Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
biedronka wyrazy wspolczucia
masz racje od kogoś można wyjść kiedy się chce a gosci niegrzecznie wyprosić. A moja szwagierka jak ost siedzieli wieczorem powiedziała ze przecież rozumieją że mogę być zmęczona i nie bedzie im przeszkadzalo jeśli położę się spać ha! Ale fakt faktem nie siedzą teraz tyle co kiedyś
a ja dzis wolne nikt nie przychodzi i nigdzie nie muszę iść alleluja -
Adaptery zwracalam, bo dostalam do gondoli gratis, ktora kupilam uzywana. Nie mam jeszcze fotelika, wiec na 1szy rzut oka wygladaly tak jak nasze nowe, wiec mam nadzieje, ze beda pasowac, a w sklepie mialam 7 dni na zwrot...jak sie okaze, ze nie pasuja (oby nie...), to kupie raz jeszcze nowe:P
Biedroneczka to moze napisz do tych dziewczyn, ze chetnie sie spotkasz ale w jakiejs kawiarni czy pubie czy gdziekolwiek bedzie cos bezalkoholowego do picia i nie bedzie palaczy.
Niestety minusem mojego wizka sa drogie akcesoria: adaptery do Maxi Cosi 120 zl, palaki czy podnozki k.80 zl, ale to bede szukac uzywanych blizej wiosny.
Na razie mam fajna ciepla Mufke od dziewczyny, ktora szyje tez super spiworki pod moj wozek (do spacerowki). -
Uff, adaptery pasują
choć już się przeraziłam, bo patrzę na ten woreczek z nimi, a tam, że to adaptery do Pajero
, no ale wszystko pasuje
A Mój mógłby juz wrócić z pracy. Chcę mu podać obiad i iść uciąć sobie drzemkę, bo po tej nocce nieprzespanej jestem nie do życia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 16:15
Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sporo niestety, ale bylam swiadoma, takze pozostaje mi oswajac sie z mysla o kolejnych wydatkach.
Ja bede uzywac, takze musze je miec
W pt lub weekend musze wejsc na wage, a ostatnio tez jem i jem.
Moodliszka to sie kladz, a maz sobie podgrzeje:) -
cieszę się że macie takie apetyty, bo na początku sama się pasłam i wszystko zjadałam, a wy nie
teraz jem normalnie, bez przesady. dziś mierzyłam się w obwodzie i ponad miesiąc minął a mi tylko 4cm przybyły. Oglądając też wasze zdjęcia mam wrażenie, że mój przystopował, a wiele z was mnie przegoniło
Anet może zjedz coś słodkiego i poobserwuj?
Haen gdzie będziesz używać? wiem że głównie do sklepów się przydająWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 16:44
-
Zapomnialam ze jestem w ciazy i nie jestem juz taka lekka na nogach, ze przejscie danego kawalka drogi zajmuje mi 2xwiecej czasu w efekcie spoznilam sie do lekarza
Ogolnie wizyta standard, tetno malej 145, a jesli beda sie bole nasilaly i nie przejda po nospie to mam jechac do niego lub na ip...
Fakt czuje spadek formy sporo spraw do ogarniecia i jak by nie bylo jakis stres ale ja sie nie dam
A teraz endo... odbiore jeszcze w centrum wyniki cytologi i do domu.
Maz powiedzial ze to tylko komp. I dobrze ze fikolka razem z nim nie.zrobilam... ale i tak nie zmienia to faktu ze rozum mi odjelo bo postawilam go na ksiazce a nie gladkim blacie...perelka89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Haen, wrócił, zjedliśmy, polozylismy... On śpi, a mi się odechciało
Anet, mój się robi bardziej aktywny jak kładę się na boku. No i przeważnie wtedy kiedy najmniej się tego spodziewam. Spróbuj tez tak jak pisze Buffymoże czujesz Maluszka słabiej, bo jakoś inaczej się ułożył. Ważne, że go czujesz.
-
Widzę, że dużo z was kupuje to Lovelę do prania. Wg Sroki to ona średnio wypada pod względem składu. Któraś testowała? Ja kupiłam Bobini 2litry w rossmanie za 16zł
Jejusiu Shibuya ile tych leków??? Do czego te vitaderol, acidolac, femibion, baby coś tam w sprayu, ibufen, linomag??? ja nic z tego nie mam
Co do kształtów na pościeli ja chyba inaczej niż większość, bo mam pościel w Dinusiekolor zielono pomarańczowy
Dużo za te adaptery 50zł modliszka(a te jeszcze droższe to już w ogóle przesada), ja miałam dodane z wózkiem i fotelikiem, jak dzwoniłam to facet od razu mówi, że skoro wystawiają zestaw to nie mogą mi sprzedać tak żeby elementy do siebie nie pasowały
Molcia ładne włoski
Szlag mnie zaraz trafi, że żadnego zdjęcia nie mogę wam wstawić z zakupów grrrrrrrrMolcia lubi tę wiadomość
-
Anet Malo,to,znaczy ile? Policz ruchy w ciagu godziny..teraz juz nie czuć tak jak wczesniej a raczej rozpychanie
nie ma co się martwic, policz, zjedz słodkie, napij sie gazowanego
Moj sklada łóżeczko kolejna godzinęaż mi go szkoda bo noc mu nie pomogę
postalam troche i juz brzuch boli, twardy itd.. Wiec mogę tylko popatrzeć..
-
Magda ja tez ostatnio zapomnialam, ze jestem w ciazy: zaczelam biec do autobusu, ktory i tak mi uciekl. Mialam jeszcze plecak i torbe pod pacha, czasami pochylam sie nad swoja glupota
Nymeria ja wrzucam tez z tel zdjecia, chociaz wymaga to zrecznosci:P
A i to prawda z ta Lovela, mocno popularna jest, chociaz chyba nie takie zle jest mleczko z mojego studiowania bloga.
Ja bede kupowac o ile nie zawodzi mnie pamiec Jelp do kolorow, Bialy jelen do bialego, chociaz prawda jest taka, ze kazdego uczulic moze co innego i od czegos trzeba zaczac. Jak komus bedzie pasowac Lovela i nie uczuli to niech pierze w Loveli;) z 2ej strony kuedys trzeba zaczac prac w normalnym proszku, wiec taka skora dziecka szok moze przezyc... -
Anet jesli duzy niepokoj to IP lub wizyta u lekarza.
Ja wiecej czuje wypinania niz stricte ruchow.
Generalnie po posilku w przeciagu godziny powinno odczuc sie okolo 10 ruchow. Jak moja nie dala znac przez cala noc i ranek, to jadlam kanapke na slodko i dopiero po 40 min laskawie dala znac. -
Ja jakoś nie mam cierpliwości do wstawiania zdjęć z telefonu, jutro będzie kabelek to wstawię
O ile jeszcze jakoś spoko chodzę, coś tam robię, i ogólnie się ruszam to o bieganiu zapomnijjak tylko szybciej idę to czuję się jakoś niekomfortowo
Też chciałam kupić Jelp ale strasznie drogi jest i wg sroki (a na niej bazuję w wyborach kosmetyków) jest porównywalny z bobini to zasugerowałam się ceną. Kupię jeszcze płatki mydlane dzidziusia do bodziaków i tych najbardziej stykających się w ciałkiem.
A pewnie, że jak nie uczula to można prać w czym się chce, ale jarają mnie te dzidziusiowe typowe kosmetykiciekawe czy z drugim dzieckiem też mnie dopadnie taka korba
sama mogę teraz się babrać w parabenach, a młodemu to kupić broń boże
hehe BĘDĘ MAMĄ
:D:D
haen lubi tę wiadomość
-
Shibuya wrote:Vitaderol to witamina D, jakbym nie karmiłą piersią, bo witamine D+K już mam.
Acidolac to na problemy z brzuszkiem, marimer w sprayu to woda morska do noska, ibufen to czopki na gorączkę, linomag to maść pod pieluszkę
Edit: Femibion to akurat dla mnie - witaminy
uhuhu no tak niby wsio potrzebneale dopiero jak się coś przydarzy
ale np ten linomag pod pieluszkę to obowiązkowo zawsze czy jak będzie dupka odparzona ? -
Mala_Czarna_89 wrote:cieszę się że macie takie apetyty, bo na początku sama się pasłam i wszystko zjadałam, a wy nie
teraz jem normalnie, bez przesady. dziś mierzyłam się w obwodzie i ponad miesiąc minął a mi tylko 4cm przybyły. Oglądając też wasze zdjęcia mam wrażenie, że mój przystopował, a wiele z was mnie przegoniło
Anet może zjedz coś słodkiego i poobserwuj?
Haen gdzie będziesz używać? wiem że głównie do sklepów się przydają
mysle wlasnie, ze na takie wyjscia do sklepu/do lekarza (ale to jak z mezem lub on sam, bo ja nie mam prawka)/do jakiejs knajpy, gdzie potem do dziecko bede mogla wyciagnac, no raczej na takie krotkie wyjscia.
Z naszym ekstra "duzym bagaznikiem", to stelaz z gondola chyba nie wejdzie, gdzies musze siedziec ja + dziecko (no maz na fotelu kierowcy), wiec pewnie fotelika bedziemu uzywac (starajac sie jak namniej, ale jednak bedziemy).