X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy my się staramy być delikatniejsi niż zwykle ale myślę ze dzidzia po prostu czuje ze mama jest szczęśliwa :) coś tam kiedyś czytałam ze siw jakiś hormon szczęścia wytwarza i do dziecka też wędruje ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w domu mam brać lutke rano i wieczorem w środę idę do ginek. Wreszcie ktos wartny uwagi babeczka sama miala problemy poroniła dzis byla na wizycie lekarskiej jeszcze nie wie ze przyjdę do niej w środę bo pierwszy raz to będzie a juz uśmiechnęła sie jako jedyna do mnie a bylo z 10 osób . w czwartek ide na betę i sie okaże co dalej jak by co to po świętach zabieg .....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 11:31

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Buffy my się staramy być delikatniejsi niż zwykle ale myślę ze dzidzia po prostu czuje ze mama jest szczęśliwa :) coś tam kiedyś czytałam ze siw jakiś hormon szczęścia wytwarza i do dziecka też wędruje ;)

My teraz też uważamy bo co jak co, ale nie ma co za bardzo ryzykować :)
    Dokładnie oraz to, że orgazm mamy to takie kołysanie bobaska :)

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

• ewulek Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj to sie bardziej boi niz ja. Niestety nie wszystkie pozycje sa mozliwe bo jak tylko mam ucisk na pecherz to mam wrazenie ze sie posikam i sie ze mnie smieje ze odkad w ciazy jestem ma fetysz na sikanie ale co ja poradze jak nie moge wytrzymac i wtedy na niczym innym sie skupic nie moge. Teraz juz sie nauczylismy jak wygodniej.

Ja mam dzis maly problem. Ubralam ulubione jeansy i siedze w pracy w rozpietych bo mi brzuszek wywalilo i mi ciasno jak zapne. Chyba czas przebrac garderobe... mam nadzieje ze da rade sie wstrzymac az sie zrobi troche cieplej z kupowianiem nowych ubran.

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png

Wysłany: 30 marca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja wczoraj też mowie "poczekaj bo się posikam" a mój"to sikaj" :P
    Ja ost bardzo doceniam getry ;)

ewulek lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ~~Ania~~ Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy Wy też macie takie uczucie jakby Wam ktoś na klatce piersiowej usiadł? No aż mnie zatyka :/ :(

vhyHp2.png
  • Nuffeq Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też dzisiaj czeka wizyta. Miałam iść w czwartek, ale coś brzuch znowu pobolewa, wczoraj na wieczór tak bolało, że aż chodzić nie mogłam, dodatkowo mam infekcję dróg moczowych. Stresuje się bardzo.
    Trzymam kciuki Hiacynta...

17u9j44jl3novlzi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na wizytach...
    Hiacynta oby beta rosła i wszystko ok bylo mam taka nadzieje;!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 13:24

Nuffeq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chodzę w getrach bo jeansy tez ciane ...to super ze są takie ....ostatnio narzekałam ze nie mam objawów a dzis mam takie rozciąganie brzucha ...hmm...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 13:34

Wysłany: 30 marca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ~~Ania~~ wrote:
    Dziewczyny a czy Wy też macie takie uczucie jakby Wam ktoś na klatce piersiowej usiadł? No aż mnie zatyka :/ :(
    ja mam szczególnie jak czytam Laurci bajkę do snu. Ale spoko pod koniec ciąży będzie gorzej :D

Miałam ochotę zjeść słodki obiad a teraz juz zjadlabym coś konkretnego i to jest powód do zepsucia humoru :(

też czuje od czasu do czasu jakby rozciąganie macicy ale do przeżycia. Niedobrze mi za to od świtu do wieczora. Pogoda też nie nastraja. Byłyśmy u babci na kawce spacer zaliczony i dziękuję na dzis. A i suwaczków znow dziś nie widze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 14:38

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ~~Ania~~ Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie raz świeci słońce, zaraz leje, znów słońce z deszczem... masakra! Jeśli chodzi o jedzenie - burczy mi w brzuchu, a na samą myśl czy spojrzenie do lodówki mam odrzut. Zjadłam płatki z mlekiem. Ale to trochę mało :(

Też nie widzę znów suwaczków...

vhyHp2.png
  • celine89 Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba problem ze stronką suwaczkową :(

ja mam okropne zachcianki które mi przechodzą jak troszkę zjem :( mąż mi nagotował gar zupy a ja po 2 łyżkach już nie chciałam

8599dqk3hnnly0qz.png

Wysłany: 30 marca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celine ja też napierw coś wymyślę, wszystkim narobię smaka, a w końcu zrobiłabym (a najlepiej zamówiła) coś innego. Stanęło jednak na naleśnikach. Z dźemem porzeczkowym i serkiem wiejskim. Cieszę się, że trochę nabiału przyswoiłam. Ale tak naprawdę zjadłabym zupę koperkową :) Na pierwsze był żurek, ale zauważyłam, że mój żołądek zaczyna ost reagować na moje ekstremalne połączenia smaków.

Jutro idę do gina z wynikami badań. Na usg pewnie nie mam co liczyć co? ;) miałam tydzień temu. Może chociaż serduszka posłuchamy, jak było u was?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Czarna ja miałam USG o dziwo u lekarza NFZ na pierwszej wizycie. U lekarza prywatnego byłam już dwa razy i wyobraźcie sobie, że nie robiła jeszcze USG.

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png

Wysłany: 30 marca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziwne.. na tej pierwszej wizycie usłyszałaś serduszko?
    u mnie na pierwszej było widać tylko pęcherzyk, więc po dwóch tygodniach znów zrobił, no i było serduszko i dzidzia :) mam przeczucie, że jak się pojawię z wynikami, to już mi nie zrobi. To będzie tydzień po tej serduszkowej wizycie.
    a ta prywatna babeczka serducha czasem nie słuchała?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj gin gada ze częste usg naswieca płód ze jednak sa tu ultradźwięki mimo wszystko i nowego sprzetu...

A z suwaczkami to prawda cos nie trybi!!

• ewulek Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro ide do poloznej na badania i mam nadzieje posluchamy serduszka a jak nie to juz w czwartek wizyta u niemieckiego gina i jak mi nie zrobi usg to sie normalnie do gardla rzuce :P Szczegolnie ze to jedyna okazaja zeby moj tez zobaczyl bo jutro sie wyprowadza i nie bedzie go nigdy kiedy bede u lakarza.
    Boje sie tylko mdlosci wczasie lotu. Mam nadzieje ze przespie jak ostatnio.
    Zastanawiam sie nad kupieniem maszynki zeby w domu sluchac serduszka. Juz kilka kolezanek mi mowilo ze ma lub mialo w ciazy i podobno nie jest drogo zeby kupic. Ma ktoras z was?

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiałam się nad tym detektorem, nawet licytowalam, ale nie udało się.. dużo jest jednak negatywnych opinii.. ale ciągle chodzi mi ob po głowie :)
    Ja mam wizytę teraz w czwartek j mówił ze zrobimy usg a później będzie juz prenatalne, ale to w 13 tyg się robi?

km5supjy0xczfwah.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://parenting.pl/portal/detektory-tetna-plodu

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi apetyt " niestety " dopisuje ,ale po jedzeniu zgaga męczy. A już mi się wydawało, że nie mam żadnych objawów ciąży.
    U mnie zakupy i spacerek z psem zaliczone mimo brzydkiej pogody, obiad ugotowany ,kuchnia wysprzątana a teraz idę poleżeć.

n59yvcqgpqmxp37y.png
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ