X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Aga zmrozilas mnie.. Kciuki! Czekamy na wieści.

Beebs ty też siw trzymaj i daj znać co twój gin na to. Ale twoja dzidzia juz duza prawda?

Mi lovela dalej za mało pachnie dzieciątkiem.. Poluje na dzidziusia (nigdzie u nas nie ma) a płyn z loveli dolewam do wody jak scieram kurze :P

Posprzatalam w szafie Laury (mniej rzeczy trzeba kupić niż się spodziewałam), gruntownie przejechalam salon, sypialnie, kuchnie i przedpokój. I podłogi w całym domu. Dobrze mi :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej ! Aga, trzymaj się, muszą Cię jeszcze potrzymać nooo !

Aparatka dziewczyny mają rację, 32tc to już bezpieczny w miarę czas. Czego to ja się nie naczytałam na bliźniaczym forum. W tym tyg 2 urodziły w 34tc i nawet dzieci w inkubatorach nie są. Poza tym z tego co piszesz to lezysz na Zaspie ( bo na przeciwko kfc :P ) a tam oddział neonatologiczny mają baaaaardzo dobry.

Ale nie zdziwiłabym się jakby chcieli Cię nastraszyć, bo pewnie łazisz, chcesz przepustki i takie tam :D

Ja się mało udzielam, ale czytam Was. Tylko wtedy się dołuję, że albo nic nie mam, albo mam za mało, albo, że za mało się przejmuje, albo za mało szykuje itd.

U nas bez zmian, skurcze są, w nocy mocne, aż mnie budzą. Laski kopią coraz mocniej i boli.

Zapomniałyście o mnie przy rozmowach o tym która pierwsza. Ja pewnie będę gdzieś w czołówce, bo czuję jak mnie rozrywa, nie mogę oddychać, ciężko mi się wszystko robi. Najgorzej w nocy się przerzucić z boku na bok. Stwierdziłam, że będę bardzo silna po porodzie bo zużywam dużo siły aby się chociażby podnieść.

Z moich i lekarza wyliczeń wychodzi, że sam brzuch to: dziewczynki 2x1,5kg, 2 łożyska 2x1kg, 2 płyny owodniowe 2x1kg, macica 1 kg RAZEM 8 KG. Na codzień może tak nie czuję, ale to obracanie się w nocy - no nie ma opcji żebym się kurde obróciła, teraz jak jednak pomyślę, że mi dają piłkę lekarską 8kg i każą obrócić to faktycznie ma prawo być ciężko.

Do tego wyglądam jak potwór :( Na wadze plus 16, i kij z tym, najgorzej, że moja twarz wygląda jak pełnia księżyca. Mam tak zapuchniętą, że wszyscy mi to gadają, aż się z domu nie chce wychodzić :(

Kitaja, Viki lubią tę wiadomość

• Viki Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ma strachu!!! Moja siostra rodziła w 31 tygodniu i po tygodniu dziecko wyjęli z inkubatora. Ważyła 1900.
    A druga siostra w 34 tygodniu i w ogóle młoda nie była w inkubatorze. Obie nie miały podanych sterydów, bo to nagle.

Od 28 tygodnia szanse na przeżycie to około 95%.A nawet więcej.
    Poniżej 25 tygodnia jest 50/50.

Nawet w kalendarzu macie oznaczone- granice przeżywalności płodu:)

olcia88, Kitaja, haen, Sajgonara lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze piszą, dobrze będzie!

Ja właśnie przy sprzątaniu dziś pomyślałam o tobie Olcia ze ty mogłabyś pierwsza rodzic ale nie wierze ty taka silna babka jesteś ze długo będziesz miała dziewczyny :)

olcia88 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya, strasznie mi przykro :( wyobrażam sobie co musisz czuć. Chyba sama bym wyła, gdyby coś takiego stało się teraz w pokoju Michałka :( ściskam Cię mocno :*

Shibuya lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia uwielbiam czytac Twoje posty ;-) co do rozmiarow glowek maluchow to uwazam,ze przeciez kazdy jest inny my tez nie mamy takich samych rozmiarow glowy takze jak lekarz mowi by sie nie przejmowac to nie ma co rozkminiac za bardzo ;-) chociaz wiem po sobie, ze siedzenia w czterech scianach plus doktor Google robi swoje ! CEBULKA duzo zdrowka dla Ciebie, a jak Misia sie czuje? Wracaj nam do zdrowia

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musze się pochwalić :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0acfec40b6ad.jpg

Pozdrawiam życze spokojnej ciąży kibiciuje wam !!!!!

<3

Kitaja, olcia88, Mala_Czarna_89, Molcia, haen, moodliszka, natali101, Buffy, MadaLena30, Shibuya, alus21, Sajgonara, MW26, Marta1986, Marta1986, Nymeria, mikado, biedroneczka1910, Izzy, Rozmarzona, Nuffeq lubią tę wiadomość

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya nie ciekawa sytuacja z ta woda :-/ sciskam mocno,przyjedzie Twoj luby i razem cos pokombinujecje,nie martw sie malenka! Pomysl,ze gorzej by bylo gdyby maluch byl juz na swiecie i wydarzyla sie taka sytuacja!

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya ale się porobiło... Mam nadzieje że panele dobrej jakości i jakos przetrwają bez uszczerbku i potrzeby wymiany. Też bym pewnie siedziała i płakała..

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mała, silna baba ze mnie, ustaliliśmy z mężem, że muszę wytrzymać do przeprowadzki a ona nie szybciej niż za miesiąc... i myślę, że ja już nie będę mogła wyrobić, a moje ciało będzie mogło! Jak lądowałam te 5 czy 6 razy z jelitami czy z trzustką w szpitalu to zawsze po spojrzeniu na wyniki było: " jak się pani w ogóle trzyma na nogach?! "

A trzymam się tak, że złożyłam sama tę oto szafkę. Sama szafka pikuś, ale dumna jestem z prowadnic w szufladach i zawiasów. Wkrętarka to cudowne urządzenie :) ( to już w nowym domku stoi) wolałabym mieć takie zdolności jak Aparatka, no ale niestety :P

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1738975edf22.jpg

zaraz was jeszcze zaspamuje wózkiem i łóżeczkiem hihi :)

Ps: Hiacynta, widzę ten czarodziejski okrąg w pęcherzyku !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 20:55

Kitaja, Micia, Mala_Czarna_89, Ona_89', Rozmarzona lubią tę wiadomość

• Molcia Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga i Beebs - trzymajcie się - wszystko będzie ok, czekamy na listopad nie ma opcji!
    Shibuya - byłam oglądać to torino i bardzo mi się podobało ale - mam zagwózdkę co do koloru bo najbardziej mi się podoba to s04 ale - ono jest całe białe praktycznie na dole - w gondoli to jeszcze spoko, bo spód jest z tworzywa, ale w spacerówce przy nóżkach jest też taka kremowa skóra i trochę się martwię czy ja to domyję? no i w związku z tym zastanawiam się nad s07 - bo budkę ma w tym samym kolorze ale wstawki w ciemnej szarości.. sama nie wiem - bo ten jaśniejszy ładniejszy, no ale mniej praktyczny, do tego kolejna rzecz jest taka że do tego wózka nie pasuje fotelik kiddy najprawdopodobniej a ja się już napaliłam na niego :/ ehh muszę się z tym przespać..
    no i odebrałam dzisiaj przesyłkę z koszulą do karmienia i rajstopami dla kobiet w ciąży - koszula jest super gatunkowo bardzo polecam no i długość dla mnie jest ok a o to się martwiłam mam tę - http://allegro.pl/koszula-nocna-do-karmienia-esotiq-dessa-33992-r-m-i5640677799.html

Beebs lubi tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta i my Tobie mocno kibicujemy ,rosnijcie :-) czekamy na relacje z przebiegu ciazy ;-). Dziewczyny nie wiem jak to mozliwe, ale zjadlam 4golabki i gdyby ktos mnie spytal czy chce jeszcze jednego to bym nie odmowila <szok>

hiacynta99, olcia88, Micia, haen lubią tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• haen Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Jezu Aga zmrozilas mnie.. Kciuki! Czekamy na wieści.

Beebs ty też siw trzymaj i daj znać co twój gin na to. Ale twoja dzidzia juz duza prawda?

Mi lovela dalej za mało pachnie dzieciątkiem.. Poluje na dzidziusia (nigdzie u nas nie ma) a płyn z loveli dolewam do wody jak scieram kurze :P

Posprzatalam w szafie Laury (mniej rzeczy trzeba kupić niż się spodziewałam), gruntownie przejechalam salon, sypialnie, kuchnie i przedpokój. I podłogi w całym domu. Dobrze mi :)

Mala wydaje mi sie, ze Dzidziusia widzialam w sklepie Spolem, ja mam taki pod domem, moze u Ciebir tez jest?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za słowa otuchy. Normalnie szperam w necie ile tak srednio brzuszek powinien przyrosnąc ale nie moge znaleźć takich informacji. Z reszta czego sie spodziewałam, przeciez to indywidualna sprawa.
    W 28 tyg AC wynosiło 264.4mm
    Dzis 32 tyd AC= 279.2mm
    Zna sie ktos na tym?

Kość udowa tez za dluga ale ciagle musze im mowić, ze moj maz ma ponad 2m wzrostui. Pocieszam sie tym, ze jest rownież bardzo szczupły, moze mała bedzie po nim taka? Do tego pytam lekarza czym to spowodowane, czy to moja cukrzyca to spowodowała, zła dieta, za mało jem?, za duzo insuliny ( choc dawki mam małe)? ....no kurde nawet odpowiedzieć mi nie potrafił :/ do tego ułożyła sie juz główkowo do porodu i ciezko było główkę zmierzyć. Jest tak nisko, ze pierwszy raz musiałam majtki ściągać do USG :/ i mi po wzgórku śmigała głowicą :/ dlatego mam takie parcie w kroczu i łażę jak kaczka :/

Mała-czarna moja córeczka wazy 2100 z dzisiaj.

Shibuya strasznie mi przykro :( jejku ja chyba tez bym sie załamała :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 20:56

• Anulaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beebs ja tez dzis mialam wizyte i tez szukalam w necie tych parametrow
    http://multimama.pl/index.php/ciaza/wymiary-z-usg
    tutaj znalazlam opis co znaczy co i normy wiec moze ci to pomoze

u mnie wsio w normie, ale glowka jest na 34tc, a brzuszek na 31tc, wiec nie wiem czy sie martwic czy nie,

lekarz na mnie nakrzyczal w zwiazku z moja historia z cukrzyca (lekarka zapisala insuline a ja nie bralam - poszlam do innego diabetologa ktory powiedzial ze moge nie brac)
    i zglupialam, kazal mi isc do tego co chodzilam na poczatku bo oni wspolpracuja z ta klinika i w razie porodu pozniej opiekuja sie...wiec spanikowana poszlam do tej poradni ale trafilam na inna lekarke na szczescie (bo tamta mi sie nie podobala - podejrzane bylo to zapisanie insuliny od razu...) - no i zupelnie inne podejscie. powiedziala ze tej dziennej insuliny nie musze brac bo wyniki sa w normie :)) wiec reasumujac, wcale zle nie zrobilam ze sie nie posluchalam :)))
    przepisala mi nocna zeby wyregulowac cukier na czczo bo z tym od poczatku mialam lekki problem - i tu cale szczescie mozna sie kluc w udo, a nie w brzuch!!!! dzis moj pierwszy raz..mam nadzieje ze sie jakos przemoge z tym ukluciem ;/

Beebs lubi tę wiadomość

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i u mnie AC= 26,83 wiec jeszcze mniej niz u ciebie i jest w normie...
    wiec moze za bardzo panikujemy?

Beebs lubi tę wiadomość

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beebs to juz spora dziewczynka, daj znac jak polski gin Ci odpisze! Widze,ze w Anglii taki sam ciemnogrod co u nas w Norwegii! Przeciez na tym etapie kazde dziecko rosnie indywidualnie ah juz nie wiele nam zostalo chociaz by do pazdziernika wytrzymac, damy rade !!!

Beebs lubi tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• natali101 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała i Ty mówisz, że zwolniłas tempo :-D

Shibuya to są rzeczy martwe, szkoda Twojego i dzidzi zdrowia. Żal, bo tyle pracy i kasy na remont. Jednak nerwy tu nic nie pomogą.

Olcia 3 w 1 nie brałam pod uwagę w rozwiązaniu, bo nie równe szanse w naszym 2 w 1.
    Trzymam kciuki za Was wszystkie, co by do połowy października wytrzymać.

Ogólnie stwierdzam,że dzisiejszy dzień jest najgorszy dla mnie w całej ciąży.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej AC w 30+6 wynioslo 253 mm, jest raczej srednie, ale kazde dziecko rosnie teraz w swoim tempie...ona ogolnia wyszla na usg mniejsza o kilka dni niz termin z om, ale mysle, ze taka jej natura. No waga 1500 g tez nie powalajaca, tyle, ze trzeba pamietac ze to waga szacunkowa.

Ja na 90% bede miala okazje isc w 35 tc na usg z abonamentu med., tyle tylko ze to bedzie inny lekarZ, inny sprzet, wiec to tylko pomiar orientacyjny bedzie.
    Pozostaje wierzyc, ze wszystko jest ok.
    Mozna powiedziec, ze "moja fanaberia" bedzie usg k.37 tc po to, zeby zorientowac sie ile mala wazy.

Shibuya nie dziwie Ci sue, ze sie zalamalas...oby panele nie byly do wymiany. A skad ta woda wlasciwie? Przeciez kaloryfery sa szczelne...wspplczuje Ci bardzo, bo my juz prawie po remoncie i bardzo duzo nerwow mnie to kosztuje i kosztowalo.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya ale dywanika nie mialas jeszcze polozonego na podlodze? Przepraszam ,woem glupota przy calym tym balaganie ale tak sie z niego cieszylas.

Aga pisze malo ,zebys nas szybko nadrobila i naskrobala co.maja z Wami zamiar robic. Sciskam mocno!
    Mnie dzis zaklulo w pipce na spacerze ,obstawiam ,ze mlody cos pogrzebal a kolezanka ,ze pewnie szyjka mi sie skraca i ,ze na gwalt do lekarza no to sie rozesmialam i mowie ,ze moze nie wyleci nam na srodku drogi!

‹‹ 1307 1308 1309 1310 1311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ