X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • haen Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Vitaderol to witamina D, jakbym nie karmiłą piersią, bo witamine D+K już mam.
    Acidolac to na problemy z brzuszkiem, marimer w sprayu to woda morska do noska, ibufen to czopki na gorączkę, linomag to maść pod pieluszkę :)

Edit: Femibion to akurat dla mnie - witaminy :)

Nie wiem czy nie wprowadzam w blad, moze ktoras mama doswiadczona sie wypowie, ale Ibufen dopiero po 3 msc zycia dziecka mozna stosowac.

A udalo Ci sie rozgryzc termometr?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 00:26

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odwiedziła mnie koleżanka nawet nie wiedziałam ze mam jeszcze jakies bezinteresowne. Spotkala mojego z dzieciakami na miescie i sie pytala czemu sam to powiedzial ze leze i odrazu przybiegla. Kupiła mi a właściwie naszej córci prezencik az miło mi sie zrobiło.

haen, Cebulka, Nymeria, MW26, Kitaja, szczesciara25 lubią tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku tylko paracetamol a nazwa handlowa czopkow to eferalgan. To z resztą też po konsultacji z lekarzem w pierwszym miesiącu.

Co do Linomagu to on natłuszcza. Jest po to żeby zrobić barierę miedzy skórą a moczem. Ja stosuje co prawda alantan ale działa na tej samej zasadzie i przy każdej zmianie pieluchy. Krem z cynkiem dopiero przy odparzeniu.

haen lubi tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam przy Nati Jelpa. Szoku nie dozna dużego dzidzia przy zmiane proszku, bo swoje pierzesz w normalnym.

haen lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nymeria wrote:
    Ja jakoś nie mam cierpliwości do wstawiania zdjęć z telefonu, jutro będzie kabelek to wstawię :D

O ile jeszcze jakoś spoko chodzę, coś tam robię, i ogólnie się ruszam to o bieganiu zapomnij :D jak tylko szybciej idę to czuję się jakoś niekomfortowo :P

Też chciałam kupić Jelp ale strasznie drogi jest i wg sroki (a na niej bazuję w wyborach kosmetyków) jest porównywalny z bobini to zasugerowałam się ceną. Kupię jeszcze płatki mydlane dzidziusia do bodziaków i tych najbardziej stykających się w ciałkiem.

A pewnie, że jak nie uczula to można prać w czym się chce, ale jarają mnie te dzidziusiowe typowe kosmetyki :P ciekawe czy z drugim dzieckiem też mnie dopadnie taka korba :P sama mogę teraz się babrać w parabenach, a młodemu to kupić broń boże :P hehe BĘDĘ MAMĄ :D:D:D

Ja rozwazalam platki mydlane (chyba Izullka je tez kupila?), ale nie wiem cyz dobrze rozumiem, ze one sa niewskazane do pralek automatycznych i moga je zaklejac? I ze najlepiej to namoczyc je w wodzie i tak dodac do pralki, to uznalam, ze jestem zbyt wygodna i nie bedzie mi sie chcialo tego robic i sobie odpuscilam i stanelo na proszku.
    A plynow jakos nie lubie, mam wrazenie,ze wlewam do tego pojemnika i on juz sobie plynie i plynie i przepada w otchlani pralki, a proszek grzecznie lezy w pojemniczku i czeka na pobranie :D

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nymeria nie wiem czy dużo czy mało za te adaptery, bo musiałam kupić osobno, bo osobno kupowałam tez wózek i fotelik :) no i nie orientowalam się zbytnio cenowo wcześniej. Wczoraj byliśmy kupić fotelik, tzn.kupowała go teściowa i od razu wzięliśmy te adaptery, więc nawet nie szukaliśmy gdzieś indziej, bo nie chcieliśmy jej odbierać uciechy z tego zakupu :P

haen lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen ja juz zrobiłam pranie dla małego w płatkach dzidziuś i sypałam je normalnie do pojemnika na proszek i nic sie nie stało z pralką ;p A tez jestem dośc wygodnicka :)

haen lubi tę wiadomość

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łojeju ten katar mnie wykończy :D dobrze, że mam maść majerankową, bo już bym miała nos jak Rudolf :D

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali, dziękuję za poranny przepis na sernik :-) Juz zrobiłam, studzi się w piekarniku. Mam nadzieję,że bedzie dobry,bo jakiś blady mi wyszedł :-) Zobaczymy ;-)

Synuś :-)
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o nie sernik pieką moje dziewczyny a ja nie mam jak nawet:(

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka nie chodzi mi o to, że dużo dałaś tylko o to, że sobie tyle za nie liczą. Jakoś mi się obiło o uszy, że te cacka kosztują coś koło 20zł. I nawet się nie orientowałam jak mi powiedział, że są w zestawie.

Hmmm ja myślałam, że jak nic się nie dzieje (czyt. odparzenia) to dziecko jest na tyle tłuściutkie, że niczym się go nie smaruje...??

Ja wykańczam dziś moje wczorajszo wieczorne pączki :P

moodliszka lubi tę wiadomość

201511211678.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedroneczka1910 wrote:
    Ona_89, a gdzie kupilas? Bo ja u siebie, na targu :-D właśnie kupialam ta koldre w biedrze, bo aparatka polecała. Ale szwagierka do mnie,że po co ją kupowalam jak za rok dopiero mi się przyda, więc zglupialam :-\

Mada i Molcia, to Wy macie lozeczka 135x100? Bo ja to mniejsze będę zamawiać,a ta koldre z poduszka mam właśnie w rozmiarze 135x100 więc nie wiem jak z rozmiarem pościeli :-O

Shibuya,a Ty gdzie zamawialas pościel??
    Hehe ja też na targu :) chyba za 50zl.

Kołdra przyda Ci się pozniej bo niemowlę spi najczęściej w spiworku, rozku lub pod kocykiem.

biedroneczka1910 lubi tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nymeria wrote:
    Modliszka nie chodzi mi o to, że dużo dałaś tylko o to, że sobie tyle za nie liczą. Jakoś mi się obiło o uszy, że te cacka kosztują coś koło 20zł. I nawet się nie orientowałam jak mi powiedział, że są w zestawie.

Hmmm ja myślałam, że jak nic się nie dzieje (czyt. odparzenia) to dziecko jest na tyle tłuściutkie, że niczym się go nie smaruje...??

Ja wykańczam dziś moje wczorajszo wieczorne pączki :P

No a mi się nic o uszy nie obiło, a szkoda, bo może wtedy bym się bardziej tematem zainteresowała :P no liczą sobie dużo jak na dwa niewielkie kawałki plastiku :P ale co zrobić :(

Aaa dzisiaj i ja zjadłabym pączki :( :D

Nymeria lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prawie 5 godzinach spędzonych na IP jestem w szpitalu. Trafiłam tu z powodu brązowego plamienia. Jeśli wyjdzie infekcja w posiewach to będą rozwiazywac ciaze.

Teraz biore sie za nadrabianie dzisiejszych wpisow.

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałyście o wkład do pościeli ja kupowałam w biedronce i jest super gatunkowo ja kupiłam bo fajna cena była i mam schowany w worku na później już.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga o cholerka to jeszcze gorzej niz u mnie widze:(
    Ej co to za pech sie u nas zaczął pojawiać????
    A kysz a kysz od listopadówek!!!!!

Powiedz mi jakie szanse daja maluszkowi w 33 tygodniu??? Ja w 31 i 5 dniu i mówią mi że marne na tym etapie.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga trzymajcie się mam nadzieje ze posiew jednak wyjdzie ok. Maluszek juz na szczęście jest duży wiec nawet gdyby to da radę;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen ja kupiłam,dziadziuś ale proszek nie płatki :P

Aga ale jak to? To nie będą leczyć tylko id razu poród ? Tez mam infekcje i nic mi nie mówią o tym żebym miała rodzic chociaz biorę leki, nie przechodzi i wiem ze to niebezpieczne dla dzidziusia..
    Az się sama wystraszyłam..
    ze to plamienie od infekcji??

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie gadajcie ze marne.. Bo marne to w 24 Tc albo jak dziecko wazy 800g...a nasze maluchy maja ponad 1kg , niektóre ponad 2 ! Wiec co to za pierdolenie ze marne szanse ? Aparatka zmień szpital bi aż ciśnienia dostałam , ze mówią takie farmazony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 18:42

haen, Kitaja, Molcia, Sajgonara lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
‹‹ 1305 1306 1307 1308 1309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ