X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka usmialam sie :)
    To tylko oznaka ze jednak to nasze forum jest dla nas wazne, myslimy o sobie na wzajem martwimy, wspieramy :)
    Moj to sie juz pyta co u kolezanek z forum a ostatnio sie smial ze mu limit neta w tel przekroczylam z listopadowkami :)

Ja juz sama,zrobilam mezowi kanapki i pojechal wroci jutro - zgodzilam sie na ten wyjazd bo to tylko2 dniowy...ale smutno jakos.

Jak tam dziewczynki dzis bedzie lepszy dzien,prawda :)

biedroneczka1910 lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :) dzisiejsza nocka zdecydowanie lepsza. Katar tez odpuścil, przynajmniej na noc. Za to w gardle mnie łaskocze i to kaszel powoduje... :(
    Także dziewczynki, co na kaszel w ciąży? Bo mnie tak narywa, że boję się o brzuszek :(

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu budze sie a rece zdretwiale i spuchniete, nogi jak mi spuchna to po nocy jest lepiej a rece masakra! Do tego jakas mucha jak tylko wstalo slonce postanowilo pobzykac wredna pipa. A ogolnie sie wyspalam wiec moge funkcjonowac.

Jade dzis do urzedu zapytac sie o glosowanie korespondencyjne i o meldunek malucha bo jestesmy z mezem zameldowanie w dwoch roznych miejscach a dzieckk chcislibysmy jeszcze gdzie indziej zameldowac :-)

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendoberek :)
    Dzisiaj może lepszy cos dzien ? :)
    W nocy tez cos spać nie mogłam..brzuchol bolal, klucie czułam ..ciężko...:P
    Shibuya biedaku wiem co czujesz,bo my tez mieliśmy taka akcje.. Tyle,co się wprowadziliśmy a tak z kaloryfera woda pociekla..zauwazylismy wieczorem ale oprócz zalanych paneli nic,ske nie stalo...nie stresuj sie :-* wiem ze szkoda pracy itd ale ważne ze da sie wszystko naprawić ;)
    Co mąż na to wszystko?

Mojego męża szturcham dzisiaj w noc bo zabrał mi koldre a ten wystraszony sie pyta co się stalo, bo myslal ze rodzę albo cos a my samochód u mechanika mamy :P haha biedny..az mi się go szkoda zrobilo tak się wystraszył :P

Mam głupie pytanie do mam doświadczonych... Sluchajcie jak przyjmują do szpitala do porodu i kazuja sie przebrać w koszule to trzeba założyć bieliznę czy nie? Bo w sumie bez dziwnie ale z drugiej strony tk ciągle będą zaglądać w krocze :P a stanik chyba nie potrzebny bo,jak dziecko sie urodzi to,klada na pierś..ale wypowiedzcie sie bo głupie pytanie ale w sumie nie wiem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 08:15

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka wrote:
    A ja znowu budze sie a rece zdretwiale i spuchniete, nogi jak mi spuchna to po nocy jest lepiej a rece masakra! Do tego jakas mucha jak tylko wstalo slonce postanowilo pobzykac wredna pipa. A ogolnie sie wyspalam wiec moge funkcjonowac.

Jade dzis do urzedu zapytac sie o glosowanie korespondencyjne i o meldunek malucha bo jestesmy z mezem zameldowanie w dwoch roznych miejscach a dzieckk chcislibysmy jeszcze gdzie indziej zameldowac :-)
    jeżeli chodzi o meldunek - to co do zasady meldują tam gdzie matkę, ewentualnie za jej zgodą - tam gdzie ojciec innej opcji nie ma - ja specjalnie się zameldowałam u siebie i wymeldowałam od rodziców, żeby tutaj mi dziecko zameldowali, no i ważna rzecz - od stycznia zmiana meldunku nie wiąże się z koniecznością wymiany dowodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 08:20

olcia88 lubi tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka mi lekarz przepisal flavamed w tab. Jedna rano dziennie mialam brac... ale ze kaszel zlapal mnie dopiero po 3dniach to popilam syrop prawoslazowy on jest delikatny i na mokry i na suchy kaszel....
    Mi tez sie wydaje ze te pobolewanie brzuszka to od kaszlu i ciaglego smarkania-za mocno sie napina.

Galaretka daj znac co sie dowiedzialas w sprawie meldunku-mam taka sama syt. I zastanawiam sie czy samo dziecko moge zameldowac tutaj czy ja musze sie przemeldowac..

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde molek wlasnie chcialam uniknac wymiany dokumentow bo nawet rok nie minal jak je zmienialam.
    A chyba wszystkie trzeba w sensie d.o i prawko a samochod moze zostac na stary adres?

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry tak z rana. Witam się ja i duży skurcz. Normalnie to jem jak mężuś wychodzi i idę spać dalej i tak do 12- 13 :D ale dziś się umówiłam na pożegnanie lata na motorówkę z całą rodzinką nad morzem. Wiem, wiem.... ale będę sobie siedzieć i leżeć. Mama nagotowała obiadu i żurek zrobiła, a w plenerze wszystko tak samkuje pysznie, co ja będę sama w domu siedzieć :)

Galaretka jak się dowiesz co z meldunkiem to daj znać, bo my też w różnych miejscach a dzieci już na swoim.

Noc średnia, długo nie mogę zawsze zasnąć, drapie się po nogach i tak ze 3 razy wstaję siku.

Mąż z rana zapytał jakie dokładnie przyjmuję dawki swoich leków, bo "przecież on to musi wiedzieć jak go zapytają" :D trochę biedak ma do zapamiętania. I codziennie pogania żebym torbę spakowała. Robi się poważnie.

Miłego i bezstresowego dnia wszystkim !

oj... kolejny skurcz :(

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia dzięki za info. Kurde, szkoda, że od stycznia. Dowód to teraz jest za free, ale prawko i dowód rejestracyjny ;/ ehhh. A zmiana zameldowania na 2 ulice dalej :D

• Molcia Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia - ale od stycznia 2015, czyli teraz już nie trzeba !:) info potwierdzone, bo zmieniałam meldunek sobie i mężowi w tym miesiącu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 09:10

MadaLena30, olcia88 lubią tę wiadomość

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po serii nieprzespanych nocy teraz mam serię taką, że śpię jak zabita. Pół godziny temu wstałam :)

Galaretka może i z zasady meldują w miejscu zameldowania rodzica, ale nie musi tak być- ja jestem zameldowana u swoich rodziców, mąż u swoich a Laura tu gdzie mieszkamy (załatwialiśmy jej meldunek bo mimo braku rejonizacji w przyjęciu do szkół pierwszeństwo miały te dzieci, które mieszkają blisko)

Myślałam, że może Aga coś się odzywała...

A gdzie Ginger???

Dzień dobry :)

Micia lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 00:27

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Le to jak bym wiedziała to bym się wstrzymała...bo ja zmieniałam w listopadzie 2014.. :P tyle ze za wymianę sue nie placi ale dowód trzeba bylo:P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie kupiłyście przzescierala ? Frotte czźy jersey?

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 17 września 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka ja kupiłam frotte bo z jerseyu mam kilka po Laurce
    Ale w tej kwestii to już chyba kwestia gustu, jedni lubią takie, inni takie ;)

Mikado dostałam maila od gemini, że wysłali przesyłkę. Dzisiaj. A wczoraj pisali, że wczoraj wyślą a dziś będzie. Jak u ciebie?
    Edit:
    Ale ze śledzenia przesyłki wynika, że poszła wczoraj :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 09:35

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dzis mam lepszy nastrój :) Napisał maila moj polski gin abym sie nie martwiła, ze według niego wyniki nie odbiegają od norm. Spadek tempa wzrostu jest wynikiem wyrównania glikemii ( a ze cześciej występuje hypertrofia przy cukrzycy dlatego spanikowali niepotrzebnie), dwa ze to moze byc rownież blad pomiaru. Według niego powinni wziac średnia z 3 pomiarów w ciagu badania ( tego nie wiem, bo nie widze ile trzaskają zdjeć konkretnej partii ciała) no i ze na tym etapie ciazy trudno tak naprawde zmierzyć dokładnie obwody, bo dziecko duze. Jestem spokojna, bo to naprawde wybitny lekarz i ciesze sie ze go mam, bo inaczej to pokój bez klamek by mnie czekał. Uffff. Zwariować idzie. Macie racje czasem lepiej nic nie wiedzieć.

Olcia widze, ze tez masz " świetnego" lekarza. Mam znajomą, ktora 4 tyg temu urodziła bliźniaczki i ona chodziła do specjalisty od ciazy bliźniaczej. Nawet USG robił jej ktos kto sie tylko w ciążach mnogich specjalizuje.

Ja nie mam na razie laktatora. Jak bedzie potrzebny to zakupie po porodzie. Mi polozna na SR mówiła, ze medela to jedna z lepszych firm na rynku tylko droga :/

Biedroneczka masz racje. Moj " normalny" :P lekarz mnie uspokoił. Biorę to za blad pomiaru i koniec ( innej opcji nie biorę pod uwage). Niezłe te twoje koleżanki :/

Cebulka masz racje. Ja niestety jestem w tej drugiej grupie, ze panikują nadmiernie. Chore to wszystko... Zdrowka dla córeczki, no i dla ciebie tez :)

Izulka chyba trzeba bedzie byc na golasa w tych szpitalnych wdziankach, ale pewna nie jestem :P a prześcieradła mama mi szyła z czystej bawełny.

Ja tez wyspana, o dziwo! Wykończyli mnie i padłam jak kawka. Nawet cała noc bez toalety :O Dzis pakuje meza na wyjazd. Nie chce jechać ale z drugiej strony szkoda juz wydanych pieniedzy na bilety a dwa musi mi przywieźć resztę wyprawki ( moja mama uszyła mi pościel i organizer na lozeczko + jeszcze pare drobiazgow znając zapędy babci :) ). I uzgodniliśmy, ze na ten czas przeprowadzam sie do znajomych. Nie chce mi sie za bardzo ruszać z domu ale moze tak bedzie lepiej i bezpieczniej w razie co niż jakbym miała sama w domu byc. I na marginesie wam powiem, ze po wczorajszej akcji mąż stwierdził, ze to pierwsze i ostatnie dziecko, bo on wiecej ciąż nerwowo nie wytrzyma :D a marzył o trójce przynajmniej... Nawet nie zdawałam sobie sprawy jak on to wszystko przezywa...

Miłego i spokojnego dnia wszystkim i sobie zycze. Ja dzis poza walizka meza i obiadem nic nie robie. O! ;D

Aga kciuki za pozytywne wieści, trzymaj sie dzielnie.

biedroneczka1910, izulkaa, MadaLena30 lubią tę wiadomość

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D ja też się dzisiaj źle czuje ;/ ale mam dzień wolny i biorę się za rozpiske wyprawki w końcu :D pomizecie z laktatoren i podgrzewaczem jakiej firmy?;)

f2w3rjjgoscryrqn.png

Wysłany: 17 września 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co kojarzę, to ja zakładałam majty i podpaskę bo ciągle ze mnie leciało. A potem powiedzieli, by ściągnąć ;)

Tak migło mi moje ciało w lustrze i mam pytanie: kiedy po porodzie można zacząć ćwiczyć?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle to proszę o trzymanie kciuków, bo dzisiaj mam usg III trymestru no i wizytę u gina, pierwszą od czasu tego nieszczęsnego szpitala, więc trochę mam stresa czy wszystko jest ok..

Mala_Czarna_89, MadaLena30, haen, skarb15 lubią tę wiadomość

• MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia super wiesci :) a skoro jestes w temacie to koze powiesz z jakimi dokumentami od razu uderzyc do urzedu w spr. Przemeldowania :)

Mala nam polozna na sr mowila ze juz na lozku po porodzie podciaganie nog i odginanie ... niby blache ale wazne ... ;)

Jesli po sn to chyba tak naprawde juz zaraz mozna delikatnie pomachac nogami :)

gannyx8d1p2ldx6e.png
‹‹ 1309 1310 1311 1312 1313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ