X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka, dokładnie tak jak pisze Izulka. Na tym etapie nasze dzidzie juz mają bardzo duże szanse, wiec nie wiem czemu Cie tak straszą :(

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, przeciez na tym etapie dzieciaczki sa silne, 31+5 to już spore dziecko :/ jakieś konowały z tych lekarzy, zero empatii i wyczucia.

Aga trzymam kciuki, żeby było dobrze. Nie martw się, dziecko jest silne!

• aparatka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulka tu chodzi o płucka i ich wykształcenie ja nei dostalam sterydów jak narazie i nic ni mowia zebym milam dostac dlatego marne szanse ma maluszek. Albo mnie poprostu tak mobilizuja

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • natali101 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro po barwie wnioskuję, że udał się. Polecam posypany pudrem ale i z różnymi polewami.

Aga trzymam kciuki aby skończyło się tylko na strachu.

Aparatka gdybyś bliżej mieszkała, to bym zawiozla Ci ten sernik. Kurierem nie będę wysyłać.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • izulkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet ja bym nie mowila tu o SZANSACH a raczej o tym,ile by miało byc w inkubatorze, bo to ze przeżyją to niemal pewne.!

Kitaja lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka mobilizują. Na tym etapie są duże szanse. Tak więc odpoczywaj i korzystaj z chwil spokoju. Jak widać dobre duszyczki są jeszcze na tym świecie i bezinteresownie odwiedzają. Luby radzi sobie z dziewczynami,niech jeszcze tak do pt posiedzi sam z nimi. Na weekend możesz wracać do domu :-)

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daje rade chociaz mówił mi dzisiaj ze mu sie zczepiły o lalke i taka awantura była ze w pierwszym momencie nie wiedzial co ma zrobic. Lenka az gryzła Oliwke zeby jej oddała.
    Mówił ze krzyk i pisk nieziemski był w domu.

Gotowac umie posprzatac tez wiec sie tym nie martwie.

W inkubatorze podejzewam ze cos kolo miesiaca minimum by maluszek byl

ug376iyelyb9zcc9.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech zobaczy z czym Ty na codzień musisz sobie radzić.

MadaLena30 lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga duzo zdrowia dla Ciebie;) i duzo spokoju, bedzie dobrze:*
    Ile bedziesz czekac na wyniki badan?
    Trzymamy mocno kciuki!!!

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba przejzal na oczy wkoncu. Jak nie wypuszcza mnie do piątku to pojdzie do mojego lekarza zeby mi dal przepustke na 2 godzinki zeby isc na prywatne usg. Bo w szpitalu robią tylko na wyjscie niestety.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula a Ty dawaj znac co i jak u Ciebie

ug376iyelyb9zcc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam nienajlepsze wieści. Z USG szpitalnego ( dzisiaj) małej za mało przybyło w obwodzie brzuszka. Ku...wa mac :/ 4 tyg temu był za duzy i panikę zasiali, dzis za duzy i od razu na oddział mnie przyjęli. Lekarz zadecydował po 2 godzinach ze wypuści mnie do domu ale na kolejne USG mam sie stawić za 2 tyg i jeśli mała nie przybierze odpowiednio to mi ciaze tez rozwiążą szybciej. Jejku :( jestem załamana.... A mąż do Polski w piątek ma lecieć...
    A w niedziele mialam USG prywatne u polskiego gina i wszystko było OK. Napisałam do niego maila, bo normalnie nie ufam tutejszym debilom! Ciagle jest cos nie tak i tylko mnie stresują. Przez nich w psychiatryku w koncu wyląduje...Przez ten stres i nerwy brzuch odmawia mi posłuszeństwa jak nigdy. Masakra! Czekam na maila jak kania deszczu....

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dzis brzuszek za mały, ponizej jakichś ram ich wyliczeń ....normalnie glowe mam do niczego dzisiaj :(

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam,wrażenie ze ci lekarze to,straszą tylko ..ja juz chyba wole jak mój gin nie zagłębia sie w tłumaczenie tylko mówi zd jest dobrze.. Chociaz ostatnio cos mu się glowka,za duza wydawala co to tygodnia ..i badz tu mądry...

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie się i bądźcie silne. Musi być dobrze. Dzieciaczki są silne i ewentualnie z pomocą lekarzy dadzą radę :-D A Wy też musicie robić wszystko by im pomóc

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego musimy duuuzo odpoczywać a sprzatanie i aktywność zostawić na pozniej czyt.jak urodzimy:)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Ja mam,wrażenie ze ci lekarze to,straszą tylko ..ja juz chyba wole jak mój gin nie zagłębia sie w tłumaczenie tylko mówi zd jest dobrze.. Chociaz ostatnio cos mu się glowka,za duza wydawala co to tygodnia ..i badz tu mądry...

Ja też wolę, jak po prostu powie, że jest dobrze. Choć znów ostatnio jak tak długo badał serduszko i nic nie mówił, to się zeschizowałam, że coś jest nie tak i przez kolejne dwa dni musiałam sobie wmawiać, że gdyby było coś nie tak, to przecież by mi powiedział...

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tylko tyle: nie na moje sily bieganie 4,5 h po miescie...

Ale tarczyca ok, tsh na ok 0,6 i ladne ft3 i ft4 zostaje przy tej samej dawce narazie :)

Molcia lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka to jak tak długo sie wpatruje w cos to pytam wtedy czy wszystko ok.. Wtedy mówi zazwyczaj ze tak tylko musial uchwycić cos tam:P np przepływ pępowiny :P
    Tez mnie zmartwil bo zaczął USG robic i pierwsze ci ze glowka duza..to ja stres id razu..potem wysZlo ze ogólnie przytyla sporo.. Wiec pod koniec badania zapytałam tylko czy w normie wszystko to mowil ze tak, wiec chyba jaj by sama glowka byla za duza to by powiedzial albo zlecil cos :P tak przynajmniej chce to rozumieć :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ciocia pracuje jako pielegniarka na ginekologii tydzien temu opowiadala jak 29tyg ciazy urodzily sie blizniaki oczywiscie byly w inkubatorach na intensywnej,ale ciotka mowila,ze spokojnie dadza rade! Takze nasze dzieciaczki sa juz silne i napewno dadza rade, a lekarze nie decydowaliby sie rozwiazac ciaze gdyby byly marne szanse ! Aga trzymaj sie ! Jestesmy z Toba i malutka !

izulkaa, moodliszka, Micia, Molcia, haen, MadaLena30, Rozmarzona lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
‹‹ 1306 1307 1308 1309 1310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ