Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Też bym zjadła gołąbki. Ale moje szczęścia miały inne życzenia na dzisiaj więc odpada.
U nas od remontów, składania mebli itp jestem ja. Teściowa ciągle mi powtarza, ze niepotrzebnie pokazuję że potrafię, ale jak słucham wiązanek mojego męża, to mi całą radość odbiera. Już nie mówię o tym, że przecież do wieczora nie wytrzymam
Modliszka nie strasz, że tak trudno się to składa.. -
gołąbki mniam mniam mniam, ja też zamawiam zakupy z tescacza wcale nie chodzę na spożywcze, szkoła sił, czasu i nerwów
Aga co u Ciebie i maluszka?
Skarb a ty jak się czujesz? jak twoje wszystkie dolegliwości? brzuszek, plamienie itd?
ja jak zwykle rano już po baseniku, oj nawet nie wiecie ile mi to daje, że się trochę poruszam, tesknie za gimnastyką, ćwiczeniami, górami, rowerem -
Mala_Czarna_89 wrote:Ciekawe jak tam nasza Aga. Ile się na posiew czeka??????
-
nick nieaktualnyZnowu goraco!!! Bieganie po miescie zaczyna mi nie sluzyc.
co do meldunku, dziecko z automatu jest meldowane przy matce ewentualnie za zgoda matki przy ojcu i nie ma szans na meldunek samego dziecka w mieszkaniu bo wg. Prawa jak jest tam samo zameldowane to samo tam fizycznie przebywa . Czyli swiete slowa MOLCI
Bylam w rossmannie po pampersy te 33 za 11,99 i co !!!! Promocja byla a jak ,zeby inaczej tylko pampersy po 22 szt . W paczce. Za to kupilam broszek bobini za 9zl /1kg hmmm...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 12:40
Molcia lubi tę wiadomość
-
Zrobilam listę środków higienicznych więc tak:
Pampersy
Chusteczki nasilające
Waciki
Patyczki higieniczne
Gaziki jałowe
Podkłady higieniczne
Środek do pępka
Mas ochronną dla pupy
Do kąpieli szamopin balsam
Krem do buzi
Nożyczki po paznokci
Buteli 150 ml i 260ml
Dwa razy smoczek
Smyczki do smoczka
Proszek do praniam
Płyn do prania
Wanienka pkus gąbki do kapiel
Termometr do kąpieli
Termometr elektrycznej
Szczotki do butelek
Podkłady do przewijania
Coś do jamy ustnej
Krople na kolke
Filtry higieniczne
Sól morksa do nosa??
Wszystko czy coś jeszcze dla malucha?? -
nick nieaktualnyPewnie go zamelduja u mnie a potem moze go przemeldowac
Chyba wytrzymamy do nowego roku i juz sie przemeldujemy z synem.bez zmiany dowodu.
A oczywiscie najwiekszy problem jest na poczcie polskej bo jak przyjdzie paczka do meza i chce odebrac to nie moge bo mam inny adres na dowodzie niz on na przesylce a co najlepsze w jego dowodzie jest jeszcze inny to juz w ogole nam listow nie powinni oddawac. Wszedzie meldunek sie nie liczy a tam tak -
Galaretka wrote:Pewnie go zamelduja u mnie a potem moze go przemeldowac
Chyba wytrzymamy do nowego roku i juz sie przemeldujemy z synem.bez zmiany dowodu.
A oczywiscie najwiekszy problem jest na poczcie polskej bo jak przyjdzie paczka do meza i chce odebrac to nie moge bo mam inny adres na dowodzie niz on na przesylce a co najlepsze w jego dowodzie jest jeszcze inny to juz w ogole nam listow nie powinni oddawac. Wszedzie meldunek sie nie liczy a tam tak
aa no i już teraz jak się przemeldujesz to nie musisz zmieniać dowodu - nie musisz z tym czekać do nowego roku - pisałam to jużWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 12:51
Micia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOch ja od rana mialam dzien zepsuty przez ojca bo strzela.fochy o takie glupoty i kloci sie a nie ma.racji,az powiedzialam mu duzo baaaardzo brzydkich rzeczy ,ktorych ojcom sie nie powinmo mowic ale jakbym dusila to w sobie chyba byloby dla mnie gorzej .
Moje dziecko dzis planuje mi pupa brzuch rozerwac.Tak sie pcha slodziak maly.
Shibuya moze Ty tez nawrzeszcz na wszystkich , alebo zjedz duze lody? Prosze kochana odstresuj sie bo masz jakiegos pecha ostatnio:-*
Shibuya lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMolcia wrote:od 01.01.2016 r. w ogóle likwidują obowiązek meldunkowy, o ile do tego czasu nie wyjdzie kolejne przedłużenie tego terminu, a zatem nie będziesz go musiała przemeldowywać ba - w ogóle nie będzie takiej możliwości.. co do poczty - to jakieś niedouki tam u Ciebie pracują - nie ma znaczenia adres z dowodu - najmniejszego od stycznia tego roku nie ma nawet domniemania że ten adres to faktycznie adres Twojego zameldowania - stąd zniesiony obowiązek zmiany dowodu w sytuacji zmiany adresu - wypadałoby się paniom na poczcie douczyć trochę..
aa no i już teraz jak się przemeldujesz to nie musisz zmieniać dowodu - nie musisz z tym czekać do nowego roku - pisałam to już
Molcia Warszawa Targowa zaprwszamJak mam list na meza i chce odebrac bo na starej poczcie zawsze jak mowilam maz to dawali a tu wiecznie wylatuje z tekstem ,ze adres nie ten na moim dowodzie.
-
Galaretka wrote:Molcia Warszawa Targowa zaprwszam
Jak mam list na meza i chce odebrac bo na starej poczcie zawsze jak mowilam maz to dawali a tu wiecznie wylatuje z tekstem ,ze adres nie ten na moim dowodzie.
-
anet wrote:gołąbki mniam mniam mniam, ja też zamawiam zakupy z tescacza wcale nie chodzę na spożywcze, szkoła sił, czasu i nerwów
Aga co u Ciebie i maluszka?
Skarb a ty jak się czujesz? jak twoje wszystkie dolegliwości? brzuszek, plamienie itd?
ja jak zwykle rano już po baseniku, oj nawet nie wiecie ile mi to daje, że się trochę poruszam, tesknie za gimnastyką, ćwiczeniami, górami, rowerem
Gołąbki a Wy nie dobrezjadłabym albo ryż z warzywami matko moja
U mnie jak pisałam Izulce, bez zmian, brzuszek cos ostatnio mnie dziwnie ciągnie że tak to określe i dlatego też biorę dalej te leki a miałam już odstawic. A co do plamien na szczęście nie mam.
A Ty kochana jak się czujesz, o ile się nie myle ostatnio Twoje maleństwo mniej się ruszalo, cos się zmienilo rozbrykalo się? -
szczesciara25 wrote:Zrobilam listę środków higienicznych więc tak:
Pampersy
Chusteczki nasilające
Waciki
Patyczki higieniczne
Gaziki jałowe
Podkłady higieniczne
Środek do pępka
Mas ochronną dla pupy
Do kąpieli szamopin balsam
Krem do buzi
Nożyczki po paznokci
Buteli 150 ml i 260ml
Dwa razy smoczek
Smyczki do smoczka
Proszek do praniam
Płyn do prania
Wanienka pkus gąbki do kapiel
Termometr do kąpieli
Termometr elektrycznej
Szczotki do butelek
Podkłady do przewijania
Coś do jamy ustnej
Krople na kolke
Filtry higieniczne
Sól morksa do nosa??
Wszystko czy coś jeszcze dla malucha??
termometr do kapieli - ja nie kupuje, wode bedziemy sprawdzac na lokiec
gabki do kapieli - trzeba zmieniac czetso i dbac, zeby byly suche, bo sie syfy w gabce zbieraja -
Szczęściara nie brala bym,jeszcze na,kolki i do jamy ustnej bo w buzi bierze sie przegotowana wode z gazikiem,jalowym i tym,tylko przemywa na poczatku.. Chyba ze chcesz juz wszystko to wtedy i na laktacje sobie kup cos:)
Skarb a dalej leżysz czy juz bardziej wstajesz ?
No mnie tez ciągnie, boli, skurcze sa itd.. Ale taki chyba urok mojej ciążyw dodatku mala jest bardzo nisko,wiec czyje wszystko mocniej..a jak wyprawka u ciebie? Ruszylo cos?
-
ikulka : leżę prawie cały czas. prawie bo czasami zdarzy się ze wyjdę na jakis krótki spacerek, raz zdazylo wymienić mi się parę słów z kumplem
Kochana ale nic gorzej się nie dzieje?
U mnie narazie nic, pocieszam się ze jeszcze czas potem męża przycisne bo i tak mam zamiar pranie prasowanie robić w 9 msc czyli tak w 36 tc bo szybciej i tak mi nie wolno bo mam jeszcze ciuszki od ciotki 3 worki i tak sobie to rozplanowałam , byle dzidzia nas nie zaskoczyła wcześniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:31