X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • haen Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Vitaderol to witamina D, jakbym nie karmiłą piersią, bo witamine D+K już mam.
    Acidolac to na problemy z brzuszkiem, marimer w sprayu to woda morska do noska, ibufen to czopki na gorączkę, linomag to maść pod pieluszkę :)

Edit: Femibion to akurat dla mnie - witaminy :)

Nie wiem czy nie wprowadzam w blad, moze ktoras mama doswiadczona sie wypowie, ale Ibufen dopiero po 3 msc zycia dziecka mozna stosowac.

A udalo Ci sie rozgryzc termometr?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 00:26

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odwiedziła mnie koleżanka nawet nie wiedziałam ze mam jeszcze jakies bezinteresowne. Spotkala mojego z dzieciakami na miescie i sie pytala czemu sam to powiedzial ze leze i odrazu przybiegla. Kupiła mi a właściwie naszej córci prezencik az miło mi sie zrobiło.

haen, Cebulka, Nymeria, MW26, Kitaja, szczesciara25 lubią tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku tylko paracetamol a nazwa handlowa czopkow to eferalgan. To z resztą też po konsultacji z lekarzem w pierwszym miesiącu.

Co do Linomagu to on natłuszcza. Jest po to żeby zrobić barierę miedzy skórą a moczem. Ja stosuje co prawda alantan ale działa na tej samej zasadzie i przy każdej zmianie pieluchy. Krem z cynkiem dopiero przy odparzeniu.

haen lubi tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam przy Nati Jelpa. Szoku nie dozna dużego dzidzia przy zmiane proszku, bo swoje pierzesz w normalnym.

haen lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nymeria wrote:
    Ja jakoś nie mam cierpliwości do wstawiania zdjęć z telefonu, jutro będzie kabelek to wstawię :D

O ile jeszcze jakoś spoko chodzę, coś tam robię, i ogólnie się ruszam to o bieganiu zapomnij :D jak tylko szybciej idę to czuję się jakoś niekomfortowo :P

Też chciałam kupić Jelp ale strasznie drogi jest i wg sroki (a na niej bazuję w wyborach kosmetyków) jest porównywalny z bobini to zasugerowałam się ceną. Kupię jeszcze płatki mydlane dzidziusia do bodziaków i tych najbardziej stykających się w ciałkiem.

A pewnie, że jak nie uczula to można prać w czym się chce, ale jarają mnie te dzidziusiowe typowe kosmetyki :P ciekawe czy z drugim dzieckiem też mnie dopadnie taka korba :P sama mogę teraz się babrać w parabenach, a młodemu to kupić broń boże :P hehe BĘDĘ MAMĄ :D:D:D

Ja rozwazalam platki mydlane (chyba Izullka je tez kupila?), ale nie wiem cyz dobrze rozumiem, ze one sa niewskazane do pralek automatycznych i moga je zaklejac? I ze najlepiej to namoczyc je w wodzie i tak dodac do pralki, to uznalam, ze jestem zbyt wygodna i nie bedzie mi sie chcialo tego robic i sobie odpuscilam i stanelo na proszku.
    A plynow jakos nie lubie, mam wrazenie,ze wlewam do tego pojemnika i on juz sobie plynie i plynie i przepada w otchlani pralki, a proszek grzecznie lezy w pojemniczku i czeka na pobranie :D

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nymeria nie wiem czy dużo czy mało za te adaptery, bo musiałam kupić osobno, bo osobno kupowałam tez wózek i fotelik :) no i nie orientowalam się zbytnio cenowo wcześniej. Wczoraj byliśmy kupić fotelik, tzn.kupowała go teściowa i od razu wzięliśmy te adaptery, więc nawet nie szukaliśmy gdzieś indziej, bo nie chcieliśmy jej odbierać uciechy z tego zakupu :P

haen lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen ja juz zrobiłam pranie dla małego w płatkach dzidziuś i sypałam je normalnie do pojemnika na proszek i nic sie nie stało z pralką ;p A tez jestem dośc wygodnicka :)

haen lubi tę wiadomość

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łojeju ten katar mnie wykończy :D dobrze, że mam maść majerankową, bo już bym miała nos jak Rudolf :D

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali, dziękuję za poranny przepis na sernik :-) Juz zrobiłam, studzi się w piekarniku. Mam nadzieję,że bedzie dobry,bo jakiś blady mi wyszedł :-) Zobaczymy ;-)

Synuś :-)
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o nie sernik pieką moje dziewczyny a ja nie mam jak nawet:(

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka nie chodzi mi o to, że dużo dałaś tylko o to, że sobie tyle za nie liczą. Jakoś mi się obiło o uszy, że te cacka kosztują coś koło 20zł. I nawet się nie orientowałam jak mi powiedział, że są w zestawie.

Hmmm ja myślałam, że jak nic się nie dzieje (czyt. odparzenia) to dziecko jest na tyle tłuściutkie, że niczym się go nie smaruje...??

Ja wykańczam dziś moje wczorajszo wieczorne pączki :P

moodliszka lubi tę wiadomość

201511211678.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedroneczka1910 wrote:
    Ona_89, a gdzie kupilas? Bo ja u siebie, na targu :-D właśnie kupialam ta koldre w biedrze, bo aparatka polecała. Ale szwagierka do mnie,że po co ją kupowalam jak za rok dopiero mi się przyda, więc zglupialam :-\

Mada i Molcia, to Wy macie lozeczka 135x100? Bo ja to mniejsze będę zamawiać,a ta koldre z poduszka mam właśnie w rozmiarze 135x100 więc nie wiem jak z rozmiarem pościeli :-O

Shibuya,a Ty gdzie zamawialas pościel??
    Hehe ja też na targu :) chyba za 50zl.

Kołdra przyda Ci się pozniej bo niemowlę spi najczęściej w spiworku, rozku lub pod kocykiem.

biedroneczka1910 lubi tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nymeria wrote:
    Modliszka nie chodzi mi o to, że dużo dałaś tylko o to, że sobie tyle za nie liczą. Jakoś mi się obiło o uszy, że te cacka kosztują coś koło 20zł. I nawet się nie orientowałam jak mi powiedział, że są w zestawie.

Hmmm ja myślałam, że jak nic się nie dzieje (czyt. odparzenia) to dziecko jest na tyle tłuściutkie, że niczym się go nie smaruje...??

Ja wykańczam dziś moje wczorajszo wieczorne pączki :P

No a mi się nic o uszy nie obiło, a szkoda, bo może wtedy bym się bardziej tematem zainteresowała :P no liczą sobie dużo jak na dwa niewielkie kawałki plastiku :P ale co zrobić :(

Aaa dzisiaj i ja zjadłabym pączki :( :D

Nymeria lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prawie 5 godzinach spędzonych na IP jestem w szpitalu. Trafiłam tu z powodu brązowego plamienia. Jeśli wyjdzie infekcja w posiewach to będą rozwiazywac ciaze.

Teraz biore sie za nadrabianie dzisiejszych wpisow.

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałyście o wkład do pościeli ja kupowałam w biedronce i jest super gatunkowo ja kupiłam bo fajna cena była i mam schowany w worku na później już.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga o cholerka to jeszcze gorzej niz u mnie widze:(
    Ej co to za pech sie u nas zaczął pojawiać????
    A kysz a kysz od listopadówek!!!!!

Powiedz mi jakie szanse daja maluszkowi w 33 tygodniu??? Ja w 31 i 5 dniu i mówią mi że marne na tym etapie.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga trzymajcie się mam nadzieje ze posiew jednak wyjdzie ok. Maluszek juz na szczęście jest duży wiec nawet gdyby to da radę;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen ja kupiłam,dziadziuś ale proszek nie płatki :P

Aga ale jak to? To nie będą leczyć tylko id razu poród ? Tez mam infekcje i nic mi nie mówią o tym żebym miała rodzic chociaz biorę leki, nie przechodzi i wiem ze to niebezpieczne dla dzidziusia..
    Az się sama wystraszyłam..
    ze to plamienie od infekcji??

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie gadajcie ze marne.. Bo marne to w 24 Tc albo jak dziecko wazy 800g...a nasze maluchy maja ponad 1kg , niektóre ponad 2 ! Wiec co to za pierdolenie ze marne szanse ? Aparatka zmień szpital bi aż ciśnienia dostałam , ze mówią takie farmazony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 18:42

haen, Kitaja, Molcia, Sajgonara lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
‹‹ 1305 1306 1307 1308 1309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ