X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modna jest od kilku lat. Kupowałam w prezencie chrzesniakowi 4 lata temu

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedronka wyrazy wspolczucia ;) masz racje od kogoś można wyjść kiedy się chce a gosci niegrzecznie wyprosić. A moja szwagierka jak ost siedzieli wieczorem powiedziała ze przecież rozumieją że mogę być zmęczona i nie bedzie im przeszkadzalo jeśli położę się spać ha! Ale fakt faktem nie siedzą teraz tyle co kiedyś

a ja dzis wolne nikt nie przychodzi i nigdzie nie muszę iść alleluja

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaptery zwracalam, bo dostalam do gondoli gratis, ktora kupilam uzywana. Nie mam jeszcze fotelika, wiec na 1szy rzut oka wygladaly tak jak nasze nowe, wiec mam nadzieje, ze beda pasowac, a w sklepie mialam 7 dni na zwrot...jak sie okaze, ze nie pasuja (oby nie...), to kupie raz jeszcze nowe:P

Biedroneczka to moze napisz do tych dziewczyn, ze chetnie sie spotkasz ale w jakiejs kawiarni czy pubie czy gdziekolwiek bedzie cos bezalkoholowego do picia i nie bedzie palaczy.

Niestety minusem mojego wizka sa drogie akcesoria: adaptery do Maxi Cosi 120 zl, palaki czy podnozki k.80 zl, ale to bede szukac uzywanych blizej wiosny.
    Na razie mam fajna ciepla Mufke od dziewczyny, ktora szyje tez super spiworki pod moj wozek (do spacerowki).

3i49j48aw0dpg1bk.png

Wysłany: 16 września 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    120zł, sporo. Ja wzięłam z allegro za 65zł z przesyłką. Ciekawa jestem, czy bedziemy ich używać

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, adaptery pasują :D choć już się przeraziłam, bo patrzę na ten woreczek z nimi, a tam, że to adaptery do Pajero o.O, no ale wszystko pasuje :P

A Mój mógłby juz wrócić z pracy. Chcę mu podać obiad i iść uciąć sobie drzemkę, bo po tej nocce nieprzespanej jestem nie do życia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 16:15

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chodze i jem...brzoskwinia,gruszka,czekolada, brzoskwinia , pomidor ....to ostatnie co pamietam a przeciez nie dawno byl obiad!

• anet Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mój maluszek od wczoraj mało się rusza :/

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sporo niestety, ale bylam swiadoma, takze pozostaje mi oswajac sie z mysla o kolejnych wydatkach.
    Ja bede uzywac, takze musze je miec

W pt lub weekend musze wejsc na wage, a ostatnio tez jem i jem.

Moodliszka to sie kladz, a maz sobie podgrzeje:)

3i49j48aw0dpg1bk.png

Wysłany: 16 września 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieszę się że macie takie apetyty, bo na początku sama się pasłam i wszystko zjadałam, a wy nie :D teraz jem normalnie, bez przesady. dziś mierzyłam się w obwodzie i ponad miesiąc minął a mi tylko 4cm przybyły. Oglądając też wasze zdjęcia mam wrażenie, że mój przystopował, a wiele z was mnie przegoniło :)

Anet może zjedz coś słodkiego i poobserwuj?

Haen gdzie będziesz używać? wiem że głównie do sklepów się przydają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 16:44

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam ze jestem w ciazy i nie jestem juz taka lekka na nogach, ze przejscie danego kawalka drogi zajmuje mi 2xwiecej czasu w efekcie spoznilam sie do lekarza :D

Ogolnie wizyta standard, tetno malej 145, a jesli beda sie bole nasilaly i nie przejda po nospie to mam jechac do niego lub na ip...
    Fakt czuje spadek formy sporo spraw do ogarniecia i jak by nie bylo jakis stres ale ja sie nie dam :)

A teraz endo... odbiore jeszcze w centrum wyniki cytologi i do domu.

Maz powiedzial ze to tylko komp. I dobrze ze fikolka razem z nim nie.zrobilam... ale i tak nie zmienia to faktu ze rozum mi odjelo bo postawilam go na ksiazce a nie gladkim blacie... :/

perelka89 lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet u mnie synek się bardzo aktywizuje jak kładę się na plecach i tak lekko pukam w brzuszek czasem :)
    Może spróbuj?

O i jeszcze jak włączyłam metal to się rozruszał :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 16:55

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen, wrócił, zjedliśmy, polozylismy... On śpi, a mi się odechciało :D

Anet, mój się robi bardziej aktywny jak kładę się na boku. No i przeważnie wtedy kiedy najmniej się tego spodziewam. Spróbuj tez tak jak pisze Buffy :) może czujesz Maluszka słabiej, bo jakoś inaczej się ułożył. Ważne, że go czujesz.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dużo z was kupuje to Lovelę do prania. Wg Sroki to ona średnio wypada pod względem składu. Któraś testowała? Ja kupiłam Bobini 2litry w rossmanie za 16zł :D

Jejusiu Shibuya ile tych leków??? Do czego te vitaderol, acidolac, femibion, baby coś tam w sprayu, ibufen, linomag??? ja nic z tego nie mam :(

Co do kształtów na pościeli ja chyba inaczej niż większość, bo mam pościel w Dinusie :D kolor zielono pomarańczowy :D

Dużo za te adaptery 50zł modliszka(a te jeszcze droższe to już w ogóle przesada), ja miałam dodane z wózkiem i fotelikiem, jak dzwoniłam to facet od razu mówi, że skoro wystawiają zestaw to nie mogą mi sprzedać tak żeby elementy do siebie nie pasowały :D

Molcia ładne włoski :D

Szlag mnie zaraz trafi, że żadnego zdjęcia nie mogę wam wstawić z zakupów grrrrrrrr

Molcia lubi tę wiadomość

201511211678.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet Malo,to,znaczy ile? Policz ruchy w ciagu godziny..teraz juz nie czuć tak jak wczesniej a raczej rozpychanie :P nie ma co się martwic, policz, zjedz słodkie, napij sie gazowanego

Moj sklada łóżeczko kolejna godzinę :P aż mi go szkoda bo noc mu nie pomogę :( postalam troche i juz brzuch boli, twardy itd.. Wiec mogę tylko popatrzeć..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nymeria ja mam dzidziusia ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja tez ostatnio zapomnialam, ze jestem w ciazy: zaczelam biec do autobusu, ktory i tak mi uciekl. Mialam jeszcze plecak i torbe pod pacha, czasami pochylam sie nad swoja glupota :)

Nymeria ja wrzucam tez z tel zdjecia, chociaz wymaga to zrecznosci:P

A i to prawda z ta Lovela, mocno popularna jest, chociaz chyba nie takie zle jest mleczko z mojego studiowania bloga.
    Ja bede kupowac o ile nie zawodzi mnie pamiec Jelp do kolorow, Bialy jelen do bialego, chociaz prawda jest taka, ze kazdego uczulic moze co innego i od czegos trzeba zaczac. Jak komus bedzie pasowac Lovela i nie uczuli to niech pierze w Loveli;) z 2ej strony kuedys trzeba zaczac prac w normalnym proszku, wiec taka skora dziecka szok moze przezyc...

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet jesli duzy niepokoj to IP lub wizyta u lekarza.
    Ja wiecej czuje wypinania niz stricte ruchow.
    Generalnie po posilku w przeciagu godziny powinno odczuc sie okolo 10 ruchow. Jak moja nie dala znac przez cala noc i ranek, to jadlam kanapke na slodko i dopiero po 40 min laskawie dala znac.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś nie mam cierpliwości do wstawiania zdjęć z telefonu, jutro będzie kabelek to wstawię :D

O ile jeszcze jakoś spoko chodzę, coś tam robię, i ogólnie się ruszam to o bieganiu zapomnij :D jak tylko szybciej idę to czuję się jakoś niekomfortowo :P

Też chciałam kupić Jelp ale strasznie drogi jest i wg sroki (a na niej bazuję w wyborach kosmetyków) jest porównywalny z bobini to zasugerowałam się ceną. Kupię jeszcze płatki mydlane dzidziusia do bodziaków i tych najbardziej stykających się w ciałkiem.

A pewnie, że jak nie uczula to można prać w czym się chce, ale jarają mnie te dzidziusiowe typowe kosmetyki :P ciekawe czy z drugim dzieckiem też mnie dopadnie taka korba :P sama mogę teraz się babrać w parabenach, a młodemu to kupić broń boże :P hehe BĘDĘ MAMĄ :D:D:D

haen lubi tę wiadomość

201511211678.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Vitaderol to witamina D, jakbym nie karmiłą piersią, bo witamine D+K już mam.
    Acidolac to na problemy z brzuszkiem, marimer w sprayu to woda morska do noska, ibufen to czopki na gorączkę, linomag to maść pod pieluszkę :)

Edit: Femibion to akurat dla mnie - witaminy :)

uhuhu no tak niby wsio potrzebne :) ale dopiero jak się coś przydarzy

ale np ten linomag pod pieluszkę to obowiązkowo zawsze czy jak będzie dupka odparzona ?

201511211678.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    cieszę się że macie takie apetyty, bo na początku sama się pasłam i wszystko zjadałam, a wy nie :D teraz jem normalnie, bez przesady. dziś mierzyłam się w obwodzie i ponad miesiąc minął a mi tylko 4cm przybyły. Oglądając też wasze zdjęcia mam wrażenie, że mój przystopował, a wiele z was mnie przegoniło :)

Anet może zjedz coś słodkiego i poobserwuj?

Haen gdzie będziesz używać? wiem że głównie do sklepów się przydają

mysle wlasnie, ze na takie wyjscia do sklepu/do lekarza (ale to jak z mezem lub on sam, bo ja nie mam prawka)/do jakiejs knajpy, gdzie potem do dziecko bede mogla wyciagnac, no raczej na takie krotkie wyjscia.
    Z naszym ekstra "duzym bagaznikiem", to stelaz z gondola chyba nie wejdzie, gdzies musze siedziec ja + dziecko (no maz na fotelu kierowcy), wiec pewnie fotelika bedziemu uzywac (starajac sie jak namniej, ale jednak bedziemy).

3i49j48aw0dpg1bk.png
‹‹ 1304 1305 1306 1307 1308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ