wędruje ;)

My teraz też uważamy bo co jak co, ale nie ma co za bardzo ryzykować :)
    Dokładnie oraz to, że orgazm mamy to takie kołysanie bobaska :)

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

• ewulek Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj to sie bardziej boi niz ja. Niestety nie wszystkie pozycje sa mozliwe bo jak tylko mam ucisk na pecherz to mam wrazenie ze sie posikam i sie ze mnie smieje ze odkad w ciazy jestem ma fetysz na sikanie ale co ja poradze jak nie moge wytrzymac i wtedy na niczym innym sie skupic nie moge. Teraz juz sie nauczylismy jak wygodniej.

Ja mam dzis maly problem. Ubralam ulubione jeansy i siedze w pracy w rozpietych bo mi brzuszek wywalilo i mi ciasno jak zapne. Chyba czas przebrac garderobe... mam nadzieje ze da rade sie wstrzymac az sie zrobi troche cieplej z kupowianiem nowych ubran.

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png

Wysłany: 30 marca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja wczoraj też mowie "poczekaj bo się posikam" a mój"to sikaj" :P
    Ja ost bardzo doceniam getry ;)

ewulek lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ~~Ania~~ Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy Wy też macie takie uczucie jakby Wam ktoś na klatce piersiowej usiadł? No aż mnie zatyka :/ :(

vhyHp2.png
  • Nuffeq Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też dzisiaj czeka wizyta. Miałam iść w czwartek, ale coś brzuch znowu pobolewa, wczoraj na wieczór tak bolało, że aż chodzić nie mogłam, dodatkowo mam infekcję dróg moczowych. Stresuje się bardzo.
    Trzymam kciuki Hiacynta...

17u9j44jl3novlzi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na wizytach...
    Hiacynta oby beta rosła i wszystko ok bylo mam taka nadzieje;!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 13:24

Nuffeq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chodzę w getrach bo jeansy tez ciane ...to super ze są takie ....ostatnio narzekałam ze nie mam objawów a dzis mam takie rozciąganie brzucha ...hmm...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 13:34

Wysłany: 30 marca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ~~Ania~~ wrote:
    Dziewczyny a czy Wy też macie takie uczucie jakby Wam ktoś na klatce piersiowej usiadł? No aż mnie zatyka :/ :(
    ja mam szczególnie jak czytam Laurci bajkę do snu. Ale spoko pod koniec ciąży będzie gorzej :D

Miałam ochotę zjeść słodki obiad a teraz juz zjadlabym coś konkretnego i to jest powód do zepsucia humoru :(

też czuje od czasu do czasu jakby rozciąganie macicy ale do przeżycia. Niedobrze mi za to od świtu do wieczora. Pogoda też nie nastraja. Byłyśmy u babci na kawce spacer zaliczony i dziękuję na dzis. A i suwaczków znow dziś nie widze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 14:38

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ~~Ania~~ Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie raz świeci słońce, zaraz leje, znów słońce z deszczem... masakra! Jeśli chodzi o jedzenie - burczy mi w brzuchu, a na samą myśl czy spojrzenie do lodówki mam odrzut. Zjadłam płatki z mlekiem. Ale to trochę mało :(

Też nie widzę znów suwaczków...

vhyHp2.png
  • celine89 Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba problem ze stronką suwaczkową :(

ja mam okropne zachcianki które mi przechodzą jak troszkę zjem :( mąż mi nagotował gar zupy a ja po 2 łyżkach już nie chciałam

8599dqk3hnnly0qz.png

Wysłany: 30 marca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celine ja też napierw coś wymyślę, wszystkim narobię smaka, a w końcu zrobiłabym (a najlepiej zamówiła) coś innego. Stanęło jednak na naleśnikach. Z dźemem porzeczkowym i serkiem wiejskim. Cieszę się, że trochę nabiału przyswoiłam. Ale tak naprawdę zjadłabym zupę koperkową :) Na pierwsze był żurek, ale zauważyłam, że mój żołądek zaczyna ost reagować na moje ekstremalne połączenia smaków.

Jutro idę do gina z wynikami badań. Na usg pewnie nie mam co liczyć co? ;) miałam tydzień temu. Może chociaż serduszka posłuchamy, jak było u was?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Czarna ja miałam USG o dziwo u lekarza NFZ na pierwszej wizycie. U lekarza prywatnego byłam już dwa razy i wyobraźcie sobie, że nie robiła jeszcze USG.

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png

Wysłany: 30 marca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziwne.. na tej pierwszej wizycie usłyszałaś serduszko?
    u mnie na pierwszej było widać tylko pęcherzyk, więc po dwóch tygodniach znów zrobił, no i było serduszko i dzidzia :) mam przeczucie, że jak się pojawię z wynikami, to już mi nie zrobi. To będzie tydzień po tej serduszkowej wizycie.
    a ta prywatna babeczka serducha czasem nie słuchała?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj gin gada ze częste usg naswieca płód ze jednak sa tu ultradźwięki mimo wszystko i nowego sprzetu...

A z suwaczkami to prawda cos nie trybi!!

• ewulek Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro ide do poloznej na badania i mam nadzieje posluchamy serduszka a jak nie to juz w czwartek wizyta u niemieckiego gina i jak mi nie zrobi usg to sie normalnie do gardla rzuce :P Szczegolnie ze to jedyna okazaja zeby moj tez zobaczyl bo jutro sie wyprowadza i nie bedzie go nigdy kiedy bede u lakarza.
    Boje sie tylko mdlosci wczasie lotu. Mam nadzieje ze przespie jak ostatnio.
    Zastanawiam sie nad kupieniem maszynki zeby w domu sluchac serduszka. Juz kilka kolezanek mi mowilo ze ma lub mialo w ciazy i podobno nie jest drogo zeby kupic. Ma ktoras z was?

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiałam się nad tym detektorem, nawet licytowalam, ale nie udało się.. dużo jest jednak negatywnych opinii.. ale ciągle chodzi mi ob po głowie :)
    Ja mam wizytę teraz w czwartek j mówił ze zrobimy usg a później będzie juz prenatalne, ale to w 13 tyg się robi?

km5supjy0xczfwah.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://parenting.pl/portal/detektory-tetna-plodu

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi apetyt " niestety " dopisuje ,ale po jedzeniu zgaga męczy. A już mi się wydawało, że nie mam żadnych objawów ciąży.
    U mnie zakupy i spacerek z psem zaliczone mimo brzydkiej pogody, obiad ugotowany ,kuchnia wysprzątana a teraz idę poleżeć.

n59yvcqgpqmxp37y.png
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ